Tarwegras

Laatste Update: 31 juli 2020

Tarwegras shots worden steeds populairder!

Gezonde tarwegras shots
Tarwegras

Hieronder een kort overzicht van de onderwerpen die er in dit artikel behandeld worden:

1. Korte intro
2. De voordelen van Tarwegras
3. De nadelen van Tarwegras
4. Hoe kan je tarwegras shots gebruiken?
5. Goede website waar je tarwegras kunt kopenEen paar dagen geleden liep ik door de stad en had ik zin in iets gezonds. Ik liep een klein restaurantje binnen en ik vroeg om de kaart. Tot mijn grootste verbazing zag ik dit staan (check de foto hiernaast).

Dit was het eerste restaurantje waar ze daadwerkelijk tarwegras shots verkochten. In Amerika kun je dit overal krijgen, maar in Nederland is tarwegras nog steeds moeilijk vindbaar. Ik kon het natuurlijk niet laten om een tarwegras shot te bestellen en hij smaakte als vanouds.

Het kan heel goed zijn dat je bij jezelf denkt "waar heeft hij het over?".
Laat me even uitleggen waarom ik dit zo bijzonder vind.

Het feit is dat tarwegras een extreem goede invloed heeft op onze gezondheid(1). Het is als ware een gezondheidsbooster. Tegenwoordig worden we steeds bewuster van het feit dat je eigen gezondheid belangrijk is. Juist omdat het in deze tijd ook gemakkelijk is om dit te vergeten met alle gemakken van onze samenleving om ons heen.

Misschien ken je de film "Batman" wel? Het kan goed zijn dat je hierdoor tarwegras kent. Dit is namelijk het "vieze" drankje wat Bruce Wayne drinkt. Tarwegras begint gelukkig steeds meer bekendheid te krijgen in Nederland vanwege de goede werking die door vele klinische studies is bewezen.

Waarom tarwegras zo goed voor je is, zal ik je hieronder verder uitleggen.

Tarwegras is een kleine plant die vrij snel groeit en die zich uiteindelijk ontwikkeld tot de tarwe die we kennen voor het maken van meel.

Het telen van deze plant duurt niet lang en hij kan dus vrij snel worden geoogst. Het bijzondere van deze plant is dat hij een unieke samenstelling heeft en hierdoor eigenlijk alles bevat wat het menselijk lichaam nodig heeft.
Je kunt het zien als een soort van "super alles-in-1 groente".

Tarwegras is een bom van vitamine, enzymen en mineralen en geeft je daarnaast ook nog eens een natuurlijke energie boost.

De voordelen van tarwegras

Aan tarwegras zitten eigenlijk alleen maar voordelen verbonden. Het enige nadeel kan zijn dat je een te grote hoeveelheid vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Een teveel aan deze stoffen kan niet worden verwerkt en hierdoor kan dit belastend zijn voor je nieren.

Ik zal hieronder de grote voordelen van tarwegras uitleggen.

Welke voordelen brengen tarwegras shots met zich meeAllereerst zal ik je een leuk feitje voorleggen.

"Wist je dat 1 dosis tarwegras per dag gelijk staat aan ongeveer 800-900 gram fruit en groente?"

Eerder is al verteld dat tarwegras bestaat uit enorm veel elementen die goed zijn voor ons lichaam. Maar wat zijn die bestandsdelen nu precies?

Tarwegras bevat:

vitamine A
vitamine B-B12
vitamine C
ijzer
kalium
calcium
magnesium
fosfor
natrium
vitamine K
& E

Verder bevat tarwegras ook nog eens kobalt en zink(2). Het kan zijn dat ik er nog een aantal ben vergeten, maar zoals je ziet bevat tarwegras extreem veel vitaminen en mineralen. Ik kan me niet herinneren dat er een plant is die meer gezonde elementen bevat.

Het menselijk lichaam heeft alle bovenstaande vitaminen en mineralen nodig, maar het is best lastig om deze elke dag in een goede dosering binnen te krijgen. En dit laatste is nu juist waar tarwegras je mee kan helpen.

Tarwegras bevat namelijk in een goede verhouding de vitaminen en mineralen die een mens nodig heeft. In plaats van elke dag tientallen aparte supplementen te nemen, kun je dus bijvoorbeeld ook heel simpel een tarwegras shot nemen.

Voordelen tarwegras

 • Energie booster
 • Bevalt 90% van alle vitaminen en mineralen die een mens dagelijks nodig heeft
 • Staat gelijk aan 800-900 gram fruit/groente
 • Gemakkelijk te drinken
 • Sterker immuunsysteem en bevordert je algemene gezondheid


Nadelen tarwegras

 • Smaak, het is niet het meest smaakvolle product. Echter, tarwegras kan eventueel voor allergieën zorgen en medicijn gebruik beïnvloeden. Voor meer informatie over de nadelen, lees dan het artikel ''de gevaren van tarwegras'' door.

Zoals je ziet zijn er heel wat meer voordelen dan nadelen verbonden aan het drinken van tarwegras shots.

Hoe kan JIJ tarwegras shots gebruiken?

De allereerste keer dat je tarwegras shots drinkt zal je merken dat dit niet echt je favoriete drankje wordt. De reden hiervoor is simpel, het is niet lekker. Ondanks dat de smaak niet echt optimaal is, kan het geen kwaad om elke dag een kleine beetje tarwegras te gebruiken.

Op de foto heb je kunnen zien dat tarwegras te krijgen is als een soort "shot". Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een soort van perser waarbij het sap van de plant wordt opgevangen. Dit geconcerteerde goedje is een tarwegras shot.

Als je tarwegras eenmalig gebruikt kun je niet al te veel wonderen verwachten.

De kracht van supplementen zoals tarwegras, is de werking op lange termijn. Wanneer je tarwegras op lange termijn gebruikt zul je de voordelen merken. De energieboost, de versterking van je immuunsysteem, de algehele verbetering van je gezondheid, het is allemaal onderdeel van wat jij meemaakt als je een langere periode tarwegras shots drinkt.

Om die reden is het belangrijk om van het nemen van die shots een dagelijks "agendapunt" te maken. Maar dit is voor veel mensen niet zo gemakkelijk. Je bent het immers nog niet gewend om tarwegras te nemen en daardoor kun je dit ook weer gemakkelijk vergeten. Het aanleren van een nieuwe routine is moeilijk.

Om die zelfde reden slagen bijvoorbeeld goede voornemens in het nieuwe jaar vaak ook niet.

Ik drink zelf elke ochtend nadat ik wakker wordt en glas water en een shot tarwegras. Dit heb ik mijzelf in de afgelopen jaren aangeleerd en nu zit het in mijn “systeem”. Op deze manier vergeet ik het niet meer, het gaat nu vanzelf. Sterker nog, als ik een ochtend geen tarwegras neem omdat dit bijvoorbeeld op is, voelt dit vreemd aan!

Daarbij wordt tarwegras ook aanbevolen bij bepaalde ziekten. Zo kan het drinken van tarwegras ervoor zorgen dat je minder bloedtransfusies nodig hebt wanneer je thalassemie hebt(3).

In een beginstudie is ook onderzocht dat tarwegras tijdens chemotherapie ervoor kan zorgen dat je beenmerg goed aangemaakt blijft worden, dit kan verminderen door chemotherapie. Wel kan het de misselijkheid bij chemotherapie verergeren. Onderzoekers geven aan dat tarwegras nemen tijdens chemotherapie verder onderzocht moet worden om te zien of dit echt een voordeel is(4).

Zelf het gezonde tarwegras (poeder) proberen?

Ik raad het eigenlijk iedereen aan. Het nemen van een tarwegras shot in de ochtend, omdat het eigenlijk alleen maar voordelen heeft. Maar hoe kom je nu aan een tarwegras shot? Ik vertelde immers al dat het in Nederland niet zo gemakkelijk is om hier aan te komen. Dat zal ik je hierna vertellen.

Waar kan ik tarwegras kopen?

Je hebt 2 dingen nodig om tarwegras shots te maken namelijk tarwegras (of tarwegras poeder) en een persmachine (zie afbeelding hieronder respectievelijk tarwegras, persmachine en tarwegras poeder).

Alles wat je nodig hebt om tarwegras shot te maken

Je stopt simpelweg het tarwegras in de machine en een paar seconden later heb jij je eigen vers gemaakte super gezonde tarwegras shot.

Persoonlijk heb ik ervaring met het tarwegras poeder van tarwegras24.nl en leefbewust.com:

 • Snelle levering
 • Lage Verzendkosten
 • Gecertificeerde webwinkel
 • 100% garantie


Heb jij ervaring met tarwegras? Laat het mij weten door hieronder een reactie achter te laten!

Bronnen:

 1. http://www.ijfans.org/article.asp?issn=2319-1775;year=2013;volume=2;issue=4;spage=10;epage=13;aulast=Mogra;type=0
 2. http://cmlc.ml/community.lls.org/topic/12358-wheatgrass-benefits/A_study_on_wheat_grass.pdf
 3. http://www.wheatgrassevidence.org/marwaha%20at%20al%202004.pdf
 4. https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/01635580701308083

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

   1. Ik gebruik nu een week of 3 elke dag 's morgens tarwegraspoeder. De eerste keer dat ik het gebruikte door een glas water geroerd maar dat is niet te drinken.
    Nu door magere yoghurt of Optimel drinkyoghurt, dat smaakt een stuk lekkerder.
    Na een paar dagen ongeveer een week lang veel vaker naar het toilet dan gebruikelijk, maar op een positieve manier. Kan een detox gevolg zijn?
    Voel me verder goed, de laatste weken in ieder geval geen kwaaltjes gehad oid.
    Ben benieuwd naar de effecten op lange termijn. De laatste jaren ben ik elke winter weken-, zo niet maandenlang verkouden ondanks dat ik toch een redelijk gezond eetpatroon heb.Misschien dat tarwegras me dit jaar verschoond houdt hiervan!

 1. Tarwegras poeder is zeker net zo gezond, en je hebt dan ook alle voedingsvezels binnen, dat heeft tarwegrassap niet

 2. IK heb poeder geprobeerd maar vind dat niets boven echte tarwegras gaat.
  Misschien is het net zo gezond maar ik vond dat de smaak wel wat anders was.
  En misschien vind ik het hele werkje ook wel leuk, zelf persen eerst enz

  IK heb eerst op http://www.onlinetarwegras.nl tarwegras gekocht om te proberen, uiteindelijk heb ik er ook een tarwegras perser gekocht en gebruik het nu al een aantal maanden.Zit er nu aan te denken nu ik het al enige tijd gebruik om het zelf te gaan kweken. Lijkt me wel leuk om je eigen tarwegras te kweken.

    1. ja hoor, maar je mag dan iets minder doen. Ik doe het zelf bijv. door de pannekoeken (als sapje vinden ze het niet zo lekker)

 3. Drink het ook al 4 jaar en zal er zeker niet mee stoppen, is een aanrader voor de donkere dagen, je krijgt er veel energie van en is goed voor je weerstand. Haal het bij http://www.daily-juice.nl die verkopen vers tarwegras om zelf thuis te persen, maar dat vindt te veel gedoe s'morgens, bestel er bevroren tarwegrassap in 30 ml. cups dat is precies de dagelijkse hoeveelheid en lekker makkelijk.

 4. net een 1e portie geoogst, nog geen 30 ml, maar de smaak daar ga ik over twisten.. ik vond het lekker, zoeter dan ik verwachtte..

  1. Ik gebruik tarwegras v.d.Tuinen is dat ook goed?
   Sinds ik het gebruik heb ik wel wat hoofdpijn ,gebruik het nu 3dgn,afgestreken maatlepeltje,is dit een van de ontgiftingsverschijnselen?

   1. Beste Anita,

    Bedankt voor je reactie.
    Hooftpijn kan veel oorzaken hebben, dus ik kan u niet vertellen of het daadwerkelijk van de tarwegras is, maar het zou kunnen zijn door dat je door een verandering gaat, en je lichaam daar altijd aan moet wennen.
    Ik zou een dagboekje bij houden en kijken wanneer de hooftpijn het ergst is, en dan even kijken wat je precies gedaan hebt van te voren.
    Mocht je nog vragen hebben, hoor ik ze graag.

    Succes!!

    1. Na 2 dagen was de hoofdpijn over.Dus toch die verandering de oorzaak,want ik heb anders
     nooit last van hoofdpijn.

 5. Ik probeer het nou 4 dagen pas. De smaak is even wennen en verder moet ik dus nog zien. Ik gebruik ook het poeder, besteld via tarwegraspoeder.nl. Ook nog met 50% korting door bestelling via Groupon/Groupdeal. Ik heb voor 3 maanden gekocht en ik ben benieuwd hoe dit verder gaat. Meestal wel last van winterdip, dus....

 6. Hallo,
  Ik heb vaak last van jicht, in mijn teen wat vreselijk pijnlijk is, bij mijn arts kreeg ik daarvoor een
  medicijn, waarvan ik dood en dood ziek van werd.
  Nu heb ik dus op aanraden van de winkelier een bus met tarwegras poeder gekocht, dat beslist moet helpen.
  Maar nu komt mijn vraag, ik gebruik betablokkers voor mijn hart, kan ik daar tarwegras poeder bij gebruiken.
  Wie kan mij een advies geven

  1. Tarwegras is voeding, zelfs supervoeding. Geen probleem om dat bij betablokkers te gebruiken. Het zal je beter doen voelen. Tis goed voor je bloed ook.

  2. Tarwegras kan wel gezond zijn maar is niet aan te bevelen voor jichtlijders vanwege een super hoge dosis aan purine. Per 100 gram zit er er 843 mg purine in. De stof purine wordt door de lever omgezet in urinezuur in het bloed en door de nieren weer uitgescheiden. Wanneer de nieren dit onvoldoende aankunnen kristalliseert het overtollige urinezuur als scherpe kristallen in de gewrichten (meestal de voeten maar kan ook elders in het lichaam).
   Jichtlijders moeten erg op hun voeding letten en niet teveel purines binnen krijgen. Gemiddeld niet meer dan 200 mg per dag. Zelf maakt t lichaam al 2/3 deel zelf aan purine aan (door afbraak/vervanging eigen lichaamscellen).
   Dus tarwegras is een echte purinebom!

 7. ik heb tarwegraspoeder besteld via wheatgrasspower.nl maar krijg niks binnen van ze. ze reageren ook niet op emails en de telefoon nummers die vermeld staan zijn niet werkzaam. iemand ervaring met dit bedrijf en dezelfde klachten toevallig? 🙁

  1. Ik heb geen ervaring met wheatgrasspower.nl. Ik zie op de webshop dat ze het thuiswinkel waarborg certificaat hebben. Wellicht is het een idee om via de gegevens daar contact op te nemen met het bedrijf.

   Succes!

  2. Bovendien zijn ze erg duur met hun tarwegraspoeder.
   De brutoprijs voor 300 gram biologische tarwegraspoeder van Mattisson is 29,95. Heb je een bedrijf, zoals ik, dan kun je dit kopen voor 18,36.

  3. Ik heb inderdaad ook tarwegraspoeder besteld bij wheatgrasspower en heb ook niks geleverd gekregen en geen reacties op mails etc. Een vriendin van mij idem. Het schijnt dat ze vanaf eind september (ik heb eerder besteld) niet meer het certificaat van de thuiswinkel hebben. Ik ga er maar van uit dat ik mijn geld kwijt ben....

 8. Ik heb ook tarwegras besteld bij wheatgrasspower.nl. Ik waarschuw iedereen: DOE DAT NIET! Je bent je geld kwijt en je krijgt je bestelling niet thuis. Ook het doorgeven van een klacht aan Thuiswinkelwaarborg heeft tot niets geleid. Wheatgrasspower is daar tot 26 september ingeschreven geweest. Vreemd dat hun site nog steeds bestaat! Betalen gaat er gemakkelijk, ontvangen gaat níét gebeuren. Waarschuw ook anderen die tarwegras gebruiken svp!

 9. als ik op http://www.tarwegraspoeder.nl klik, dan krijg ik deze pagina: http://wheatgrasspower.nl/
  Daar heb ik (en ook een vriendin) tarwegraspoeder besteld en ook betaald en nooit thuisgekregen. Als je belt wordt er gezegd dat dit nummer niet meer in gebruik is, of je hoort de ingesprekstoon. Ik heb een klacht aangemaakt bij Thuiswinkel.nl, maar daar heb ik niets meer van vernomen.
  Koop dus niets bij wheatgrasspower.nl want je bent je geld kwijt!

 10. Jammer dat er nergens staat hoeveel poeder je moet gebruiken voor een dosis. Ook op de verpakking staat dit niet.
  Overigens vind ik het nogal duur spul. Ik wil het wel gebruiken om fitter te worden, maar kan het gebruik niet volhouden omdat het te duur is. Voor een potje bijna 15 euro. Jammer hoor en dat is het geval bij veel van die gezonde producten, helaas.

  1. En daar doe je wel even mee. Ik doe het elke ochtend in een smootie sinds een week.
   Tip gekregen van mijn dochter.

   Moet zeggen dat ik ook 2 dagen hoofdpijn had, terwijl ik daar nooit last van heb.
   Nu is het over.

 11. Geachte heer of mevrouw,

  op internet heb ik uw bericht gelezen inzake tarwegras.
  Voor de duivensport ben ik op zoek naar een product om de duiven gezond te houden.

  Ik vroeg me af of ik tarwegraspoeder hiervoor kan gebruiken en wat de dosering zou moeten zijn.

  Wat zijn de voornaamste kenmerken die verbeteren?

  Ik hoor graag van u.

  1. Ik heb voor u onderzoek gedaan en blijkbaar zijn dezelfde gezondheidsvoordelen van toepassing voor dieren als voor mensen. De dosering moet een heel stuk minder zijn voor duiven. Echter, ik heb hier geen ervaring mee en de vraag kunt u beter voorleggen aan iemand met praktijk ervaring.

   Succes!

 12. Mag je tarwegraspoeder ook in de joghurt of pudding doen. En is een theelepeltje per dag genoeg?

  1. Tarwegraspoeder kan prima in yoghurt genomen worden. Mix dit bijv. met blauwe bessen en je begint de dag direct goed! Kies wel voor een magere yoghurt variant en één theelepel is prima om mee te beginnen!

 13. Het spul is idd niet te vreten...had het eerst in een glas water gedaan en opgedronken maar echt smerig... nu in karnemelk en dan valt het erg mee.

  1. Tarwegras zit vol met vitamine K. Echter, wel moet gezegd worden dat bij te veel vitamine K er bloedklonten kan ontstaan. Vandaar dat bij medicijn gebruik het beter is om niet te veel tarwegras te nemen.

   Op basis van het onderzoek gedaan door Harvey Lisle (Anne Wigmore Foundation) zit er in 3500 mg tarwegras ongeveer 280 ug vitamine K. Dan bevat omgerekend 5 gram 400 ug vitamine K.

   Succes!

 14. Hoe zit het met de tarwegluten waar iedereen of resersief voor is of allergisch? Het lijkt mij toch dat dit een schadelijke werking heeft!

 15. Hoi, ik gebruik nu bijna 2 weken tarwegras tabletten 400 mg.
  Eerste week 1 tablet, nu 2 tabletten en vanaf maandag 3 tabletten per dag.
  Opgebouwd dus.
  Nu is mijn stoelgang veel moeizamer dan voordat ik tarwegras gebruikte.
  Is dat een normale reactie en moeten de darmen wennen?
  Of komt jullie dit niet bekend voor?

  Er staat effect op lange termijn, na hoelang kun je ongeveer de effecten ervaren van tarwegras?

  Graag jullie input en bedankt!

 16. Hallo, ik gebruik nu bijna 2 weken tarwegras tabletten 400 mg.
  Week 1 1 per dag, nu 2 per dag en vanaf maandag 3 per dag.
  Nu is mijn stoelgang een stuk moeizamer dan daarvoor.
  Is dit een normale reactie en moeten de darmen gewoon wennen of kennen jullie dit verschijnsel niet?

  Na hoelang kun je de effecten ervaren van tarwegras?
  En zullen die darmen dan ook weer optimaal gaan werken?

  Graag jullie reactie en bedankt!

  1. Beste Melany,

   Ik hoor van meerdere mensen die beginnen met tarwegras dat ze last krijgen van buikpijn of hoofdpijn.
   Het is inderdaad dat je lichaam moet wennen en dat de klachten langzaam aan af zullen nemen in de meeste gevallen.
   Het is dus wel een bekent verschijnsel, maar ik kan niet zeggen of dit bij jou ook het geval is. Elk lichaam reageert anders.
   Je zou altijd even terug kunnen gaan naar 1 of 2 per dag zie wat het doet met je lichaam, misschien heeft je lichaam nog wat meer tijd nodig om te wennen. Mochten de klachten aan houden dan zou ik er mee stoppen, kijk of het beter word.

   Succes!!

 17. Hallo, ik gebruik tarwegraspoeder nu 3 dagen en heb 2 dagen erge hoofd-en buikpijn gehad...het is nu minder en krijg iets meer energie...is dit normaal?
  Ook weet ik niet precies hoeveel ik moet gebruiken...in de bijsluiter staat 1 eetlepel..is dat niet teveel?
  Ook moet ik erbij vermelden dat ik snel reageer en gauw allergisch ben maar volgens mij kan ik dit wel verdragen.
  Waar kan ik het tarwegraspoeder het beste kopen? Wat ik nu gebruik was een gratis exemplaar.

  1. Beste Sonja,

   Bedankt voor je reactie,
   Het is heel normaal dat je hoofd of buikpijn krijgt bij het starten van tarwegras. Dat klinkt natuurlijk heel raar, want waarom zou je het dan nemen?
   Ik hoor het vaak. Gelukkig gaat het over.
   Je lichaam moet namelijk wennen aan het gebruik van de tarwegras. Voor de meeste mensen is het genoeg om 30 ml tarwegras per dag te drinken.

   Bij verdere vragen kun je ze altijd stellen!

   Groetjes,

 18. Hee, dit is mijn eerste week dat ik Tarwe gras gebruik, maar ik heb hier nog een vraag over.
  Naast tarwe gras gebruik ik ook Chia zaden en Goji bessen. Ook eet ik vrijwel elke dag 2 stukken fruit en mijn groentes. Kan ik dit wel combineren? Of moet ik echt alleen een shot tarwe gras nemen als ik een dag niet aan mijn fruit en groente kan komen?

  Ik hoor graag 🙂

 19. Wij gebruiken sinds deze week het tarwegras poeder en zijn benieuwd hoe de werking zal zijn op langere termijn, wij drinken het in tomatensap, (2x per dag 1 theelepel) zo is het nog enigzins weg te krijgen.

 20. Ik koop het via de http://www.denotenkoerier.nl. Deze webshop had voorheen eigenlijk voornamelijk noten (de naam zegt het al) maar sinds kort hebben ze ook de biologische producten van Mattison. Stukken goedkoper dan de meeste webwinkels en super handig als je ook je noten nog wilt bestellen bij deze webwinkel.

  Ik heb er goede ervaring mee.

 21. Hoi Jack en lezers van deze blog.
  Ik gebruik tarwegras nu ongeveer 1,5 jaar nadat ik een seminar van Anthony Robbins heb gevolgd over de zuur-base evenwicht in ons lichaam, ontzettende eye-opener. Elke ochtend, first thing, een glas water met 1-2 teelepels poeder. Ik zelf heb 3 concrete voordelen ervaren.
  1. geen energy dips meer die ik vaak rond 19.00-20.00 had. De hele dag door nu eigenlijk gelijke (hoge) energie.
  2. Mijn bloeddruk is gedaald van 140-90 (die ik vanaf mijn 16e had tot mijn 39e) naar 130-80.
  3. Mijn PH-waarde (gemeten met teststrips/urine) is nu steeds rond de 7. Voorheen tussen 5,5-6. Goede PH waarde helpt diverse klachtjes en ziektes te voorkomen.Ook aan de smaak ben ik helemaal gewend (de eerste paar weken niet te drinken).
  Zelf koop ik bij http://www.nlsuperfoods.nl . Die hebben de bekende producten van Mattisson en ook goedkopere tarwegras van Go For Life, maar dan een stuk goedkoper dan bij de meeste (web)winkels.
  Tip: voor wie tarwegras niet te drinken vindt, probeer eens Alkagreens, zitten diverse 'greens' in. Die smaakt zelfs lekker! Of de tarwegras in tabletvorm, slik je zonder te proeven weg.

 22. Ik gebruik nu 3 dagen tarwegras poeder, 1x per dag 1 theelepel

  Om eerlijk te zijn merk ik nog niet echt een super groot verschil, maar hoop dat dit gaat komen.
  Volgens mij ben ik de enige die de shotjes wel lekker vind? Vind het een beetje naar koude groene thee smaken.

  Groetjes

 23. Ik koop tarwegras van 'de tuinen.' Weet ik zeker dat ik het mee naar huis krijg 😉 ik doe elke ochtend 1 volle theelepel in een glas optimel. Heerlijk! Omdat ik ook fruit en groente eet is dit voldoende want overdaad schaat. Ik voel me fitter.

 24. Heb sinds 2 jaar reumatoide artritis en ook in behandeling waaronder een 6 tal pillen per dag pynstillers cortizone en om de 4 weken spuiten,uit nieuwsgierigheid en aanraden van een klant uit ln zaak neem ik die nu een 4 tal weken in,en ik kan je zeggen ben veel minder vermoeid en voel me veel beter ik neem tot nu toe enkel nog 1 pynstiller en mn spuit!!!!!

 25. Hey! Ik vroeg me af , (hoe) kun je tarwegras (niet poeder) consumeren als je geen persmachine hebt?

  Groetjes!

 26. Ik had een vraag, ik heb tarwegras-poeder gekocht maar nog niet gebruikt. Ik ben een man met suikerziekte en spuit insuline + medicatie suiker/chloresterol/bloeddruk. Is dit raadzaam om hier mee te starten of raad u mij dit af.

  MVG Robert Verhoef

   1. Ik was diabetes2-patient (dus metformine) en heb vorig jaar een hartinfarct gehad (dus batterij aan troep); ben een maand of 7 geleden begonnen met lowcarb en whole food (dus geen supermarktrommel meer) en ben inmiddels van álle medicijnen af, zonder diëten 16 kilo afgevallen en ben gezonder dan ooit. Alleen energie is nog een dingetje wat beter kan en dat heeft te maken met onvoldoende kalium. Ik ga nu (met mate) met tarwegraspoeder beginnen om de ADH kalium te bereiken en ben benieuwd hoe dat gaat bevallen; wordt vervolgd.

    1. Dag Eric, wat fijn om te lezen dat je met het aanpassen van je dieet zo'n positieve verandering hebt bereikt! Tarwegras heeft een extreem goede invloed op de gezondheid. Naast de vele vitaminen en mineralen geeft tarwegras je ook een natuurlijke energie boost. Wij zijn ook heel erg benieuwd hoe het verder met je zal gaan. Heel veel succes! Groetjes Robert Jan

 27. Goedendag allemaal,

  Ik heb een vraag, ik ben erg nieuwsgierig geworden en zou ook willen beginnen met het nemen van tarwegras-shotjes, maar moet je dit dagelijks nemen of kun je ook pauzes nemen door bijv. om de dag te nemen of zelfs maar een paar keer per week? Oftewel, zou je de goede bijwerkingen ook krijgen als je de shotjes maar een paar dagen in de week neemt? Ik heb namelijk niet de behoefte om het steeds dagelijks te doen, maar meer op de dagen die ik wil.

  Mvg

  1. Beste Louis,

   Je kunt het tarwegras nemen wanneer jij daar behoefte aan hebt. Het werkt wel het beste als je het met regelmaat doet, is ook gezonder voor je lichaam, maar als je het maar een paar keer per week wilt doen, dan is dat ook goed.

   Groetjes!

 28. Ik wilde vragen of poeder net zo gezond is als sap maar dit is door de comments al beantwoord!
  Mijn tweede vraag is of tarwegras poeder nog steeds dezelfde goede werking heeft als je het dagelijks in een fruitsmoothie doet?
  Ik ga er morgen mee beginnen, ben erg benieuwd.

  1. Kan prima door een fruit smoothie. Echter, ik moet wel zeggen dat te veel fruit smoothies niet handig is. Dit omdat je vrij snel te veel suiker binnen krijgt. Beter is een groente smoothie te maken met een klein beetje fruit! Wel even rustig beginnen, te veel tarwegras kan gepaard gaan met buikklachten!

 29. Hallo Jack,

  Interessant artikel! Ik heb een vraagje, ik heb van de week ook tarwegras gekocht. Ik eet eigenlijk altijd heel gezond, en eet veel superfoods. Omdat tarwegras zo ontzettend veel vitaminen bevat, vraag ik me af hoeveel ik moet nemen? Kun je ook een te veel aan vitamines enz binnenkrijgen met alles wat je bij elkaar eet?

  Groetjes!

  1. Normaliter is het erg moeilijk om te veel vitamines binnen te krijgen uit voeding alleen. Alleen uit supplementen kun je overdosering krijgen. Echter, natuurlijk niet te veel tarwegras shots drinken, met mate!

 30. Ik heb 31 jaar geleden een herseninfarct gehad. Ik heb nooit bloedverdunners geslikt, maar wel allerlei spierverslappers.
  Kan ik dan toch tarwegras gebruiken?

  Groetjes

 31. U schrijft: Tarwegras begint gelukkig steeds meer bekendheid te krijgen in Nederland vanwege de goede werking die door vele klinische studies is bewezen.

  Graag zou ik deze studies willen lezen. Ik kan ze namelijk niet vinden...

 32. Vandaag tarwegraspoeder gekocht, kan ik bijv ook een theelepeltje door de yoghurt met zemelen etc doen??zo niet kan het gemengd worden met biv. Water??

 33. Hallo,
  Duidelijk artikel, bedankt daarvoor.
  Ik volg vanwege mijn gezondheid (ik heb CVS chronische vermoeidheid) een suikervrij dieet met aanvulling van superfoods. Nu drink ik twee dagen een volle theelepel tarwegras poeder door mijn groene smoothie. Het tarwegras poeder heb ik gekocht bij onze notenkraam op de markt. Is er verschil in kwalietijd? En dus verschil van eventueel resultaat? Verder slik ik geen suplementen een teveel aan mineralen en vitamine is dan niet mogelijk toch? Zo probeer ik doormiddel van gezonde voeding mijn vermoeidheid te verbeteren.

  1. Er is weldegelijk verschil in kwaliteit van de verschillende tarwegrassen. Is het biologisch gekweekt en gecertificeerd, raw? Hoe behandeld, waar vandaan enz.

 34. Hallo,

  Ik heb last van PDS en gastric astma door een teveel aan
  maagzuurproductie. Mijn eetgewoontes zijn eigenlijk
  best goed, veel vezels, groente, fruit etc.
  Sinds kort ben ik wat superfoods aan het uitproberen.
  Zo eet ik bijv elke ochtend magere kwark met hennepzaadjes
  en gebruik ik geregeld kokosvezels in mijn bereidingen .

  Ik zou graag tarwegras proberen, is dit hiermee te combineren?
  Bijv de ene ochtend hennep en de andere tarwegras?

  En is er iets bekend of dit kan helpen bij pds en maagzuur?

  Alvast bedankt

  1. Hallo Catharina,

   Dat is een goede vraag! Als je de klantbeoordelingen leest wat betreft tarwegras staat meer energie bovenaan. Of het daadwerkelijk kan helpen om de klachten van PDS te verminderen is de vraag. Het zou kunnen werken, maar ook de klachten erger maken. Ik denk dat je het beste even de volgende website door kunt lezen, hier staan ervaringen op van mensen met PDS wat betreft tarwegras:

   http://www.ibsgroup.org/forums/topic/72760-wheatgrass-juice/

   Indien het werkt, laat me dat even weten!

   Succes!

  2. Hoi Catharina,

   Ik zelf had ook veel last van maagzuur, ik gebruikte dan ook veel Rennie's. Ja, ik weet het, slecht! Maar ja, als je geen alternatief hebt... Tot ik iemand tegen kwam die mij een gouden tip gaf!
   Nadat ik hem vertelde dat ik Rennie's at als snoepjes vanwege last van maagzuur, vertelde hij mij dat mijn lichaam (en dat van een groot deel van de mensen) waarschijnlijk verzuurd was.
   Hij raadde me aan om 's morgens te beginnen met een klein beetje "zuiveringzout" op te lossen in water, puntje van een theelepel is voldoende. Zuiveringszout is eigenlijk "Natriumbicarbonaat" en dat is een onderdeel van bakpoeder. Daarna even 20 minuten niets eten of drinken.
   Ik ben sindsdien van de overlast van maagzuur af. Ik heb het meerdere mensen aangeraden, met hetzelfde resultaat... Je haalt het bij Etos, Merk; Gimborn, groen/wit doosje.

   Ik hoop dat dit bericht bij je aankomt en dat je er net zoveel resultaat van hebt als ik!
   Heel succes en gezondheid!
   Erwin.

 35. Hallo,

  Ik heb bij De Tuinen een doosje Urban Wheatgrass sachets gekocht en vroeg me af hoe je dit het beste drinkt? Met koud, lauw of warm water?

 36. Tarwegraspoeder is gewoon bij Etos te koop. Sinds kort verkopen die heel veel "superfood" artikelen

 37. Bij de Bagels and Beans kun je al jaren tarwegras shots krijgen. Gewoon puur of in een smoothie verwerkt. De meeste biologische winkels verkopen het in poedervorm alsook De Tuinen.

 38. Ik vind tarwegras helemaal niet vies! (Wel een maca geprobeerd?? :-S) Het smaakt een beetje naar koude groene thee en drinkt makkelijk weg (Theelepeltje poeder oplossen in water). Ruikt een beetje naar de hennapoeder waar ik vroeger mij haar mee verfde ;-). Ik kan hier wel mee leven!

 39. Hoi,
  Ik heb eergisteren tarwegraspoeder gekocht, maar vraag me af of het ook samen kan met Lapacho.

  Hartelijke groetjes,
  Katja

  1. Hoi Katja,

   Goede keuzes, maar ik zou ze niet samenvoegen. Zal een vreemde smaak geven denk, en je weet nooit hoe de verschillende stoffen op elkaar gaan reageren.

   Groetjes,
   Jack

   1. Dank je wel voor je snelle reactie. 🙂
    Ik gebruik Lapacho capsules, dus wat smaak betreft merk ik er niets van.
    Maar ik zal de rest van de tarwegras aan mijn man geven. Die kan wel wat extra's gebruiken. (is nml een zeer slechte groenten-eter).

    Ps: Vind de smaak van tarwegras ook helemaal niet vies....

    1. ah...ik ging er van uit dat je Lapacho-thee dronk. In combinatie met Lapacho-pillen zal tarwegras natuurlijk geen problemen opleveren. Het zijn allebei natuurproducten.
     En inderdaad, sommigen moeten er even aan wennen, maar een tarwegras-shot smaakt helemaal niet vies.

     Succes!
     Jack

 40. Ik drink het tarwegras poeder (1 theelepel) met thee (1x in de ochtend en 1x in de avond) en een drupje honing of agave of ahorn siroop.

  Is het tarwegras poeder eigenlijk te mengen met thee? Tenminste, ik dacht wellicht gaan hierdoor vitamine en mineralen stuk, waardoor ze geen werking op het lichaam hebben?

  Groetjes!

  1. Hoi Niki,

   Persoonlijk heb ik hier geen ervaring mee. Maar aan de andere kant worden er ook smoothies gemaakt waarin groene thee en tarwegraspoeder tegelijk in verwerkt wordt. Lijkt me dus geen probleem om dit te combineren.
   Maar je kunt natuurlijk ook tarwegrasthee maken, dus thee zetten van tarwegras!

   Veel succes!
   Jack

  1. Hoi Yvonne,

   Het is een logische gedachtengang, maar toch klopt dit niet. Bij een tarweallergie ben je waarschijnlijk allergisch voor de tarwekorrel. En tarwegras heeft helemaal niets met de korrel te maken. Het in feite het jonge spruitje van een tarweplant.
   Als je eventueel nog twijfels hebt, kun je beetje bij beetje proberen en steeds de dosis wat verhogen tot de gewenste hoeveelheid.

   Laat me even weten hoe dit afloopt,
   Jack

 41. Vandaag ook maar eens tarwegraspoeder gekocht bij de gezondheidswinkel. Ik heb het gemengd met vanille-yoghurt, dit smaakt echt super lekker! Ik ga er 2 per dag nemen, kijken of ik wat fitter wordt. Hoop het wel, totaal geen energie meer tegenwoordig.

 42. Hoi Jack,
  Ik heb een vraagje ik gebruik s'morgens thyrax en een glas tarwegraspoeder voor het ontbijt . Kan dit samen ?
  Of kan ik beter na de thyrax een half uurtje wachten
  Alvast bedankt .

  1. Beste Gerda,

   Ik kan zo geen wisselwerking vinden tussen thyrax en tarwegras. Echter, bij sommige natuurlijke producten wordt het gelijktijdig gebruik met thyrax afgeraden. Misschien kan je huisarts bevestigen of tarwegras daar niet onder valt?

   Succes,
   Jack!

 43. Veel reacties gelzen over het onderwerp:Tarwegras. Ook dat niet iedereen daar goed op reageert. Logisch en begrijpelijk. Maar er is nog een natuurlijk middel en wel BIJZUUR. Mijn echtgenote die artrose/artritus heeft
  gebruikte in NL pijnstillers en dat heeft haar maag behoorlijk naar de knoppen gebracht en sindsdien veel last van maagzuur. OP een zekere dag was ik aan het zoeken op internet naar een of andere goed middel en ontdekte het middel BIJZUUR. DIrect besteld en zie binnen een maand of twee nagenoeg van maagzuur af door gebruik in
  die maanden van 3 x 2 tabletten per dag. Het is een puur natuurlijk middel en evt. te verkrijgen bij Ayuveda. in Honselersdijk. Prijs 50 tabletten ong. € 9,--. Af en toe gebruikt ze nog weleens l capsule Omeprazol 10 mg en bij pijn een paracetemol 650 mg.
  T.g.v. van de reuma zijn wij 14 jaar geleden vertrokken naar Spanje en dat heeft de pijn behoorlijk doen afnemen. IN de winter en zoa s het weer momenteel is(veel te koud voor Spanje!!) heeft zij meer last.
  Dit weekend loopt de temperatuur echter op naar boven de 20 graden en dan hebben we -normaal gesproken-
  mooie temperaturen tot-en-met oktober/november ..
  Succes etc. evt. met deze info.

  1. hoi Jack,

   ten eerste complimenten voor je website, ik heb jaren last van rosacea, en ben een aantal van je tips gaan volgen en mijn huid is veel rustiger. Ook probeer ik 1,5 week glutenvrij te eten wat moeilijk is want zit echt in heel! veel producten.

   Ik neem ook het tarwegraspoeder; misschien tip voor mensen die dit vies vinden, ik doe een lepel (uit de tarwegraspot) en doe dit in een glas (appelsap) niets vies aan.Ik en meer mensen die het gebruiken merken dat het ook iets "tussen de oren" doet. Ik ging de struiken in mijn tuin te lijf haha, iets wat ik al heel lang wilde, een vriendin die golft, sloeg alle ballen van de baan. Ik geef het ook bij ontbijt aan mij 12-jarige zoon die niet van groentes houdt, en lijk ook een verschil in gedrag bij hem te merken??..
   Maar nu mijn vraag, omdat er ook al zink en magnesium in zit, ik ben begonnen met tabletten voor zink en magnesium, of is dit teveel in combinatie met een lepeltje tarwegraspoeder (2x per dag)? omdat teveel niet door lichaam wordt afgevoerd??

   Dank,

   Grace

   1. Hallo Grace,

    Een teveel aan zink en magnesium kan gevolgen hebben voor je immuunsysteem. Maar dit kun je zelf in de gaten. Een teveel zal eerst zorgen voor een lichte diarree. Als je dit merkt, dan is het dus zaak om de dosis naar beneden bij te stellen.

    Succes,
    Jack

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share