Biologische Kokosolie Tegen Herpes Uitbraken

2016-11-07T13:40:39+01:00maart 3rd, 2012|Herpes supplementen|11 Reacties

Laatste update: door

Biologische Kokosolie Tegen Herpes Uitbraken

Tegen een schimmelinfectie blijkt biologische kokosolie zeer effectief te zijn vanwege de anti bacteriële bestandsdelen. Wat blijkt?

Kokosolie kan ook heel goed werken tegen herpes uitbraken omdat het vol zit met anti virale middelen waardoor het herpesvirus minder goed kan doorbreken.

Anti viraal & anti bacterieel

Het is al sinds de jaren 60 bekend dat verse koud geperste kokosolie bestandsdelen bevat waardoor virussen en infecties goed te behandelen zijn. Onderzoek heeft aangetoond dat virussen die NIET actief zijn zoals het herpesvirus, griep, schimmel etc. geprikkeld worden wanneer het immuunsysteem verzwakt is en daardoor gemakkelijker kan doorbreken.

De Wetenschap zegt:

Biologische kokosolie bevat twee gezonde vetten die bewezen anti virale bestandsdelen hebben. Het gaat om de zogenaamde laurinezuur en caprinezuur. Wanneer je deze binnenkrijgt wordt het door je stofwisseling omgezet in monolaurine en monocaprin. Met name de twee laatste vetten zijn erg goed voor je en gaan herpes uitbraken bij de KERN tegen.

bestandsdelen kokosolie

De kracht van kokosolie is dat het letterlijk het herpes virus dood door de celmembraan van het virus aan te vallen. Hierdoor stop je het herpesvirus voordat het kan doorbreken. Natuurlijk betekent dat niet dat je ‘’genezen’’ bent van het herpesvirus, maar de mogelijkheid om het vroegtijdig te stoppen komt dichtbij genoeg.

Tegenstrijdige berichten

Wanneer je een beetje onderzoek doet naar kokosolie en herpes zul je een aantal tegenstrijdige berichten aantreffen. Sommige beweren dat kokosolie hét middel is tegen herpes uitbraken. Terwijl professionals beweren dat de hoeveelheid vetten die nodig zijn om het herpesvirus onder de duim te houden te hoog is voor normale consumptie.

Het gevolg is dat kokosolie in de vorm van supplementen worden aanbevolen zodat je niet grote hoeveelheden kokosolie hoeft te nemen (tot wel 6 theelepels).

Balans arginine / lysine

Een probleem van biologische verse kokosolie is dat de balans tussen arginine en lysine wat aan de hoge kant is. Daarom raden veel lotgenoten aan om alleen maar pure monolaurine te nemen.

Persoonlijk ben ik van mening dat je het beste eerst kunt gaan starten met biologische kokosolie in zijn natuurlijke vorm. Indien je niet de resultaten krijgt waar je op hoopt, dan kun je overwegen om pure monolaurine te nemen in de vorm van een supplement.

Aanbevolen dosering

Wel moet opgemerkt worden dat de hoeveelheid goede vetten je nodig hebt verschillend is per persoon. De aanbevolen tegen een schimmelinfectie ligt momenteel op de 1 theelepel tot 3 theelepels per dag. Normaliter is het beste om bij herpes om te starten met 1 theelepel versie extra virgin kokosolie en dat opbouwen tot 3.

Bij een uitbraak kan het ook nodig zijn om tijdelijk te verhogen. Hetzelfde principe wordt door veel mensen gehandhaafd bij de behandeling met lysine.

Kokosolie topisch aanbrengen

Naast dat je kokosolie intern kunt nemen hebben ook veel mensen er baat bij om biologische kokosolie direct aan te brengen op een koortslip / genitale herpes. Het belangrijkste bij deze manier van behandelen is om het preventief aan te brengen.

Dat houdt in om elke dag op de plaats waar je eerder last kreeg van een koortslip / genitale herpes. Daarbij kun je natuurlijk ook in het begin van een uitbraak kokosolie aanbrengen.

Conclusie

De werking van biologische kokosolie tegen herpes wordt enigszins onderbouwd door de wetenschap. Wel is er meer onderzoek nodig om tot een definitieve conclusie te komen. Daarbij werkt kokosolie bij sommige mensen extreem goed, terwijl andere mensen geen resultaat ondervinden.

Of kokosolie hét middel is tegen herpes uitbraken valt nog over te twisten. Eén ding is duidelijk: kokosolie is dusdanig hoog in anti virale bestandsdelen dat het een sterke bondgenoot is in de strijd tegen herpes.

Onthoudt wel dat kokosolie en overige natuurlijke remedies het beste werken in combinatie met een gezonde leefstijl! Want je immuunsysteem versterken is de sleutel tot succes naar een herpesvrij leven!

Waardevol artikel?

Geef ons hieronder dan een 5 sterren beoordeling! Alvast bedankt!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

11 Reacties

 1. anna 28 maart 2013 om 20:02- Antwoorden

  PS bedankt voor de info over kokosolie 🙂

 2. Hilde 3 oktober 2013 om 19:25- Antwoorden

  Uiterst interessant, maar waar haal je koud geperste kokosolie ?

  Bedankt !

  • Robert Jan Hendriks 4 oktober 2013 om 12:00- Antwoorden

   Hoi Hilde,

   Hier een link waar je het kunt kopen.
   http://www.detuinen.nl/holland-barrett-pure-kokosolie.html

   Je kunt ook naar de natuurwinkel gaan, of een surinaame winkel die hebben het meestal goedkoper.

   Groetjes Jack

   • Aislin 25 september 2015 om 15:08- Antwoorden

    Surinaamse en andere toko's verkopen inderdaad kokosolie die vele malen goedkoper zijn.
    Echter zijn die zodanig bewerkt dat alle goede bestanddelen eruit gehaald zijn.
    Kies dus voor een goede Biologisch koud geperste kokosolie.
    De Tuinen heeft ze trouwens vaak in de reclame.

    • Team OptimaleGezondheid 12 oktober 2015 om 10:49- Antwoorden

     Dankjewel voor deze aanvulling, Aislin!

 3. A 29 april 2014 om 09:36- Antwoorden

  Ik begrijp niet goed wat bedoeld wordt met een hoge balans..? "Een probleem van biologische verse kokosolie is dat de balans tussen arginine en lysine wat aan de hoge kant is."
  Ik heb een tekort aan arginine na heel lang roken, met roken ben ik mee gestopt, ik beweeg meer maar ben erg moe (mentaal en fysiek). Arginine is bloedvatverwijdend en heb ik nodig om weer aan te sterken. Lysine heb ik nodig tegen de herpes uitbraken. Wat te doen..?

  • Robert Jan Hendriks 29 april 2014 om 18:12- Antwoorden

   Hoi A,

   Hiermee bedoel ik dat beide stoffen rijkelijk aanwezig zijn in de biologische kokosolie. In jouw specifieke geval zou dat dus niet erg zijn.

   Groet,
   Jack

 4. topper 29 maart 2015 om 00:18- Antwoorden

  Nadat ik eest tea tree olie heb gesmeerd op mijn koorstlip en daarna jou artikel las ben ik met de kokosolie gaan smeren. Het ging weg binnen een paar uur. Maar kwam vervolgens weer op een andere plek(waar ik het normaal niet heb) dubbel en dwars terug.. Ik wordt er zo moe van.. Men zegt een koortslip duurd gemiddel een dag of 10. Bij mij duurt het al meer dan 10 mnd.,weg terug ,weg terug
  Ik gebruik ook op advies de L-lysine..

 5. Pauline Zeijlemaker 9 juni 2017 om 13:27- Antwoorden

  Duidelijk!
  Kokosolie heeft de arginine en lysinebalans dus in zich vertegenwoordigd. Zou kunnen stellen dat het daardoor 'neutraal' is en er extra L-Lysine wenselijk is?

 6. Divi 1 juli 2017 om 17:12- Antwoorden

  Je kunt ook biologische roomboter eten! Zit veel laurinezuur in die het virus bestrijdt. En in melk zit veel lysine in, plus is ook nog lekker en gezond 🙂

  • Team OptimaleGezondheid 6 juli 2017 om 18:48- Antwoorden

   Helemaal mee eens, Divi!

Reactie achterlaten

Over de Auteur:

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.
Zoek Op Klacht:
61 Shares
Tweet
Pin17
Share44