Kalknagels behandelen

Laatste Update: 8 november 2016

Alles over Kalknagels en hoe te behandelen & genezen

In ons lichaam tref je verschillende organismen en bacteriën aan. Normaal gesproken zorgen deze organismen en bacteriën ervoor dat je lichaam gezond blijft.

Maar wanneer de balans verstoord raakt gaan deze bacteriën doorgroeien tot problemen gaan optreden. Dit kan zelfs in de nagels van je vingers of tenen voorkomen.

Dan is er sprake van een nagel schimmel ofwel kalknagels!

In dit artikel ga ik het specifiek hebben over schimmels, of kalknagels (officieel onychomycose) en hoe je er snel vanaf kunt komen!

Oorzaken kalknagels

Vrijwel alle aandoeningen in de vinger- en teennagels worden veroorzaakt door onychomycose. Dit is de meest voorkomende nagelaandoening bij volwassenen. Veel vaker krijgt men last van kalknagels in de tenen dan in de vingers.

Dit komt omdat bij de tenen sneller een schimmelinfectie kan optreden. Maar niet alleen een schimmelinfectie kan voor kalknagels zorgen.

Uit onderzoek is gebleken dat kalknagels veroorzaakt kunnen worden door de volgende oorzaken:

Oorzaak #1: Candida infectie

Kalknagels kunnen worden veroorzaakt door een schimmelinfectie genaamd Candida Albicans. Dit is de naam van een schimmel die in ons lichaam voorkomt, maar normaal gesproken niet voor problemen zorgt.

We hebben allemaal schimmels in ons lichaam en deze komen met name voor in:

 • De mond
 • Darmflora
 • De huid
 • De vagina


Dit is normaal gesproken geen probleem. Deze schimmels hebben zelfs een functie die er voor zorgt dat het bepaalde processen in ons lichaam zoals bijvoorbeeld vertering, plaats kunnen vinden.

Echter, wanneer de balans tussen de zogenaamde "goede bacteriën of schimmels" en de "slechte bacteriën of schimmels" verstoord is geraakt, dan gaan deze schimmels zich koloniseren. Vervolgens kan er een schimmelinfectie optreden. Dit wordt ook wel candidiasis genoemd en dit komt regelmatig voor.

De meeste mensen hebben wel eens last van een schimmelinfectie. Dit kan de oorzaak zijn van vele klachten. Een schimmelinfectie op de nagels zorgt er voor dat de nagels opzwellen en zelfs loslaten van de tenen/vingers. Dit kan zeer pijnlijk zijn en hier wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf komen!

Oorzaak #2: Dermatofyten infectie

Naast een candida infectie kan een kalknagel ook veroorzaakt worden door een dermatofyten infectie. Deze gist leeft alleen in je nagels, haren en op de huid. Wanneer je last krijgt van een infectie in de nagels, worden ze erg dik of splijten ze en kunnen ze uiteindelijk loslaten. Deze infectie is besmettelijk!

Je kunt het krijgen door direct contact met iemand anders, een dier of een object wat in aanraking is geweest met deze gist.

Vrijwel altijd worden kalknagels veroorzaakt door een candida infectie of dermatofyten infectie. Ze kunnen echter ook worden veroorzaakt door Pityriasis versicolor of tinea versicolor die weer veroorzaakt wordt door een andere schimmel of gist.

Over het algemeen worden kalknagels veroorzaakt door ofwel een candida infectie, ofwel een dermatofyten infectie. Voor beiden zijn er gelukkig veel effectieve behandelingen beschikbaar.

oorzaken kalknagels

Symptomen kalknagels

Een schimmelinfectie op de huid kun je vaak overduidelijk zien door een pijnlijk, jeukend, rood gezwollen gebied waar zelfs pus uit kan komen.
In extreme gevallen laat de nagel los van de teen of vinger en laat een wit of gelig nagelbed achter.

Een dermatofyten infectie kan er voor zorgen dat de nagels verdikken, verharden en verkleuren. Vaak ontstaat ook een uitslag midden op de nagel en bij extreme gevallen zelfs blaren. Zonder behandeling is het resultaat altijd het zelfde en laat de nagel los.
Meestal komt een dermatofyten infectie voor op de tenen en niet zo zeer op de vingers.

Hieronder de symptomen:

symptomen kalknagels

De feiten op een rij:

 • Kalknagels komen vrijwel alleen maar voor bij volwassenen.
  Sterker nog, volwassenen lopen dertig keer meer kans op het krijgen van kalknagels dan kinderen. Bij kinderen komt het eigenlijk niet voor (2.6%).
 • Kalknagels worden meestal veroorzaakt door een candida infectie of een dermatofyten infectie. Deze laatste is besmettelijk en kun je oplopen door direct contact met de gist
 • Te veel vocht kan ook een oorzaak zijn van het krijgen van kalknagels. Mensen zoals afwassers, koks, of schilders wassen hun handen veel vaker dan normaal. Hierdoor ontstaat er een perfecte omgeving voor het krijgen van een schimmelnagel omdat de zuurwaarden van het lichaam op die plaats wordt verstoord.
 • Kunstnagels kunnen ook voor een kalk / schimmelnagel zorgen. Dit komt omdat de kunstnagel ervoor zorgt dan de nagels niet voldoende zuurstof krijgen. Hierdoor ontstaat wederom een betere omgeving voor het groeien van schimmels op de nagels.
 • Antibiotica vormt één van de verborgen oorzaken van schimmelinfecties en dus ook voor kalknagels. Door het gebruik ervan ontstaat er een onbalans omdat bepaalde bacteriën die onderdeel uitmaken van ons immuunsysteem worden gedood. Daardoor kan de schimmel soms ongeremd gaan groeien en vermenigvuldigen tot de huid / nagels worden aangetast.

Kalknagels behandelen

De diagnostiek en behandelingen van kalknagels zijn vrij effectief. Allereerst is het belangrijk dat een arts gaat vaststellen of je überhaupt last hebt van een schimmel kalknagel of een dermatofyten infectie.

Dit kan gedaan worden via een laboratorium onderzoek (resultaat kan weken in beslag nemen) of wanneer je arts zelf een monsters neemt en analyseert via een microscoop. Dan kan vastgesteld worden welke gist bacterie de oorzaak van de kalknagel is.

Vervolgens worden dan anti schimmel zalven voorgeschreven en die werken over het algemeen vrij goed.
Wanneer de kalknagel vrij gevorderd is worden soms orale anti schimmel medicijnen ingezet (pillen).

Bij extreme gevallen wordt de nagel volledig verwijderd om verdere verspreiding van de schimmel te voorkomen.

Natuurlijke behandeling

tea tree olieNaast de traditionele behandelingen van de arts, zijn er ook natuurlijke remedies die goed werken tegen kalknagels.
Een zeer effectief middel is tea tree olie. Hierin zitten natuurlijke bestandsdelen die de schimmel tegenwerken. Het is dusdanig effectief dat tea tree olie in de toekomst wellicht gekenmerkt wordt als medicament.

Slechts 1 tot 3 theelepels per dag gemixt met water tweemaal daags aanbrengen kan al voldoende zijn om kalknagels binnen een week te genezen. Bij sommige mensen (ernstiger gevallen) kan het wat langer duren voordat je resultaten waarneemt.

[pullquote]Het is heel belangrijk is om consistent te blijven in de behandeling![/pullquote]

Voorkomen is beter dan genezen

Om er voor te zorgen dat je niet opnieuw last gaat krijgen van een kalknagel of dermatofyten infectie, heb ik hieronder een paar extra tips opgesomd:

 • Nagelschaar / knipper niet delen met iemand anders;
 • Probeer beschadigingen aan de nagels te voorkomen door goede schoenen te dragen (vooral bij hardlopen);
 • Houd de huid schoon en droog;
 • Oppassen met het gebruik van zeep, te veel kan een prikkel zijn;
 • Onderhoud de nagels goed;
 • Altijd goed je handen wassen met een anti bacteriële, PH neutrale zeep;
 • Draag altijd slippers in een sportschool of andere publieke ruimte;
 • Vermijd contact met iemand die dermatofyten infectie heeft (zeer besmettelijk);
 • Zwem je regelmatig? Draag dan waterschoenen om infecties te voorkomen;
 • Neem na een bezoek aan een zwembad of wellness centrum een voetbad met  tea tree olie of een andere schimmeldodende olie (meer informatie hieronder).

Conclusie

Kalknagels zijn vervelend, pijnlijk, lastig en de oorzaak van veel schaamte. Toch kun je veel doen om van de aandoening af te komen. Vooral goede hygiëne en huidbehandeling is essentieel om kalknagels goed te behandelen. Vergeet niet om de bovenstaande tips op te volgen om kalknagels in de toekomst te voorkomen!

Voor meer tips over het behandelen van een schimmelinfectie en kalknagels neem je een kijkje op mijn blog.

Videofragment Kalknagels Behandelen


Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. hoi
  ik heb een kalknagel maar ik kan er niks meer tegen doen het gaat gewoon niet weg,
  heeft iemand een middel of weet een behandeling dan zou ik dat graag willen weten.
  ik word er namelijk gek van, ik durf gewoon niet meer me duim te laten zien!

  m.v.g fleur

  1. Er is m.i. maar één oplossing en dat is laten laseren. Deze nieuwe methode is pijnloos en werkt prima. Kost wat meer dan alle andere middeltjes maar dan ben je er ook van af. Meer informatie over de methode en waar je dat het beste kunt doen vind je via internet. Let op de prijzen liggen soms erg ver uit elkaar! Ik zie vaak aanbiedingen van € 189 ( Groupon) Deurne Dat is voor drie behandelingen en betreft meestal een aantal tenen of soms hele voeten. Met andere woorden voor alleen een vinger moet het m.i.niet teveel kosten.Succes, Lis.

   1. Hallo,

    Ik heb al een tijdje last van kalknagels, hiervoor ben ik al
    2 keer naar de huisarts geweest en hij zegt dat er niet veel aan te doen is.
    Ik heb het nu op 7 teennagels en ik schaam me er ernorm voor.
    Zelf knip ik ze heel erg kort af/ en probeer ze er ook weleens af te halen.
    Zalfjes stiften etc heb ik al geprobeerd en het wil maar niet helpen.
    Weet iemand een oplossing? Dat zou mij heel erg helpen en kan ik
    in de zomerperiode ook eens lekker op slippers lopen zonder me te hoeven schamen.

    M.v.g. Ronald

    1. watten staafje deppen in gewone azijn twee keer per dag herhalen en het gaat gegarandeerd weg ik had alle nagels van de tenen kalknagels en nu totaal geen last meer van dit kreeg ik te horen van een pedicure gewone keukenazijn 2x per dag succes

     1. Ik heb het ook maanden met appelazijn gedaan smorgens en savonds. Bij mij heeft het niets geholpen

   2. Ik heb mijn al mijn nagels laten laseren omdat ze elkaar kunnen besmetten, vervolgens na 4 maanden een zijn mijn grote teennagels (deze zijn aangetast/besmet) gelazerd. Het kost nog al wat en het heeft bij mij niets geholpen. Dus ben nu zoekende naar een alternatief. T

    1. Beste Adrie,
     Misschien kan ik je helpen, ik heb een middel dat ik zelf gebruikt heb dat uit het buitenland komt met uitstekend resultaat! Veel vriendinnen hebben het uitgeprobeerd met goed resultaat! Voor meer informatie kun je contact met mij opnemen.

     Met vriendelijke groet,
     Yvon

     1. yvon, ik zou graag willen weten welk middel je gebruikt. middelste teennagel is zo dik en hard , geen doorkomen aan. En lastig/pijnlijk in schoenen.

     2. Zou u mij kunnen mailen welk middel u heeft gebruikt?
      Ik heb nl.echt van alles al geprobeerd en niets helpt...

      mvg maria

     3. Beste,
      mag ik aub weten welk middel u hebt tegen kalknagels. Grtjs rudi

     4. Dag Yvon, In 2016 gaf je op optimalegezondheid.nl aan een middel tegen kalknagels uit het buitenland te hebben gebruikt met goed resultaat. Mag ik jou vragen welk middel ik kan kopen en in welk land?

    2. Ik heb ook last van kalknagels . Ik smeer er nu elke dag Tiger balsem op . Na 2 weken beginnen ze nu af te brokkelen en ziet de openkomende oppervlakte er zeer goed uit . Hopelijk kan ik hiermee iemand helpen . Ik heb deze remedie terug gevonden op een site met oude Chineese oplossingen. En blijkbaar werkt het maar men moet geduld hebben.

   3. dat het verdwijnt met lazeren is onzin wat er verdwijnt zijn de vele euro s uit je zakken maar de kalknagels blijven ik spreek uit ervaring dit heeft me al 600 tot 700€ gekost voel me al een heel pak lichter maar dan in mijn portemonnee en de nagels zijn nog steeds als ervoor

  2. Hoi Fleur ik had jaren last van kalknagels tot huilen aan toe nooit slippers aan tot dat ik voor me vakantie en een gel lak overheen heb laten zetten me nagels zagen er mooi uit dus slippers aan ik heb na twee maanden de lak eraf gehaald en nieuwe erop laten zetten nu zijn mijn kalk nagels uit gegroeid ik heb voor de zekerheid nog een keertje laten doen maar ben echt heel blij maar blijf wel elke dag aanstippen met tea trea olie
   Hoop dat het voor jou ook werkt

   1. Ik heb ook allerlei geprobeerd maar geen resultaat.
    Heb tea tree olie gekocht, op de gebruiksaanwijzing staat 10 druppels in een schaal met warm water gedurende een kwartier een voetbad nemen.
    Welke tea tree olie gebruikt U, en waar kan ik deze vinden?
    heb nu een klein flesje bij kruidvat gekocht. er wordt niet vermeld of het 1OO % olie is.
    Woon in België
    Vriendelijke groeten
    cecilia.buelens

 2. goede middag , n vraag , moet men de treatre olie drinken? graag antwoord en alvast bedankt voor uw antwoord

  w.e. hennip

  1. Tea tree olie moet worden aangebracht op de nagel. Dip een beetje tea tree olie met een wattenstaafje en wrijf het over de nagel. Doe dit 2 tot 3x per dag totdat de kalknagel minder wordt.

   Succes!

  1. Dat is mogelijk, echter bij de meeste mensen is zeker wel een behandeling nodig. Met name een laser behandeling is schijnbaar effectief. Neem zeker contact op met een dermatoloog om de verschillende behandel opties te bekijken.

 3. Ik heb alleen kalknagels op mijn grote tenen. Daarvoor heb ik n kalknagelstift gekocht. (Huismerk Kruidvat), mag ik tijdens de kuur (2x daags, 4 weken, daarna 1 x pd gedurende periode tot een nieuwe nagel is ontstaan) nagellak op?

  1. Ivm besmetting is het wel af te raden om nagellak te dragen..
   Maar... ik heb er zelf ook last van en ik draag dus wel nagellak, puur om het te verbergen voor de buitenwereld! En zo kan ik toch mijn slippers aan in de zomer.

 4. Hoi! Ik heb een ernstige vorm van de schimmelnagel op m'n grote teen, heb al de zwaarste medicijn gehad van de huisarts, naar omdat ik daar een bijwerking van kreeg moest ik er mee stoppen. Ze zei dat er niks meer aan te doen was! Dus dat was erg balen... Hebben jullie nog misschien een aantal oplossingen? En word een lazer behandeling of iets dergelijks vergoed door de verzekeraar?
  Hopelijk hebben jullie nog een paar goede tips!

  Met vriendelijke groet, Joëlle

  1. Beste Joelle,

   Wat vervelend dat je bijwerkingen kreeg van het medicijn wat je had.
   Ik raad je aan om tea tree olie te proberen het is te verkrijgen bij de kruidvat en de tuinen.
   Het is een natuurlijk product dat je tweemaal daags aanbrengt.

   Mocht je nog vragen hebben laat het me weten.
   Succes!!

 5. Ik heb ook een kalknagel waar ik niet meer vanaf kom. Heb al 3 verschillende middeltjes geprobeerd. Hoe kom ik er vanaf?

  Groetjes

   1. Dag Robert,
    Ik heb ook een kalknagel, dikke teen
    Is het enkel aanbrengen op de nagel ?
    Moet of mag ik ook onder de nagel aanbrengen ? Nagel zit ook een beetje los en is ook krom gegaan en beide zijde naar binnen wat ook pijnlijk is
    Bedankt alvast, Philippe

    1. Als je nagel los zit, en krom gegroeid is, denk ik dat het beter is dat dit door een gekwalificeerde arts bekeken wordt. Een nagel die loszit, groeit niet meer vast. Deze gaat vandaag of morgen helemaal loslaten.

 6. Hallo,
  Ik heb al zeker 15 jaar last van een dikke nagel op de 2 kleine tenen. Ik dacht er nooit over na, maar de huisarts zei me onlangs dat het een schimmelnagel was en schreef me Terbinafine voor. Gezien de vele slechte reacties ivm bijwerkingen en de aanval op je lever/lichaam ben ik gestopt na 1 pil. Is dit effectief zo erg als ze beweren?
  Ik vraag me echter ook af of dit wel een schimmelnagel is. Is elke kalknagel het gevolg van een schimmel?
  En zou azijn helpen tegen zo'n nagel, want daar ben ik nu mee begonnen...

  Alvast bedankt voor uw antwoord,
  Lize

  1. hoi ik heb het ook al jaren het kan ook komen door veel antibiotica te gebruiken dus dat zoveel mogelijk niet meer gebruiken.er is wel wat aan te doen maar het kost wel moeite je moet vaak je handen wassen je voeten en nagels veel schoon houden.ik ga sinds vandat teatrea proberen maar zou ook even naar de dokter gaan.ik ben er niet blij mee.sucses.

 7. Hallo Jack,
  Mijn man en mijn zoon van 5 jaar hebben kalknagels . Ik heb alles geprobeerd: tree olie, zalven met verschillende merken....wat een ellende...word alléén maar erger. Wat moet ik doen??

  groetjes,

  Ivonette

  1. Beste Ivonette,

   Bedankt voor je reactie, wat vervelend dat het allemaal niet helpt.
   Kan me voorstellen dat je er soms moedeloos van word.
   Ik heb een blog met alle informatie over kalknagels. ik zal hieronder de link toevoegen.
   https://www.optimalegezondheid.com/candida/

   Misschien dat je hier op meer tips en ideen kunt komen.
   Mocht je als nog vragen hebben, kun je ze uiteraard altijd stellen.

   Succes!

 8. Hallo,
  Ik ben 13 en heb misschien wat anders
  Mijn nagel is bruin zwart achtig en doet soms pijn
  Ik voel ook dat hij los en dun is
  Wat kan ik doen heb het nu al 5 maanden
  Waarschijnlijk door voetbal
  Na die wedstrijd heb ik het
  Weet echt niet wat ik moet-KAN doen

  1. Het is moeilijk te zeggen over het om kalknagels gaat, je kunt het beste even een afspraak maken bij de huisarts. Een beschadigde nagel kan lang duren om te genezen, laat dit voor de zekerheid even controleren.

   Succes!

 9. Hallo
  Misschien kan iemand mij vertellen hoe het zit 🙂
  Ik heb een man leren kennen ongeveer een jaar geleden, ik was niet ziek en na een paar maanden werd ik moe en ellendig allerlei vage klachten tot aan nu er is een candida infectie bij mij
  Nu heeft mijn vriend Schimmel nagels en zit er heerlijk aan te pulken en pakt dan van alles in huis op en vast ik zei hem dan ook de handen te wassen wat hij niet doet
  Kan het zijn dat ik ziek ben geworden daardoor ?
  Hoop wat te horen

  1. Hallo Anna,

   Een van de schimmels die een kalknagel kan veroorzaken is de Candida Albicans. Juist, dezelfde schimmel die een vaginale schimmelinfectie veroorzaakt. Met andere woorden: Jouw vriend moet zich laten behandelen voor zijn kalknagels, ophouden van pulken en vaker zijn handen wassen.

   Veel succes,
   Jack

 10. Ik had zelf kalknagels en ben ervan af gekomen door voetbaden met zwarte thee. Zwarte thee dood schimmels.
  Gewoon een aantal eetlepels losse zwarte thee in een ruime hoeveelheid water. Na het afdrogen kleurloze nagellak erop, want nagellak verstikt de schimmelnagel. Het groeit er dan vanzelf allemaal uit en de nieuwe nagels bleken weer gezond te zijn.

  1. Niets heeft bij mij geholpen ook laseren niet. Zes weken geleden vertelde mijn pedicure dat ze goede ervaringen had met wasbenzine. En jawel hoor, na trouw twee keer per dag inwrijven met een watje met wasbenzine heb ik weer mooie nagels.

 11. Ik heb 2 weken suikervrij (ook geen fruit) gegeten, geen tarwe en geen alcohol, tegelijk smeren met kalknagelolie van het kruidvat eigen merk! Pittig, maar zeer effectief! Candidaschimmel voedt zich door suiker, tarwe en alcohol. Google naar wat wél te eten(best veel, wennen!) Succes!

 12. Hallo mensen!

  Ik had al 3 jaar last van kalknagels, alle nagels van mijn tenen waren niet om aan te zien! Het gevoel dat je je schaamt voor je tenen is erg, niet bij anderen je voeten durven te vertonen, niet op slippers kunnen lopen zonder je te schamen..

  Na vanalles geprobeerd te hebben kwam ik terrecht bij mijn huisarts. Die heeft me het volgende voorgeschreven:
  Terbinafine Activis.
  Ik moest eerst wel een keer bloedprikken om mijn leverwaarten te testen en na 10 dagen ook weer.
  De kuur duurt 3 tot 6 maanden.

  Ik ben er nu helemaal vanaf! Ik kan weer op slippers en ik heb weer echte nagels die ik kan knippen zonder dat het afbrokkelt.

  Dit raad ik iedereen aan, 1 pilletje per dag en je bent er vanaf. En na de kuur kun je gewoon stoppen.

  Ik hoop jullie wat geadviseerd te hebben.

  Met vriendelijke groet,

  Ronald

  1. hey ,
   ik ben blij dat je der vanaf bent, maar ik had nog een kleine vraagje :hoelang was je bezig met de kuur?

   groetjes doraly

 13. Hallo Jack,

  Met meerdere nagels heb ik kalkproblemen, echter op 1 van mijn grote tenen is de nagel helemaal los gekomen en staat enkele millimeters vrij van het nagelbed. de nagel ziet er dus meer uit als een tunneltje. Kan dit ook een gevolg van schimmel zijn. Wat adviseer jij om mee te beginnen als behandeling.

  Met vriendelijke groet,

  petra

 14. Hi,
  Ik heb al ruim 3 jaar last van kalknagels, (ben19jaar) ondertussen uitgespreid over m'n 5 teennagels.
  Vreselijk vervelend. Ik loop al een tijd bij een pedicure waar ik op aanrader trea tree olie en een andere spree gekregen had. Niks heeft geholpen en het word maar niet beter. Ik baal hier enorm van. Ik hoop dat iemand mij de goude tip kan geven zodat ik na drie jaar eindelijk weer op slippers kan lopen deze zomer.

  Bedankt alvast.

  Groetjes Inge

  1. Ik heb hetzelfde. Ben net terug van een backpacktrip waar ik elke dag met slippers heb rondgelopen en mijn nagels knalrood gelakt had met hema nagellak en nu zijn 4 van mijn tenen gezond! De grote teen is halfschoon als in de nieuwe nagel is schoon! Het is een poging waard voor het badpak seizoen! Ik ga hier zeker mee door! Heb hiervoor ook daktarin etc geprobeerd maar dat deed bijna niks. Succes!

 15. Ik bestrijk de kalknagels iedere dag met een wattenstaafje en puur azijn en de nagels zijn na ongeveer 6 maanden bijna weer gezond

 16. Ik zie allemaal mensen praten over tea tree en azijn. Zou je deze methoden ook tegelijk kunnen gebruiken of moet je er echt een uitkiezen?

 17. kun je je laten testen op het type schimmel ? zou mooi zijn als het zonder huisarts kan, dat geeft alleen maar meer gedoe..

 18. Hierbij nog een positieve Vicks ervaring. Heb al zeker 10 jaar last van kalk nagels op mijn voeten. Alles geprobeerd van Nailner tot Tree oil. Veel geld in gestopt (zeker € 500,-) zonder enig resultaat. Het leek na een poosje altijd wel iets beter te gaan, maar was waarschijnlijk suggestie, want na maanden was er geen zichtbaar resultaat. Was me aan het oriënteren om het met laser te proberen. Toch ook wel wat negatieve reacties vanuit de medische wereld, dus vriend Google maar weer eens geconsulteerd. Op diverse forums en ook hier tegen tip aangelopen van good old Vicks. Eerste reactie Vicks??? Ludiek begonnen op 1 april jl. consequent s'morgens en s'avonds dikke laag op alle nagels. Nu 2 maanden later het is werkelijk niet te geloven, maar er groeit inmiddels een nieuwe schonen nagel en ik kan met de zomer in aantocht weer lekker met slippers de wereld in zonder dat je je hoeft te schamen. Stop met al die commerciële producten waar je krom voor ligt en koop een potje Vicks Vaporup en gewoon 2 maal daags smeren. Een blije gast straks met kalkvrije nagels is het eindresultaat en de kosten? 1 potje Vicks van € 10,- . Iemand een idee of je er op een gegeven moment mee kunt stoppen te smeren of komt het dan terug? Ik heb hier ook al wat over Vicks klantjes gelezen die tevreden zijn hoe vergaat het jullie na stoppen of moet je het blijven doen met lagere frequentie. Kortom gewoon Viks proberen en stop onnodig geld uit te geven, start eerst met Vicks, als dat niet zou helpen kun je altijd nog geld gaan uitgeven 🙂 Groeten, Han

 19. Heb jaren gesukkeld met kalknagels, tot ik het geprobeerd heb met oogzalf, 1x per dag inwrijven, na 5 dagen was het zo goed als genezen, (theramyzine) baat het niet--schaad het niet, veel geluk!!!!

 20. Goede midag ik heb ook last van kalknagels,ze gaven mij advies listerine mondwater wat denk je het helpt super blij

  1. Fijn om dat te horen, Hillie!

   Zijn er meer mensen die Lastering Mondwater hebben gebruikt in de strijd tegen kalknagels?

 21. Ik heb er ook last van en ben in behandeling geweest en laten testen, weet nu dat het geen schimmelnagels zijn maar wel kalknagels. Alle 2 md naar de pedicure helpt een beetje. ga nu zeker die azijn 2 x daags proberen. Ik heb het aan iedere voet aan mijn nagel naast mijn dikke teen. Ik lees hier veel dat mensen zich schamen om slippers aan te doen, maar beste mensen toch, ik ben héél blij dat ik tijdens de zomer open schoenen kan dragen want omdat ik veel wandel met hond heb ik enkel last, pijn kan ik het niet noemen, met dicht schoeisel. Dus ik schaam me helemaal niet ervoor, waarom ook ? Ik trek me dat echt niet aan dat er mensen naar kijken of iets zouden over zeggen. Eigenlijk heb ik het gevoel dat niemand dat ziet, ik ga iedere week zwemmen en daar zien ze dus ook mijn blote voeten. Draag in het zwembad wel slippers om geen schimmelnagels te krijgen. Bedankt voor de goede tips in ieder geval en krijg ik niets ergers dan dit aan de hand dan mag ik héél tevreden zijn.

 22. Kruidvat kalknagelolie werkte bij mij prima, je nagels zo kort mogelijk knippen en wat dunner vijlen en lekker dik aanbrengen 2 maal daags. Ik begon na een paar dagen onder mijn nagels iets te voelen het leek of het beter doorbloed werd ofzo. Het is wel echt een kwestie van volhouden 2 maal daags, s morgens deed ik het voordat ik mijn sokken aan deed en s avonds voordat ik ze onder de dekens stopte. Het heeft wel een beetje een penetrant luchtje maar daar wen je aan. Nu na een half jaar zijn ze echt helemaal eruit gegroeid. Ik heb anderhalf flesje gebruikt voor 2 grote teennagels.

  1. Dankjewel voor het delen van deze ervaring, Bianca!

   Zijn er meer lezers die ervaringen hebben met de kalknagelolie van Kruidvat?

 23. Ik heb beide nagels van mijn grote tenen volledig afgepeld en nadien afgekuist met javel , dan heb ik er Lamisiel zalf op gedaan met een doekje , een vijftal dagen,bij mij zijn ze volledig weg
  Het proberen waard
  Groetjes Jules

 24. Wat zou er gebeuren als je de nagel behandeld met een schiimeldoder van HG? Ik overweeg een dergelijk middel in te zetten.

 25. Ik kom even terug op mijn bericht van vorig jaar Robert-Jan want ik heb al die tips van hierboven geprobeerd, ik loop wedstrijden en denk door al het vocht kreeg ik voet- en nagelschimmel op 4 tenen, zag er niet uit en doet gewoon zeer met een dikke nagel.
  Met azijn, Teatree en andere dingen knapte alleen de nagel wat op. Pillen van de huisarts heb ik geweigerd, daar ging alles van kapot en leek me niet zo goed. Elke pedikure gaf een ander potje mee, net als al het kruidvat spul; in begin leek het te stoppen maar daarna won het weer. Bij de kliniek legden ze me uit dat er verschillende soorten schimmels zijn, dus ik hoopvol: wat denk je. Laserbehandeling niet vergoed, reteduur en je leest nog steeds drama verhalen. Ik heb het maar gelaten. Maar goed.
  Op advies van mijn sportfysio heb ik in september voor mijn schoenen een schoendroger gekocht met het middel Nailx en dat zou tegen alle schimmel werken. Dat ging erop zeg, niet normaal zo snel Ik heb nu alleen nog een klein beetje 1 teen en ik kan het bijna wegknippen, denk nog drie weken. Het is nu wintertijd, ik loop pijnvrij en kan het iedereen aanbevelen zo te doen.

 26. Ik heb een kalknagels op mijn grote teen , alleen het is nu aan het afbrokkelen is dat een Goed tekenen ,

  Ik heb vier weken een kuur gedaan met nagellak en nu brokkelt die nagel af.

  Wat. Moet ik nu verder doen ....

  Mvg r noort

  1. Hoi Ragini,

   Wat fijn dat het goed gaat. Het is belangrijk om het gebied er omheen droog en schoon te houden met bijv. Tea tree olie, zodat de nieuwe nagel schoon kan groeien. Wat ook belangrijk is, is om je sokken en schoenen van binnen goed schoon te houden zodat de kalknagel geen kans krijgt om terug te komen. Heel veel succes!

   Groetjes, Robert Jan

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share