• gezond oud worden

Op een gezonde manier oud worden!

2016-11-15T14:40:45+01:00september 12th, 2012|Langer Leven|0 Reacties

Laatste update: door

Hoe kan ik gezond oud worden?

Heel veel mensen hebben de wens op gezond oud te worden. Hier ben ik het helemaal mee eens natuurlijk, wie wil er nu niet op een gezonde manier oud worden zodat je langer van het (super leuke) leven kunt genieten. Met de hedendaagse medicijnen etc zijn we in staat om het menselijk lichaam een langere houdbaarheidsdatum te geven. Dit betekent echter niet dat dit ook direct een gezonde manier is om oud te worden.

Ondanks de grote wens om gezond oud te worden zie ik vandaag de dag de mensen om mijn heen niet naar dit doel streven. Want wanneer je gezond oud wilt worden moet (is verstandig) om hiermee vroeg te beginnen. Het is niet moeilijk om op een gezonde manier oud te worden wanneer je er een klein beetje energie in steekt. Natuurlijk, je moet niet al te veel pech hebben!

Ok, in dit artikel de top 10 beste routines die er voor zorgen dat je niet alleen nu gezond bent, maar ook wanneer je ouder begint te worden. Vooral de laatste jaren heeft je lichaam goede ondersteuning nodig, hier kunnen we dus niet vroeg genoeg me beginnen.

1. Bewustwording van je gezondheid

Misschien is dit wel een van de beste tips die ik je direct kan geven. Wanneer je jong bent kan je lichaam zich snel aanpassen. De celdeling werkt sneller wanneer je jong bent wat zal resulteren dat je lichaam sneller zal reageren op verschillende (gezonde)  aanpassingen. Wanneer je er pas op late leeftijd achter komt dat je een aantal zaken (wat betreft je gezondheid)  anders moet doen, zal je lichaam hier veel langer de tijd voor nodig hebben omdat je celdeling ook langzamer verloopt. Wil je dus gezond ouder worden, dan is het verstandig om hier zo vroeg mogelijk mee te beginnen. De dingen die je nu doet, tellen simpel gezegd zwaarder mee.

2. Gezonde relaties

Misschien had je nu al gedacht dat ik het zou hebben over bepaalde voedingsmiddelen. Deze komen zeker aan bod, maar eerst het volgende. Gezondheid heeft niet alleen te maken met een gezond en een goed functionerend lichaam, gezondheid zit ook in je "hoofd". Een gezond lichaam heeft ook gezonde relaties nodig. Niet alleen een een partner maar ook vrienden en familie. Het is namelijk bewezen dat wanneer je veel vrienden en goede relaties hebt, dat je immuunsysteem sterker is, je kunt mentaal meer aan, je staat sterker in het leven wat gepaard gaat met langer leven!

3. Stoppen met roken

Dit is vast ook niet geheel onbekend voor je, maar het belang van het stoppen van roken is bij heel erg veel mensen nog niet geheel duidelijk. Veel mensen roken hun hele leven en wanneer ze tegen de 50/55 aanlopen besluiten ze ineens om te stoppen met roken omdat dit veel gezonder is. Dit is natuurlijk ook zo, maar waarom zou je niet gaan stoppen met roken wanneer je 30 bent? Omdat je er misschien nog niets van merkt? De klachten van roken zal je pas gaan ervaren op langer termijn, logisch ook dat veel mensen niet stoppen, wat is het direct nut ervan? Er is veel tegenstrijd