Schimmelinfectie Behandelingen

Laatste Update: 11 juni 2020

Een schimmelnagel behandelen

Schimmelinfecties, zoals bijvoorbeeld een schimmelnagel, die op de huid verschijnen, zijn één van de meest voorkomende infecties waar mensen last van hebben. Veel mensen zijn nieuwsgierig naar de natuurlijke behandeling tegen een schimmelnagel, omdat dit namelijk een probleem is waar veel mensen mee worstelen. Weinigen zijn zich ervan bewust dat de symptomen van een schimmelnagel daadwerkelijk een teken van het candida-schimmel of een schimmel binnen je systeem kunnen zijn. Ook leer je in dit artikel over hoe een schimmelnagel behandelen.

TIP:
Snel en makkelijk van je schimmelnagel afkomen? Dit werkt het beste

Onychomycose of Tinea Unguium is de naam voor het type infectie dat ervoor zorgt dat er schimmels op de nagels verschijnen. Dit wordt veroorzaakt door de onderliggende schimmelgroei van dermatofyten, niet-dermatofytische schimmels en gisten (voornamelijk de Candida-soorten).

Met bepaalde veranderingen in het dieet of door het gebruik van supplementen en bepaalde essentiële oliën, kun je de oorzaak van de schimmelnagel, zelfs als je er al jaren mee worstelt, behandelen en elimineren. Ik zal je de precieze stappen van hoe je snel en voorgoed van je schimmelnagel kunt afkomen met je doornemen.

Symptomen van een schimmelnagel

Een schimmelnagel (onychomycose) komt heel veel voor en naar schatting heeft ongeveer 3% tot 12% van de bevolking in zekere mate last van schimmelinfecties op hun vingers of op hun tenen. Oudere mensen hebben meer kans op het oplopen van een dergelijke schimmel dan jongere mensen en mensen met een gecompromitteerd immuunsysteem zijn nog gevoeliger.

Tekenen dat je een schimmelnagel hebt ontwikkeld, zijn onder meer:

 • Je nagels worden broos of veranderen van kleur, vooral je grote teennagel zal het meest waarschijnlijk worden geïnfecteerd - dit zijn veelvoorkomende symptomen van Tinea Unguium
 • Je merkt een witachtige, geelachtige of bruinachtige verkleuring van de voorkant of de zijkanten van de nagels
 • Je nagels worden zacht, breken gemakkelijk of worden dikker en veranderen van vorm
 • Pijn rond de nagels
 • De nagel raakt los van de huid of het nagelbed
 • Er ontstaan witte plekken op het oppervlak van de nagel, in grote vlekken of in kleine stippen die zijn uitgespreid (‘witte oppervlakkige onychomycose’ genoemd)

Aanhoudende schimmelinfecties kunnen langzaam opduiken maar jaren aanhouden. Het genezen van een schimmelnagel kan wat zorg en aandacht vergen en het heeft tijd nodig om volledig te genezen. Het kan enkele maanden duren voordat de behandeling succesvol is, maar de dingen op de juiste manier doen en de onderliggende oorzaak van de schimmel op de nagel verwijderen, is het enige dat ervoor zorgt dat de infectie niet meer terugkomt.

Er zijn eigenlijk vier soorten Onychomycose of schimmelinfecties:

 • Distale subunguale Onychomycose - het meest voorkomende soort, dat 58% - 85% van alle gevallen vertegenwoordigt. Het wordt gekenmerkt door een gemakkelijk afbrokkelende nagel en het dikker worden en de verkleuring van de nagel of subunguale hyperkeratose (schilfering onder de nagel).
 • Proximale subunguale Onychomycose – komt veel voor bij patiënten met immunosuppressie en in dit geval wordt het nagelbed nabij de cuticula wit.
 • Witte oppervlakkige Onychomycose - de nagel wordt wit en kan gaan afbrokkelen.
 • Candidale Onychomycose – de nagel scheidt zich echt van het nagelbed.

Wat veroorzaakt een schimmelnagel?

In wezen is een onbalans tussen de slechte en de goede bacteriën in je lichaam vaak de oorzaak. Er is een onbalans opgetreden. Net als bij andere gezondheidsproblemen die voortkomen uit aan de darm gerelateerde problemen, is het zo dat als je niet genoeg goede bacteriën in je lichaam hebt je een hoog gehalte aan gist en schimmels (slechte bacteriën) in je lichaam zal ontwikkelen en die kunnen dan op jouw huid verschijnen.

Naast een slechte gezondheid van de darmen, zijn er ook nog andere risicofactoren, die het percentage in termen van infectie kunnen verhogen.

 • Last hebben van een voetschimmel
 • In contact komen met schimmels, bijvoorbeeld in nagelstudio's, vervuilde zwembaden, sportscholen en sauna's
 • Beschadigde nagelbedden
 • Het dragen van vuile of strakke schoenen
 • Huidaandoeningen zoals psoriasis
 • Circulatieproblemen in de benen, door al bestaande aandoeningen zoals diabetes of slagaderziekte
 • Een verzwakt immuunsysteem
 • Genetische aanleg

In het bijzonder kunnen de schimmelnagels door drie verschillende soorten schimmel, hetzij alleen of in combinatie worden veroorzaakt:

 • Dermatofyten - schimmel die op de huid, het haar en de nagels groeit, maar niet kan doordringen in de weefsels van het lichaam. Voetschimmel of Trichophyton Rubrum is de meest voorkomende Dermatofyt en kan de teennagels ook daadwerkelijk infecteren. Besmetting kan ook beginnen met het aanraken van voorwerpen met dermatofyten, zoals bijvoorbeeld nagelknippers, nagelvijlen, sokken, schoenen, douchevloeren, enz. Dermatofyten zijn de oorzaak van de meeste schimmelinfecties bij teennagels.
 • Gisten - een soort schimmel die op de huid en op de nagels groeit. Hoewel het ook van nature voorkomt op het menselijk lichaam, kan het krijgen van een ziekte, het gebruik van een antibioticum of anticonceptiepil en problemen met het immuunsysteem een ​​overmatige groei van gist veroorzaken wat dan weer een schimmelinfectie kan veroorzaken.
 • Schimmels – ook wel Nondermatophyten genoemd, is het een soort schimmel die vaak in de bodem groeit en op de huid en nagels kan groeien. Het wordt meestal niet tussen mensen overgedragen.

Het soort schimmels dat Tinea-Unguium of schimmelnagels veroorzaakt, wordt Trichophyton genoemd en het kan ook leiden tot het krijgen van ringworm, jeuk en zelfs infecties aan de baard, de huid en de hoofdhuid.

Een schimmelnagel behandelen

Voor problemen aan de teennagels wenden de meeste mensen zich tot dermatologen of podotherapeuten en dan met name in gevallen waar de nagelinfectie verder gaat dan alleen de nagels. Sommige mensen gebruiken ook topische behandelingen of medicijnen om van hun schimmelnagel af te komen, maar vaak werken deze niet op de lange termijn of lossen ze het onderliggende probleem niet op.

Enkele geneesmiddelen die zijn ontwikkeld om schimmels op de nagel te doden, zoals bijvoorbeeld Itraconazol of Terbinafine en kun je weleens voorgeschreven hebben gekregen. Deze medicijnen kunnen voor een periode van drie tot zes maanden worden ingenomen om de schimmelinfectie te behandelen, maar veel mensen zullen toch merken dat de schimmel terugkomt.

Medicijnen in tabletvorm zijn veel effectiever in het bestrijden van een schimmelnagel dan topische behandelingen, maar ze werken niet gegarandeerd en hebben ook meer bijwerkingen, een lange behandelingsduur en mogelijke interacties. Een ander nadeel is dat ze het probleem eigenlijk niet bij de kern aanpakken en niet oplossen waarom de schimmel zich in de eerste plaats ontwikkelde.

Een dieet helpt bij schimmelnagel behandelen

Ik beschouw de échte oplosing voor het verwijderen van de schimmel op je teennagels het aanpassen van je dieet. Dit is het beste natuurlijke behandelingsplan tegen schimmelnagels dat ik ben tegengekomen.

Stap 1: het elimineren van de bron van de gist en de schimmels

De eerste stap in de behandeling van schimmelnagels is het nabootsen van de meest effectieve en natuurlijke manieren om Candida te bestrijden. Met andere woorden, je zult waarschijnlijk een aantal veranderingen in je dieet moeten aanbrengen en een Candida-dieet moeten gaan volgen. De meest cruciale tactiek voor het behandelen van de overgroei van Candida is het elimineren van wat in de eerste plaats de gist- en het Candida-virus, dat in je spijsverteringskanaal leeft, voedt en dat zijn suikers en conventionele graanproducten.

Candida albicans is een veel voorkomende gist die in het menselijk lichaam groeit. Bij gezonde mensen houden andere bacteriën en immuuncellen deze gist onder controle, zodat het geen problemen veroorzaakt, maar bij sommige mensen kan Candida overwoekerd raken en in verschillende gebieden infecties veroorzaken. Een van de manieren waarop Candida verschijnt is op de huid waar het merkbare reacties of infecties kan veroorzaken. Andere plekken waar het kan verschijnen zijn de mond, de vagina en de anus.

TIP:
Snel en makkelijk van je schimmelnagel afkomen? Dit werkt het beste

Wat triggert Candida in de eerste plaats? Deze overgroei van gist kan zich door een aantal factoren, waaronder het gebruik van antibiotica, een slechte spijsvertering, een slechte werking van het immuunsysteem, een suiker- en graandieet, stress of hormonale veranderingen ontwikkelen. Al deze oorzaken vormen een zure omgeving, die de groei van gist en de aanwezigheid van Candida stimuleert. Veel mensen kiezen voor anti-schimmelcrèmes of zelfs medicijnen die ze zelf zonder recept kunnen verkrijgen, maar ze behandelen dan alleen de symptomen en niet de omgeving waarin Candida kan bloeien.

Als het eenmaal in je systeem zit, gedijen de bacteriën en de gisten van de suikermoleculen die het spijsverteringskanaal via het voedsel dat je eet binnenkomen. Dat is precies waarom je de onderliggende oorzaak moet elimineren, die waarschijnlijk het gevolg is van je dieet (en mogelijk ook tot op zekere hoogte van je levensstijl). Dit zal uiteindelijk helpen om de pH-balans van je lichaam te herstellen, je immuunfunctie te verbeteren en zo de aanwezigheid van goede bacteriën in je darmen te stimuleren.

Het zal moeilijk zijn om elke vorm van gistbesmetting of een schimmelnagel effectief te overwinnen zonder je suikerverslaving stoppen en bijna suikervrij en graanvrij door het leven te gaan.

Stap 2: het aanvullen van gezonde bacteriën

Na het elimineren van de voeding die het probleem veroorzaakt, is de volgende stap in het veranderen van je dieet om veel voedsel te gaan eten dat de groei van goede bacteriën juist ondersteunt.

Superfoods die helpen bij het aanvullen van de niveaus van gezonde bacteriën omvatten verschillende gefermenteerde voedingsmiddelen en dan kun je denken aan dingen zoals gekweekte groenten, waaronder zuurkool en Kimchi. Ik adviseer sterk dat je begint met het dagelijks serveren van gefermenteerde groenten samen met andere probiotische voedingsmiddelen zoals gefermenteerde zuivel.

Schimmelnagel behandelen1

De voordelen van yoghurt en kefir omvatten bijvoorbeeld het verbeteren van de immuunfunctie en het herstellen van de darmgezondheid door de afweermechanismen in je lichaam op te bouwen. Bovendien moet je ook om zo het genezingsproces te versnellen een probiotisch supplement van hoge kwaliteit gaan innemen.

Stap 3: consumeer meer vezels, proteïnen en kwaliteitsvetten

Start vervolgens met het eten van een meer vezelrijk dieet. Vanwege de structuur en ons onvermogen om het te absorberen, gaan de vezels door ons spijsverteringsstelsel heen en worden ze niet geabsorbeerd door spijsverteringsenzymen en zuren in de maag en kunnen ze gifstoffen, afval, vet en cholesteroldeeltjes die zich in de darm bevinden met zich meenemen.

Omdat je de meeste suikers en granen uit je dieet verwijdert, raad ik je aan om naast vezels ook de hoeveelheid eiwitrijk voedsel dat je eet te verhogen. Zorg ervoor dat je grasgevoed vlees koopt, biologische scharreleieren of pluimvee, rauwe, ongepasteuriseerde zuivel en in het wild gevangen vis - dit is de sleutel voor het verkrijgen van voldoende eiwitten terwijl het ook de toxines in je dieet vermindert.

Naast het eten van voeding met hoogwaardige vezels en eiwitten heeft je darm ook veel gezonde vetten, vooral kokosolie nodig. Kokosolie bevat caprylzuur en laurinezuur wat antibacteriële en antimicrobiële vetzuren zijn die ervoor zorgen dat je lichaam de Candida doodt.

Als je een dieet kunt consumeren dat rijk is aan goede vetten en eiwitten, samen met wat hoogwaardige vezels - en echt suiker en zetmeel vermindert - dan ben je goed op weg om de Candida in je lichaam te elimineren en van je schimmelnagel af te komen. Hier zijn wat meer details over welke soorten voedsel je het beste kunt beperken of verwijderen uit je dieet om gist en de overgroei van schimmel te bestrijden ...

Voedingsmiddelen waar je veel van moet eten zijn:

 • Kleurrijke groenten - deze voedingsrijke voedingsmiddelen bevatten essentiële vitaminen en mineralen om je lichaam te helpen bij het genezen van de darm en het stimuleren van het immuunsysteem.
 • Gekweekte zuivel of gefermenteerde voedingsmiddelen (idealiter biologisch en rauw) - deze zijn gunstig voor het vervangen van de goede bacteriën in de darm, omdat ze namelijk probiotica leveren. Probiotica kan helpen om de gist onder controle te houden en het heeft ook immuunbevorderende effecten. Voor andere bronnen van probiotica kun je naast yoghurt of kefir ook gekweekte voedingsmiddelen zoals Kimchi, Kombucha of zuurkool eten.
 • Groentesappen/groene dranken - groene groenten helpen je immuunrespons te verbeteren en spoelen afval, gifstoffen en bacteriën uit je darm weg. Vermijd wel het toevoegen van fruit en suiker aan je groene drankjes en richt je vooral op verse groenten. Je kunt een kleine hoeveelheid organisch stevia-extract gebruiken om je sappen wat zoeter te maken omdat het geen suiker bevat.
 • Kokosolie, gemalen vlas en chiazaden - vlas en chiazaad zijn schimmelwerend en zorgen voor gezonde, helende bronnen van vetten. Kokosolie doet hetzelfde, plus dat het ook nog eens laurinezuur bevat dat een krachtig antimicrobieel en antibacterieel vetzuur is.
 • Knoflook, kurkuma en kaneel - allemaal effectief voor het bestrijden van bacteriële infecties, virussen en het verbeteren van een slechte darmgezondheid
 • Ongezoete cranberrysap - cranberrysap creëert een omgeving die onaangenaam is voor gist. Zorg ervoor dat je wel 100% puur cranberrysap zonder toegevoegde suikers drinkt.
 • Hoogkwalitatieve eiwitten van met gras gevoede dieren, of scharrel kip biologisch rundvlees, scharrel eieren en in het wild gevangen vis.

Voedingsmiddelen die je NIET moet eten, of die je moet beperken:

 • Suiker - alle soorten dus ook rietsuiker, kokossuiker, honing, ahornsiroop. Suiker voedt gist, dus je moet het koste wat kost, als je kunt, vermijden.
 • Granen - granen komen terecht in suikermoleculen die, zoals je weet, Candida, gist en slechte bacteriën voeden. Zelfs hele granen (zoals haver, rijst, quinoa) kunnen het probleem verergeren, maar je moet vooral verfijnde granen zoals de soort die wordt gebruikt in gebakken goederen, brood, ontbijtgranen, muffins en verpakt voedsel, beperken.
 • Fruit of vruchtensap - hoewel fruit over het algemeen gezond is, is het rijk aan suiker en kan het Candida erger maken. Vruchtensap mist ook vezels en veroorzaakt daarom pieken in de bloedsuiker die kunnen leiden tot onbedwingbare trek, weinig energie, ontsteking en een slechte immuunfunctie.
 • Alcohol - produceert meer gist en moet worden vermeden. Veel alcoholische dranken bevatten ook veel suiker.
 • Voedselintoleranties - sommige schimmelinfecties zijn te wijten aan voedselallergieën. Probeer voedingsmiddelen die negatieve reacties van welke aard dan ook veroorzaken te vermijden en let op symptomen die je ervaart bij het eten van dingen zoals zuivel, eieren, bepaalde noten, tarwehoudende voedingsmiddelen en granen. Als je denkt dat je een voedselallergie of -gevoeligheid hebt, probeer dan een eliminatiedieet om erachter te komen welk voedsel de intolerantie veroorzaakt en werk aan het verwijderen van die voedingsmiddelen.

Als dit een overweldigende taak lijkt, houd er dan rekening mee dat veel mensen het al met succes hebben gedaan en onthoud dat het ook niet voor altijd hoeft te zijn.

Als je gedurende enkele maanden dit protocol volgt, kun je het probleem mogelijk voorgoed helpen oplossen en kun je langzaam suikerbronnen zoals fruit of volle granen opnieuw in je dieet gaan opnemen. Houd er echter wel rekening mee dat sommige Candida- of gistpatiënten jarenlang met hun aandoening hebben geleefd, dus de strijd tegen dit probleem kan meer dan een paar weken of maanden duren.

Zes maanden of langer volgens een anti-Candida dieet eten, kan voor sommige mensen nodig zijn en voor sommige mensen kan het zelfs noodzakelijk zijn om suikerhoudende voedingsmiddelen en alcohol permanent te elimineren om te voorkomen dat de schimmel weer terugkeert.

Supplementen en essentiële oliën voor het genezen van schimmelnagels

De laatste stap naar het verwijderen van schimmelinfecties is het innemen van supplementen, zoals het probiotische supplement dat ik hierboven al heb genoemd. Een probiotisch supplement van hoge kwaliteit helpt je om de gist en de Candida in je systeem kwijt te raken. Ik raad persoonlijk een probiotisch supplement aan met tenminste meer dan 10 stammen probiotica en met tenminste 15 miljard CFU's.

Bovendien zou ik ook olijfbladextract nemen. Voordelen van olijfbladeren zijn de krachtige antimicrobiële werking die kan helpen bij het elimineren van de gist in je systeem. Er zijn ondertussen ook andere supplementen die enzymen zoals cellulose en hemicellulose bevatten, die schimmel in je systeem kunnen doden, dus probeer die enzymen ook binnen te krijgen

En als laatste maar zeker niet onbelangrijk is het gebruik van essentiële oliën het geheim van een natuurlijke en effectieve behandeling van de schimmelnagel en het kan je zelfs helpen om er voorgoed van af te komen. Ik raad hieronder twee krachtige essentiële oliën aan die je kunnen helpen om van je schimmelnagel af te komen. Ik beschouw dit als een van de meest cruciale stappen! Zelfs als je dit ene ding doet om je probleem op te lossen, met of zonder het veranderen van ook je dieet (hoewel je je dieet ook echt zou moeten veranderen!), kun je je waarschijnlijk ontdoen van je schimmelnagel.

De eerste olie die je wilt gebruiken is olie gemaakt van oregano. In feite zijn de voordelen van oregano-olie superieur aan die van de voorgeschreven antibiotica, omdat het krachtige antischimmel-eigenschappen heeft. Niet alleen kan de oregano-olie schimmels doden, het kan schimmel en andere oorzaken van Candida ook binnen je systeem doden.

Probeer de oregano-olie samen met een andere etherische olie genaamd Melaleuca, ook wel bekend als tea tree olie te gebruiken. Het gebruik van tea tree olie zal je versteld doen staan en het heeft het vermogen om als een natuurlijk antischimmelmiddel te werken. Gebruik deze twee oliën dagelijks op je schimmelnagel om van je probleem af te komen. Ik adviseer je om drie druppels oregano-olie en twee druppels Melaleuca direct op de teennagel aan te brengen en dit bij voorkeur vier keer per dag te doen.

Tot slot…

De sleutel tot een effectieve bestrijding van schimmelnagels met behulp van essentiële oliën is consistentie. Je moet om blijvende resultaten te zien de olie echt serieus blijven gebruiken. Je kunt dit niet een keer per dag doen, dan een paar keer overslaan en dan zeggen dat je geen veranderingen ziet. Als je deze twee oliën twee keer per dag gedurende twee maanden gebruikt, zal in 90% van de gevallen, de schimmelnagel voorgoed verdwijnen!

TIP:
Snel en makkelijk van je schimmelnagel afkomen? Dit werkt het beste


Bronnen

www.medbroadcast.com/condition/getcondition/fungal-skin-or-nail-infections

www.medicalnewstoday.com/articles/312495.php

www.medicinenet.com/fungal_nails/article.htm

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Paar x uur azijn op kalknagel en daarna paar x per week een voetenbadje azijn verdund met water geeft goede resultaten

  1. Vorig jaar tijdens de zomervakantie een vervelende voetschimmel opgelopen. Breidde zich snel uit tot bijna mijn hele voorvoet en inderdaad hielp, na van alles geprobeerd te hebben, het azijnbadje afdoende. Schimmels gedijen niet in zuren Ik was er binnen twee weken van af!

 2. Een achimmelnagel ia heel hardnekkig. Afgelopen zomer met het moooe weer was is er eindelijk helemaal vanaf! Azijn aanstippen en veel open schoenen. vanaf eind oktober nahels gelakt en bij het verwijderen vd lak was de achimmel weer terug. Enorm balen kan ik weer opnieuw beginnen.

 3. ik heb hardnekkige kalknagels , kom ik daar echt vanaf met een azijnkuur ? Graag dan een gedeatilleerde uitleg . Met dank .

  1. Met een azijnkuur is de kans heel erg groot dat je er vanaf komt, Eddy. Maar helaas reageert niet iedereen gelijk op dit soort natuurlijke behandelingen. Maar de kans is heel groot dat het gaat slagen.

 4. Met een goedkoop elektrisch pedicuresetje (een of twee tientjes) kun je zelf je nagels een stuk dunner schuren/slijpen zodat de etherische olieen, of de azijn, makkelijker bij de schimmel komen/niet door zo'n dikke nagel worden tegengehouden.

 5. Hoi Robert- Jan,
  Jaren geleden heb ik van een orthomoneculaire arts vernomen dat ik systeem Candida heb. Dat wil zeggen overal in mijn lichaam. Na een heftige stresvolle jaren ontstond er bij mij fybromialgie, vermoeidheid en polipene op het slijmvlies van m8jn sinussen. Daaraan ben ik twee keer geopreerd. Het hele slijmvlies dior mijn hoofd was poliepvormig en moest dus verwijdert worden.
  Ik wilde super graag wat aan mijn gezondheid doen was gestopt met roken en at volgens de schijf van 5. Maar het werd alleen maar erger.
  Uiteindelijk dus gehoord van de orthomoneculair arts dat er Candida aanwezig was.
  Daar ben ik jaren mee aan het worstelen geweest met allerlei dieten, maar niets hielp tegen die gewrichts, spuer en peespijnen.
  Totdat ik vlak voor de Corona pandemie het Keto dieet ontdekte met allerlei claims dat je hiermee de Candida elimineert.
  Dus ik verzamelde kookboeken en ging aan de slag. Ik had geen hongergevoel en kon het goed volhouden. Ik moest bakken groenten eten en redelijk vlees en vis, niet exht mijn ding, maar goed ik moest doorzetten en langzamerhand vond ik de gerechten goed te doen. Ik vond wel dat ik erg lang bijna de hele dag in de keuken aanwezig was om alles te bereiden.
  Dat ging twee maanden goed. Nu gebeurde het dat mijn zoon van zijn zwemsport voetschimmel meenam. Ik was inmiddels zelfs al een aantal dagen in de week aan Intermitting fasting bezig, want daar zou je lichaam helemaal een boost van krijgen en alles er uitgooien. Maar er ontstond op mijn voeten ook voetschimmel. Sterker nog mijn hele voetzolen stonden in de fik. Diezelfde week kreeg ik Corona. Zodanig heftig ziek was ik nog nooit geweest!!! Ik kon het dieet niet volhouden, want elke keer als ik ging staan zakte ik door mijn benen. Mijn omgeving en vrienden moest voedsel voor mij bereiden. Met jaja veel koolhydraten. Ik nam er wat van maar niet veel.
  Na twee weken knapte ik gelukkig op. Maar na een maand na de infectie kreeg ik darmproblemen, extrene haaruitval en ik kwam niet door de schimmel heen. Na twee maanden smeren met de creme was het eindelijk weg. De haaruitval stopte toen ik nog maar 1/3 haar over had. Gelukkig net niet kaal geworden. Haargroie begon weer na 6 maanden. Maar de schimmel kwam terug en wel via de teennagels!!
  Alles geprobeerd, de speciale nagellak, met de creme de zogenaamde Tea tree oil, die totaaaaaal niet werkte! Totdat ik een tip las van iemand die vloeibare jodium gebruikte. Dt gebruik ik na ongeveer twee maanden en ik zie een normale teennagelrand verschijnen zeg!!
  Ik durfde het Keto dieet niet meer aan. Sterker nog ik begon te vermoeden dat Candida eerg gek ik op Ketonen! En langzamerhand hoor ik deze geluiden steeds meer op forums. Wat ik begrijp van velen is dat je met Candida levenslang hebt. Zodra je maar iets eet wat verkeerd is komt het 5 maal heftiger terug. Waarschijnlijk heb ik dus een Candida outbrake gehad van hier tot Tokio.
  Het blijft dus heel moeilijk en eerlijk gezged vraag ik mij af of het wel met voeding op te lossen is, omdat het zo schijnt te zijn dat Candida zich toch wel voed via je slijmvliezen. Ik heb trouwens nog nooit zwemmereczeem of schimmelnagels gehad en ben een frequent bezoeker van sauna's geweest.
  Bizar toch wat een dieet kan doen met je.

  1. Dag Monique, wat een heftig zeg! Lastig deze Candida uitbraken. Voeding is een heel belangrijk onderdeel van Candida maar zeker niet het enige! Voldoende slaap is ook erg goed, zonder voldoende slaap heeft je lichaam geen mogelijkheid om zichzelf te herstellen. Ook teveel stress voor je lichaam kan Candida uitlokken. Knap dat je gestopt bent met roken. Naast voeding worden alcoholische dranken, frisdrank en melkdrankjes met zoetstoffen afgeraden, Candida is erg dol op het suiker in deze drankjes waardoor de Candida schimmel sneller zal groeien. Water kruidenthee, verse groentensappen zijn goede opties als alternatief voor vocht. Probeer ervoor te zorgen dat je immuunsysteem altijd in top conditie verkeert, zodat je juist niet ziek wordt en geen last krijgt van een schimmelinfectie of terugkerende schimmelinfecties. Het is belangrijk voor je lichaam en het immuunsysteem om het de juiste bouwstenen te geven zodat deze top conditie bereikt wordt. Daarnaast kan ik je zeker ook aanraden een probioticum te nemen, door je lichaam aan te vullen met gezonde bactieriën kan je de verstoorde darmflora waarbij candida de overhand heeft weer herstellen. Kijk ook of er nog dingen zijn in je directe woonsituatie die de Candida zouden kunnen triggeren zoals de kwaliteit van de ventilatie in je woning en vocht in de woning. Meestal vergeten we hier naar te kijken maar zijn erg belangrijk in de strijd tegen Candida. Ik hoop dat het snel beter met je zal gaan. Groetjes, Robert Jan

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

5 Shares
Tweet
Pin5
Share