• Diarree stoppen

Diarree stoppen + natuurlijke tips

2017-10-12T08:29:55+01:00augustus 27th, 2017|Gezondheid Algemeen|6 Reacties

Laatste update: door

Het lijkt misschien alsof diarree iets slechts is, maar probeer het te waarderen voor wat het is: een overdreven beschermende maatregel van je lichaam om zich te ontdoen van iets dat het als een bedreiging ziet.

In eenvoudige termen: je spijsverteringskanaal identificeert een probleem zoals een voedingsmiddel dat het niet kan verteren of waar het allergisch voor is, een kruid of aroma dat de darmen irriteert of een invasieve bacterie die zich in je lichaam probeert te nestelen en die je darmen willen afvoeren.

Gelukkig blijven de meeste gevallen van diarree niet constant aanhouden. De meeste gevallen van diarree gaan vanzelf weer over en verdwijnen tussen de 7 tot 14 dagen. Diarree kan echter ook zeer schadelijk voor je zijn.

Oorzaken van diarree

Infectie met virussen en/of bacteriën

Ziekte en infecties zijn de belangrijkste oorzaak van diarree. Virussen, bacteriën en protozoa kunnen allemaal diarree veroorzaken. De besmetting komt meestal door het eten van verontreinigd voedsel of het drinken van verontreinigd water, het niet wassen van de handen na gebruik van het toilet of het verschonen van een luier of in nauw contact komen met een persoon die ziek is. De bekende gastro-enteritis (maaggriep) infectie zal bijna in alle gevallen een diarree-aanval veroorzaken en de infectie heeft invloed op de maag en de darmen.

De infecties door een voedselvergiftiging zijn verbazingwekkend. Elk jaar wordt ongeveer 1 op de 6 Europeanen ziek, komen er 128.000 mensen in het ziekenhuis terecht en zijn er 3.000 sterfgevallen door vergiftigingen die zijn overgedragen door voedsel.

Bijna alle voedselgerelateerde aandoeningen leiden tot diarree. Daarom is het zo belangrijk om voor een ​​schone keuken en hygiëne te zorgen. In ontwikkelingslanden is het voornaamste probleem besmet water en onzekere levensomstandigheden.

Diarree bij peuters

Diaree bij peuters is de meest voorkomende, maar niet-specifieke, oorzaak van chronische diarree bij kinderen (geen gevolg van een infectie). Dit is vaak dat ze normaal groeien, maar meestal direct na het eten diaree hebben (meer dan drie waterige ontlastingen per dag)

Hoofdoorzaken van diarree bij peuters:

  • Te veel vloeistof in het dieet. Als er te vee