Oorsuizen Supplementen

Laatste Update: 11 november 2016

Piracetam, B complex forte en oorsuizen

Vorige week heb ik een reactie gekregen op het artikel over oorsuizen en vitamine B12. Een man vertelde dat Piracetam en vitamine B complex erg goed voor hem heeft geholpen. Van Piracetam had ik nog nooit gehoord en al helemaal niet in combinatie met vitamine B complex. Hoog tijd dat ik ik dit dus ga uitzoeken en dit op de blog zal plaatsen!

Oorsuizen is niet met supplementen te genezen. Maar wanneer er mensen zijn die zeer duidelijke verbeteringen waarnemen is het toch zeker de moeite waard om het te proberen! Hieronder mijn verslag.

Wat is Piracetam?

Ik had totaal nog niet van dit goedje gehoord dus ben direct geïnteresseerd gaan inlezen over wat het nu is.

Het is een voedingssupplement dat fungeert als een intelligentieverhoger zonder dat het verslavende eigenschappen bevat. Een paar maanden geleden heb ik een film gezien genaamd “limitless” waarbij de hoofdpersoon ook van dit soort supplementen slikte, echter dit was wel de verslavende variant. Het liep niet goed voor hem af!

Schijnbaar worden je hersenen frisser en meer actief. Vele mensen zien het als iets dat je hersenen “frisser” maakt. De werking hiervan is zeer belovend en de medische wereld staat nog steeds versteld van de goede werking.

Het verhoogd het leervermogen, je traint je geheugen er indirect mee, men zal minder stress ervaren en verschijnselen van oververmoeidheid zullen langzaam verdwijnen. Eigenlijk heeft dit supplement een “anti-aging” werking speciaal voor de hersenen.

De kosten?

Het is een dergelijk goedkoop middel (nog geen €0,05 per dag) dat eigenlijk iedereen er gebruik van kan maken. Het is te koop in verschillende webwinkels op het internet.

Vitamine B complex

Vitamine B complex is niets meer dan een hoge dosering van verschillende soorten vitamine B. Ik zal de werking van vitamine B niet verder uitleggen, dit is te lezen in het onder staande artikel:

Vitamine B en oorsuizen

Combinatie van beide

Zoals altijd zijn er nog steeds veel onderzoeken gaande. Wanneer ik op verschillende forums aan het lezen ben, merk ik dat veel mensen bang zijn om supplementen te nemen. Piracetam is een middel wat niet schadelijk is om dagelijks te gebruiken. Er gaan zelf succes verhalen ronde dat wanneer je er snel bij bent, dat je de oorsuizen kwalen zelfs binnen 3 dagen volledig kan stoppen. Wetenschappelijk bewijs is er echter niet.

Mijn eigen mening

Het feit is, is dat Piracetam zorgt voor minder stress en dat je hersenen meer open staan en eigenlijk op meer toeren draaien. Je maakt je hersenen gezonder.

Het is al lange tijd bekend dat oorsuizen ook geprikkeld kunnen worden door stress, het is zelfs een hele grote factor hiervan. Wanneer je door het slikken van dit supplement minder stress ontwikkeld is het logische gevolg dat oorsuizen symptomen ook automatisch verminderd zullen worden.

Piracetam in voeding?

Kan ik dit goedje ook uit voeding halen? Er zijn niet echt voedingsmiddelen die je voldoende van dit goedje geven waardoor de klachten minder zullen worden. Je zult dit dus echt uit supplementen moeten halen.

Gevaren op lange termijn zijn nog niet bekend!

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Dag Jack,
  Hartelijk dank voor alle tips en adviezen. Ik heb sinds 14 augustus j.l. Last van tinnitus en mijn leven staat sindsdien op zijn kop. Op deze dag vernam ik 2 keer een soort ontploffing in mijn rechteroor.Ik ben al bij de KNO arts geweest en heb betahistine voorgeschreven gekregen. Ik merk geen verbetering. Ik gebruik nu ook ginkgo biloba en vitamine b complex en nu lees ik net op je site over alpha lipoic acid. eigenlijk wil ik dat het liefste vandaag nog halen maar vraagmij af of je ook een teveel aan supplementen kan nemen.
  Machteld

  1. Dag Machteld,

   Je kunt zeker teveel aan supplementen binnen krijgen. Het is heel gemakkelijk met alle keuzes die we hebben in de natuurwinkel om er teveel van te krijgen. Dit kan tevens de werking van bepaalde medicijnen beinvloeden. Beter is om zo min mogelijk supplementen te nemen, en alleen de écht noodzakelijke supplementen.

   Nog een paar aanvullende artikelen:

   https://www.optimalegezondheid.com/werkt-appelcider-azijn-tegen-tinnitus/

   https://www.optimalegezondheid.com/4-belangrijke-stappen-voor-een-succesvolle-tinnitus-behandeling/

   Overigens, stress is ook een grote boosdoeners bij het prikkelen van oorsuizen.

   Heel veel succes!

   Jack

 2. Beste Jack,

  Het is bij mij sinds kort dat ik oorsuizen heb,ik heb binnenkort uitslag bloedonderzoek. Waarmee moet je beginnen? Er is zoveel op internet over dit onderwerp te vinden. Ik ga eerst proberen om de nachtrust weer terug te krijgen, want ik ben nu tegenwoordig om 5 uur klaarwakker en wou dat de dag dan al kon beginnen, want dan hoor ik het niet meer. Het is een wanhopig gevoel en beïnvloed je leven enorm.

  1. Hallo Marcel,

   ik kan mij goed voorstellen dat je even door de bomen het bos niet meer kunt zien. Het lijkt mij zeer verstandig om eerst je nachtrust op orde te krijgen. Er is een direct verband tussen meer oorsuizen en slecht slapen. Alhoewel natuurlijk oorsuizen alleen al voor slecht slapen zorgt (vicieuze cirkel). Evenals lijkt er aanwijzingen te zijn dat er mogelijk een vitamine B12 tekort is bij mensen met oorsuizen.

   Om beter te slapen terwijl je last hebt van tinnitus is het volgende wellicht nuttig:

   https://www.optimalegezondheid.com/melatonine-en-oorsuizen-voor-diepe-slaap/

   Succes!

 3. Hallo,

  naar aanleiding van enkele artikelen ben ik voornemens om Piracetam + V-complex te gaan gebruiken. Welke dosis Piracetam raad je me aan en waar kan ik deze het beste (lees: veiligste) kopen?

 4. Ik heb studies over de goede werking van piracetam bij oorsuizen, maar ik denk dat de zeer lage prijs van het middel artsen weerhoudt het voor te schrijven. De dure variant, Keppra, hielp mij van een stuk tinnitus af. Vanwege de prijs, verzekeraar vergoedde niet, moest ik de inname staken.

 5. Ik heb 9 jaar geleden plots tinnitus gekregen gecombineerd met onuitstaanbare hoofdpijn na keiharde knal van een deur. Heb alle klinieken van Vlaanderen bezocht. De tinnituskliniek van UZA bracht enige verlichting door therapie met elektrische stimulatie (het effect hield echter slechts enkele dagen aan, in mijn geval want bij anderen soms wel 6 maand) en daarna met medicatie (o.a.rivotril) maar voor goed effect moest de dosis zo hoog zijn dat ik heel de dag suf en zeer slaperig was wat ook geen leven is. Daarna een jaar cortisone genomen wat helpt maar ook niet vol te houden is vanwege de bijwerkingen. Dan 4 jaar tramadol, de enige pijnstiller die dat soort hoofdpijn verminderde en met de tinnitus zelf leren leven.
  Via via kwam ik dan in contact met een Duitse physiotherapeut nabij Mönchengladbach. Daar ben ik gered. Het was een combinatie van verschillende therapieën vnl. accupunctuur, magneettherapie en deassociatietherapie (door het trauma die de tinnitus uitgelokt heeft, los te koppelen van het hersengeheugen) wat eigenlijk het belangrijkste is. Het duurde 6 weken maar daarna was het probleem 80 % beter. Ik ben toen ook met alle medicatie gestopt. Ik kreeg mijn leven terug na jaren afzien. Iedereen met zware tinnitus gecombineerd met hoofdpijn zou dit moeten proberen.

  1. Hoi Geertrui

   Vraagje ;
   Heb je het aders van die arts in Duitsland aub.
   Al 13 jaar heb ik in mijn linkeroor een keiharde fluittoon
   Met vr.groet
   Monique

 6. Je hersenen gezonder maken door een medicijn te gebruiken lijkt me niet. Beter wat doen aan oorzaken, al kan het lastig zijn om die te vinden. Tinnitus kan te maken hebben met candida, met een teveel aan histamine, met tekorten aan voedingsstoffen enz. Soms kan een atlascorrectie uitkomst bieden. Bepaalde medicijnen verlagen het melatonineniveau, zoals antidepressiva en bloeddrukmiddelen en een tekort aan melatonine kan ook het ontstaan van tinnitus bevorderen. En electrosmsog natuurlijk

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share