• Wat is het belang en voordeel van een coach?

Waarom heb ik een Coach nodig?

2016-10-29T14:27:28+00:00april 16th, 2011|Sport|0 Reacties

Heb jij behoefte aan een coach?

Onlangs flitste er een "headline" voorbij in een krant en als mijn ogen me niet bedriegen ging het artikel over het feit dat steeds meer mensen behoefte hebben aan een coach. Steeds meer mensen hebben het extra beetje hulp nodig om bijvoorbeeld een doel te bereiken.

Als je naar de sportschool gaat om je in te schrijven voor een bepaald abonnement, krijg je 9 van de 10 keer de vraag voorgesteld of je behoefte hebt aan een persoonlijke coach? De trend laat zien dat steeds meer mensen dit als erg prettig ervaren, steeds meer mensen pakken een coach dus ook met 2 handen vast.

Maar waarom hebben we een coach nodig?

Een persoonlijke coach kan je helpen om een bepaald doel snel te halen zonder eventuele terugvallen. Zelf ben ik vrij sportief en probeer ik minimaal 3 keer per week naar de sportschool te gaan om lekker te gaan sporten.

Ik doe dit nu al een tijdje en ben best tevreden over het resultaat. Echter naar verloop van tijd kwam ik erachter dat ik eigenlijk steeds opnieuw dezelfde oefeningen deed en de inspiratie was een beetje op.

Daarnaast moest ik steeds zelf bijvoorbeeld de tel bijhouden als ik buikspieren deed. Hoe vaak is het bij jou gebeurt dat je de tel kwijt bent en hierdoor uit je routine wordt gehaald?

Lees meer: Ochtend routine

Ik vind de zelf vrij vervelend, en daarom heb ik besloten om gebruik te maken van een persoonlijke coach. De meeste sportscholen bieden dit aan, en eigenlijk is het dom om dit af te slaan.

Waarom zou je hulp afslaan van een persoon die je doel sneller kan helpen bereiken???

Wij mensen zijn vaak snel afgeleid er verzinnen altijd wel een kleine smoes om ¨bestwil¨, om onder een verplichting uit te komen (bijvoorbeeld sporten of gezond eten).

Om deze reden alleen al is het extreem fijn om iemand te hebben die een stok achter de deur steekt. Iemand die je af en toe (waar nodig) op het recht pad houdt om toch je doelen te bereiken.

Het fijne van een coach is, is dat ze extreem veel verstand hebben van hetgeen waarbij ze iemand helpen. Iemand die jouw toekomstig behaalde "goal" al heeft bereikt, kan je makkelijk alle valkuilen vertellen omdat deze persoon hetzelfde doel waarschijnlijk al heeft gehaald. Ze kunnen je behoeden voor deze valkuilen, zodat jij niet dezelfde fout maakt die iedereen maakt!

Niet alleen coach om te sporten

Als je tegenwoordig gaat studeren of zelfs naar de middelbare school gaat, krijg je vanaf dag 1 je eigen mentor beschikbaar gesteld. Je kunt dit zien als een soort van persoonlijke coach. Men is erachter gekomen dat men beter presteert als iemand ze "de weg" wijst.

Een coach om je te helpen sporten is niet de enige coach die steeds populairder wordt. Voedingscoaches en personal development coaches schieten je grond uit en blijkbaar is hier ook behoefte naar.

Je kunt een doel nog net zo gek bedenken, er is altijd wel een coach voor te vinden!

Heb jij doelen die je wilt halen, maar door omstandigheden lukt het niet? Laat het me weten......

Reactie achterlaten

Over de Auteur:

Robert Jan (RJ) is de initiatiefnemer en het (nieuwe) gezicht van OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.
Zoek Op Klacht: