• 9 gezondheidsvoordelen van ananas + heerlijke recepten

9 gezondheidsvoordelen van ananas + heerlijke recepten

2018-09-14T11:23:32+01:00oktober 7th, 2018|Superfoods|0 Reacties

Ananas is een heerlijke, voedzame tropische vrucht die terwijl je maar nauwelijks calorieën zult binnenkrijgen ook nog eens vele gezondheidsvoordelen biedt. Het wordt wereldwijd op grote schaal gebruikt als een natuurlijk middel om alles van indigestie tot spijsverteringsproblemen te behandelen en het wordt vaak gebruikt als een natuurlijke kuur tegen allergieën.

De voordelen van ananas zijn te danken aan het hoge gehalte van vitamine C, vitamine B1, kalium en mangaan en andere speciale antioxidanten die de preventie van ziekte helpen voorkomen. Wat de meeste mensen echter niet weten over deze smakelijke vrucht, is dat het voor mensen oneindig veel nuttiger is dan alleen als een garnering voor op hun coctails.

Ananas zit namelijk boordevol fytonutriënten, die even goed werken als veel medicijnen om de symptomen van enkele van de meest voorkomende ziekten en aandoeningen die we vandaag de dag zien te verminderen. De voordelen voor de gezondheid van ananas omvatten onder andere de bescherming tegen hart- en vaatziekten, een verbeterde vruchtbaarheid, een verminderde kans op ontsteking en meer. Bovenop de vele gezondheidsvoordelen van ananas, is het ook nog eens gemakkelijk te vinden, goedkoop, veelzijdig, te gebruiken in vele recepten en natuurlijk smaakt het zoete, goudkleurige vruchtvlees ook gewoon geweldig!

De gezondheidsvoordelen van ananas

  1. Een goede bron van vitamine C, die het immuunsysteem stimuleert

Ananas bevat maar liefst 131% van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid voor de antioxidant Vitamine C! Vitamine C wordt vaak gebruikt om hoest en verkoudheid te verbeteren en griepsymptomen te minimaliseren. Vitamine C is een in water oplosbare vitamine die ook een rol speelt bij het in stand houden van de gezondheid van het bindweefsel van het lichaam en tevens als een antioxidant fungeert.

Als antioxidant heeft het de mogelijkheid om collageen, het belangrijkste eiwit in het lichaam dat verantwoordelijk is voor het behoud van gezonde bloedvaten en organen te synthetiseren. De vitamine C, die wordt aangetroffen in ananas, kan ook huidproblemen, zoals verbranding door de zon of een gedroogde en geïrriteerde huid verhelpen.

Je kunt ananas zelfs toevoegen aan zelfgemaakte bodyscrubs om zo ook van deze voordelen te kunnen profiteren. Vanwege het hoge vitamine C gehalte in ananas kan deze verbazingwekkende vrucht helpen om je lichaam te beschermen tegen schade door vrije radicalen en kan het ontstekingen, waarvan bekend is dat het kan bijdragen aan de ontwikkeling van kanker verminderen.

  1. Rijk aan vezels

Vruchten die rijk zijn aan vezels kunnen het risico op het krijgen van colorectale kanker verlagen. Vezels kunnen ook je bloedglucosewaarden verlagen. Mensen met diabetes Type 2 kunnen na het eten van vezels een verbeterde bloedsuikerspiegel en insulinespiegels ervaren.

Omdat een middelgroot stuk ananas ongeveer 13 gram vezels bevat, is het eten van ananas een geweldige manier om deze gezondheidsvoordelen te maximaliseren. Vanwege het hoge vezelgehalte, is een van de voordelen van ananas ook dat het kan helpen om constipatie te voorkomen en dat het de regelmaat en een gezond spijsverteringskanaal bevordert.

  1. Verbetert de vruchtbaarheid

Onderzoeken tonen aan dat het eten van voe