Stoppen Met Roken

Laatste Update: 14 november 2016

Passief roken

Dat roken slecht voor je is weten we allemaal wel. Maar wat de mensen niet weten is dat passief roken eigenlijk net zo slecht voor je is. Of valt dit wel mee? Gisteravond ben ik op stad geweest met een aantal vrienden. Het was erg gezellig, ik heb veel gelachen en het was een geslaagde avond. Van te voren had ik besloten om niet al te veel te gaan drinken, heb namelijk geen zin om zon dag de hele dag in mijn bed te liggen. Sterker nog, ik ben de avond doorgekomen zonder een druppel alcohol. Maargoed daar gaat het niet over.

Ik liep naar huis en kwam op straat nog een aantal vrienden van me tegen, deze stonden onder een afdakje naast een restaurant te roken. Zelf rook ik niet, maar als je vrienden hebt die wel roken krijg je alsnog het rook binnen! Al een aantal jaar bestaat het rookverbod waardoor deze klachten natuurlijk worden beperkt, maar nog steeds kunnen niet-rokers is "gevaar" zijn.

Wat zijn nu echt de gevolgen van passief roken?

Er zijn een aantal grote onderzoeken verricht naar de gevaren en gevolgen van passief roken. Deze resultaten verschillen nogal van elkaar. Daarnaast nemen de onderzoeken erg lang in beslag omdat je de gevolgen van passief roken niet over een tijdsbestek van 2 weken kunt meten. Hier gaan vele jaren overheen.

Dus tot op heden weet men eigenlijk nog niet precies wat de gevaren hiervan zijn! Hieronder een aantal punten waar men wel is achter gekomen.

  • Jaarlijks sterven er wereldwijd meer dan 600.000 mensen aan de directe en indirecte gevolgen van passief roken. Meer dan 25% hiervan valt onder de categorie “kind”
  • Niet alleen mensen kunnen er last van hebben, het effect op huisdieren is in de meeste gevallen nog erger dan de gevolgen voor de mens
  • Kleding zal gaan stinken
  • Vooral voor kinderen onder de 10 jaar is het erg gevaarlijk wanneer ze in contact komen met rook
  • Passief roken kan ook voor zwangere vrouwen slecht zijn. Stoppen met roken is van essentieel belang wanneer je zwanger bent. Passief roken valt hier natuurlijk ook onder. Het nicotinegehalte in de navelstreng ligt bij de vrouwen 15% hoger dan het nicotinegehalte van het bloed. Ongeboren baby’s worden hierdoor blootgesteld aan grotere hoeveelheden nicotine.
  • Sigaretten rook verminderd de kwaliteit van het sperma van de man. Niet alleen in de kwaliteit van de man, maar ook in de kwaliteit van het kind. Passief roken heeft dus jarenlang nare gevolgen
  • Wanneer pasgeboren kinderen bloot gesteld worden aan rook is de kans op eventuele wiegendood, onderontwikkeling van de longen en oorontstekingen vele malen groter. Als klap op de vuurpijl zal het ook de kans op longkanker vergroten (20%)
  • Ook passief roken zorgt voor een vergrote kan op hart- en vaatziekten
  • Gele, jeukende en geïrriteerde ogen
  • Gehoorverlies bij kinderen is een vaak voorgenomen feit

Conclusie van passief roken

Wanneer je (op welke manier dan ook) in contact komt met sigarettenrook zal je lichaam ongewenst erg veel toxines binnenkrijgen. Gelukkig hebben we hier ons natuurlijk afweersysteem voor die dit voor je opruimt.

Sta je echter voor lange tijd bloot aan sigarettenrook, dan zal je lichaam dit op ten duur niet goed meer kunnen opruimen waardoor er problemen kunnen ontstaan.

Dus JA…

Passief roken is net zo slecht als gewoon roken!

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share