Bambu koffie als alternatief voor gewone koffie

2017-01-18T11:38:54+01:00mei 28th, 2013|Biologisch Leven|8 Reacties

Laatste update: door

Bambu koffie als alternatief voor gewone koffie

bambu koffieBen jij één van die vele mensen die dagelijks één of meerdere tassen koffie nodig heeft om de dag door te komen? Velen onder ons kennen dat gevoel wel: we functioneren maar half zolang we onze dagelijkse dosis van het zwarte spul niet geconsumeerd hebben.

En dan is verslaving misschien een zwaar woord om te gebruiken maar dat is wel wat het eigenlijk is: we zijn met z'n allen behoorlijk cafeïne-verslaafd. In die mate zelfs dat veel mensen een soort van afkickverschijnselen beginnen vertonen als ze plots met koffie stoppen.

Hoofdpijn, zweten, trillingen... exact dezelfde symptomen als iemand die bijvoorbeeld stopt met roken. Maar je hoeft niet te wanhopen. Als je graag van je cafeïne-verslaving afkomt maar toch houdt van de smaak en het opwekkende effect van een kopje koffie bestaan er alternatieven.

Vandaag bespreken we er daar één van: Bambu-koffie.

Bambu-koffie is de merknaam waaronder Vogel dit koffie-alternatief heeft uitgebracht. Vogel is een Zwitsers bedrijf opgericht door dr. A. Vogel, een pionier in de wereld van kruiden- en fytotherapie. Een ander, erg bekend product dat door dit bedrijf wordt uitgebracht is Echinaforce, een middel om het immuunsysteem te versterken. Veel mensen kennen dit als een middeltje dat helpt om verkoudheden en de griep te voorkomen.

Alle producten die onder de merknaam Vogel worden uitgebracht zijn organisch geproduceerd. Dat wil zeggen dat er geen pesticiden, synthetische meststoffen of insecticiden gebruikt worden. Alle kruiden en planten worden volledig in eigen beheer gekweekt en verder verwerkt