• schimmelinfectie man

Alles over een schimmelinfectie bij een man

2017-06-29T08:56:41+01:00juni 29th, 2017|Schimmelinfectie Man|115 Reacties

Laatste update: door

Net als bij vrouwen kan schimmelinfectie man ook voor problemen zorgen. Ook mannen hebben de candida schimmel in hun lichaam. Over het algemeen zorgt dit niet voor ernstige complicaties.

Toch is de mogelijkheid aanwezig dat de candida schimmel ook bij mannen voor problemen zorgt.

In dit artikel zal ik gaan behandelen wat voor effect de candida schimmel heeft voor een man, en wat het verschil is in symptomen tussen mannen en vrouwen.

Candida gist

Pas wanneer de candida schimmel (gist) in grote hoeveelheid aanwezig is, zorgt dit voor complicaties. De mate van problematiek is natuurlijk afhankelijk per persoon en de hoeveelheid gist die zich ontwikkeld heeft.

Over het algemeen hebben vrouwen hier veel meer last van, aangezien vrouwen veel meer verschillende candida-stimulerende prikkels hebben dan mannen. Een candida infectie wordt vaak “schimmelinfectie” genoemd en veel mensen denken dat deze onder de term “SOA” (seksueel overdraagbare aandoening) valt.

Dit is echter niet waar. Wel is het zo dat men de schimmelinfectie kan overdragen door seksueel contact te hebben, maar dit is niet hetzelfde als de traditioneel bekende SOA infecties. Je kunt namelijk een candida infectie aan de geslachtsdelen op veel meer manieren oplopen dan alleen door seksueel contact.

Seks is zelden de oorzaak van de schimmelinfectie bij de man, ook niet een slechte hygiëne. Wel kunnen andere factoren de candida schimmel doen “activeren”.

Een paar snelle feiten over schimmelinfectie man

 • Hier zijn enkele belangrijke punten over mannelijke candida. Meer details en ondersteunende informatie vind je in het hoofdartikel.
 • Hoewel Candida normaal gesproken op de huid en slijmvliezen leeft, kan er sprake zijn van overgroei, het kan symptomen veroorzaken, die variëren afhankelijk van het getroffen deel van het lichaam.
 • Alhoewel een genitale Candida-infectie voornamelijk bij vrouwen voorkomt, kan het ook bij mannen optreden als het een ontsteking van de eikel veroorzaakt - balanitis.
 • Schimmelinfectie, spruw, Candida, candidale balanitis, candidose en moniliasis zijn andere namen die gebruikt worden voor de uitslag.
 • Schimmel kan op elk deel van het lichaam leven, maar ze lijken het meest voor te komen op warme, vochtige lichaamsdelen zoals de mond, de vulva, de vagina, het oksel, onder de borsten, huidplooien, tussen de tenen en onder de voorhuid.
 • Risicofactoren die candida waarschijnlijk veroorzaken, omvatten antibiotica, corticosteroïden, immunosuppressie, diabetes, slechte hygiëne, te veel reinigingsproducten gebruiken.
 • Genitale candida wordt niet beschouwd als een seksueel overdraagbare infectie, hoewel seksuele overdracht van candida tijdens vaginale gemeenschap wel kan optreden.
 • Bij onbesneden mannen kan de vochtige, warme ruimte onder de voorhuid de gistgroei te bevorderen. Er wordt gerapporteerd dat het vaker voorkomt wanneer hygiëne slecht is, maar dit wordt niet altijd in de praktijk gezien.
 • Symptomen kunnen zijn jeukende uitslag, rode huid, zwelling, irritatie en jeuk rond de top van de penis, klonterige afscheiding of pijn bij het urineren en tijdens seks.
 • Orale of plaatselijke antischimmelbehandelingen kunnen gebruikt worden om candida te behandelen.
 • Spruw kan voorkomen worden en met goede hygiëne beheerd worden, omdat schimmelinfecties gedijen in vochtige, warme plaatsen.

Wat is schimmelinfectie man?

Genitale candida wordt vaak aangeduid als een “schimmelinfectie" en komt zeer vaak bij vrouwen voor. Bijna driekwart van volwassen vrouwen zullen in hun leven minstens één gistinfectie hebben. In vergelijking met vrouwen is de infectie bij mannen ongebruikelijk.

Candida is een mycotische infectie - een infectie die veroorzaakt wordt door een schimmel, candida in dit geval. Bij mannen beïnvloedt genitale candida de top van de penis (eikel) en, indien aanwezig, de voorhuid (preputium).

Naast het beïnvloeden van de geslachtsdelen, kan de candida infectie ook gevonden op andere gebieden van de huid of het slijmvlies - bijvoorbeeld in de mond, beter bekend als orale spruw.

Fabels over schimmelinfecties

Op verschillende fora op het internet heb ik kunnen lezen dat men denkt dat een schimmelinfectie door een tekort aan hygiëne wordt veroorzaakt. Dit is niet waar, wel kan een slechte hygiëne bijdragen aan de groei van de candida schimmel. Een vrouw heeft de candida schimmel in haar vagina zitten, ook al is dit slechts in kleine hoeveelheid.

De kans is aanwezig dat een vrouw door het vrijen de candida schimmel overdraagt aan de man. Hoe groter de hoeveelheid candida schimmels de vrouw heeft (afhankelijk van veel factoren) hoe groter de kans dat de man besmet wordt.

Een schimmelinfectie aan de penis kan vanzelf overgaan, maar wanneer dit niet het geval is, kan het op lange termijn voor veel complicatie en problemen zorgen. Een snelle en effectieve behandeling is noodzakelijk. De kleinste hoeveelheid jeuk op de eikel kan al duiden op een schimmelinfectie bij de man en het is daarom verstandig om direct voorzorgsmaatregelen te treffen.

Mogelijke oorzaken van mannelijke candida

De infectie wordt veroorzaakt door een gistschimmel, candida. De eerste omschrijving van het micro-organisme achter de infectie dateert van meer dan 170 jaar geleden, in 1839, gemaakt door een 29-jarige universitaire docent genaamd Bernhard von Langenbeck. Hij werd een van de meest prominente chirurgen uit de 19e eeuw.

Dr. von Langenbeck beschreef de Candida albicans. Dit is de Candida-schimmel die het meest voorkomt bij candida, hoewel andere soorten ook bij de schimmelinfectie (Candida glabrata) betrokken kunnen zijn.

Candida schimmels worden van nature gevonden in het lichaam en op de huid; het is normaal dat de microbe hier aanwezig is. Elk mens wordt gekoloniseerd door schimmels, maar op niveaus die meestal geen problemen veroorzaken. Er is bewijs van schimmel op de penis bij een vijfde van de mannen, die geen tekenen of symptomen hebben van balanitis.

Candida albicans veroorzaakt alleen onder bepaalde omstandigheden problemen waardoor het kan gedijen en groeien tot aantallen die leiden tot candida met de schimmelcellen die hyphae produceren, structuren die het weefsel binnendringen.

Ons immuunsysteem en de natuurlijke ecologie van de bacteriën houden normaal gesproken de schimmelpopulatie in evenwicht, maar als dit evenwicht verstoord raakt, kan de schimmel gedijen. Een voorbeeld hiervan wordt vaak gezien bij pasgeboren baby's, die door spruw kunnen worden getroffen, terwijl ze een gebalanceerde microbiële flora ontwikkelen.

De volgende risicofactoren vergroten de kans op candida:

 • Antibiotica - recent breed spectrum antibiotica gebruik, wat een verandering in het evenwicht van de normale microbiële flora veroorzaakt. Dit verstoort de balans en laat de candida overgroeien
 • Medicijnen die het immuunsysteem onderdrukken, zoals chemotherapie of corticosteroïden
 • Immunosuppressie - een verzwakte immuniteit vermindert de lichaamsverdediging tegen de schimmel, waardoor candida kan gedijen. HIV-infectie is een voorbeeld van iets dat de immuniteit verzwakt
 • Diabetes, vooral als het slecht gecontroleerd is. Hogere niveaus van bloedsuiker zorgen voor een gunstiger klimaat voor de schimmel om te gedijen. (6)
 • Onbesneden mannen met een slechte hygiëne - mannen die niet besneden zijn, hebben een vochtige, donkere, warme ruimte onder de voorhuid, welke gunstig is voor de groei van schimmel.
 • Persoonlijke hygiëne. Topische middelen zoals badschuim, zeep, douchegels, glijmiddelen enz. kunnen de penis irriteren en leiden tot schimmelinfectie, die waarschijnlijker is bij een beschadigde huid. Niet goed afdrogen na het wassen is ook een risicofactor omdat schimmel zich op de warme, vochtige plekken op de penis kan ontwikkelen.
 • Slechte voeding
 • Nierdialyse

Kunnen mannen een schimmelinfectie van een vrouwelijke partner krijgen?

Terwijl genitale candida bij mannen - candidale balanitis - over het algemeen seksueel verworven is, wordt het geen seksueel overdraagbare aandoening (SOA) genoemd omdat ook het aanwezig kan zijn bij mannen die niet in een seksuele relatie zitten.

Mannen die een vrouwelijke partner met een genitale schimmelinfectie (bij vrouwen vulvovaginale candida genaamd) hebben, hoeven zelf geen behandeling te krijgen, tenzij ze ook symptomen krijgen, aangezien seks niet noodzakelijkerwijs de overdracht van de schimmelinfectie aan mannen veroorzaakt.

Mannen worden aangeraden om onbeschermde seks met een vrouwelijke partner te vermijden totdat de infectie van de vrouw na de behandeling is genezen.

Symptomen van schimmelinfectie man

De meeste candida-besmettingen zijn asymptomatisch.

Wat kunnen mannen met genitale candida ervaren?

Rond de eikel van de penis:

 • Rode huid
 • Zwelling
 • Irritatie en pijn
 • Jeuk
 • Ontsteking
 • Witte vlekken op de huid.

Voorhuid:

 • Dikke, klonterige afscheiding onder de voorhuid, die een onaangename geur veroorzaakt
 • Moeilijkheid om de voorhuid terug te trekken (fimosis).

Pijn:

 • Bij het plassen
 • Tijdens seks.

Onderzoeken en diagnose

Mannen die eerder gediagnosticeerd en behandeld zijn voor penile spruw kunnen zichzelf proberen te behandelen als ze dezelfde symptomen krijgen. Als de uitslag verdwijnt, is er geen noodzaak om een ​​dokter te zien.

Als dit de eerste keer is dat een man deze symptomen heeft of er geen reactie is op de gebruikelijke behandeling, is het belangrijk om een ​​arts te raadplegen, omdat een professionele diagnose alternatieve problemen of onderliggende problemen, zoals diabetes die mannen vatbaar maken voor de infectie kan uitsluiten.

Een volledig onderzoek op voor seksueel overdraagbare infecties zou raadzaam zijn.

Het is meestal voldoende voor een arts om vragen te stellen over de uitslag (neem een klinisch overzicht mee) en de penis te onderzoeken om een ​​diagnose van candida te bevestigen en zo bepalen de meeste artsen ook het probleem.

Als de arts niet zeker is van de diagnose en een andere oorzaak voor de uitslag vermoedt of als deze het als een ernstig geval beschouwt, kunnen ze rond de eikel en onder de voorhuid een monster nemen en dit monster voor een cultuur van het organisme naar het lab sturen.

Van eventuele aanhoudende zweren of zweren die niet genezen moet een bioptie worden genomen.

Er is bewijs van schimmel bij een vijfde van de mannen die geen tekenen of symptomen van balanitis hebben.

Behandelingen voor een mannelijke schimmelinfectie

Veel milde infecties kunnen vanzelf verdwijnen en vereisen geen behandeling. Als de syptomen behandeling nodig hebben, kan de Candida worden gedood met behulp van topische antischimmel crèmes of orale antischimmel medicatie.

Spruw bij mannen (candidale balanitis) wordt op dezelfde wijze behandeld als bij vrouwen (vulvovaginale candida), hoewel de behandelingen voor vrouwen in verschillende vormen beschikbaar zijn, waaronder een vaginale crème en een vaginale zetpil. De behandeling is in 80% of 90% van de gevallen effectief.

Bij mannen kunnen orale of topische behandelingen worden gebruikt. Diflucan is een capsule die 150mg van het antischimmel medicijn fluconazol bevat. Het is verkrijgbaar bij de dokter of bij de apotheek zonder dat er een recept nodig is. Een enkele capsule is alles wat je nodig hebt.

Een andere behandeling die er beschikbaar is voor mannen is een klasse van anti-schimmel medicijnen, bekend als imidazool. Individuele medicijnen in de klasse zijn onder meer:

 • Clotrimazole
 • Econazole
 • Ketoconazol
 • Miconazol

Crèmes worden meestal een keer per dag gedurende drie tot zeven dagen topisch aangebracht (direct op het getroffen gebied). Beide behandelingsmethoden dus zowel topische als oraal zijn even effectief.

Een antischimmel crème, bekend als nystatine, uit een andere klasse van en verkocht onder tal van merknamen, is ook beschikbaar voor topische behandeling, maar is minder effectief dan de topische imidazolen van hierboven.

Als mannen niet eerder candida symptomen hebben gehad, wordt het aanbevolen dat ze alvorens zich te behandelen hun arts raadplegen. Eerder gediagnosticeerde mannen die dezelfde symptomen krijgen, kunnen het probleem zelf oplossen en alleen naar de dokter gaan als dit niet werkt.

Goede hygiëne

Goede hygiëne voorkomt en helpt bij de behandeling van spruw, aangezien schimmelinfecties gedijen in vochtige, warme plaatsen.

Bij mannen met een voorhuid kan slechte hygiëne ertoe leiden dat er een substantie, genaamd smegma, wordt opgebouwd, wat irritatie kan veroorzaken.

schimmelinfectie man

Even een paar praktische tips:

 • Help een ​​infectie te elimineren door de penis zorgvuldig te wassen met warm water - een douche is beter dan een bad
 • Vermijd het gebruik van geparfumeerde douchegels of zeepjes op de geslachtsdelen omdat ze irritatie kunnen veroorzaken
 • Droog, na het wassen, de penis zorgvuldig af om vochtige omstandigheden waar schimmels goed kunnen gedijen te voorkomen
 • Draag los katoenen ondergoed om de huid en penis droog en koel te houden.

Onderzoeken hebben niet aangetoond dat het behandelen van de mannelijke partner van een vrouw met recidiverende vulvovaginitis de aanvallen vermindert.

Werkt probiotica?

Vrouwen die regelmatig schimmelinfecties krijgen, proberen vaak probiotica en andere alternatieve behandelingen, hoewel er in de medische literatuur van mannen geen melding wordt gemaakt van deze opties.

Bij vrouwen wordt het bewijs van de vraag of probiotica werkt of niet - gebaseerd op de theorie dat ze Lactobacillus bacteriën bevatten en dat die de groei van de candida-schimmel in het vaginale kanaal verhinderen of kunnen verminderen; maar dit is tegenstrijdig.

Ook is een conventionele behandeling met itraconazol aanzienlijk effectiever dan een supplement dat de "vriendelijke" bacterie Lactobacillus acidophilus bevat. Van deze probiotica is echter aangetoond dat het nuttig is tegen bacteriële vaginose.

Mogelijke complicaties van een schimmelinfectie bij een man

Sommige mannen kunnen gevoelig zijn voor een schimmelinfectie in het bloed, bekend als invasieve candida, wat een medische noodgeval is. Verminderde immuniteit kan betekenen dat een man met genitale spruw in het bloed kan worden besmet en de schimmel kan zich dan snel door het hele lichaam verspreiden.

Onmiddelijke opname in het ziekenhuis is er dan nodig omdat er antischimmel medicijnen moeten worden toegediend om het te doden en om de organen te beschermen. Dit is een ernstige infectie, die relatiefsnel fataal kan zijn. Iedereen met een of meer risicofactoren moet op de hoogte zijn van deze infectie en moet als hun immuniteit zeer laag is een profylactische behandeling overwegen.

De volgende risicofactoren kunnen mannen met genitale candida vatbaar maken voor invasieve candida:

 • HIV-infectie
 • Diabetes:
 • Immunosuppressiva, bijvoorbeeld ingenomen door transplantatiepatiënten
 • Hoge dosis chemotherapie of radiotherapie behandeling voor kanker
 • Een centrale veneuze katheter (CVC) voor medicatie
 • Nierdialyse

Het wordt gemeld dat het bij een candida-infectie beter is om seksuele omgang te vermijden als er een actieve infectie aanwezig is, hoewel er geen duidelijke bewijzen zijn om dit te ondersteunen.

Tot slot…

Hoewel een schimmelinfectie bij een man niet erg vaak voorkomt, moet er wel degelijk actie worden ondernomen als de eerste symptomen zich aandienen.

Je huisarts zal een créme voorschrijven, en in sommige gevallen zelfs antibiotica.

Antibiotica kan soms noodzakelijk zijn, maar voor de mensen die de voorkeur hebben voor een meer natuurlijke methode, heb ik een eBook geschreven over schimmelinfecties.

Dit GRATIS eBook “Weg met Schimmelinfectie” kun je hier direct downloaden! >>>

Bronnen

www.naturalhealth365.com/candida-antifungal-herbs-1062.html/

www.candidacounsel.com/home-remedies-for-yeast-infections.html

www.mayoclinic.org/male-yeast-infection/expert-answers/faq-20058464

www.nhs.uk/Conditions/Thrush-men/Pages/Introduction.aspx

Waardevol artikel?

Geef ons hieronder dan een 5 sterren beoordeling! Alvast bedankt!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

115 Reacties

 1. Ronald 3 december 2012 om 21:49- Antwoorden

  Ik hev last van schimmel in de mond, althans ik hoest het op in de vorm van brokjes. Mijn weerstand is verminderd door een milde gastritis. Ze hebben overigens geen sporen in mijn maag en slokdarm gevonden. Wel hangen er soms brokjes in de "spelonken" van de amandelen.
  Ik ben redelijk vermoeid de laatste maanden (mede geholpen door slaap-tekort door onze dochtertje van 2 jaar ). Te vaak verkouden ( mede geholpen door bacterie-fabriek Kinderdag Verblijf ).

  Eet patroon is sinds geboorte van dochter gezond, weinig zout. Wel enige overgewicht, weinig beweging door werk ( auto / kantoor )

  Ik heb opzich er geen last van, maar het stoort me wel dat ik iets in me heb dat vrijelijk kan groeien. Ik denk dan vaak wat is er met mij aan de hand

  • Robert Jan Hendriks 4 december 2012 om 09:07- Antwoorden

   Dag Ronald,

   Een schimmelinfectie kan zeker hardnekkig zijn om vanaf te komen. Het belangrijkste hierbij is om het immuunsysteem te versterken. Want bij een zwak immuunsysteem (net zo als bijv. bij een koortslip) kan een schimmelinfectie beter doorbreken. Er zijn veel manieren om het immuunsysteem te versterken. Een zogenaamd ''anti candida dieet'' is effectief gebleken omdat de schimmel bacterie dan als het ware wordt uigehonderd. Verder zijn er ook een aantal natuurlijke remedies zoals ''appel cider zijn'' of ''oregano olie'' zeer effectief. Tenslotte, raad ik een extra dosis knoflook aan omdat daar natuurlijke ingredienten in zitten tegen candida.

   Ik heb je een e-mail gestuurd met ene PDF bestand met meer tips!

   Met vriendelijke groet,

   Jack

   • ruben 11 september 2013 om 10:19- Antwoorden

    Hallo jack ik heb voor het eerst seks gehad. Twee dagen later constateerde ik rode puntjes op mijn eikel. Ook is mijn eokel erg droog. Ik heb er voor de rest geen last van. De enige symptomen die ik ervan herken is stress en tabaksrook. Wel maak ik mij er zorgen over wat kan ik het beste doen.

    • Robert Jan Hendriks 11 september 2013 om 11:08- Antwoorden

     Beste Ruben,

     Wat vervelend. Ik raad je aan om even langs de huisarts te gaan, zodat die er naar kan kijken en dan weet je precies wat er aan de hand is.
     Zodra we weten wat er precies aan de hand is kunnen we kijken of we er op een goede manier iets aan kunnen veranderen.

     Succes!

     • hans 20 januari 2014 om 19:31

      Wat bij mij het beste heeft gewerkt is de candiplex strong variant. Sinsdien nooit meer last gehad.

 2. Honorat 14 december 2012 om 10:49- Antwoorden

  Hallo

  Ik heb ongeveer een jaar al klachten ik heb alles laten onderzoeken *suiker ziekte ,lever, soa,s, (Urine op onsteking soa) enz. Maar er blijkt dat er niets is ze kunnen niets vinden.

  Ik heb klachten zoals droge penisglans ,pijn bij plassen,pijn bij klaarkomen ,maagzuur,buikpijn rechts , wisselend ontlasting,en rode puntjes*(bloedinktjes) op mijn rechter arm en hals.

  Kan t zijn dat ik schimmel infectie hebt ?
  Want ik ;loop er al een jaar mee rond t is echt lastig om daarmee om te gaan en ze vinden niets bijzonders aan mijn lichaam daarom tewijfel ik overmijn gezondheid

  Sorry Voor zon lange verhaal Groetjes
  Bedankt alvast

 3. Erik 11 januari 2013 om 08:38- Antwoorden

  Hallo,

  Ik heb denk ik al een jaar of 2 wisselend klachten en ik ben hiervoor meerdere malen naar mijn huisarts geweest. Deze vertelde mij dat ik last had/ heb van een schimmelinfectie en ik heb hiervoor meerdere malen medicijnen in de vorm van Miconazol zalf voorgeschreven gekregen. Dit in verschillende uitvoeringen. Ook is mijn vriendin hier inmiddels meerdere malen tegelijkertijd mee behandeld terwijl zij geen klachten heeft.

  Nu is het bij mij zo dat dit op willekeurige momenten terug komt en inmiddels haal ik zelf eens in de zoveel tijd miconazol zalf bij de apotheek zodat ik deze altijd voor handen heb als ik voel dat de symptomen in de vorm van jeuk, branderig gevoel en vervolg rode vlekje welke zich ontwikkelen tot bultjes, ontwikkelen.

  Het is mij duidelijk dat het wassen met zeep niet bevorderlijk is voor genezing of voorkoming van een schimmelinfectie, echter heb ik mijzelf nooit met zeep gewassen maar altijd met warm water.

  Graag zou ik voor langere tijd zo niet voor altijd van deze klachten afkomen want dit beperkt mij toch enigszins in het dagelijkse leven. Zou u mij hierin een advies kunnen geven?

  Alvast heel erg bedankt.

  Met vriendelijke groet

  • Robert Jan Hendriks 14 januari 2013 om 10:48- Antwoorden

   Dag,

   Wanneer je op de bijsluiter van de medicijnen kijkt, zal je zijn dat er een hele waslijst aan bijwerkingen zijn. Of deze bijwerkingen zich daadwerkelijk manifesteren hangt af van de persoon zelf. Dit is ook de reden waarom uw vriendin hier geen last van heeft. Wassen met zeep is inderdaad niet bevorderlijk, pas hier dus altijd goed voor op! Ook shampoo of douchegel kan irriterend werken. Wassen met warm water is altijd beter, natuurlijk niet te warm:)

   Zou je mij je dagelijkse voedingspatroon willen mailen? Op basis daarvan zal ik je wat tips geven.

   Fijn week gewenst!

 4. Nico 3 februari 2013 om 13:18- Antwoorden

  Hallo,

  ik heb sinds korte tijd rode vlekjes op mijn eikel en voorhuid, tevens ziet de huid van de eikel er vaak gebarsten en droog uit, en komt het veel voor dat de huid schilfert.
  Wat kan ik hier aan doen?

  Met vriendelijke groet,

 5. Guy 10 februari 2013 om 15:13- Antwoorden

  Wat is het nut van een openbare site om vragen te stellen als je alle "zogezegde" oplossingen prive stuurt?

 6. What the hell 2 maart 2013 om 00:30- Antwoorden

  Hi,

  Ik ben 29 jaar nooit problemen gehad om de voorhuid over mijn eikel te trekken. Ben getrouwd en heb een paar kids en nooit heeft mijn seksleven problemen gehad. Tot vorig week toen ik ontdekte dat mijn eikel steeds droger weg tot op het laatst het de seks pijnlijk werd. De volgende morgen kreeg ik de schrik van mijn leven. Op mijn eikel zaten allerlei witte bultjes en mijn voorhuid was heel dik. Maar kon hem nog wel gewoon over mijn eikel trekken. Aan een soa heb ik geen moment getwijfeld heb al jaren dezelfde partner en we zijn elkaar trouw. Ben uiteraard naar de dokter gegaan. En die zei direct ohh dat is balanitis... En in mijn geval komt dat zeer waarschijnlijk door mijn suiker. Ik heb namelijk diabetes type2. Hij heeft mij miconazol voorgeschreven.. Iemand ervaring mee? Ik heb dat op mijn eikel gesmeerd en op me voorhuid. Ik zag al gauw verbetering de volgende dag waren de witte puntjes weer weg en begon het er weer goed uit te zien alleen mijn voorhuid leek wel dikker en dikker te worden en kreeg scheurtjes. Zeer pijnlijk. De volgende dag wilde ik weer smeren en mijn voorhuid is ineens zo nauw geworden ik zou hem nu voor geen goud meer over mijn eikel kunnen halen. Als dit zo doorgaat kan ik straks niet eens meer plassen!!!!

  Ik kan niet geloven dat ik sinds mijn tienerjaren tot nu nooit problemen heb gehad en nu ineens een voorhuid heb van een driejarige.

  Ik ga maar weer naar de dokter en ben benieuwd wat hij te zeggen heeft. Ik zie zo erg op tegen een eventuele besnijdenis.. Zo bang dat juist net bij mij complicaties optreden en mijn seksleven voorgoed verandert. Maarja zo kan ik ook niks..

  Iemand nog tips

  • Robert Jan Hendriks 4 maart 2013 om 08:24- Antwoorden

   Eén van de eerste (verborgen) symptomen van diabetes is een schimmelinfectie. Iets wat je in eerste instantie zeker niet zou verwachten. Belangrijk om toekomstige uitbraken te voorkomen de bloedsuikerspiegels zo veel mogelijk onder controle houden. Miconazol wordt inderdaad vaak voorgeschreven omdat het tegen een schimmel zeer effectief werkt. Een mogelijke bijwerking is een zwelling en dat kan verklaren waarom er complicaties zijn opgetreden. Een alternatieve behandeling / medicijn is zeker noodzakelijk!

   De beste tip is om dit te overleggen met uw arts omdat er bijwerkingen zijn opgetreden. Daarna de bloedsuikerspiegels zo goed mogelijk onder controle houden.

   Succes!

 7. Davy 17 april 2013 om 14:02- Antwoorden

  Hoi, ik heb al gedurende een jaar last met vanalles en nog wat. Ik moet heel vaak kleine beetjes plassen, ook heb ik last van rode irritatie op mijn eikel en een rode balzak. En daarbij heb ik ook regelmatig last van pijn aan mijn onderbuik. Zou dit een schimmelinfectie kunnen zijn? Ik heb me al op alles laten testen ma alles is in orde. Ik dacht zelf aan candida ma mijn dokter zegt dat dat er anders uit ziet. Toch twijfel ik hierover. Graag zou ik uw mening willen hebben. Alvast bedankt

  • Robert Jan Hendriks 18 april 2013 om 13:47- Antwoorden

   Beste Davy,

   Het zou inderdaad zo kunnen zijn dat het candida is, maar het kan ook iets anders zijn. Helaas kan ik u hier geen direct antwoord op geven aangezien ik geen arts ben.
   Als u twijfelt over de uitslag die u van uw dokter heeft gekregen, raad ik u aan om je te laten onderzoeken door een andere dokter.
   Mocht u nog vragen hebben kunt u ze altijd stellen, hou me op de hoogte.

   Succes!

 8. Hannah 2 september 2013 om 09:44- Antwoorden

  Hallo!

  Ik heb sinds een jaar een vaste vriend ik heb nog nooit zoveel problemen in mijn seks leven. Meerdere malrn achter elkaar liep ik een vaginale schimmel infectie op en als mijn vriend dan weer in mij klaar kwam, kwam het weer terug. Ik was mezelf niet te vaak en ook niet te weinig als ik met condoom vrij heb iknergens last van. Laatst hadden we van de dokter beide een kuur van vier tabletten gekregen deze kuur was erg heftig ik ging er vanuit dat we beide nu schimmel vrij zouden zijn. Inmiddels hadden we weer seks gehad en was hij weer in mijn gekomen ik stresste me een beetje omdat ik geen zin had ik opnieuw een kuur maar mijn vagina doet weer vreemd hij voelt droog en steekt ik weet niet of ik zo bang dat ik het me dooor stress verbeeld of wij toch niet in elkaar kunnen komen?

  • Robert Jan Hendriks 4 september 2013 om 11:40- Antwoorden

   Beste Hannah,

   Wat een vervelende situatie. Ik zou zoiezo aanraden om naar de seks meteen te wassen met een speciale shampoo je kunt die gewoon bij de kruidvat of etos kopen.
   Misschien moet je voor een tijdje sex hebben met condoom, omdat je zegt dat je dan geen last hebt. Probeer het voor een tijdje, en probeer het naar een tijdje opnieuw.
   Misschien dat je dan niet meer zoveel stress hebt, en dat het beter gaat.

   Je kunt natuurlijk ook altijd langs de huisarts gaan, en je allebei opnieuw laten onderzoeken, wat ik zoiezo aanraad om te doen.

   Succes!

 9. Stella 26 november 2013 om 14:54- Antwoorden

  Hallo!

  Mijn vriend en ik hebben het al ruim 4 jaar en door de tijd heen heb ik vaak last van candida, vaak zo heftig dat ik tussentijdse bloedingen heb. Nog nooit heb ik mijn vriend ermee besmet, maar de afgelopen keer dat ik er last van had hebben wij een trio gehad voordat ik het kon behandelen. Helaas was het voor ons beiden een zeldzaam stresvolle dag, waardoor ik last had met lubricatie. Na het triootje heb ik mezelf behandeld en mijn klachten verdwenen gelijk, maar een paar dagen later kwam het andere meisje met klachten over dat haar afscheiding is veranderd en mijn vriend had pijn bij het plassen en irritatie van de penis. Ik was er helemaal zeker van dat ik candida had, maar toch lijkt het me een heel kleine kans dat ik twee personen daarmee heb besmet. Mijn vriend heb ik een creme tegen candida gegeven, maar tot nu toe werkt het nog niet. Ik vraag me dus af wat verstandig is. Ik weet zeker dat mijn vriend en ik trouw zijn en het meisje was ook heel betrouwbaar, en mijn klachten zijn gewoon verdwenen na een vaginale pil.

  • Robert Jan Hendriks 2 december 2013 om 12:55- Antwoorden

   Beste Stella,

   Ik raad je aan om eerst naar de huisarts te gaan. Zodra je weet wat er precies aan de hand is kun je naar een goede behandel methode kijken.

   Succes!!

 10. jeroen 17 januari 2014 om 16:28- Antwoorden

  Hallo.

  Ik heb nou ongeveer een maand klachten aan me geslachtsdeel in eerste instantie had ik last van wat smegma en stank en dat is al snel overgegaan naar een droge eikel en wat wittigheid op eikel. Lijkt alsof het schilfers zijn het is niet veel maar wel vervelend. De stank is eigenlijk blijven aanhouden en hetzelfde gebleven. Merk ook soms dat me plas donker en schuimerig is. Als ik me douche en me eikel goed schoonmaak wat ik nu onderhand alleen met water doe (voorheen douchegel) dan ruik ik de stank uren later weer plus de schilfers. Verder geen jeuk of pijn ook niet met geslachtsgemeenschap. Nou dacht ik zelf dus aan een schimmel kan dit kloppen wat denkt u?

  Met vriendelijke groet,

  • Robert Jan Hendriks 20 januari 2014 om 13:14- Antwoorden

   Beste Jeroen,

   Het kan inderdaad een schimmelinfectie zijn, maar ik kan dat helaas niet over de computer constateren. Vandaar dat ik u zeker aanraad even langs de huisarts te gaan, en het te laten onderzoeken. Je krijgt dan bij de huisarts waarschijnlijk medicatie om te behandelen. Vergeet niet dat uw voedingspatroon ook een belangrijke rol heeft bij de bestrijding van een schimmelinfectie.

   Succes!

 11. alain 22 januari 2014 om 21:18- Antwoorden

  Ik heb nu een paar dagen erge last van een soort schimmelinfectie op en rond mijn penis. Mijn voorhuid trekt zich bij elkaar en doet erg zeer en is erg moeilijk om het over mijn eikel te halen om het schoon te maken, echter heb ik ook witte vlekken op mijn eikel en het brand heel erg maar het ruikt niet. Help alstublieft ik heb geen idee wat ik moet doen . (Een jongen van 16 jaar)

  • Robert Jan Hendriks 23 januari 2014 om 09:03- Antwoorden

   Aangezien je er erg veel last van hebt is de eerste stap om naar je huisarts te gaan! Vervolgens kan je arts vaststellen of het daadwerkelijk gaat om een schimmelinfectie (diagnose is essentieel), daarna kun je een aantal van de tips op deze site of in de comments opvolgen.

   Succes!

 12. Bas Vlasblom 7 februari 2014 om 08:45- Antwoorden

  ik(73) heb sinds een paar maanden diabetic 2. Sinds kort heb ik in lichte mate schimmelinfectie op de penis,d.w.z. als ik de voorhuid helemaal terugtrek zie je een klein randje rood en iets opgezet. Verder geen last etc. Gebruik Miconazolnitraat als creme. Duurt lang voor het overgaat.
  Vraag: is deze schimmel, in de mate dat ik het heb, overdraagbaar. Is het overdraagbaar bij oralsex?
  Alvast dank voor uw antwoord

  • Robert Jan Hendriks 10 februari 2014 om 08:29- Antwoorden

   Een candida infectie is een bekend bijkomend symptoom bij diabetes type 2. Dit vanwege de verhoogde bloedsuikerspiegel. Belangrijk is om regelmatig te meten en door middel van medicatie en voeding uw bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Indien u dat al doet, dan heb ik niks gezegd:) Miconazolnitraat wordt inderdaad vaak voorgeschreven vanwege de anti schimmel werking. Aangezien het niet snel overgaat is dat een signaal om uw arts te bezoeken. Candida is al aanwezig in het lichaam, maar wanneer de hoeveelheid candida vergroot wordt via vrijen kan het de balans verstoren en dus bij uw partner mogelijk een infectie veroorzaken. Daarom kun je stellen dat een candida infectie overdraagbaar is!

   Succes!

 13. sharon 9 februari 2014 om 16:30- Antwoorden

  hoi,

  ik zit met een probleem en weet niet wat het is
  ik heb sinds kort (2 dagen last in de nacht van hevige branden in me vagina
  en t begon een week geleden dat ik harde steken kreeg in mijn linker onderbuik ( wat nu nog steeds is) het komt en t gaat.
  ik heb eigenlijk altijd al last gehad van afscheiding maar geen pijn of last ergens van ook niet tijdens seks en geen branderig gevoel
  ik heb vanmiddag seks gehad met mijn partner
  wij hadden beiden nog geen orgasme gehad
  en toen bovenop zat ging zijn geslachtsdeel even uit de mijne
  en opeens kwamen allemaal hele kleine korreltjes mee???
  en op zijn geslachtsdeel zatveel wit vloeibaar spul
  ik stress me er nu enorm om wat kan dit zijn?
  tijdens seks heb ik geen pijn of nergens last,,
  het brand nu wel hevig.

  • Robert Jan Hendriks 10 februari 2014 om 08:02- Antwoorden

   Dag Sharon,

   de symptomen die je beschrijft duiden erg op een schimmelinfectie (met name de afscheiding is een indicator). Nu zijn er zeker natuurlijke middelen effectief tegen een candida infectie. Echter, de correcte diagnose is het eerste wat er moet gebeuren. Maar daarom vandaag nog een afspraak met een huisarts. Normaliter krijg je een zalf voorgeschreven en zouden de klachten moeten afnemen. Indien je last blijft houden van een schimmelinfectie (zelfs na medicatie), dan is het van belang je voedingspatroon onder de loep te nemen.

   Succes!

 14. Nina 15 mei 2014 om 00:57- Antwoorden

  Haai mijn vriend heeft sinds een paar weken in in linkerbalz zeg maar een 2e bal erbij! Je ziet vrij duidelijk dat hij 3 ballen heeft. Ook zijn ze super gevoelig hij heeft dit nooit eerder had. Ik las op een andere site dat dit ook een schimmelinfectie kan zijn. Als het een schimmelinfectie is waar moet je het dan op smeren die creme? Ik heb zelfs ongeveer elke 3 weken een schimmelinfectie misschien geven wij het steeds aan elkaar?

  Alvazt bedankt

  • Robert Jan Hendriks 15 mei 2014 om 08:24- Antwoorden

   Hallo Nina,

   Dit zou best met een schimmelinfectie te maken kunnen hebben. Maar wat me eigenlijk meer verbaast over je verhaal is het feit dat je "ongeveer iedere 3 weken een schimmelinfectie hebt". Het lijkt me dat je dat gewoon accepteert, zonder er iets aan te doen. Lijkt me een heel duidelijk signaal om er SAMEN iets aan te gaan doen. Alleen op deze manier kun je hier van verlost raken.

   Voor wat betreft de 'derde bal' van je vriend: Blijf hier niet mee rondlopen maar onderneem actie. Niks doen kan heel veel schade veroorzaken!

   Veel succes,
   Jack

 15. Dianne 15 mei 2014 om 19:37- Antwoorden

  Hoi, mijn vriend heeft al mnd last van netelroos, erge jeuk tot branden toe, slapen gaat slecht,hij heeft al van alles ondernomen zoals dermatoloog, lichttherapie, homeopaat, kiniologie, histaminevrijdieet, dit alles helpt maar niet hij wordt moe en valt af, heeft u enig idee wat we nog kunnen doen?? Ook heeft hij al de nodige medicatie gehad, maar het lijkt net of zijn lichaam daar totaal niet op reageerd

  • Robert Jan Hendriks 18 mei 2014 om 08:56- Antwoorden

   Hoi Dianne,

   Heb je wel eens gedacht aan het feit dat de netelroos een allergische reactie kan zijn? Om dit te weten te komen, kun je het beste een allergoloog bezoeken in plaats van een dermatoloog.Kan in ieder geval geen kwaad om dit eens te proberen.

   Heel veel succes,
   Jack

 16. larissa 22 mei 2014 om 12:17- Antwoorden

  Ik heb een maandje terug chlamydia gehad en ben daar samen met mijn vriend voor behandeld.
  door twijfel of het medicijn wel goed zijn werking had gedaan,heb ik nogmaals een antibiotica kuurtje aangevraagd. nu heb ik tijdens de seks en na de seks een branderig gevoel. alsof het letterlijk in brand staat. nu denk ik aan een schimmelinfectie, ik heb alleen geen jeuk.
  mijn vriend kreeg sinds gister rare blaasjes (soort van blaartjes) op zijn penis en ik ben benieuwd of dit misschien ook wel een schimmelinfectie is en dat ik hem aan hem heb doorgegeven. een soa kan het niet zijn want we zijn een maandje terug allebij getest en behandeld. Ik ga zelf straks naar de dokter met mijn probleem.

  • Robert Jan Hendriks 22 mei 2014 om 13:20- Antwoorden

   Hallo Larissa,

   Het is een bekende bijwerking van antibiotica dat het een schimmelinfectie kan triggeren. Jij hebt er op dat moment misschien niet zoveel last van gehad, behalve dan het branderige gevoel tijdens en na de seks, maar je vriend heeft er uiteindelijk meer last van. Aangezien je een maand geleden getest en behandeld bent, is de kans inderdaad erg groot dat het een schimmelinfectie is.

   Ben erg benieuwd wat de arts zegt. Hou je me op de hoogte?
   Jack

 17. Maarten 4 juni 2014 om 22:07- Antwoorden

  Hoi hoi,
  Ik heb al zo'n twee jaar last van een schimmelinfectie. Krijg dan steeds van de huisarts een kuur, waardoor het weer even wegblijft. Mijn vrouw en ik hebben dan gemeenschap met condoom. Dan is er echter niets aan de hand en blijft het weg. Vrijen we zonder condoom dan is het binnen de kortste keren weer terug. Dan krijg ik weer een nieuwe kuur ga zo maar door. Ook hebben we alle twee een kuur gehad, tijdens en twee weken daarna met condoom gevreeën. Weer niets aan de hand. Maar toen we weer zonder deden was het zo weer terug.
  De huisarts heeft al twee keer een kweek afgenomen en er is niets gevonden. Weet u misschien wat mijn klacht kan zijn?

  Sinds mijn vrouw andere pillen voor haar bloeddruk heeft is eigenlijk het probleem begonnen. Zou dat kunnen??
  Met vriendelijke groet,

  • Robert Jan Hendriks 6 juni 2014 om 11:54- Antwoorden

   Hallo Maarten,

   Dit is een erg complex probleem, wat inderdaad wellicht iets te maken kan hebben met de bloeddrukverlagende medicijnen. Dit hoeft niet de directe oorzaak te zijn, maar kan een proces in het lichaam in werking stellen die de uiteindelijke trigger veroorzaakt voor de schimmelinfectie. Ik raad je aan om met dit verhaal naar de behandelend arts te stappen. Afhankelijk van de arts, zal deze zeggen dat het niks met elkaar te maken heeft, of zal de arts je serieus nemen. Probeer in ieder geval door te zetten om antwoorden te krijgen. Mocht dit niet lukken, dan kan ik je aanraden om eens een alternatieve arts te bezoeken. Deze gaan uit van het standpunt dat het lichaam in al haar facetten in evenwicht moet zijn. Als bijvoorbeeld de bloeddruk-verlagende medicijnen dit evenwicht verstoren, is het dus zaak om dit op een andere manier te bereiken.
   Ik hoop dat ik je hiermee iets gegeven heb waar je mee verder kunt.

   Hou je me op de hoogte?
   Jack

 18. Louis 15 juni 2014 om 12:02- Antwoorden

  Ik herken hier wel factoren, wel geen pijn bij het plassen of gemeenschap sex. Het enigste wat ik ook extra heb is jeuk en irritatie aan de aars en bilspleet. Kan je daar ook candida hebben? Ben al eens naar de dokter geweest maar heb dan enkel mijn geslachtsdelen laten bekijken en toen zei hij ook candida wel.

  • Robert Jan Hendriks 16 juni 2014 om 11:23- Antwoorden

   Hallo Louis,

   Jammer dat je je jeuk aan de anus niet aan de arts hebt vertelt, en dus de arts ook niet heeft gekeken. Jeuk aan de anus kan duiden op aambeien of een ontsteking. Ik raad je aan om weer een afspraak met je huisarts te maken om ook daar naar te laten kijken. Als je dit niet behandeld, kan dat erg vervelende gevolgen hebben!

   Succes,
   Jack

 19. Jan 30 juni 2014 om 15:38- Antwoorden

  Hallo Jack,

  Al 2 jaar heb ik last van lichte jeuk aan mn scrotum en andere delen op mn lichaam. Ik dacht eerst aan een soa, maar 2 x testen wijzen niet op gebruikelijke soa's. Ik heb sindsdien een rode voorhuid en na seks krijg ik pijn in mn ballen. Daarnaast heb ik al die tijd ook last van donkere schuimerige urine. Ik heb pillen en zalf tegen schimmelinfecties gebruikt, maar tot nu toe geen verbetering. De huisarts en uroloog kunnen me niet verder helpen.. Gr. Jan (38)

  • Robert Jan Hendriks 1 juli 2014 om 09:38- Antwoorden

   Hallo Jan,

   Dat zijn veel symptomen die iets met elkaar te maken kunnen hebben, maar dat hoeft beslist niet. De donkere urine kan wijzen op een achterliggend probleem zoals in de lever, de galblaas en/of de nieren. Belangrijk om daar eens verder naar te zoeken!
   Voor wat betreft de pijn in je ballen: Als je niet regelmatig seks hebt, of er lange periodes zitten tussen de seks, kan het best zo zijn dat je ballen pijn doen na een ejaculatie.
   Ga wederom naar je arts en vraag om verder onderzoek. Met name de donkere urine zou voor de arts een duidelijk signaal moeten geven voor verder onderzoek.

   Succes,
   Jack

 20. bart 11 juli 2014 om 05:41- Antwoorden

  Candida...voortdurende witte gloed op mijn tong, schrap het weg met een tandenborstel of met een vinger.
  Lijkt wel restant eelt oid. Vaak droge mond, periodiek trek in meer suiker. en sinds 2 maanden een soort druk boven mijn oren waardoor ik slaapproblemen heb..is candida overdraagbaar door zoenen of af en toe orale sex?
  Het is erger geworden na ik van de OK in narcose ben geweest.

  • Robert Jan Hendriks 12 juli 2014 om 16:16- Antwoorden

   Hallo Bart,

   Jazeker, Candida is overdraagbaar via zoenen en orale seks. Als je weet dat je candida hebt, is het zelfs erg onverantwoord om je hiermee bezig te houden. Maak zo snel mogelijk even een afspraak bij je huisarts om dit op te lossen. Daarna kun je weer naar hartelust zoenen enzo...

   Groet,
   Jack

 21. Rolf 16 juli 2014 om 15:58- Antwoorden

  Hallo,
  Ik heb geen last van mijn penis, maar heb wel jeuk en witte afscheiding aan mijn anus. Het lijkt samen te hangen met vermoeidheid en mijn eetpatroon. Het lijkt erger te worden als ik knoflook en melkprodukten eet. Tevens heb ik last van chronische diarree, dit is al meerdere keren onderzocht door mijn huisarts, zonder resultaat. Bestaat er zoiets als een anale schimmelinfectie? Ik heb hier al jaren last van.

 22. Obryan 29 juli 2014 om 02:29- Antwoorden

  Hoi heb op eikel jeuk en is ben naar huis arts gegaan en toen zag ik als of die open is en kreeg een Cream van huis art. maar nu zijn we meer dan 6 week verder en help niet word alleen groter

  • Robert Jan Hendriks 1 augustus 2014 om 10:42- Antwoorden

   Hallo,

   Met deze beperkte informatie kan ik hier weinig nuttigs over zeggen. Ik raad je aan om met deze informatie terug te gaan naar je behandelend arts. Deze kan beoordelen of de behandeling effectief is of niet, en eventueel andere medicatie inzetten.

   Succes,
   Jack

 23. Nick 20 augustus 2014 om 13:00- Antwoorden

  Beste Jack,

  Ik heb sinds een paar dagen last van een witte afscheiding, net onder en op mijn eikel. Het jeukt af en toe maar niet constant. Het is ook wat rood. Verder heb ik geen pijn met plassen (het lijkt misschien af en toe zo, maar dit zit denk ik meer tussen m'n oren). Af en toe komt er ook een wat sterke geur vanaf. Wat kan ik hier het beste mee doen?

  Alvast bedankt!

  Gr, Nick

  • Robert Jan Hendriks 21 augustus 2014 om 15:03- Antwoorden

   Hallo Nick,

   Ik kan me voorstellen dat je je zorgen maakt. Wellicht is het onschuldig en van voorbijgaande aard, maar zeker hiervan ben je nooit. Ik kan je alleen maar aanraden om zo snel mogelijk even naar de huisarts te gaan. Deze kan precies vaststellen wat er aan de hand is.

   Laat je me weten hoe het afloopt?
   Jack

 24. Paul 8 september 2014 om 11:02- Antwoorden

  Hallo,
  Mijn vrouw heeft door borstkanker zware chemo's ondergaan. Na de chemo's hebben we gevreeen en vervolgens kreeg ik last van pijn bij het plassen en het vrijen. Onderzoek in het zoekenhuis leverde geen indicatie voor een bacteriele aandoening, maar ik moest wel antibiotica slikken. Daarna heb ik last gekregen van een behoorlijk aanhoudende schimmelnagel en nu heb ik constant onstoken ogen. Voor die ogen krijg ik nu doxycycline voorgeschreven (antibiotica), maar ik twijfel op basis van de hier gegeven informatie of dat niet averechts gaat werken als het geen bacteriele infectie mocht zijn maar schimmel. Hoe kan ik uitsluitsle krijgen?

  • Robert Jan Hendriks 11 september 2014 om 18:25- Antwoorden

   Hallo Paul,

   In jouw geval zou ik proberen om een second opinion te krijgen hierover. Ik vind het allemaal wel heel veel antibiotica wat je gebruikt.

   Succes,
   Jack

 25. Daan 10 september 2014 om 21:07- Antwoorden

  Hallo

  ik heb last van een jeukende penis het irriteert ook een beetje en ik heb ook onderaan mijn eikel rond om allemaal kleine bultjes zitten en ik heb ook pijn bij het plassen (heel soms) kunt u mij daarover advies geven?

  • Robert Jan Hendriks 11 september 2014 om 18:04- Antwoorden

   Hallo Daan,

   Ik kan me voorstellen dat je je daar zorgen over maakt. Het meest verstandige is om even contact op te nemen met je huisarts. Deze kan je na onderzoek waarschijnlijk precies vertellen wat er aan de hand is, en hoe dit te behandelen. Loop hier niet te lang mee rond, want dan worden de problemen alléén maar erger!

   Succes,
   Jack

 26. ad kasius 23 september 2014 om 22:59- Antwoorden

  Ik heb soms een soort smegma onderaan de penis. linkse kant altijd.
  Is ook regelmatig wond.
  Wat te doen?

  • Robert Jan Hendriks 26 september 2014 om 08:14- Antwoorden

   Hallo Ad,

   Vreemd dat het steeds aan één kant is. Wellicht heeft het te maken met het feit dat je 'linksdraaiend' of 'rechtsdraaiend' bent. Zou het kunnen zijn dat je gevoelig bent voor bepaalde stoffen die in je ondergoed verwerkt zitten? Ik zou even een afspraak maken met de huisarts om hier zekerheid over te krijgen.

   Laat je me even weten hoe dit afloopt?
   Jack

 27. peter 20 november 2014 om 20:57- Antwoorden

  hoi,
  Heb recentelijk regelmatig kleine rode vlekjes op mijn eikel, deze verdwijnen maar keren telkens weer. Altijd op dezelfde plaats. Zeer recentelijk ook rode cirkelvormige vlekjes op mijn handen, deze worden hard en schilferen en uitslag op mijn armen en boven torso. Hebn een actief sexleven maar altijd veilig. Geen jeuk of irritatie maar vroeg me toch af wat het zou kunnen zijn.

  • Robert Jan Hendriks 21 november 2014 om 11:13- Antwoorden

   Hallo Peter,

   Hier kan ik op afstand weinig over zeggen. De symptomen op je eikel wijzen er op dat je wellicht een schimmelinfectie kunt hebben. De symptomen op je handen, armen en torso kan ik hier niet bij plaatsen. Het zou kunnen zijn dat de schimmelinfectie al heel lang aanwezig is, en inmiddels uit de hand gelopen is.
   Misschien een beetje gênant voor je, maar ga toch even langs de huisarts.

   Veel succes,
   Jack

 28. Jay 21 november 2014 om 10:54- Antwoorden

  Ik heb sinds 3 jaar terug een droge schaamstreek dat gaat vervellen of het jeukt heel erg en het wordt rood en er ontstaan bultjes als ik eraan krab. Maar alleen de schaamstreek. Weet u wat dit is en wat ik ertegen kan doen?

  Mvg

  • Robert Jan Hendriks 21 november 2014 om 11:09- Antwoorden

   Hallo Jay,

   Als ik deze symptomen zo lees, denk ik dat je een schimmelinfectie hebt. Mijn advies is om een afspraak te maken met je huisarts.

   Succes,
   Jack

 29. Simon 29 november 2014 om 22:54- Antwoorden

  Hallo,
  ik heb sinds een maand rode vlekken in de liesstreek die steeds groter worden. De huid wordt ook ruwer. Sinds kort (enkele dagen) gebruik ik hiervoor Daktacort, maar dit heeft nog niet zoveel opgeleverd. Ik heb op vele fora gelezen dat azijn aanbrengen enorm zou helpen om de symptomen weg te krijgen (in 1-2 dagen)! Daarnaast vroeg ik me ook af of dit seksueel overdraagbaar is aangezien het in de lies is?

  • Robert Jan Hendriks 2 december 2014 om 11:48- Antwoorden

   Hoi Simon,

   Wat jij beschrijft is inderdaad een schimmelinfectie van de huid. Dit is natuurlijk seksueel overdraagbaar. Het verhaal wat je gelezen hebt is waar, maar werkt niet bij iedereen. Maar het is zeker de moeite waard om het te proberen. Baat het niet, dan schaadt het niet...

   Veel succes, en laat je me weten wat de resultaten zijn?
   Jack

 30. erik 3 december 2014 om 19:53- Antwoorden

  Ik heb last van een rode balzak die geen pijn doet, maar wel rood is. En afentoe ,als het koud is of na het sporten, samentrekt en harder wordt. Ook heb ik wel eens last van een soort witte laag op de eikel. Deze is nooit veel en alleen te zien als ik over de eikel wrijf als deze niet vochtig is. als ik het eraf was met water is het ook weg. Ik heb GEEN pijn bij plassen, rode vlekken op de eikel of andere bovengenoemde symptonen van Candida. Ik heb maar met 1 iemand ooit seks gehad die ook nog nooit seks heeft gehad. Dus een soa kan het niet zijn. Wel vraag ik me af of dit misschien een schimmelinfectie kan zijn. Zo ja, kan ik dan pillen kopen op het internet. Ik zag namelijk op verschillende doktor sites pillen tegen dit soort infecties. En kan ik voor de zekerheid ook de pillen slikken? Die tegen deze infectie zijn of is dat erg slecht om te doen? Ik wil namelijk geen andere mensen ziek maken mocht ik dit daadwerkelijl hebben.

  Mvg,

  Erik

  • Robert Jan Hendriks 4 december 2014 om 17:42- Antwoorden

   Hallo Erik,

   Of dit inderdaad een schimmelinfectie is, kan ik met deze informatie niet met zekerheid zeggen. Aangezien je verder geen alarmerende symptomen hebt, zou het alleen maar om wat smegma kunnen gaan. Je balzak, die bbij koud weer samentrekt, is een heel normaal verschijnsel.
   Maar als je helemaal zeker wilt zijn, maak dan even een afspraak met je huisarts.
   Ga in GEEN geval vage poedertjes en pilletje via internet bestellen. ALS het een schimmelinfectie is, dan is dit een hele serieuze zaak waar je niet zelf mee moet gaan dokteren. Huisarts bellen dus.

   Succes en fijne dag,
   Jack

  • faye 9 december 2014 om 15:19- Antwoorden

   Beste,

   Mijn zoontje van 7 heeft al enkele weken last van jeuk aan zijn piemel en scrotum, niet op de eikel maar echt op de huid van de penis met de overgang naar het scrotum. Het is heel licht rood, meer is er niet aan te zien.
   Ik heb er al daktozin aangedaan (omdat er ook een anti schimmelmedicatie) in zit, maar dit helpt niet.
   Zou het toch een schimmelinfectie kunnen zijn?
   Hij heeft geen jeuk op andere plaatsen...

   • Robert Jan Hendriks 11 december 2014 om 12:30- Antwoorden

    Hallo Faye,

    Als ik dit zo lees, denk ik niet dat het een schimmelinfectie is. Als je zeker van je zaak wilt zijn, raad ik je aan om even een afspraak bij de huisarts te maken.

    Succes,
    Jack

 31. mark 15 december 2014 om 16:29- Antwoorden

  Heey jack

  2 weken geleden had ik last van me urine buis bij het plassen (branderig gevoel)en last van witte vliesje over me eikel en binnen huid.
  waste het steeds maar kwam snel terug .
  Ook had ik last van vloeistof wat er uit kwam lopen (Wit - blank kleur)

  Ik dacht aan een schimmel infectie?

  Maar nu na 2 weken kan ik bijna naar huis (ivm werk op een boot)
  En het is al een stuk minder erg.
  Is het nog de moeite om naar de huisarts te gaan ?
  Of kan mijn lichaam dit ook zelf bestrijden zonder medicatie?

  • Robert Jan Hendriks 15 december 2014 om 17:55- Antwoorden

   Hallo Mark,

   Of dit een schimmelinfectie is, of niet, dat is erg moeilijk te zeggen op deze manier. Nu je bijna weer aan wal bent, is het sowieso verstandig om even naar je huisarts te gaan. Als het inderdaad een schimmelinfectie is, die zich misschien inmiddels zelf al deels genezen heeft, is het toch belangrijk dat het behandeld wordt zodat de kans op terugkeer zo klein mogelijk wordt.

   Succes,
   Jack

 32. Anoniemm 31 december 2014 om 21:18- Antwoorden

  Hallo,
  Ik ben een jongen van 16jaar ik heb nog nooit seks gehad , maar ik heb al 2 - 3 maanden last van erge jeuk rondom de penis.
  Soms duikt het uit het niets op maar als ik er 1 keer perongeluk aankom begint het fel te jeuken.
  Ook heb ik meer smegma dan vroeger.
  Zouden jullie mij aub raad kunen geven.
  MVG

  • Robert Jan Hendriks 3 januari 2015 om 18:13- Antwoorden

   Hallo,

   Het is erg lastig om daar uitspraken over te doen. Het kan zijn dat het iets met je pubertijd te maken heeft. Je lichaam is immers nog in de groei, en er gebeurt van alles met je hormonen.
   Ik raad je aan om even een afspraak te maken bij je huisarts, om er zeker van te zijn dat het onschuldig is.

   Heel veel succes!
   Jack

 33. Albert 29 januari 2015 om 02:14- Antwoorden

  Ik heb al vrij lange tijd (ong. een jaar) last van een plek links van mijn scrotum. Wat begonnen is als klein plekje dat afentoe jeukte is enkele malen groter geworden en de huid jeukt ontzettend op sommige momenten. Ook is de huid rood (wanneer geïrriteerd) en heel erg schilferig/droog. Tabak, alcohol en een over het algemeen droge huid zijn de triggers die op mij van toepassing zijn, alsmede stress in mindere mate. Klinkt dit als een gevalletje schimmelinfectie of zou het ook eczeem kunnen zijn?

 34. anoniem123 3 februari 2015 om 00:59- Antwoorden

  Hallo, Ik ben een jongen van 14 jaar en heb sinds 3 dagen geleden een rode streep op de rand van mijn voorhuid en als mijn penis stijf staat krijg ik enorme jeuk aan mijn eikel heeft u misschien enig idee wat dit zou kunnen zijn? ps: ik en nog maagd

  alvast bedankt

  • Robert Jan Hendriks 9 februari 2015 om 16:43- Antwoorden

   Beste,

   Als deze klachten niet verdwijnen moet je echt even bij je huisarts langsgaan, hoe vervelend dat ook is. Beter even een gênante afspraak bij de huisarts dan dat je ernstige klachten krijgt daarbeneden.

   Succes,
   Jack

 35. henk 9 februari 2015 om 22:49- Antwoorden

  Goedenavond, ik heb nou al een dikke 5 weken last van mijn penis (branderig gevoel/constante plasdrang) ook heb ik opvallend koude voeten en handen ineens. heb een beetje gekeken naar symptonen en komen veel overheen met wat ik voel. Ben al paar x naar de arts geweest en zelfs soa test bloed en urine afgegeven (niks gevonden) zou ik dit alsnog kunnen hebben dan? Het begint langzaam een behoorlijke grip op me dagelijks leven te hbben en wil er graag vanaf.

  • Robert Jan Hendriks 12 februari 2015 om 15:05- Antwoorden

   Beste Henk,

   Is je bloed ook specifiek getest op schimmelinfectie? Met een standaard bloedonderzoek kan een schimmelinfectie onopgemerkt blijven. Meestal is een ontlastingsonderzoek of door een kweekje microscopisch te onderzoeken de diagnose veel beter te stellen. Vraag aan je huisarts of een schimmelinfectie duidelijk is onderzocht.

   Sterkte,
   Jack

  • Eric 25 juni 2015 om 20:14- Antwoorden

   Hallo jack ik ben een jongen van 14 jaar en mijn penis heeft witten vlekken en rimpels op de eikel en hij jeukt als minn penis in inreksi is maar het plasen doet geen pijn moet ik naar de huis ards of zal ik nog een weekje wacht want ik las dat het vanzelf weg kom gaan
   Ps. Ik slik antibeotika voor mijn achne

   • Robert Jan Hendriks 29 juni 2015 om 14:30- Antwoorden

    Hallo Eric,

    Ik adviseer je om inderdaad even naar de huisarts te gaan. Een onbehandelde schimmelinfectie kan hele nare gevolgen hebben!

    Succes,
    Jack

 36. Arno 11 februari 2015 om 00:12- Antwoorden

  Hey, ik heb sinds 2 dagen een geïrriteerd gevoel alleen maar aan het topje van mijn voorhuid. Die staat rood en voelt wat strak aan. Op de andere sites zeiden ze direct dat het een schimmelinfectie is, is dit ook zo?

  • Robert Jan Hendriks 12 februari 2015 om 16:02- Antwoorden

   Beste,

   De huisarts kan het beste vaststellen of het inderdaad een schimmelinfectie is.

   Succes,
   Jack

 37. Henk 13 februari 2015 om 19:33- Antwoorden

  Ik heb vanochtend van mijn huisarts een Hydrocortison crème (1%) gehad i.v.m. een mogelijke schimmelinfectie.
  Nu lees ik echter in de bijsluiter dat het middel niet gebruikt dient te worden op plekken die mogelijk geïnfecteerd zijn met een schimmel. Kunt u aangeven of dit niet goed lees, of dat ik toch nar de huisarts terug moet om een ander middel te vragen. Vast bedankt voor uw antwoord.

  • Robert Jan Hendriks 17 februari 2015 om 20:32- Antwoorden

   Beste Henk,

   Over het algemeen bevinden de uiteinden van de schimmel zich 1 a 2 centimeter om de plek heen. Vandaar dat geadviseerd wordt om de crème om de plekken aan te brengen. En niet op de plek zelf, dit kan tot extra irritatie leiden. Bij vragen kun je het beste even met de apotheker of huisarts bellen.

   Succes,
   Jack

 38. Me26 3 maart 2015 om 14:24- Antwoorden

  Beste jack,
  Ik heb een maand geleden een bloed en urinetest laten afnemen, heb te horen gekregen dat ik chlamydia had, er waren ook symptonen. Heb de medicatie genomen en was er vanaf opeens een tijdje later kreeg ik terug afscheiding, jeuk, branderig gevoel. Heb terug test laten doen en had niks van soa,s. Mijn partner was sowieso ook getest en heeft de medicatie ook genomen om zeker te zijn maar hij had niks. Ga nu binnen 2 weken naar een uroloog want snap niet dat ik nog last. En dat er niks te vinden is..

 39. Robin 18 mei 2015 om 01:15- Antwoorden

  Hallo ,
  ik heb al een tijdje last van een erg branderig gevoel na het plassen , ook heb ik witte plekjes aan de onderkant van mijn eikel en komt er soms een geurtje van af , wat kan ik doen om van het branderige gevoel en om van de witte aanslag af te komen ?

  • Robert Jan Hendriks 24 mei 2015 om 19:53- Antwoorden

   Hallo Robin,

   Dit lijkt inderdaad op een schimmelinfectie. Maak zo snel mogelijk even een afspraak met je huisarts. Deze kan de juiste diagnose stellen en een oplossing bieden.
   Een onbehandelde schimmelinfectie kan op termijn voor veel problemen zorgen!

   Veel succes,
   Jack

 40. Anoniem 21 mei 2015 om 17:12- Antwoorden

  Ik heb witte vlekjes/stippen op mijn penishoofd (kleurverandering). Wat is dit?

  • Robert Jan Hendriks 24 mei 2015 om 20:02- Antwoorden

   Dit klinkt als een schimmelinfectie, maar voor een correcte diagnose moet je écht even een afspraak maken met je huisarts.
   Deze kan dan ook een oplossing hiervoor bieden in de vorm van medicatie.

   Succes,
   Jack

 41. steven 27 mei 2015 om 23:01- Antwoorden

  beste jack,

  ik heb sinds 2 dagen geleden een schrale voorhuid met wat schilvertjes als ik de voorhuid naar achter trek vormt de schraalheid een lijn rond de penis wat zou dit kunnen zijn? schimmelinfectie of gewoon niets bijzonders?

  • Robert Jan Hendriks 30 mei 2015 om 17:02- Antwoorden

   Als je hier zeker over wilt zijn, maak dan toch maar even een afspraak met je huisarts. Beter één keer te veel naar je huisarts, dan er later achter komen dat het te laat is.

   Succes,
   Jack

 42. Anoniem 11 juni 2015 om 18:40- Antwoorden

  Hallo Jack,

  Ik heb sinds een aantal weten nogal last van mijn huid in de schaamstreek.
  Al langer van de huid in m'n lies die droog en pijnlijk is, maar ik heb het idee dat dit komt door mijn schaamhaar (ben nogal behaard). Vaak als ik dat wegscheer trekt het na een dag of twee wel weg.

  Nu had ik laatst in een week veel seks, hierdoor krijg ik een gevoelige eikel. Dit heb ik wel een vaker gehad na veel seks in een korte tijd en het leek er ook weer op dat het kleine scheurtjes/wondjes waren op mijn eikel. Vorige keren trok dat weg, maar deze keer werd het steeds pijnlijker en roder. Later krijg ik witte vlekken op mijn eikel, alsof de huid van de eikel aan het vervellen was en de nieuwe huid veel witter was. Afscheiding (ik denk smegma) onder de rand van mijn eikel en witte velletjes op mijn eikel.

  Toen dit probleem minder was, heb ik nog een keer seks gehad, maar dit maal met condoom met dezelfde vrouw als voorheen. Tijdens de seks zag ik dat zij heel erg last had van afscheiding en na de seks zat dit ook op mijn ballen. M'n ballen begonnen heel erg te brand tot op dat het pijnlijk werd. Heel veel jeuk en een hele erge rode huid. Dat is nu weg getrokken, maar nog steeds is de huid rood en schilferig (niet pijnlijk). Het lijkt wel of het ook op mijn lies is overgesprongen, want dit ziet er excemerig uit, echter is het niet schilferig. Ik was me nu minder met zeep, droog me goed af na het douchen en smeer het rijkelijk in met bodylotion. Dit lijkt te helpen, maar het trekt niet volledig weg en zodra ik het eventjes oversla ben ik weer terug bij af.

  Normaal zou ik gewoon naar de dokter gaan, maar ik ben de komende maanden in Azië en de ziekenhuizen net even wat anders dan in Nederland. Veel miscommunicatie met de doktoren, dus ik wil graag eerst even te weten komen wat mijn probleem kan zijn.

  Alvast bedankt voor je antwoord!

  • Robert Jan Hendriks 15 juni 2015 om 14:03- Antwoorden

   Ik kan niet zo 1-2-3 bepalen wat er aan de hand is met jou. Maar het klinkt beslist ernstig genoeg om toch een betrouwbare arts op te zoeken. Ik ben bang dat als je dit onbehandeld laat, het wel eens fors erger kan worden.

   Veel succes!
   Jack

 43. annoniem 17 juni 2015 om 12:02- Antwoorden

  hallo,
  ik heb veel last van jeuk, maar ook zijn er soort van onderhuidse bultjes overal op de penis, op de eikel alleen aan de onderkant wat meer kleine oranje bultjes, heb nog nooit seks gehad. kan ik dit oplossen zonder contact op te nemen met de huisarts?

  • Robert Jan Hendriks 21 juni 2015 om 17:34- Antwoorden

   Hoe vervelend het misschien ook is, je moet toch naar de huisarts. Als het een schimmelinfectie is, moet je iets aan laten doen om erger te voorkomen. De infectie kan namelijk verder je lichaam in trekken.

   Gewoon even doen, de huisarts kijkt er echt niet raar van op...

   Heel veel succes,
   Jack

 44. Daan 7 augustus 2015 om 17:18- Antwoorden

  Hallo
  ik ben een jonge van 15 jaar en heb nog nooit seks gehad maar ik denk dat ik een schimmel infectie heb maar dat weet ik niet zeker want ik heb pijn bij het plassen en jeuk naast mijn penis dus niet op de eikel en heb soort van witte stipjes op mijn eikel aan de zijkant en heb dit ongv een jaar en het is niet erger geworden maar zelfs minder want eerst zat de zijkant van mijn eikel vol met witte stipjes en dat is nu een stukje terug gedrongen geen idee hoe het komt. kunt u mij helpen?

  groeten daan

 45. joery 31 oktober 2015 om 19:58- Antwoorden

  Ik heb sinds een paar maanden last van een branderig gevoel aan de eikel en rode vlekken erop, ook kan ik moeilijk klaarkomen en een volledige erectie krijgen. Dat branderig gevoel en rode vlekken zijn wel een dag later weg en komt maar af en toe voor.

  Alvast bedankt voor je antwoord.

  • Team OptimaleGezondheid 1 november 2015 om 13:25- Antwoorden

   Als dat branderige gevoel en rode vlekjes steeds na een dag weer weg zijn, zou dit een gevolg kunnen zijn van overstimulatie door seks of door masturbatie. Kun je daar zelf een link in leggen?
   Ik denk niet dat problemen met een erectie en klaarkomen hiermee verbonden zijn.
   Voor tips over hoe je op een natuurlijke manier je erectie kunt verbeteren, verwijs ik je naar het volgende artikel:
   https://www.optimalegezondheid.com/mijn-libido-verhogen-op-een-natuurlijke-manier/

   Het artikel gaat over de verhoging van het libido, maar de gegeven tips zijn ook van toepassing voor een betere erectie.

   Succes!

 46. Anoniem 13 maart 2016 om 00:58- Antwoorden

  Hallo Ik heb enorm veel last van een penis die heel droog lijkt en soms is het alsof het echt vervelt tot de voorhuid toe ... ook had ik overlaat een paars vlekje erop en nu heb ik dat vlekje op mijn bil wat het ook is als ik hem was gaan de velletjes er zelf moeilijk af ik ben bang dat het iets ernstig is weet jij misschien wat het kan zijn alvast bedank't

  • Team OptimaleGezondheid 14 maart 2016 om 10:21- Antwoorden

   Ik raad je aan om even een afspraak met je huisarts te maken voor een juiste diagnose en eventuele medicatie.

   Veel succes!

 47. Jeff 27 maart 2016 om 06:02- Antwoorden

  Hi Jack,

  Ik heb een schimmel infectie gehad, die heb ik behandeld en lijkt weg te zijn. Geen droge huis meer in de lies, maar jeukt wel een beetje. Ik denk dat het komt omdat het droog is. Ik smeer het nu in met een goeie zalf wat goed helpt. Echter ondervond ik een bultje op me balzak die een beetje roder is, die is bijna weg maar zojuist 1 erbij gekregen. Komt dit door de droogte of is het nog steeds een infectie?
  Alvast bedankt

  • Team OptimaleGezondheid 28 maart 2016 om 19:40- Antwoorden

   Dit zou theoretisch van allebei kunnen komen, Jeff. Maak snel even een afspraak met je behandelend arts om zeker te zijn van je zaak!

 48. Leon 28 maart 2016 om 14:03- Antwoorden

  Ik heb sindskort een brandend gevoel in me liezen en ook rode strepen en daarbij ook me eikel ziet er wittig uit en als ik douche bijvoorbeeld of een erectie heb dan is die niet wit gekleurd sorry dat ik het zo zeg hoor maar kan dit een schimmelinfectie zijn daarbij heb ik ook een slechte stoelgang en kloofjes in mijn mond.. Ik kwam zelf uit op candida maar zou uw mij misschien een email kunnen sturen met een antwoord ? Dankjewel alvast

  • Team OptimaleGezondheid 28 maart 2016 om 17:30- Antwoorden

   Uit de gegevens die je me geeft, kan ik geen conclusies trekken of een advies geven.

   Het enige wat ik je aanraad is om een afspraak met je huisarts te maken. Deze kan een exacte diagnose stellen. Natuurlijk heb je daar geen zin in, maar je huisarts heeft dit wel vaker gezien, dus daar hoef je je echt niet voor te schamen.
   Het is beter om nu actie te ondernemen, dan later met de gevolgen te maken te hebben van een onbehandelde infectie.

 49. Anne 30 april 2016 om 06:30- Antwoorden

  Hallo,
  Ik ben zwanger en sinds 2/3 maanden heel veel last van schimmelinfectie. Bij de huisarts geweest. En iets gekregen. (Canesten) Ging even goed. Maar zodra mijn man en ik weer sex hadden na een week was het weer terug. Om gek van te worden, zo'n jeuk.
  Kan het zijn dat hij de schimmel heeft zonder dat ie iets merkt en het aan mij overbrengt?
  Hij heeft geen klachten.

  • Team OptimaleGezondheid 2 mei 2016 om 12:07- Antwoorden

   Dit zou zomaar kunnen, Anne.
   Ook al heeft hij zelf geen last, het zou verstandig zijn dat je partner ook even een afspraak bij de huisarts maakt.

 50. Adje 8 mei 2016 om 08:45- Antwoorden

  Hallo,

  Ik ben een man van 54 jr, ik heb al een hele tijd hevige jeuk aan mijn eikel gepaard met witte schilvertjes en roodheid.
  Tevens heb ik soms als ik van de toillet af kom een vieze geur door het plassen denk ik.
  Is dit een schimmelinfectie,

  Alvast bedank.

  • Team OptimaleGezondheid 9 mei 2016 om 11:22- Antwoorden

   Dit zou inderdaad een schimmelinfectie kunnen zijn, Adje.
   Blijf er niet mee rond lopen, maar maak zo snel mogelijk een afspraak met je huisarts. Hij kan de juiste diagnose stellen en medicatie voorschrijven zodat alles snel opgelost zal zijn.

   Heel veel succes!

 51. Nick 17 juli 2016 om 12:44- Antwoorden

  Al een tijdje zoek ik naar een oplossing voor mijn probleem.
  Mijn penis is besneden, dat is niet het probleem, maar op het stukje huid aan
  het einde van de schacht naar de eikel krijg ik horizontale scheuren van millimeters tot
  een centimeter bij het actief zijn met mijn penis.
  De dermatoloog gaf op een afstand van twee meter zijn diagnose, schimmel.
  Insmeren met Ketaconazol en zie maar. Maar helpt niet, dus geen seks meer.
  Wie weet hier meer over, wie kan mij helpen?

  • Team OptimaleGezondheid 17 juli 2016 om 21:32- Antwoorden

   Als jouw huisarts op deze manier een diagnose stelt, dan moet je snel op zoek naar een andere huisarts. Vraag een second opinion aan een andere huisarts. Daarna heb je pas goed inzicht wat er aan de hand is.

   • Nick 18 juli 2016 om 13:48- Antwoorden

    Dank je, maar het was niet mijn huisarts, maar een dermatoloog.
    Maar, is er ook antwoord op mijn vraag mogelijk of ben ik de enige
    op de aardbol die dit ongemak heeft.
    En wat huisartsenwisssel betreft is dat een probleem, ik moet een
    wachttijd van zes maanden hanteren.

    • Team OptimaleGezondheid 18 juli 2016 om 23:04- Antwoorden

     Wellicht iemand van de lezers die dit herkent?

 52. Bob H 15 augustus 2016 om 09:17- Antwoorden

  Beste, Ik heb een tijdje terug onveilig sex gehad met een vrouw dit was heel vaak in een korte tijd. Mijn penis is sinds dat een beetje geirriteerd geraakt vermoede ik. Echter heb ik daarna onveilig sex gehad met iemand anders, vlak daarna begon er jeuk op mijn voorhuid rond de eikel en heb ik af en toe last van brokkelige smegma? op de eikel. Ook zie ik witte kleine vlekjes op mijn voorhuid alsof ik aan het vervellen ben m'n eikel is heel droog en m'n voorhuid ook m'n eikel lijkt soms zelfs gerimpeld dichtbij het gaatje.

  Zijn dit bekende symptomen bij een candida infectie of moet ik toch denken aan herpes.. ? Ik heb al urine en bloed ingeleverd bij de huisarts vandaag. Maar ik word gek van het zoeken op internet en steeds Herpes tegenkomen. Ik heb niets wat lijkt op blaasjes met vocht enkel de witte vlekken die lijken op vervelling. Kunnen jullie misschien wat hierover zeggen of het misschien dan toch herpes is ??

  • Team OptimaleGezondheid 19 augustus 2016 om 18:20- Antwoorden

   Het lijkt me inderdaad candida, maar ik ben geen arts en kan dus geen diagnose geven.

   Toch maar even de uitslagen afwachten, Bob !

 53. peter albert 3 september 2016 om 17:45- Antwoorden

  hallo , ik heb sinds vorig jaar oktober last van roodheid ,wat geregeld opvlamt bij mij vingertoppen/constant aanwezig ,met name de nagelbedden /riemen,en mijn voorhuid penis ,vooral in erectie en wordt nauwer en kleurt wat donkerder ,je ziet de aderen ook meer ,en roodheid wordt glimmender. heb t ook enigzins bij ingang anus . huisarts maakt er niet veel van , al wat zalfjes gehad,maar heb aangegeven dat t wel eens candida kan zijn . maar weer eens naar de huisarts ,zou ik gelijk hebben ?

  • Team OptimaleGezondheid 6 september 2016 om 22:29- Antwoorden

   Dat klinkt allemaal niet echt als candida, Peter.
   Ik zou er toch maar even op aandringen om verder onderzoek te doen.

 54. anoniem 20 januari 2018 om 12:36- Antwoorden

  Goedemiddag,

  Na wat online onderzoek denk ik dat ik mogelijk ook last heb van candida. Ik heb last van genoemde symptomen en heb een tijd ongezond geleefd waardoor het niet ondenkbaar is dat de schimmels in mijn darmen uit balans zijn. Ik wil hierom het anti candida dieet proberen. Maar ik vraag mij af hoe lang ik een dergelijk dieet dien te volgen alvorens de balans is hersteld en ik weer aan de normale voeding kan.

  Ik hoor graag van u.

 55. Bas 18 augustus 2018 om 15:39- Antwoorden

  Ik heb twee jaar last gehad van hardnekkige schimmel op mijn eikel. Roodheid, vieze geur, jeuk, rode branderige voorhuidje witte vlekkerigheid, ik had het allemaal. In die periode aan drie huisartsen voorgelegd. Goed wassen zonder zeep en daktarin blijven smeren was het advies. Ik zou dan ook pillen kunnen krijgen maar dat is nadelig voor de lever.
  Met daktarien smeren op de eikel en voorhuidje was het een week weg en dan begon het weer.
  Voorgelegd aan de uroloog bij wie ik jaarlijks onder controle ben:
  Voorhuidje naar achteren trekken tijdens het plassen. Goed uitplassen en goed droog maken met wc papier.
  Want in de urine zit voeding voor de schimmel, je haalt de voeding weg en weg is schimmel.
  Na drie dagen begon het minder te worden en na een week was ik van mijn schimmel af. De schimmel is nooit meer teruggekomen.

  • Team OptimaleGezondheid 23 augustus 2018 om 10:22- Antwoorden

   Een hele goede tip, Bas. Bedankt!

Reactie achterlaten

Over de Auteur:

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.
Zoek Op Klacht:
0 Shares
Tweet
Pin
Share