• Aardappelen vervangen Wat zijn gezonde vervangers

Aardappelen vervangen: Wat zijn gezonde vervangers?

2014-05-19T11:40:57+01:00mei 19th, 2014|Voedingsadvies|7 Reacties

Laatste update: door

Aardappelen vervangen: Wat zijn gezonde vervangers?

Afgelopen weekend heb ik een erg interessante vraag ontvangen. Ik verbaasde me eigenlijk over het feit dat ik hierover nog niet eerder een artikel heb geschreven. Deze vraag luidde als volgt:

Wat zijn nu eigenlijk goede vervangers voor aardappelen?  

Allereerst is het natuurlijk de vraag waarom je aardappelen zou vervangen. Wanneer dit een enorm gezonde bron blijkt te zijn voor vitaminen en mineralen is het dan wel verstandig om de piepers in te wisselen?

Voor en –nadelen van aardappelen

Allereerst wil ik je vertellen dat in aardappels veel goede voedingsstoffen zitten. Aardappelen zijn rijk aan verschillende soorten vezels en vitamine B6. Het is een goede bron van energie, koolhydraten, eiwitten, magnesium, ijzer zink en een kleine ho