Huidverzorging

Laatste Update: 14 juli 2023

Voeding voor een mooie gladde huid

Iedereen ziet er graag mooi uit en in de zomer lijkt het erop alsof we extra aandacht aan ons uiterlijk besteden. Afgezien dat het niet altijd even eerlijk is, worden we al jaren beoordeeld op de eerste indruk. Zelf ben ik er niet echt een fan van, maargoed zo zijn we nu eenmaal “gewired”!

Om een mooi en stralend gezicht te hebben schaffen we massaal dure crèmes aan de we in het reclame blok op tv tegenkomen. Maar is dit eigenlijk wel nodig? Met crèmes kun je het zo bond maken als je wilt (qua prijs) maar je weet niet van te voren of het daadwerkelijk voor je zal werken.

Ieders gezicht ziet er anders uit en daarom zal niet iedereen dezelfde resultaten ervaren bij een en dezelfde creme of gezichtsproduct.

Onderzoek

In een Amerikaans onderzoek is naar voren gekomen dat een mooi gladde huid aantrekkelijker is. Het schijnt signalen te geven van “gezond” en “gezonde levensstijl” (1).

Veel mensen proberen hun gezicht te “vermooien” door dure crèmes te gebruiken. Schijnbaar heeft dit niet hetzelfde effect als wanneer je zelfstandig een mooi en gladde huid hebt.

Gladde huid door voeding

Ja, dat klopt. Door bepaalde voedingsmiddelen of natuurlijke producten zal je een mooiere gladde gezichtshuid ontwikkelen dan wanneer je klinische gezichtsproducten gebruikt.

Carotenoïde

Veel fruit en groente eten kan een vervanging zijn. Sommige voedingsmiddelen bevatten carotenoïde wat voor de glanzende huid moet zorgen (2). Wanneer je veel carotenoïde binnenkrijgt zal je tevens een lichte goud kleurige huidskleur ontwikkelen. Wees gerust, je zal niet verkleuren. Wel zal er een tint zichtbaar zijn naar verloop van tijd.

Hieronder een aantal voedingsmiddelen die vol zitten met carotenoïde:

Schoonheid zit van binnen

Niet voor niets bestaat deze uitspraak al tientallen jaren en de voedingsmiddelen de je eet hebben daadwerkelijk een groot effect op hoe je er van de buitenkant eruit ziet.  Hieronder een aantal voedingsmiddelen die alle op een andere manier ervoor kunnen zorgen dat je een gladde huid ontwikkeld.

Antioxidanten

Door grote hoeveelheden anti-oxidanten binnen te krijgen, zal je lichaam binnen een zeer kort tijdsbestek worden “bevrijd” van de vrije radicalen. De kans op celbeschadigingen (wat dit ook zichtbaar is aan de buitenkant) wordt aanzienlijk verminderd hierdoor. Niet alleen zullen rimpels worden verminderd (3), ook krijg je een frisse huidskleur en cellulite zal worden verminderd.

Groeten

Bladgroente zoals spinazie en kool bevatten een natuurlijke antibiotica  die je huid zal beschermen tegen schimmel virussen en bacteriën. Deze antibiotica heet fytochemicaliën. Daarnaast bevatten groene bladgroente ook nog eens beta-caroteen dat je huid sterker maakt!

Gezonde vetten

Gezonde vetten beschermen je huid op een natuurlijke manier. Omega 3 vetzuren zullen de celwanden versterken waardoor deze minder snel beschadigd kan worden. Een goede bron hiervoor is vette vis of lijnzaad. Wanneer je niet van vis houdt kan omega 3 vetten altijd binnenkrijgen via supplementen.

Noten

Sommige noten zijn rijk aan selenium. Paranoten bijvoorbeeld zijn een perfect bron voor selenium. Het is voor je huid enorm belangrijk dat het elastisch is. Anders krijg je schilfers en een erg droge huid. Selenium kan er voor zorgen om de elasticiteit van je huid te optimaliseren en te verbeteren. Tevens is het ook nog goed voor zowel je haar als je nagels.

Conclusie

Als een gek alleen maar de bovenstaande voedingsmiddelen eten zal natuurlijk niett het gewenst effect hebben. Wanneer je elke dag 1 of 2 van de hierboven benoemde voedingsmiddelen binnekrijgt, zal je huid er na een aantal weken enorm "gezonder" uitzien. Gladder, egaler en stralender.
[MOWPOP id="128"]

Bronnen:

  1. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1090513806000602
  2. https://www.mdpi.com/1420-3049/16/12/10491
  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8953599/

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

  1. ik hb juist een vette huid. smorgen's glimt me gezicht altijd. ik zoek juist iets dat me gezicht droog maakt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share