Ontdek hoe je met Edulazalf van Eczeem afkomt!


Eczeem Behandeling

Laatste Update: 9 augustus 2023

Reiki en eczeem pijnbestrijding.

Reiki is een holistische therapie die natuurlijke genezing bevorderd en is ontstaan in Japan (1). Het woord "Reiki" staat voor universele levenskrachten energie en de therapie is bedoeld om de geest in het lichaam te genezen door middel van praktische technieken.

Reiki-genezers zijn speciaal getraind door Reiki Masters tijdens een inwijdingsproces. De helende techniek werd aangedragen door Mikao Usuien wordt beoefend sinds het ontstaan inde jaren 20. Het werd van Japan overgebracht naar de Verenigde Staten door Hawayo Takata.

Verlichting van extreme stress en spanning

Er zijn veel voordelen aan het ontvangen van Reiki’s natuurlijke genezende therapieën. Een daarvan is verlichting van extreme stress en spanning (2). In de wereld van vandaag, zijn er maar weinig volwassenen die niet met stress zitten op één of ander moment in hun leven. En veel mensen lijden zelfs aan chronische stress, die erg gevaarlijk kan zijn en zelfs levensbedreigend is.

Lichamelijke symptomen

Lichamelijke symptomen van stress kunnen bestaan uit een snelle hartslag, een onregelmatige ademhaling, een stijve nek, strakke schouders, hoofdpijn, rugpijn, en een verstoorde maag met misselijkheid of diarree als gevolg.

Als je gestrest bent kan je ook last krijg en ook extreme stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, frustratie, zorgen, twijfel, verlies van humeur en vermoeidheid.

Defect immuunsysteem

Chronische stress is gekoppeld aan een defect immuunsysteem, hart-en vaatziekten, maag-en darmproblemen, seksuele problemen, verminderde vruchtbaarheid, problemen met de longen en ook heel vaak huidproblemen, zoals eczeem. Doordat het immuunsysteem niet meer optimaal werkt door stress worden ontstekingen, virussen en schimmels niet meer voldoende bestreden om de effecten op de huid te stoppen. Daardoor kan langdurige stress een trigger zijn voor een opleving van eczeem.

Eczeem en Reiki

Eczeem is een veel voorkomende huidaandoening en kinderen en baby’s zijn vaker wel dan niet slachtoffer van de ziekte en bij volwassenen komt ze dus vooral voort uit stress. De symptomen en gevolgen van eczeem zijn zeer ongemakkelijk en ook pijnlijk. Hoewel er geen duidelijke of bepaalde behandeling voor eczeem is, bestaan er verschillende kuren.

In feite zijn er verschillende soorten van eczeem, hoewel de meestal uit de ontsteking van de opperhuidlaag bestaan. Het leidt tot een schilferige, jeukende en gebarsten huid, die ook kan bloeden in extreme gevallen.

Reiki behandeling

Hoe eczeem te behandelen is een steeds meer voorkomende vraag in onze huidige snelle samenleving. Er zijn verschillende methodes die men kan volgen, onder andere reiki, homeopathie en aromatherapie om er maar een paar te noemen. En ook huismiddeltjes kunnen effectief zijn tegen het probleem van eczeem.

Bijvoorbeeld een mengsel van nootmuskaat, amandelolie en kokosolie zou zeer nuttig blijken. Het is ook noodzakelijk om veranderingen in de voeding aan te brengen om het detoxificatieproces op gang te brengen. Het is dan ook van belang om voeding die juist ontstekingen kan veroorzaken te laten staan. Dit gaat dan om gefabriceerde suikers die uit bijvoorbeeld fruit zijn gehaald die vervolgens geconcentreerd in andere voedingsmiddelen wordt gebracht. Dit zit bijvoorbeeld vaak ik frisdrank, snoep, koekjes en ook pizza. In het geval van pizza en andere fastfood kun je ook nog geconfronteerd worden met transvetten die ook niet goed zijn voor je lichaam.

Indien je nog niet succesvol bent geweest in het vinden van een natuurlijke remedie tegen eczeem, heb je waarschijnlijk de angst en stress factor over het hoofd gezien. Daar er een verband is tussen deze twee.

Wanneer wordt het erger?

Vele mensen melden dat hun eczeem verergert als ze moeten omgaan met deadlines of examens. Ook emotionele stress veroorzaakt een opleving van de eczeem, denk hierbij aan relatieproblemen of familieproblemen. Al deze factoren kunnen de irritatie van de huid verergeren.

Omdat Reiki stress aanpakt kan dit dus de ideale manier zijn om je innerlijke rust terug te vinden en om zo de eczeem geleidelijk tot helemaal te laten verdwijnen. Een kalm innerlijk gevoel en een positieve ingesteldheid zijn hierbij de basis ingrediënten.

Hoe werkt reiki?

In een Reiki behandeling wordt er gewerkt met de energie van het lichaam dat geleid wordt door de shakra's. Door middel van bijvoorbeeld handoplegging kan die energie verbeterd worden. Door energie te focussen naar een ander mens kunnen de energielijnen in het lichaam verbeterd worden.

Tijdens zo'n Reiki sessie is de ademhaling van belang en ontspan je ook je spieren sneller.

Dit is iets wat ook voorkomt in mindfulness, meditatie en yoga. Dit zijn net als Reiki geest-lichaam technieken die helpen om stress te verminderen door ook de fysieke en mentale oorzaken van stress weg te nemen. Overtuigingen en gedachten die bijvoorbeeld voor stress zorgen worden tijdens zo'n sessie op afstand gehouden en dit kan er zelfs voor zorgen dat die overtuigingen en gedachten veranderen, waardoor je minder last krijgt van stress.

Spanningen in het lichaam die ontstaan door stress worden tijdens zo'n Reiki sessie ook vermindert. Dit merk je onder andere aan het ontspannen van de spieren en doordat je stopt je tong tegen je gehemelte aan te drukken.

Reiki wordt vooral gebruikt in combinatie met andere therapieën tegen eczeem (3).

Niet altijd stress

Het is niet altijd dat stress direct eczeem veroorzaakt, maar stress veroorzaakt een meer agressief krabben, wat bestaande eczeem enorm kan verergeren. Chronische eczeem patiënten hebben de neiging om te krabben in bijna alle situaties, zelfs als hun huid niet jeukt. Omdat het een gewoonte is geworden. Deze gewoonte komt in het bijzonder voor tijdens de stressvolste tijden.

Reiki is bekend om zijn therapeutische effecten en om onaangename herinneringen in de hersenen te onderdrukken. Dit kan één van de redenen waarom mensen met eczeem de neiging hebben om te krabben meer bij stress. Om de huid de kans te geven om te kunnen genezen en verdere opflakkeringen te voorkomen moet de geestelijke verbinding tussen eczeem en stress worden door gesneden. Het gaat om hem om omscholing van de geest en handen om anders te gaan reageren op stress.

Tot slot...

Reiki is doordat het helpt om te ontspannen een techniek die gebruikt kan worden tegen eczeem, als je last hebt van langdurige stress. Heb je eczeem en geen last van stress? Dan is het belangrijk om naar je dieet, levensstijl en leefomgeving te kijken om triggers te achterhalen.

Wil je meer tips tegen eczeem? Download dan dit gratis e-book vol met tips tegen eczeem. Bijna iedereen die het boek heeft gelezen is super tevreden met de tips die erin staan.

Lees meer: "Eczeem Blog"

Bronnen:

  1. https://www.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/acm.2009.0036
  2. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S209549641560190X
  3. https://www.ajol.info/index.php/samj/article/view/108485

Ontdek hoe je snel en veilig van eczeem klachten zoals rode plekken, erge jeuk, schilfers, bultjes, kloofjes en korstjes afkomt


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

1 Shares
Tweet
Pin
Share1