Bambu koffie als alternatief voor gewone koffie

2017-01-18T11:38:54+01:00mei 28th, 2013|Biologisch Leven|8 Reacties

Laatste update: door

Bambu koffie als alternatief voor gewone koffie

bambu koffieBen jij één van die vele mensen die dagelijks één of meerdere tassen koffie nodig heeft om de dag door te komen? Velen onder ons kennen dat gevoel wel: we functioneren maar half zolang we onze dagelijkse dosis van het zwarte spul niet geconsumeerd hebben.

En dan is verslaving misschien een zwaar woord om te gebruiken maar dat is wel wat het eigenlijk is: we zijn met z'n allen behoorlijk cafeïne-verslaafd. In die mate zelfs dat veel mensen een soort van afkickverschijnselen beginnen vertonen als ze plots met koffie stoppen.

Hoofdpijn, zweten, trillingen... exact dezelfde symptomen als iemand die bijvoorbeeld stopt met roken. Maar je hoeft niet te wanhopen. Als je graag van je cafeïne-verslaving afkomt maar toch houdt van de smaak en het opwekkende effect van een kopje koffie bestaan er alternatieven.

Vandaag bespreken we er daar één van: Bambu-koffie.

Bambu-koffie is de merknaam waaronder Vogel dit koffie-alternatief heeft uitgebracht. Vogel is een Zwitsers bedrijf opgericht door dr. A. Vogel, een pionier in de wereld van kruiden- en fytotherapie. Een ander, erg bekend product dat door dit bedrijf wordt uitgebracht is Echinaforce, een middel om het immuunsysteem te versterken. Veel mensen kennen dit als een middeltje dat helpt om verkoudheden en de griep te voorkomen.

Alle producten die onder de merknaam Vogel worden uitgebracht zijn organisch geproduceerd. Dat wil zeggen dat er geen pesticiden, synthetische meststoffen of insecticiden gebruikt worden. Alle kruiden en planten worden volledig in eigen beheer gekweekt en verder verwerkt zodat er totale controle is over de productie. Dit garandeert in principe een onberispelijke kwaliteit van het eindproduct.

Bambu koffie gezond?

Wat is er nu zo bijzonder aan de Bambu-koffie van Vogel? Wel om te beginnen, de smaak is erg gelijkend op die van normale koffie. Dat is een eigenschap die het erg geschikt maakt voor mensen die niet alleen van het effect van gewone koffie houden maar die ook de smaak ervan niet kunnen missen.

Net zoals in veel koffie-alternatieven is het belangrijkste bestanddeel van Vogel's Bambu-koffie cichorei. Cichorei was trouwens tijdens de tweede wereldoorlog, toen koffie schaars was, erg populair als koffie vervanger. Gemoute gerst, vijgen, tarwe en eikels zijn echter de extra ingrediënten die maken dat dit product echt als koffie smaakt.

Nogal wat mensen vinden de smaak van enkel cichorei immers inferieur aan die van een gewone tas koffie. Alle ingrediënten van Bambu-koffie worden trouwens geroosterd om nog dichter de smaak van echte koffie te benaderen.

In principe serveer je het natuurlijk warm, net zoals echte koffie. De bereiding is dezelfde als die van instant-koffie. Je mengt het poeder met kokend heet water in een tas. Maar goed nieuws voor zij die van ijskoffie of latte houden: ook dit is mogelijk met Bambu-koffie.

Tot zover over de smaak. Nog een belangrijke vraag voor veel koffie-fans zal zijn: is het even stimulerend en opwekkend als echte koffie? Wel het bevat geen cafeïne dus je mag er niet hetzelfde effect van verwachten als van een gewone tas koffie.

Maar de ingrediënten die het bevat zijn wel degelijk lichtjes stimulerend en gebruikers zeggen dan ook dat het hen een zekere mate van scherpheid en alertheid geeft zonder de nervositeit en slapeloosheid die cafeïne vaak veroorzaakt. En waren die laatste verschijnselen nu niet net de reden dat je je dagelijkse cafeïne-consumptie wou terugdringen?

Bambu-koffie kan je zeker helpen om, eventueel langzaam, je cafeïne-verslaving af te bouwen. Kan je niet meteen volledig stoppen met koffie dan zou je bijvoorbeeld kunnen beginnen met een gewoon kopje koffie bij het ontbijt en vervolgens de rest van de dag Bambu-koffie.

Probeer het eens uit. En vergeet daarna niet ons te laten weten wat je ervan vond. We verwachten jullie reacties onderaan dit artikel!

Waardevol artikel?

Geef ons hieronder dan een 5 sterren beoordeling! Alvast bedankt!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

8 Reacties

 1. Ina 14 september 2014 om 20:56- Antwoorden

  Kortgeleden begonnen met Bambu koffie van Vogel. Met ongezoete, opgeklopte sojamelk is het niet te versmaden! Heerlijk.

 2. Frederiek 24 september 2014 om 08:34- Antwoorden

  Ik drink het nu 2 dagen met geitenmelk uit de melkschuimer van nespresso. Héérlijk!! Ik ben er echt heel blij mee.
  Ik wil geen koffie meer drinken vanwege het effect dat koffie heeft op mijn bloedsuiker spiegel.
  En inderdaad ik ben de afgelopen 2 dagen weer door een plafond heen gegaan met afvallen waar ik maar tegenaan bleef zitten. Ik gooi nu alles op de glycemische index en de Bambu koffie van Vogel draagt daar zeker aan bij.

 3. Thess 21 januari 2015 om 12:09- Antwoorden

  Ik vind een cappuccino heerlijk maar thuis drink ik al jaren Babu koffie. Met een beetje warme melk en aangevuld met kokend water, ik geniet er echt van.

 4. Jekke 3 november 2017 om 11:35- Antwoorden

  Toen ik overstapte op bambukoffie heb ik dat heel geleidelijk gedaan door gewone koffie te mengen met de bambu en zo langzamerhand steeds grotere hoeveelheid bambu genomen en uiteindelijk gewone koffie helemaal gelaten voor wat het was. Het ligt al heel wat jaren achter me en het overstappen was niet direct gemakkelijk voor een échte koffiedrinken ...maar ben zooo blij met mijn dagelijkse kopjes Bambu. Gewone koffie ook nooit meer gedronken...ik heb altijd beetje bambu mee en vraag in restaurants om thee(water)!

 5. Bruyninckx Yves 15 december 2017 om 17:33- Antwoorden

  Beste.
  Graag wil ik bambu eens proberen.
  Maar ik neem graag eens een thermotje met koffie mee voor onderweg, heeft u daar een alternatief voor, ik zou graag iets anders willen proberen dan gewoon koffie.
  Mvg Yves Bruyninckx.

  • Team OptimaleGezondheid 19 december 2017 om 23:26- Antwoorden

   Niks staat je in de weg om de bamba koffie mee te nemen in je thermos, Yves.

 6. Saf 5 augustus 2018 om 16:54- Antwoorden

  Zit er glute in ? Kan dat kwaad? Drink het ook

 7. H.Nauta 28 januari 2019 om 12:15- Antwoorden

  Ik klop magere melk met flinke schuim erop ,heerlijk bakje koffie van Vogel .!!!

Reactie achterlaten

Over de Auteur:

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.
Zoek Op Klacht:
3 Shares
Tweet
Pin
Share3