Fibromyalgie Behandeling

Laatste Update: 21 november 2016

Alternatieve behandeling voor fibromyalgie: neurocompressie

Onlangs kreeg ik een reactie op de  blog om het onderzoek van professor dokter Bauer te bekijken. In de ‘’diagnostische en chirurgische methode’’ van dokter Bauer worden fibromyalgieklachten drastisch vermindert door de behandeling te richten op de 4 kwadranten van het lichaam.

De essentie is dat pijn veroorzaakt wordt door neurocompressie of beknelde zenuwen.

Ik heb het interview bekeken en onderzoeken gelezen en in dit artikel geef ik een beknopte samenvatting over de behandeling en onderzoek.

Fibromyalgie is voor velen een mysterieuze aandoening waarvan zowel mannen als vrouwen last kunnen krijgen. De symptomen kunnen dusdanig verspreid zijn dat het voor een lange tijd beschouwd werd als een ‘’fantoom’’ aandoening. Helaas betekent dit dat de diagnose erg lang op zich kan laten wachten.

De reguliere behandeling van fibromyalgie bestaat grotendeels uit pijnmanagement met receptmedicijnen om de symptomen te verminderen. Echter, steeds meer mensen met fibromyalgie zoeken een alternatieve weg om pijnklachten te verminderen.

Eén van deze alternatieve behandeling is de zogenaamde ‘’diagnostische en chirurgische methode’’ van dokter Bauer - om via een chirurgische ingreep beknelde zenuwen te behandelen. Deze methode is inmiddels 5000 keer uitgevoerd en de resultaten lijken erg positief te zijn.

Bron / interview

Volgens dokter Bauer zijn er twee grote problemen bij fibromyalgie. Allereerst de diagnose waarbij het meerdere jaren kan duren voordat fibromyalgie is vastgesteld. Het risico dat mensen niet serieus genomen worden en dat er een somatische aandoening wordt vastgesteld.

Dit heeft als gevolg dat er geen officiële classificatie kan plaatsvinden – en dus niet de juiste behandeling. Het tweede probleem is daarom ook dat fibromyalgie bij veel mensen niet op de juiste manier behandeld wordt.

Dit ben ik vaak tegengekomen via e-mails of reacties op de blog. Waarbij mensen met fibromyalgie simpelweg de deur werden gewezen, vanwege de complexiteit van de aandoening.

Het interessante en veelbelovende aan het werk van dokter Bauer is door te richten op de 4 kwadranten van het lichaam, om zodoende de oorspronkelijke oorzaak van pijn te kunnen achterhalen.

In zijn onderzoek gaat hij naar mijn mening een stap verder dan de traditionele fibromyalgie tenderpoint, de ‘’meridiane drukpunten’’.

Er zijn namelijk 12 meridianen / of kanalen. Deze zijn symmetrisch te vinden aan elke kant van het lichaam. Daarbij werkt elk punt samen met een specifiek orgaan. Bij fibromyalgie is er een onbalans in deze punten waardoor er blokkades kunnen optreden.

Dit resulteert in pijn of een zwak gevoel in de spieren.

Volgens het onderzoek zijn er in totaal 4 pijn niveaus van fibromyalgie. Dit kun je het beste voorstellen door het lichaam op te splitsen in 4 kwadranten. Wanneer de pijn klachten door fibromyalgie in één kwadrant of deel ervaren wordt spreekt men van fibromyalgie pijn niveau 1. Dit gaat tot maximaal fibromyalgie pijn niveau 4 waarbij het hele lichaam overgevoelig en pijnlijk aanvoelt.

De klachten zijn te onderscheiden in milde, matige en ernstige fibromyalgie klachten. 

fibromyalgie pijn niveau

Echter, het kan ook voorkomen dat pijn alleen maar voorkomt in één helft van het lichaam, er zijn dus meerdere variaties mogelijk.

Het onderzoek van dokter Bauer richt zich primair op deze kwadranten van het lichaam. Bij elk kwadrant wordt er een chirurgische ingreep uitgevoerd om de onbalans of neurocompressie (zenuwblokkade) te verlichten. Vandaar dat het mogelijk is dat er meerdere ingrepen noodzakelijk zijn wanneer de persoon pijn heeft in meerdere kwadranten.

Om de exacte oorzaak van pijn in een bepaald gedeelte of kwadrant van het lichaam te achterhalen wordt de focus gelegd op de volgende twee factoren:

lichalijke en psychische belasting

Bij zowel lichamelijk als psychische belasting komen er in het lichaam stresshormonen (adrenaline en cortisol) vrij. Stress is dus zeker meer dan een psychologisch effect.

Wanneer twee hormonen in ongecontroleerde hoeveelheid vrijkomen kan dat zelfs fibromyalgie veroorzaken!

Volgens de dokter Bauer kunnen deze hormonen invloed hebben op de zenuwen doordat er een laagje om de zenuwen heen komt. Vervolgens kan er een ontsteking optreden (inflammation). Deze inflammation laat een beschadiging of litteken achter op de zenuwen.

In de video van dokter Bauer (vanaf 8 minuten) kun je de gevolgen hiervan zien.  Het meest schokkende is dat deze beschadigingen voor een zenuwblokkade of neurocompressie kunnen zorgen. Je ziet duidelijk in de video dat de zenuw samengedrukt wordt door het collageen in het lichaam.

Fibromyalgie kan volgens dokter Bauer daarom ook beter geclassificeerd worden als een neurologische, neurochirurgische en hand chirurgische aandoening. Hierbij worden de zenuwen samengedrukt of neurocompressie waardoor een syndroom ontstaat.

De pijn dat veel mensen ervaren met fibromyalgie kan zeker komen doordat de zenuwen samengedrukt worden. Zelfs door zacht weefsel zoals collageen.  De pijn kan zelfs optreden zonder dat er een duidelijk signaal te vinden is, behalve dan dat er een zenuwcompressie is. Maar hiervoor moet er eerst uitvoerig onderzoek gedaan worden om dat vast te stellen.

[pullquote]Fibromyalgie is zeker geen fantoompijn – en de samengedrukte zenuwen of neurocompressie is daar het bewijs van![/pullquote]

Met name de kleine zenuwen kunnen voor grote pijnklachten zorgen. Het goede nieuws is volgens dokter Bauer dat de schade weer om te keren is. De tijd van herstel kan echter verschillen per persoon, maar over het algemeen tussen 3 tot 14 maanden maximaal.

Een chirurgische ingreep uitgevoerd door dokter Bauer heeft daarom ook een herstelperiode van ongeveer 12 maanden. Echter, dit kan ook langer of korter duren doordat de hoeveelheid neurocompressie per persoon kan verschillen.

Het ommekeer effect

Het principe dat tijdens de behandeling toegepast wordt is het zogenaamde ‘’Ommekeer effect’’. Wanneer er bij bijvoorbeeld een acupunctuursessie getracht wordt hoofdpijn klachten te verminderen. Dan wordt de zenuw licht gestimuleerd. Dit veroorzaakt in eerste instantie voor hoofdpijn.

Maar met de juiste stimulatie kan dat voor een tegengesteld effect zorgen - de hoofdpijn verdwijnt. Hetzelfde principe wordt gehandhaafd bij de ‘’diagnostische en chirurgische methode’’ van dokter Bauer door de zenuwen te stimuleren.

Voorlopige conclusie

Deze alternatieve manier van neurocompressie klinkt zeker veelbelovend.  Het goede nieuws is dat er steeds meer nieuwe onderzoeken en behandelingen bijkomen. De diagnostische en chirurgische methode is daar een goed voorbeeld van. De resultaten over deze alternatieve methode lijken positief te zijn. Vanzelfsprekend is er meer onderzoek nodig, maar deze behandeling is een grote stap in de goede richting!

Heb je zelf ervaring met deze behandeling of aanvulling op dit artikel? Laat het mij weten door hieronder een reactie achter te laten. Vergeet niet om de video van het onderzoek te bekijken!

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Wat een interessant artikel. Ik ben juist het boek aan het lezen: Fibromyalgie Genezen kan: Alles over de oorzaak, diagnostiek en orthodoxe klinische therapieen.van dr. Bauer. Heb hier met de reumatoloog over gesproken. Zij wijst het resoluut van de hand. Nooit ingrijpen: dan maak je nog grotere problemen. Het vreemde is dat ze zelf niets kan en wil doen! Ze weten het echt niet. Mijn man heeft er alles voor over om naar Zurich te reizen.... Maar we zijn nog op zoek naar de zilvervloot.

  Zijn erg benieuwd naar de bevindingen. Hartelijke groeten, Rianne

  1. Ik heb mij ook laten opereren door doktor Bauer. Tot nu toe 1 operatie aan mijn rechter arm gehad, 3 jaar geleden. Maar geen enkel resultaat. Op dit moment slik ik fybrofit strong, L. carnitine en let heel goed op mijn voeding. Dit heeft als resultaat dat ik veel minder moe ben en sneller herstel.
   Vr. groet, Karla

   1. Beste Karla,

    Bedankt voor je reactie,
    Jammer dat de operatie niet aangeslagen heeft.
    Wel goed te horen dat je minder moe bent en sneller herstelt.

    Mocht je vragen hebben kun je zel altijd stellen,

    Groetjes,

   2. Beste,

    Dochter van 20 heeft fybromyalgie..ik,lees hier dat u baat hebt bij fybrofyt ..is dat nog altijd zo ?

 2. Dank je wel dat je aandacht besteedt aan de methode van Prof. Dr. Dr. Bauer. Ik zie dat je je eigen interpretaties vermengd hebt met de wat Bauer zegt op de video-lezing.

  Voor alle duidelijkheid; de methode van Prof. Dr. Bauer is geen alternatieve geneeskunde. Het is reguliere chirurgie. Zoiets als een carpaal tunnel syndroom- operatie.

  Het feit dat reumatologen niet mee willen werken aan de oplossing van fibromyalgie zegt vooral wat van deze beroepsgroep. Fibromyalgie is een ziekte die meer dan 30 ziektebeelden kan imiteren en er is geen geld te verdienen aan genezen mensen. Fibromyalgie is een echte kaskraker.

  We hebben als geopereerden een website en een forum en je kunt er altijd je vragen of twijfels kwijt.

  Tot ziens misschien! http://www.fibromyalgie-vlaned.nl

 3. Ik zelf heb al jaren fybro maar voor een paar jaar terug werd er door een bloedonderzoek bewezen dat ik spierreuma had, en daar viel wel wat aan te doen.. Ben aan de prednison dus ging het al wel een stukkie beter...
  Tot dat de dokter zei we hebben je Reuma goed onder controle ik zeg maar waarom die spierpijn ¿¿¿
  Hij zegt ja maar je hebt natuurlijk wel die fybro dr nog bij ff dus ik heb Fybro spierreuma en door foto's is gebleken dat ik artrose heb met name in ellebogen en polsen en handen...
  Ben best wel gaan sporten lopen enz. denk toch dat dat de enige optie is om lekker in de benen te kunnen blijven.. En omdat je buiten loopt ook nog weerstand op doet..
  Kijk de avonden loop ik als een robot en de ochtenden ook maar tussen door gaat het tegenwoordig samen met het lopen en sporten dan fitniss uitgezocht door iemand die er verstand van heeft ) Super ... dus mijn advies is lopen en 2 x in de week sporten... tuurlijk heb ik pijn start iedere morgen met 2 paracetamolletjes maar voor de rest gaat het een stuk beter ... Hoop dat dit voor meerdere mensen gaat werken... Wel neem ik vaak even een rust uurtje op de bank of bed... Sterkte met jullie fibro ........... Oja werk ook nog drie ochtenden in de week als Huishoudelijke hulp bij de zorg moet zeggen sinds ik sport enzo ik het werk stukken beter kan doen !!!

 4. heb sinds februari 2013 te horen gekregen dat ik fibromyalgie heb.
  heb verschillende onderzoeken gehad en heel veel soorten pijn medicatie.
  stond op de wachtlijst voor revalidatie en ben afgewezen omdat het psygisch zou zijn .
  dus kom niet meer verder dan pijn medicatie en voor de rest niets.

  zijn er meer mensen die aan hun lot worden overgelaten
  els

  1. Hallo,

   Bedankt voor je reactie.
   Helaas zijn er heel erg veel mensen die niet serieus genomen worden met fibromyalgie.
   Artsen zeggen vaak dat het psygische is, maar dat is niet het geval. De pijn is er wel degelijk.

   Er zijn gelukkig wel wat dingen die je kunt doen om de pijn te verlichten. Ik heb een aantal artikelen er over geschreven.
   https://www.optimalegezondheid.com/fibromyalgie/ misschien dat het helpt en dat je er informatie uit kunt halen.
   Mocht je alsnog vragen hebben voel je vrij ze te stellen.

   Ik heb ook een facebook pagina waar je in contact kunt komen met andere mensen die ook last hebben van fibromyalgie en zo tips en adviezen uit kunt delen met elkaar.
   https://www.facebook.com/pages/OptimaleGezondheidcom/161717833874334?sk=page_insights Hier kun je ook altijd vragen stellen.

   Succes!!

  2. loeki,, ik heb precies het zelfde..

   ik ben een dame van 26jr en loop al sinds me tienerjaren te kloten met gezondheid, pijn/vermoeidheid/darmproblemen zeg ma alle tekenen van fibromylagie..
   ook ben ik al door vele therapeuten, revalidatie centrums, reumatelogen, immunologen etc.. geweest en vervolgens kwam alles uiteindelijk weer op het zelfde dat het psychisch zou zijn!!
   ik zit al ruim 8jr aan zware pijnstilling, darm medicatie etc..
   Kan iemand mij vertellen hoe ik in contact kan komen met Dr. Bauer zodat hij me dossier kan lezen op ze minst.. ik heb een kleine van 5jr en wil gwn me lichaam trg om het zo te zeggen..

 5. Al 25 jaar lijd ik aan het fibromyalgiesyndroom.
  Mijn hele lichaam was pijnlijk met name knieën, armen, heup en chronische vermoeidheid.
  3 Jaar geleden heb ik een heupprothese gekregen en vorig een knieprothese vanwege artrose.
  In juni van dit jaar zou ik een 2e knieprothese krijgen, maar ben daarvan terug gekomen. Ik zal u uitleggen waarom:

  In januari 2012 ben ik naar dr.Bauer geweest en ben geopereerd aan mijn enkel. Zijn diagnose was fibromyalgie in 4 kwadranten. In mijn herstelperiode kreeg ik veel last van mijn knieën, na onderzoek bleek ik artrose te hebben en kwam ik in aanmerking voor een prothese en heb die ook laten plaatsen. Na een half jaar was de knie nog erg pijnlijk en mijn andere knie begon ook flink te zeuren.

  Na wat gesprekken heen en weer met de orthopeed en dr.Bauer, kreeg ik te horen dat artrose niet altijd pijnlijk hoeft te zijn. Ik kreeg sterk het vermoeden dat de pijn veroorzaakt werd door de fibro en ik heb een 2e operatie (nu aan de arm) in Zwitserland ondergaan en heb de knieprothese afgezegd.

  Het is nu 7 weken na de 2e operatie en ik heb TOTAAL geen last meer van mijn knieën, alle andere fibroklachten zijn verdwenen en mijn energie is weer terug.

  Begrijpt u dat ik dit van de daken wil schreeuwen en dat iedereen met dit syndroom moet weten dat het WEL te genezen is!!!

  1. Hallo Loeki,

   Bedankt voor je reactie! Ik snap heel goed dat je dit wilt delen en je verhaal geeft maar aan hoe belangrijk het is om niet op te geven. Fijn dat het beter met je gaat.

   Mvg,

   Jack

 6. Beste Karla Nugteren,

  Je schrijft dat je ook een operatie hebt gehad bij Prof. Bauer, tot nu toe zonder succes.
  Heb je nooit een 2e operatie overwogen?
  In hoeveel kwadranten heb je fibromyalgie?

  Meestal geeft de dokter bij de eerst diagnose wel aan of je een of meerdere operaties nodig hebt.
  Heb je zijn boek al gelezen 'Genezen kan', misschien brengt dat je meer wijsheid.

  Verder wens ik je veel sterkte!

 7. Mijn dochter is nu voor de tweede keer geopereerd door Dr. Bauer. De eerste keer aan haar rechtervoet en een maand geleden aan haar rechterarm. Nu was het resultaat direct merkbaar, ze heeft geen enkele pijnstiller meer nodig terwijl ze al jarenlang Zaldiar gebruikte.
  Haar diagnose was ook pijn in alle vier de kwadranten. Jarenlang op het verkeerde spoor gezet.
  Zelf heeft ze de methode Bauer gevonden op internet. Top mens, die Dr. Bauer!

 8. Ik ben al een keer geopereerd maar ik heb stage 4 en moet dus eigenlijk in ieder geval nog 2 keer maar heb nu al baat bij 1 keer,helaas moet ik het zelf betalen en dat lukt helaas niet meer.ook heb ik intussen al meerdere andere operaties ondergaan waaronder een open hart operatie maar ik blijf erbij ik heb minder pijn.nu al na 1 keer opereren en meer energie!!Zou heel graag nog weer gaan om volledig te genezen!

 9. lang leve internet....via internet mezelf ingelezen over de operatie van dr bauer..kon het eerst niet geloven dat ik helemaal naar zwitserland moet gaan om te kunnen genezen.
  ik ben ondertussen 3x geopereerd rechterarm, linkerarm ,rechter enkel...
  ik moet zeggen ,,,het is een lange weg,maar ik heb weer een deel van mijn leven terug...
  kan weer zoveel dingen ,die ik daarvoor niet meer kon,,,,,traplopen,fietsen,het huishouden,enz enz.
  de kosten zijn wel voor eigen rekening,,,maar het is het echt waard...ik ben niet helemaal genezen,maar kan nu weer redelijk de dag door komen....
  ik train iedere dag,,,,yoga, en rek oefeningen, om mn spieren in een zo,n goed mogelijke conditie te houden...kan het iedereen aanraden.ik was zo wanhopig, en kon niet meer leven met de fibro,ik had bijna alle fibro klachten die er maar zijn.

 10. Hoi ik heb een facebookpagina gemaakt waar ik (zonder dat men weet dat ik het ben) mijn wel en wee plaats Op deze pagina heb ik dit gedeeld. Ik hoop hier uiteindelijk veel mensen mee te bereiken en te helpen begrijpen dat zij niet alleen zijn. Voor mij is het vooral mijn uitlaatklepje zonder gezeur van anderen dat ik loop te zeuren, haha. Ik kwam er op om dit te zoeken door deze link eigenlijk. http://petities.nl/petitie/chirurgische-methode-bauer-fibromyalgie-in-de-basiszorgverzekering

 11. Allereerst bedankt dat je aandacht aan Prof. Dr. Dr. Bauer besteed! Deze Prof. heeft een mega ontdekking gedaan op het gebied van Fibromyalgie!
  Ik ben nu 2 keer geopereerd en dank God op mijn knieën (wat ik elke dag doe, als moslima) dat Hij mij de weg naar Bauer heeft laten vinden.
  Door de zenuwbeknellingen in mijn enkels was mijn blaas er zo slecht aan toe dat ik nog 1 stap van een blaasverwijdering afstond. De pijnen waren een hel! En het wel 40 keer naar het toilet moeten per dag was vreselijk.
  Ik ben nu een paar jaar verder en heb weer een normaal plaspatroon en de vreselijke pijnen en ontstekingen zijn ontzettend verminderd.
  Ik kan weer naar buiten zonder elke keer een toilet te moeten zoeken. En heb weer nachtrust.
  Ik moet nog 2 operaties en ben dan ook aan het sparen. Ik spaar liever voor de operaties dan voor een nieuwe auto.
  Het is een grote schande dat deze mega ontdekking wordt tegengewerkt. Want pijn is een industrie geworden waar veel geld aan verdient wordt. Wereldwijd zijn patienten van Bauer aan het strijden voor erkenning. En dat doen ze niet zomaar! Als iets waarheid is , dan is het waarheid!
  De pijnindustrie kan de waarheid niet ' vermoorden ' De waarheid blijft bestaan!

 12. Aantal jaren geleden operatie gehad bij Bauer aan arm. Persoonlijk denk ik, dat de oorzaak van fm niet hiermee weggenomen wordt. Wat wel heel erg helpt is dat het je lange tijd uit de 'running' haalt omdat je spieren moeten herstellen. Persoonlijk denk ik dat dit neveneffect gunstig is voor fm. Ik geloof in de oprechtheid van dr Bauer. Zijn prijzen voor operaties zijn reëel en actueel. Ik houd het bij 1 operatie. De operatie heeft mij geholpen in die zin dat deze zorgde voor een periode van rust waardoor de balans inspanning en rust voor lange periode verbeterde.

 13. Ik kreeg zo'n 6-tal jaar geleden fibromyalgie (ben nu 48 jaar) en had alle tenderpoints (18). Ik weigerde naar de psychiater te gaan en pillen te slikken en ben via het internet bij prof. Bauer terechtgekomen. Ben nu reeds 2x geopereerd bij hem in Zwitserland (aan linkervoet en rechterarm) en volgend jaar volgt een derde operatie aan mijn linkerarm. Ik ben heel veel verbeterd en bijna pijnvrij... Prof. Bauer is een eerlijk en oprecht mens die er voor leeft om mensen te helpen genezen. Bovendien is hij een topchirurg die ook lesgeeft aan de universiteit in chirurgie. Trouwens, een land als Zwitserland zou nooit een 'kwakzalver' in zijn land toelaten om er te werken. Alleen al in dat opzicht is Zwitserland heel betrouwbaar. Zelf heb ik een rechtszaak gestreden tegen de CM omdat zij hiervan niets terug wilden betalen. De rechter gaf mij gelijk, maar de CM zei toen dat van prof. Bauer zijn chirurgische ingreep geen nomenclatuur bestond en zij dus niet konden uitbetalen. Van zijn vooronderzoek bestaat er wel een nomenclatuurnummer en dat heb ik terugbetaald gekregen (was wel niet veel). Het is hoog tijd dat prof. Bauer zijn ingreep aanvaard wordt en bovenal dat hij eindelijk eens de eer krijgt die hem toekomt. Hij heeft al duizenden mensen geholpen om hun 'leven' terug te krijgen..

  1. ik lees hier voor het eerst over de kwadranten
   zelf heb ik sinds 1976 kwadranten syndroom
   wel een beetje uitgelegd maar ik snap er niet veel van ik
   heb dit overgehouden van een beroerte ik was 35
   en sinds die tijd voel ik mij ziek ,en dat allemaal na een baarmoeder verwijdering ,ik kreeg ook te horen dat ik ME en fibromyalgie had
   nu na bijna 40 jaar nog steeds niet verder wel veel pijn duizeligheid en vermoeidheid ,kan iemand mij dit uitleggen bedankt er voor groeten alie

  2. Hallo,

   Ik zou mij ook willen laten opereren door Dr Bauer maar krijg geen reactie op mijn mail die ik een week geleden naar zijn secretariaat heb gestuurd, hoe ben jij bij hem terechtgekomen?

   Mvg Julie

  3. Hallo Annick, ik ben ook bij de cm , heb je de rechtzaak zelf moeten betalen of hoe heb je dat gedaan? Ik zou terug willen gaan... maar na 2 keer is het budget zowaar op... ik denk dat ik een 3de nodig heb aan mijn been. Ik voel de lijn lopen gewoon... Maar de rit naar daar is al zo zwaar en dan terug... dat houd me ook nog even tegen... Ik heb 2 kleine kindjes... het is niet makkelijk... hij zei reeds dat ik er 4 zou nodig hebben.. jammer genoeg... Kan je privé antwoorden op [email protected] Groetjes

 14. Hallo,

  Weet iemand hoe je aan meer informatie kunt komen over de operatie zelf zijn er folders aan te vragen? Ik zou er heel graag meer over willen te weten komen.
  Heb nu 10 jaar fibromyalgie niveau 4 en nu ik dit allemaal lees krijg ik eindelijk weer eens een sprankeling van hoop!! Vandaar dat ik er graag zoveel mogelijk over te weten wil komen.
  Ik hoop dat iemand me hierbij kan helpen.

  Groeten, S.Kienstra

 15. Desiree Muljono, 4 februari 2019

  Al op jonge leeftijd is de diagnose fibromyalgie gesteld meer dan 30 jaar heb ik heel veel klachten gehad. Echt van alles geprobeerd zowel regulier als alternatief.

  In 2010 ben ik twee keer geopereerd door dr. Bauer. Voordat ik bij hem terecht kwam was ik er zo slecht aan toe dat ik niet meer op een normale manier kon functioneren. Lopen werd steeds lastiger, had de hele dag door veel pijn en was extreem vermoeid. Na de eerste operatie was de pijn zo goed als verdwenen ik weet nog goed dat ik mij iedere keer weer verwonderde over het feit dat ik als ik zat gewoon op kon staan en kon lopen zonder om te vallen of door mijn benen te zakken. ook mijn conditie werd steeds beter en de vermoeidheid was al snel verleden tijd. Nu na al die jaren ben ik nog steeds dankbaar dat dr. Bauer mij heeft kunnen helpen, na 9 jaar ben ik nog steeds helemaal klachten vrij en dat vind ik nog steeds bijzonder zeker de situatie waar we nu als gezin in zitten. Een aantal jaren geleden werd mijn man ernstig ziek, geen enkele arts had ook maar het vertrouwen dat hij het ging overleven. Inmiddels nu 3 jaar later en een lang revalidatieproces gaat het naar omstandigheid goed. Ondanks de stress die we al vele jaren hebben, zijn de klachten niet terug gekomen. Ben ik 2 HBO studies aan het afronden en mijn eigen praktijk gestart voor VoetreflexPlus als voetreflex therapeut geef ik ook ondersteunende adviezen over voedingssupplementen en voeding. De operaties van dr.Bauer hebben mij heel veel gebracht, zonder hem had ik nu dit niet allemaal kunnen doen. Ben hem daar nog iedere dag dankbaar voor.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

2 Shares
Tweet
Pin2
Share