Schimmelinfectie

Laatste Update: 11 februari 2021

Correlatie tussen schimmelinfectie, kanker en auto-immuunziekte

Als je de bovenstaande drie ziekten op een rijtje zet, lijkt het alsof er vooralsnog geen correlatie is tussen deze drie ziekten. Dit is echter niet zo, er is wel degelijk een link tussen een schimmelinfectie, kanker en auto-immuunziekten. Je kan niet zeggen dat de ene aandoening een gevolg is van de andere, maar het verband is wel degelijk aanwezig.

In dit artikel probeer ik je het verband uit te leggen tussen deze aandoeningen.

Tegenwoordig onderschat men de ernst van een schimmelinfectie. Waarschijnlijk is dit ontstaan omdat de laatste jaren het aantal mensen met een schimmelinfectie gestegen is en omdat het nun relatief vaak voorkomt men de ernst ervan een beetje onderschat.

Een schimmelinfectie kan meer nare gevolgen met zich meebrengen dan men denkt.

Ik zal kort uitleggen wat deze ziekten zijn:

Schimmelinfectie: Schimmels zijn micro-organismen die voorkomen in ons lichaam en zijn normaal gesproken niet schadelijk. In een natuurlijk evenwicht zijn deze niet schadelijk, echter wordt het evenwicht verstoord in je lichaam kan de schimmel zich tot een infectie ontwikkelen. (meer informatie: "schimmelinfectie")(1)

Kanker: Er zijn verschillende soorten kanker, maar alle soorten hebben één ding gemeen. Kanker is een ongeremde deling van lichaamscellen.

Auto-immuunziekte: Een auto-immuunziekte is een aandoening waarbij het menselijk immuunsysteem zichzelf aanvalt in plaats van het te "verdedigen".

De uitleg: Schimmelinfectie => auto-immuun

Auto-immuunziekten openen de deur voor schimmelinfecties omdat je immuunsysteem simpelweg niet meer goed functioneert(2). Het immuunsysteem zou de schimmel "natuurlijk" moeten tegengaan, dit gebeurt echter niet.

Tegenwoordig wordt het hebben van een schimmelinfectie gezien als een teken dat je immuunsysteem niet goed meer functioneert! De kans is aanwezig dat wanneer je vaak last hebt van schimmelinfectie, dat de schimmelinfectie een gevolg is van een auto-immuunziekte.

De uitleg: Schimmelinfectie => kanker

Kanker wordt vaak behandeld met zware medicijnen zoals chemotherapie, niet alleen de kankercellen worden daarmee vernietigd, de andere cellen in het lichaam krijgen het zwaar te verduren. Door deze behandelingen hebben veel mensen kanker overwonnen, dus we mogen blij zijn dat ze er zijn. Desalniettemin, door bijvoorbeeld een zware chemokuur verzwakt het immuunsysteem waardoor er verschillende infecties kunnen ontstaan waaronder een schimmelinfectie(3).

We worden omringd door schimmels, de hele dag door. Hieruit kun je concluderen dat we de hele dag "aangevallen" worden door schimmel. Gelukkig merken we hier normaal gesproken niets van, omdat ons immuunsysteem ons hiertegen beschermt. Maar als je immuunsysteem verzwakt is loop je dus veel risico op schimmelinfecties omdat schimmels alom aanwezig zijn.

Normaal gesproken is een schimmelinfectie niet dodelijk, omdat deze infectie zich slechts op een plek in het lichaam bevindt. Echter wanneer het immuunsysteem verzwakt is en niet meer in staat is de schimmel te bestrijden, kan de schimmel door het hele lichaam verspreiden.

Wanneer je een schimmelinfectie in je bloed krijgt, kan het zeker levensbedreigend zijn.

Bronnen:

  1. https://www.medicalnewstoday.com/articles/317970#symptoms
  2. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1931312811002927
  3. https://www.haematologica.org/article/view/912

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

  1. Het is volgens mij zeer goed mogelijk dat een infectie tgv micro organismen een auto-immuun ziekte kan veroorzaken. Niet alleen schimmels maar ook virussen, bacterien, wormen etc. Volgens mij gaan micro organismen de cellen van de gastheer aanpassen waardoor de ziekte ontstaat en het lichaam zelfs geen antilichamen meer kan maken.

  2. Ik ben op dit spoor gezet omdat tegelijkertijd met de tumor in mijn borst een auto-immuunaandoening van de huid Lichen Sclerosis is ontdekt. Op dit moment wordt alles met allopathische mddelen en apart behandeld. Het ene met operatie en bestraling (en daarna nog een anti-hormonale kuur), het andere met een corticosteroïde crème. Ogenschijnlijk lijkt het niets met elkaar van doen te hebben, zo wordt gezegd. Maar ik heb ook al jaren exczeem in de oren en een schimmelnagel van de grote teen. Ben allergisch voor zowat alles dus ben nu al een poosje deze leefstijl aan het volgen: alles biologisch, veel groenten en fruit, geen gluten, geen melkproducten (op een eetlepel biologische yoghurt na).Ik drink iedere dag naast chichoreikoffie en kruidenthee ook 1 1/2 liter Kaqun zuurstofrijk water. Ook probeer ik mijn immuunsysteem te versterken door allerlei oefeningen - hetgeen de allopathische geneesheren wel in lachen zal doen uitbarsten, maar mij sterker maakt. Overigens vindt men dat ik er voor een 72 jarige kankerpatient uitgesproken jong en vitaal uitzie (dat kan ik zelf ook zien, in het rond kijkend in het ziekenhuis).

  3. Mijn mama 62 heeft borstkanker Her-2 negatief, met metastase in botten, lever en hersenen. Ze staat nu voor de keuze nadat we te horen hebben gekregen dat de hormonale behandeling met Palbosiclib + fulvestrant niet de uitwerking hebben zoals gehoopt, dat er alleen chemo (pillen of infuus) nog mogelijk is of geen behandeling meer. De bijwerkingen wegen niet op tegen de kwaliteit van leven. Gezegd wordt door de oncoloog, 6-9 maanden medicinale werking (1/2 van de patiënten meer en 1/2 minder). Het is voor ons heel belangrijk dat mama zo lang mogelijk een goede kwaliteit van leven houdt. Ze ziet en voelt zich nu nog goed genoeg om te leven, genieten, eten, lachen, huilen, reizen... Met de chemo behandeling zal dit dermate afnemen dat het bijna geen realistische meer keuze is! Alkalistisch dieet, vitamine C en andere suplementen neemt ze al. Ook suiker en vlees worden zo veel mogelijk uit t dieet gehouden. Is het consumeren van baking soda een goede weg om in te slaan? Wie heeft ervaring hiermee? Ik hoor t graag, zou enorm helpen om hierover te kunnen praten met mensen die ervaring hebben.
    Warme groet,
    Patricia Brand

    1. Iemand die hier ervaring mee heeft?
      Iemand die Patricia een gefundeerd antwoord kan geven?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share