Oorsuizen Supplementen

Laatste Update: 17 november 2020

Verhoog Je Weerstand met omega 3

Veel mensen met tinnitus hebben aangegeven meer last te hebben van oorsuizen door een ongezonde leefstijl (vooral teveel suikers). Dit is geen verrassing aangezien het menselijk lichaam 1 groot systeem is wat is evenwicht moet zijn om optimaal te kunnen functioneren.

Wanneer er ergens onbalans heerst kan dat natuurlijk uiten in een aandoening zoals oorsuizen. Andere gevolgen zijn sneller ziek worden (griep, koorts), ontstekingen, te veel stress of een branderig gevoel in de maag. Of iets simpels als oververmoeidheid zijn en weinig energie. Om oorsuizen tegen te gaan is een gezonde leefstijl en een sterke weerstand noodzakelijk(1).

Weerstand verhogen
Er zijn veel methoden om je weerstand te verhogen, denk dan aan goede voeding, regelmatig bewegen tot zelfs meditatie is goed voor je lichaam. Een andere manier om je weerstand te verhogen is door omega 3 visolie. Je zult ongetwijfeld weleens gehoor hebben van de term ‘’omega 3’’ aangezien je inmiddels bakboter hebt met omega 3 en men heeft het zelfs voor elkaar gekregen om het te verwerken in brood.

Dat je door het eten van dit soort producten voldoende omega 3 binnenkrijgt lijkt mij onmogelijk. Ik hoef je denk ik niet te vertellen dat er een groot verschil is tussen kleine hoeveelheden omega 3 in bakboter en "het echte werk".

Waarom omega 3?

Je lichaam is opgebouwd uit essentiële aminozuren en gebruikt je lichaam als bouwstoffen om goed te kunnen functioneren. Zo zijn er essentiële en niet essentiële aminozuren.

De niet essentiële aminozuren kan je lichaam zelf aanmaken. Maar voor de ‘’essentiële’’ heeft je lichaam jouw hulp nodig. Eén van deze essentiële aminozuren is omega 3. Vandaar dat het ook wel essentiële vetten genoemd wordt. Hieronder een aantal voordelen:

Kans op depressies neemt af
Mensen met oorsuizen hebben vaak last van een depressie vanwege het constante hinder en last. Uit onderzoek is gebleken dat omega 3 vetten erg goed kan werken om een depressie tegen te gaan(2). De reden hiervoor is at omega 3 vetten de transportatie van hormonen binnen het lichaam bevorderd, hierdoor is het mogelijk voor bepaalde ‘’genotshormonen’’ beter op de bestemming te komen.

Verlaagt je cholesterolgehalte
Veel mensen hebben last van hoge cholesterol en een mooie bijwerking van omega 3 is dat het vol zit met onverzadigde gezonde vetten met cholesterolverlagende componenten. Indirect heeft dit weer invloed op je hoge bloeddruk.

Naast omega 3 heb je ook omega 6 vetten, deze zijn ook essentieel voor je gezondheid en zijn vooral te vinden in volkorenproducten, gevogelte en kip. Normaal gesproken krijg je veel meer omega 6 dan 3, maar ze moeten juist in dezelfde balans genomen worden. Krijg je een lange tijd niet genoeg omega 3 vetten binnen dan kunnen er problemen ontstaan.

Omega 3 bronnen

Steeds meer mensen kiezen voor een vegetarisch dieet en leefstijl maar nemen liever geen vis. Een oplossing is om je omega 3 vetten uit lijnzaad te halen. Wel moet gezegd worden dat de werking van lijnzaad anders is dan visolie er is zelfs onderzoek dat lijnzaad het risico op prostaatkanker kan vergroten(3). Het is beter als je een man bent om je omega 3 vetten te halen uit visolie.

Waar kun je omega 3 krijgen?

Alle vissoorten bevatten omega 3 vetten, maar de concentratie is hoger in vette vis zoals haring en zalm. Aangeraden wordt om 2x per week vis te eten zodat je voldoende omega 3 binnenkrijgt.

omega 3 plantaardig

Veel bewerkte voedingsmiddelen bevatten nu kleine hoeveelheden omega 3 vetten, maar een betere bron is natuurlijk verse vis. Andere bronnen van omega 3 zijn: tofu, sojabonen, noten en zaden zoals amandelen, walnoten en lijnzaad. Wees voorzichtig met lijnzaad totdat er meer onderzoek verricht is.

Je kunt ook overwegen om bij de natuurwinkel omega 3 voedingssupplementen te halen, mijn advies is om alleen supplementen te nemen bij een tekort!

Is het ook een anti-oxidant?

Een kleine toevoeging: Omega 3 is geen antioxidant, maar het heeft wel dezelfde werking! Anti-oxidanten ruimen alle slechte dingen (vrije radicalen) in je lichaam op!

Bronnen:

  1. https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnins.2016.00338/full
  2. https://www.nature.com/articles/s41398-019-0515-5
  3. http://www.marksdailyapple.com/flax-prostate-cancer-risk/#axzz6e3iimI3z

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share