Afvallen

Laatste Update: 20 juni 2018

XLS Medical afslankpillen kritisch bekeken

Obesitas is een serieus probleem dat miljarden mensen wereldwijd treft. Een verhoogd lichaamsgewicht laat je er minder leuk uitzien en maakt je ook vatbaar voor tal van fysieke, mentale en psychologische kwalen. Dus je moet dit probleem wel meteen aanpakken!

Wat zijn jouw opties? Op de een of andere manier zijn het eten van een uitgebalanceerd dieet en het doen van fysieke activiteit de enige oplossingen op de lange termijn. Maar als je op zoek bent naar een snelle oplossing, kun je overwegen om met een afslankpilletje de zaken een beetje te versnellen.

Maar werken die afslankpillen écht? Lees snel verder!

Terwijl de markt wordt overspoeld met afslankpillen, valt het vinden van werkende afslankpillen niet mee. Een van die afslankpillen is XLS Medical. Het is een vetbinder die door InQpharm Europe Ltdwordt gemaakt. De fabrikant beweert dat je, in vergelijking met alleen diëten, met XLS Medical 3 keer sneller gewicht verliest.

Maar is dit wel écht waar? Laten we de subtiele details van XLS Medical bespreken en bekijken wat de wetenschap over de effectiviteit ervan te zeggen heeft.

Maar laten we eerst eens de dieetpillen in het algemeen bekijken

Wat zijn dieetsupplementen?

Een dieetsupplement is elk product dat je oraal inneemt en dat voedingsstoffen, kruiden of andere ingrediënten bevat die bijdragen aan de inhoud van jouw gewone dieet. Niet alle supplementen zijn bedoeld om gewichtsverlies te bevorderen; een supplement kan voor consumenten die onvoldoende van een bepaald ingrediënt via hun dagelijkse maaltijden binnenkrijgen een waardevolle voedingsvervanging zijn.

Een dieetsupplement kan het volgende bevatten:

 • Vitaminen
 • Mineralen
 • Aminozuren (bouwstenen voor eiwitten)
 • Enzymen
 • Botanische producten/kruiden
 • Glandulaire extracten
 • Orgaanproducten

Mensen nemen om verschillende redenen dieetsupplementen in: om gewicht te verliezen of om aan te komen, om verloren voedingsstoffen te herstellen, om spierweefsel op te bouwen, om fysieke functies zoals bijvoorbeeld het gezichtsvermogen te ondersteunen, om de slaap te verbeteren of om de energie te verhogen.

Alleen omdat een dieetpil of een -supplement in een aantrekkelijke verpakking in een plaatselijke drogisterij of via een online verkoper wordt verkocht, betekent dat nog niet dat het ook veilig is. Veel consumenten zijn zich er niet van bewust dat de producten, die als dieetsupplementen op de markt worden gebracht, niet goedgekeurd zijn door de controlerende instanties.

Daarbij is het de verantwoordelijkheid van de fabrikant om te bewijzen dat een supplement veilig is en niet alle fabrikanten kunnen aan deze eis voldoen. Veel fabrikanten zijn beschuldigd van het maken van valse beweringen over hun producten, het toevoegen van farmaceutische ingrediënten aan hun supplementen of het produceren van hun supplementen onder onveilige omstandigheden.

Hoe werken supplementen voor gewichtsverlies?

Als je op zoek bent naar dieetsupplementen, die je helpen om af te vallen, heb je geen gebrek aan keus. De bedrijven die deze producten distribueren, beweren allemaal dat de ingrediënten in hun supplementen je kunnen helpen om de volgende resultaten te bereiken:

 • Beperken het verlangen naar voedsel (sterremuur, bijenpollen, venkel)
 • Laten je voordat je te veel gegeten hebt verzadigd voelen (guargom, psyllium)
 • Versnellen je metabolisme (cafeïne, guarana, synephrine, B-complex-vitamines)
 • Vertragen de vetproductie van je lichaam (groene thee, hydrocitroenzuur, lijnzaad)
 • Weerhoud je lichaam van het absorberen van het vet uit het voedsel dat je eet (chondritin)

Deze afslanksupplementen zijn in vrijwel elke vorm die je via de mond kunt innemen, van pillen en capsules tot poeders, vloeistoffen en thee verkrijgbaar. Sommige producten worden bij een maaltijd ingenomen, anderen worden in plaats van een maaltijd ingenomen. Dieetpillen die zonder recept verkrijgbaar zijn, helpen zogenaamd om gewicht te verliezen door je metabolisme te stimuleren of door het lichaamssysteem gebruik te laten maken van de energie.

Schadelijke effecten van dieetpillen en supplementen

Afslankpillen en dieetsupplementen voor mensen met een sterk verlangen om hun gewicht te verliezen of te behouden, lijken misschien een magische oplossing. De fabrikanten van deze producten maken extravagante beloften over de eigenschappen van hun geneesmiddelen, maar de meeste van deze beweringen worden niet ondersteund door klinisch onderzoek.

Sterker nog, de medicijnen die beloven om gewicht te verliezen, kunnen verborgen gevaren voor je gezondheid bevatten.

Ondanks de risico's van het gebruik van dieetsupplementen blijft de vraag naar deze producten stijgen. 50% van degenen die voldoen aan de criteria voor een eetstoornis maakt gebruik van afslankpillen of kruidensupplementen die zonder recept verkrijgbaar zijn of van geneesmiddelen op recept om af te kunnen vallen.

Tenzij je om legitieme medische redenen onder het toezicht van een arts geneesmiddelen voor gewichtsverlies gebruikt, kun je door deze producten te gebruiken jezelf in gevaar brengen.

XLS Medical - een krachtige vetbinder

Eén van die afslankpillen op de markt is XLS Medical. Werken deze magische pilletjes? Zijn er bijwerkingen? Wat zijn eventuele alternatieven?

Hierop krijg je antwoord, maar laten we even bij het begin beginnen:

Als het gaat om afslankpillen, vallen ze in principe in één van de volgende vijf categorieën:

 • Vetbinders
 • Eetlustonderdrukkende middelen
 • Metabolisme boosters
 • Koolhydraatblokkers
 • Dieet plannen

Wat XLS Medical betreft, dit is vooral een vetbinder en een eetlustremmer. Dit is wat er in XLS medical zit:

 • Litramine: Litramine is een gepatenteerde mix van oplosbare vezels afkomstig van Opuntia ficus-indica, een cactussoort die in Mexico voorkomt. Litramine is een oplosbare vezel en vertegenwoordigt een mengsel van slijmstof, pectine, hemicellulose en gom.
 • Vitaminen: naast Litramine bevat XLS Medical een mengsel van in vet oplosbare vitaminen, waaronder vitamine A (133,33mcg), vitamine E (1,67mcg) en vitamine D (0,87mcg).

Drie manieren waarop XLS Medical je zou kunnen helpen om af te vallen

Als het op XLS Medical aankomt, doet de Litramine het meeste van het harde werk. Hier zijn enkele manieren waarop XLS Medical je kan helpen om af te vallen.

# 1: Litramine vermindert de vetopname

Wetenschappers zijn nog steeds bezig om erachter te komen wat precies de oorzaak is van gewichtstoename. Hoewel we nog geen duidelijk antwoord hebben, zijn er verschillende variabelen in het spel als het gaat om de regulering van het lichaamsgewicht.

Van deze factoren lijken jouw voedingsgewoonten het belangrijkst te zijn. Als het gaat om gewichtstoename, brengen twee dingen de meeste schade aan: voedingsvet en -suiker. Vet wordt vrij gemakkelijk uit je darm opgenomen en vindt gemakkelijk de weg naar je vetopslag. Maar als het gaat om het verbranden van vet, worden dingen echt ingewikkeld. Zie je, onze lichamen zijn van nature ontworpen om vet op te slaan en niet om het te verspillen! Daarom is het verliezen van vet zo moeilijk.

Een logische manier om de vetafzetting in het lichaam te verminderen, is door de opname uit de darm te verminderen. Dat is vooral effectief omdat in het westerse dieet overvloedig veel vetten voorkomen. Dankzij het junkfood en gefrituurd voedsel is de dagelijkse vetinname in het westerse dieet gestegen tot 42% - 45% van de totale calorie-inname, wat 10% hoger is dan de aanbevolen dagelijkse vetinname.

Het verminderen van de vetopname is één oplossing, maar hoe bereik je dat? Het antwoord is vezels! Onderzoekers weten al lang dat het eten van een vezelrijk dieet de vetopname kan verminderen. Uit recente onderzoeken is gebleken dat voor elke 1 gram vezels in het dieet, het gewicht met 0,25kg vermindert en het vetgehalte in het lichaam met 0,25% vermindert.

Maar hoe helpen vezels de vetopname dan te verminderen? Je lichaam kan de vezels die je eet niet verteren. Dus terwijl het in je buik zit, bindt het zich aan het vet en belemmert het de spijsvertering en de opname ervan. Als gevolg hiervan blijft het vet onverteerd en wordt het als je poept uitgescheiden uit je lichaam.

Omdat Litramine een mengsel van verschillende vezels is, blokkeert het de opname van vet. Geen vetopname betekent ook een afname van de vetafzetting. Dat is hoe Litramine werkt!

# 2: Litramine kan extra eetlust onderdrukkende effecten hebben

Vezels hebben ook eetlustonderdrukkende effecten. Wanneer je een vezelrijk dieet eet, zwelt het op in je maag en signaleren je hersenen dat het nu het moment is om te stoppen met eten. Op deze manier stop je met aanzienlijk minder eten.

Daarnaast hebben vezels ook invloed op de niveaus van eetlustregulerende hormonen. Onderzoekers aan de Université de Montréal inCanada ontdekten dat het eten van een vezelrijk dieet het ghreline-gehalte met 26% kan verlagen - ghreline is het belangrijkste eetlustbevorderende hormoon.

Verschillende vezels hebben een variabel verzadigingsbevorderend effect. Het belangrijkste kenmerk van een vezel, die het vermogen heeft om verzadiging te bevorderen, is de aard ervan, dat wil zeggen of het oplosbaar is of niet.

Onderzoekers aan de Universiteit van Leedsin het VK vergeleken het eetlustonderdrukkende effect van oplosbare en onoplosbare voedingsvezels. Ze bemerkten dat als het gaat om onderdrukking van eetlust oplosbare vezels beter zijn dan onoplosbare vezels.

Aangezien Litramine een mengsel van oplosbare vezels is, kun je na het gebruik ervan een vermindering van je eetlust verwachten.

# 3: Het vitamine-profiel kan extra voordelen hebben

Het gezonde vitamine-profiel van XLS Medical kan je extra voordelen bij het afvallen bieden.

Onder de vitaminen in XLS Medical bevordert vitamine E, zoals gesuggereerd door onderzoek, het gewichtsverlies.

Zijn er klinische onderzoeken om de beweringen van XLS Medical te onderbouwen?

De beweringen van XLS Medical zier er, tenminste op papier, behoorlijk fascinerend uit. Is er enig klinisch bewijs dat aantoont dat XLS Medical echt werkt?

Welnu, er bestaat geen klinische onderzoek dat gebaseerd is op het gebruik van het product zelf, maar er zijn nogal wat onderzoeken die gebaseerd zijn op het actieve bestanddeel van XLS Medical (Litramine).

Onderzoek Litramine 1

Eén van de meest indrukwekkende onderzoeken is de volgende: Het onderzoek omvatte 125 te zware of zwaarlijvige mannen en vrouwen die willekeurig in twee groepen waren verdeeld. Eén groep kreeg een supplement van 3g Litramine per dag, terwijl de andere groep een placebo kreeg. De deelnemers kregen naast een hypocalorisch dieet deze supplementen voor de duur van 12 weken.

Aan het einde van 12 weken werden de deelnemers aan het onderzoek beoordeeld op hun gewichtsverandering. De Litramine-groep verloor tot 6kg gewicht in vergelijking met de placebogroep, die tot 4 kg gewicht verloor. Ook verloor de Litramine-groep aanzienlijk meer lichaamsvet en vertoonde in vergelijking met de placebogroep een verbetering van de tailleomtrek.

Onderzoek Litramine 2

In een volgend onderzoek werd het vermogen van Litramine om zich in de darm aan vet te binden geëvalueerd. Hiervoor werd het fecale gehalte aan vet gemeten.

De deelnemers kregen 2,14 g Litramine of een placebo en het fecale vetgehalte werd na 3 dagen gemeten.

Onderzoekers observeerden een ongeveer 6-voudige toename van het fecale vetgehalte in de Litramine-groep in vergelijking met de placebo waarbij het fecale vetgehalte niet significant veranderde.

Onderzoek Litramine 3

In een ander onderzoek werd een groep van 49 deelnemers geïntroduceerd. De deelnemers aan dit onderzoek waren al afgevallen na een succesvol afslankplan. Er werden dus geen andere veranderingen aangebracht in hun routine behalve de toevoeging van het Litramine-supplement. De deelnemers waren verdeeld in twee groepen - ongeacht of ze het supplement ontvingen.

De Litramine-groep verloor aanzienlijk meer gewicht tijdens de follow-up en verloor in vergelijking met de placebogroep meer lichaamsvet.

Onderzoek Litramine 4

Het enige extra voordeel bij het gebruik van XLS Medical lijkt een verlaging van de bloedsuikerspiegel te zijn.

Onderzoekers bestudeerden de effecten van Litramine op de bloedsuikerspiegel. Na 16 weken suppletie van 200mg Litramine concludeerden de onderzoekers het volgende:

 • Litramine veroorzaakt een acute daling van de bloedsuikerspiegel.
 • Het is ook geschikt voor het verbeteren van de bloedsuikerspiegel op lange termijn.

Er is echter geen verandering in lichaamsparameters zoals bloedcholesterol, bloedlipidenprofiel, bloeddruk of andere parameters met het gebruik van Litramine.

Is XLS Medical veilig om te gebruiken?

De individuele reactie op een supplement kan variëren. Voor sommigen is het supplement misschien volkomen veilig, terwijl voor anderen de bijwerkingen ernstig kunnen zijn.

Per onderzoek is het veiligheidsprofiel van de actieve ingrediënten van XLS vrij goed. De gebruikers van Litramine ondervinden geen bijwerkingen van welke aard dan ook na het gebruik van op Litramine gebaseerde producten. Je kunt tot drie maanden lang Litramine innemen zonder noemenswaardige bijwerkingen.

Omdat XLS Medical echter een op vezels gebaseerd supplement is, kun je last krijgen van de bijwerkingen, die gewoonlijk optreden bij een verhoogde vezelinname. Deze bijwerkingen kunnen zijn:

Diarree/dunnere ontlasting

Als er een neveneffect is dat je ergens van zal weerhouden, is het diarree. Gelukkig is de kans hierop erg laag tot niet-bestaand. De meeste mensen die diarree melden, ondervinden waarschijnlijk een dunne ontlasting die vaker voorkomt (maar nog steeds onwaarschijnlijk is), vooral als je een vetrijk dieet volgt. Als je tijdens het gebruik van XLS-tabletten veel vet voedsel eet, zal je ontlasting vanwege hun werking een hoog vetgehalte hebben waardoor het vettig en los zal zijn. Verminder gewoon je vetconsumptie als je dit ervaart en als het je hindert.

Constipatie

Het kan vreemd lijken dat sommigen diarree ervaren terwijl anderen bij het gebruik van deze tabletten last kunnen hebben van obstipatie. Er wordt gedacht dat dit weer te maken heeft met de vezels in de tabletten. Als je je vezelconsumptie verhoogt maar onvoldoende water drinkt, kun je constipatie ervaren. Probeer om dit te voorkomen de hele dag meer water te drinken.

Een opgeblazen gevoel

Af en toe merken nieuwe gebruikers dat ze zich na het innemen van de tabletten meer opgeblazen voelen. Dit komt door de op litramine gebaseerde vetbinders (en XLS Medical bestaat uit niets anders). Het lichaam kan geen vezels verteren en een plotselinge toename van het vezelverbruik kan tijdelijk een opgeblazen gevoel veroorzaken. Houd er echter rekening mee dat er veel redenen kunnen zijn om je opgeblazen te laten voelen, de meest voorkomende is te veel eten en te snel eten.

Er zijn ook meldingen van andere bijwerkingen zoals:

Veilig gebruik van XLS Medical

Om je kans op het ervaren van de bovenstaande problemen te minimaliseren, moet je de volgende aanbevelingen opvolgen:

 • Neem niet meer dan 6 tabletten per dag in.
 • Drink minstens 2 liter water per dag
 • Als je last hebt van voedselallergie of -intolerantie, neem dan voordat je de supplementen inneemt contact op met je huisarts.
 • Na 30 dagen continu gebruik, stop dan gedurende 3-5 dagen (rustperiode) met het innemen.

Je mag deze tabletten nietinnemen als:

 • Je jonger dan 18 jaar bent.
 • Je borstvoeding geeft of zwanger (of waarschijnlijk zwanger) bent.
 • Je een BMI (body mass index) van minder dan 18,5 hebt.
 • Je eenmaal per week producten met retinol (lever) consumeert (te veel vitamine A).
 • Je lijdt aan een nierziekte of nierstenen
 • Er een risico bestaat dat je osteoporose krijgt.

Gebruiken mensen XLS Medical? Wat zijn hun ervaringen?

De fabrikanten hebben echt veel aandacht besteed aan onderzoek en het maken van dit supplement. Het supplement is gebaseerd op door onderzoek gesteunde ingrediënten en het is geen halfbakken, goed-voor-niets supplement.

Het supplement lijkt ook vooral in de Europese landen behoorlijk populair te zijn. Als we naar de beoordeling kijken, hebben de gebruikers verschillende recensies op verschillende platforms.

Op Amazon heeft XLS Medical 1.612 beoordelingen en heeft een beoordeling van 2.8/5. Helaas voor het supplement lijken de meeste mensen het niet prettig te vinden. Er zijn meer 1-ster beoordelingen (557) dan 5-sterren (440) of 4-sterren (177). De meest voorkomende klacht van de klanten is dat het niet aan hun verwachtingen voldeed en helemaal geen of minimale resultaten had.

Aan de andere kant ziet het plaatje er op eBay heel anders uit. Op eBay lijkt het een veel betere reputatie te genieten omdat 88% van de klanten het product aanbeveelt.

Overigens zijn dit soort aanbevelingen nooit erg betrouwbaar, omdat deze ook ‘gekocht’ kunnen worden door de fabrikant of de importeur. Zeker als er zulke grote verschillen zijn tussen Amazon en eBay.

Enkele opmerkingen die ik heb gevonden:

"Ik had het nodig om het gewichtsverlies te stimuleren en om mijzelf aan te moedigen om door te gaan. Ik hoefde maar een paar kilo af te vallen om me gelukkiger te laten voelen. Ik ben niet zwaarlijvig en val binnen de parameters voor mijn lengte en leeftijd enz. Ik kocht XLS Medical omdat het het product lijkt te zijn om te doen wat ik nodig had. Na week 1 woog ik mezelf en eigenlijk woog ik nog zwaarder. Misschien is het de schuld van verschillende kledingstukken (woog mezelf op dezelfde weegschalen mét schoenen) maar woog vandaag opnieuw en had toch weer meer gewicht. Ik blijf bij de ouderwetse manier. XLS Medical werkt niet voor mij."

"Mijn man en ik zijn hier al twee weken mee bezig en hoewel het opgeblazen gevoel is verdwenen, zijn er voor de rest geen noemenswaardige resultaten.”

"Nadelen, zowel mijn man als ik kregen in eerste instantie hoofdpijn, de smaak is echt vies (bessensmaak) terwijl ik meestal een zoetekauw ben en mijn man en ik waren erg winderig. Koop het niet."

"Ik gebruik nu 23 dagen XLS Medical Max Strength, maar vandaag ga ik stoppen. Ik heb last gehad van ongemakkelijke buikpijn, misselijkheid, overdreven winderigheid en constant een gruwelijke diarree. Ik zal een andere manier moeten vinden om mijn gewichtsverlies te helpen, omdat dit absoluut niet het geld waard was. Verwaarloosbaar gewichtsverlies maar dat komt omdat ik voorzichtig eet."

"Helemaal eens met anderen - ze zijn helemaal niet goed. Oorspronkelijk heb ik een aantal oude gebruikt (alleen de standaardversies) en ze leken de eerste week te werken. Daarna helemaal niets meer. Ik verloor slechts 1,5 kg in de eerste. Ik zou deze hoeveelheden hoe dan ook verloren hebben met een dieet! Niet van plan om ze nog te gaan gebruiken, dus verspil je geld niet!"

XLS Medical afslankpillen kritisch bekeken

Tot slot…

Is XLS Medical nuttig bij het afvallen? Waarschijnlijk wel.

Zul je dramatische veranderingen ervaren met het gebruik ervan? Absoluut niet. De resultaten komen héél erg langzaam.

Is het je geld waard? Het is, in vergelijking met vergelijkbare afslankpillen op de markt, vrij duur.

Dus is het een ja of nee? Gezien het beperkte voordeel ten opzichte van hogere kosten en de vele negatieve recensies van klanten is XLS Medical misschien niet zo magisch als de bewering van de fabrikant.

Dit soort afslankpilletjes zijn geen magische pilletjes. Je kunt niet doorgaan met je oude levensstijl, en daarnaast een magisch pilletje nemen om alles wat je verkeerd doet recht te zetten. Zo werkt je lichaam niet!

De resultaten met XLS Medical, kun je ook heel gemakkelijk behalen als je een beetje op je eten let en als je wat meer gaat bewegen. En dat kost helemaal niks!

Wil je weten hoe je dat aan moet pakken? Afvallen op een natuurlijke manier, zonder gebruik van gevaarlijke afslankpillen?

Lees dan hier even verder: Afvallen op een natuurlijke manier! >>>


Bronnen

www.amazon.co.uk/XLS-Medical-Binder-Tablets-Weight/product-reviews/B008JE5FQS

www.ebay.co.uk/urw/XLS-Medical-Max-Strength-Diet-Pills-120-Tablets/product-reviews/2255419592

www.xlsmedical.fr

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

2 Shares
Tweet
Pin2
Share