• probiotica en gezondheidsklachten

Probiotica special deel 4: Verstoorde darmflora en gezondheidsklachten

2016-11-21T09:11:38+01:00november 19th, 2012|Probiotica|5 Reacties

Laatste update: door

Probiotica special deel 4: Verstoorde darmflora en gezondheidsklachten

Klik hieronder om deel 3 te lezen:
Probiotica special deel 3: Antibiotica (kuren) vijand van de darmflora

De flora in onze darmen zijn van vitaal belang voor elk aspect van onze gezondheid. Veel mensen hebben niet door dat wanneer ze antibiotica nemen, zeker als ze het vaker dan een keer doen, het zowel de goede en de slechte bacteriën kan wegvagen.

Zodra de goede bacteriën, die ons helpen voedsel te verteren en de darmwand te beschermen, uit balans raken, dan kan het zijn dat de spijsvertering en het immuunsysteem hieronder lijden. Dat kan een paar vervelende problemen tot gevold hebben. Bepaalde steroïde medicijnen kunnen de flora in onze darmen ook verstoren.

Er zijn verschillende problemen die door een verstoorde darmflora alleen maar erger worden of juist hierdoor beginnen.

Prikkelbare darm syndroom
Prikkelbare darm syndroom (PDS) is een veel voorkomende aandoening die de dikke darm beïnvloedt. Prikkelbare darm syndroom veroorzaakt vaak krampen, buikpijn, een opgeblazen gevoel, gas, diarree en obstipatie. Ondanks deze ongemakkelijke tekenen en symptomen, leid PDS niet tot blijvende schade aan de dikke darm.

De oorzaak van PDS is lange tijd ongrijpbaar gebleven. Het werd toegeschreven aan een groot aantal psychische aandoeningen, de verbin