Acne tips

Laatste Update: 17 november 2016

Acne en tandpasta

Er zijn erg veel mogelijk acne behandelingen op de markt. Je hoeft maar heel even op het internet te speuren en je zult merken dat er tientallen verschillende manieren zijn om van je puistjes of te komen. Er zijn natuurlijke behandelingen, medische behandelingen, medicinale (benzoyl peroxide) manieren en ga zo maar even door.

Maar welke werkt niet eigenlijk het beste? Het is erg moeilijk om hier een duidelijk antwoord op te geven en dit komt omdat iedere behandeling een ander resultaat zal geven onderling. Bij de ene persoon zullen medicijnen werken en bij de andere persoon zijn het juist verergeren.

Tandpasta
Ja, je leest het goed. Hetgeen war je helpt om je tanden en gebit wit en schoon te houden kan je helpen in de eeuwige strijd met acne. Maar hoe zit dit nu precies?

Tandpasta kan acne uitdrogen?

Dus wanneer ik elke puist die ik heb onder de tandpasta smeer, zal deze vanzelf overgaan? nee, helaas werkt dit niet zo gemakkelijk.

Uitdroging
Veel mensen gebruiken tandpasta om de puistjes uit te drogen en hierdoor smeert men dit vaak voor het slapen gaan op het gezicht.

Maar werkt het ook?

Het is inderdaad zo dat tandpasta de huid en pukkel uitdroogt, maar dit garandeert natuurlijk niet in het oplossen van het probleem. Men denkt dat door de uitdroging de pukkel zal verdwijnen maar in realiteit zal dit niet zo gemakkelijk gaan. In de meeste gevallen zal de huid zich juist gaan irriteren en beschadigd raken waardoor er huist meer klachten zullen ontstaan.

De huid zal tevens verstopt raken waardoor er in de poriën zelfs meer gifstoffen kunnen opstapelen.

Antibacterieel middel in tandpasta

Sommige tandpasta merken bevatten ingrediënten die ook in shampoo of zeep verwerkt zitten. Ik heb net 3 verschillende soorten shampoo en 2 soorten tandpasta met elkaar vergeleken en een van de ingrediënten die in beide verwerkt zit is het antibacteriële middel genaamd triclosan.

Dit middel wordt niet alleen gebruikt om tandpasta of shampoo te ontwikkelen, maar het is ook nog verwerkt in verschillende acne medicijnen. Hierdoor denkt men dat tandpasta (doordat het triclosan bevat) ook tegen acne werkt. Dit antibacteriële middelen is NIET het werkzame stofje in de medicijnen tegen acne maar het wordt toegevoegd aan de medicijnen om te dienen als preventief middel!

Bij mij werkt het wel!

Zoals elke mogelijke behandeling tegen welke aandoening dan ook zal het blijken dat sommige mensen er juist wel profijt van hebben en andere juist niet. Ook ik ken mensen die desondanks de "waarschuwingen" toch juist tandpasta blijven smeren om acne te voorkomen en bij sommige mensen zal het inderdaad toch werken.

Is het aan te raden?
Persoonlijk gezien zal ik dit "middel" niet direct aanraden om te proberen. Heb je echter al erg veel dingen geprobeerd maar niets heeft geholpen? Dan is het wellicht de moeite waard en kan je "geluk" hebben.

Wel moet ik zeggen dat ik zeker niet met tandpasta op het gezicht zal gaan slapen! Het kan een te irriterend middel zijn. Smeer het op je gezicht en maak je gezicht vervolgens weer goed schoon (na bijvoorbeeld een half uur).

Lees meer: Goede huidverzorging acne

 

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. In tandpasta als middel tegen acne geloof ik niet echt. Ik had enorm veel last van acne. Niets helpt echt goed. Werd er gek van. Ik heb een keer op aanraden clearogen gebruikt. de complete set. is wel duur, maar ik was ten einde raad. het grappige is dat het werkte. de acne verdween zo goed als. alleen ik durf er nu niet meer mee te stoppen omdat ik bang ben dat de pukkeltjes dan weer terugkomen....

  ik heb het gekocht bij cosmeticlabs.nl. kreeg daar ook telefonisch advies, dus ik vond het wel zo netjes om direct daar te bestellen. maar er zijn vast nog meer aanbieders.

  1. Bedankt voor uw reactie.

   Het klopt niet alle middeltjes werken. Interessant om te lezen dat clearogen zo goed werkt. Vaak is een combinatiebehandeling nodig bij het verhelpen van acne. Bij mij is het de combinatie van een goede huidverzorging en voeding essentieel. Ik zal onderzoek doen naar clearogen en wellicht behandelen op mijn blog.

   Groet,

   Jack

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share