Herpes supplementen

Laatste Update: 11 november 2016

Lactoferrine tegen herpes

Er zijn veel natuurlijk middelen tegen herpes. In dit artikel gaan we het hebben over Lactoferrine, dit is een natuurlijke vorm van antibioticum wat ons beschermd tegen schimmel, bacteriën, virussen en parasieten.

Het is een eiwit wat een ontstekingsremmende werking heeft dat onderdeel uitmaakt van het afweermechanisme van ons lichaam. Deze eiwit treffen we alleen aan in melk!

Een goede darmwerking is voor ons mensen van groot belang. Niet alleen worden hier gezonde voedingsstoffen verwerkt en opgenomen, ook komen er regelmatig gifstoffen, virussen en bacteriën langs. Tegen al deze toxines en gifstoffen moet een stevige verdediging aanwezig zijn. Is deze er niet? Dan zullen de virussen snel de overhand hebben en worden we doodziek.

Lactoferrine is een buitengewoon sterke verdediging wat helpt om deze negatieve factoren in de darm aan te pakken, onschadelijk te maken en om deze af te voeren.

Proteïne

Het is een proteïne wat ervoor zorgt dat goede bacteriën in aantallen zullen groeien en slechte bacteriën zullen in aantal afnemen.

Hoe krijgen we dit binnen?

Als het dan zo’n goede werking heeft (ook tegen herpes) hoe krijgen we dit dan binnen? Er zijn slechts een 3-tal manieren om Lactoferrine binnen te krijgen en dat zijn:

  1. Moedermelk
  2. Koemelk
  3. Paardenmelk


Ons eigen lichaam produceert dit eiwit ook, echter in een dusdanige kleine hoeveelheid dat het niet kwaad kan om dit aan te vullen.

Meer dan 10% van het moedermelk bestaat uit Lactoferrine. Koemelk en paardenmelk bevat aanzienlijk minder (0,2 gram per liter) Lactoferrine. Dit betekend dat wanneer we net geboren zijn dat dit de enige kans is om een aardige hoeveelheid Lactoferrine binnen te krijgen.

Eiwitpoeder

Nog een andere manier (deze is niet geheel natuurlijk) om dit eiwit binnen te krijgen is uit eiwit poeder. Vooral topsporters nemen veel van deze “eiwit shakes” en deze bevat rond de 0,5% Lactoferrine. Zelf voeg ik af en toe wat van dit poeder aan een smoothie toe!

IJzerdeeltjes

IJzerdeeltjes worden door de werking van lactoferrine opgevangen waardoor de groei van slechte bacteriën wordt beperkt. Tevens zorgt lactoferrine ervoor dat de werking van natuurlijke antibacteriële stoffen in het lichaam wordt versterkt als gevolg van het beschadigen van de celmembranen van de slechte bacteriën.

Lactoferrine tegen herpes (type 1 en 2)

Een hele hoop virussen zullen het slecht te verduren hebben in ons lichaam wanneer we op een regelmatige basis lactoferrine binnenkrijgen. Ook het herpes virus valt hieronder. Dit eiwit werkt expliciet goed als antiviraal middel tegen het herpes virus.

Iedereen die dit leest heeft waarschijnlijk niet de kans om dit eiwit binnen te krijgen d.m.v. moedermelk. Om deze reden hebben we slechts beperkte mogelijkheden om dit toch binnen te krijgen.

Melk:Elke dag een glas melk drinken!

Paardenmelk: Bij de betere natuurlijk of online kunnen we paardenmelk bestellen.

Wei eiwitpoeder: Er zijn honderden verschillende soorten eiwitpoeders. Wanneer je smoothies maakt kun je steeds een schepje van dit poeder hieraan toevoegen. Dit kan ook nog eens erg lekker zijn!

Supplement: Ook bij de betere natuurwinkel kunnen we supplementen kopen waar lactoferrine is werkt zit.

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

  1. Ik zoek een proteïne/eiwit product ivm spieropbouw wat past bij lactosevrij dieet. & het koortslipvirus niet activeert. dus mag ook niet veel arganine.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share