Bioresonantie-therapie: wetenschap of kwakzalverij ?

2017-01-18T10:25:48+01:00juni 30th, 2013|Alternatieve Geneeskunde|66 Reacties

Laatste update: door

Bioresonantie-therapie: wetenschap of kwakzalverij ?

Heb je al gehoord van bioresonantie-therapie? Het valt onder de categorie van de 'alternatieve geneeswijzen'. De therapie werd voor het eerst beoefend in de jaren '70 en werd toen gepromoot onder de naam Mora-therapie.

Enkele facetten van deze therapie vinden hun basis in alternatieve medische behandelingswijzes die reeds bestonden aan het begin van de twintigste eeuw. Maar ook vandaag is de therapie nog behoorlijk populair onder de aanhangers van alternatieve geneeskunde, al blijft de vraag hoe wetenschappelijk onderbouwd ze nu eigenlijk is.

Daarom gaan we daar in dit artikel wat dieper op in.

De theorie die aan de basis ligt van de bioresonantie-therapie bekijkt de cellen in ons lichaam als resonantie-receptoren. Hierdoor hebben deze cellen een bijbehorende uitstraling van natuurlijke resonantie.

Zieke cellen, kankercellen bijvoorbeeld, zouden een andere elektromagnetische straling hebben dan gezonde cellen.

Volgens die theorie zouden, wanneer deze natuurlijke energiestroom verstoord wordt, er fysieke of psychische klachten kunnen ontstaan.De bioresonantie-therapie moet helpen om de natuurlijke energiestromen van het lichaam te herstellen.

In de praktijk gebracht werkt bioresistantie-therapie als volgt. Er worden op strategische plaatsen op het lichaam elektrodes op de huid aangebracht. Hierdoor worden elektrische signalen gestuurd die blokkeringen van de natuurlijke energiestromen kunnen wegnemen.

Er wordt verondersteld dat er in de regel verschillende sessies zullen nodig zijn om de genezing te bereiken.

Eén van de redenen dat het noodzakelijk is om verschillende sessies uit te voeren is dat in de eerste sessies een diagnose zal gesteld worden waarin de ernst van de blokkering van energiestromen wordt vastgesteld. Computers zullen alle data registreren terwijl de patiënt via de elektrodes behandeld wordt.

Op basis van deze data zal vervolgens de intensiteit van de elektrodes worden bijgesteld en zullen ze eventueel gefocust worden op één specifiek gebied van het lichaam indien er daar een acute blokkering wordt vastgesteld.

Acupunctuur

De therapie wordt soms vergeleken met de methodes uitgevonden door Richard Voll in 1958. Elektro-acupunctuur zoals ontwikkeld door Voll gebruikte ook elektrische stroom om de energiebalans in het lichaam te herstellen.

Eigenlijk gebaseerd op de ideeën van acupunctuur gebruikte hij dus elektriciteit in plaats van naalden om verbinding te maken met de energiekanalen van het lichaam.

Zowel de therapie van Voll als bioresonantie-therapie hebben vele aanhangers maar de wetenschappelijke wereld is er absoluut niet van overtuigd dat ze voor echte genezing kunnen zorgen.

De therapie wordt door de beoefenaars ervan aanbevolen voor allerlei aandoeningen: allergieën, eczeem, kanker en reuma of artrose bijvoorbeeld.

Naast de behandeling door middel van elektrische straling raden de therapeuten hun patiënten vaak ook aan om tandvullingen te laten vervangen, omdat deze elektrische straling zouden afgeven die schadelijk is voor het lichaamseigen elektromagnetische circuit.

Geen bewijs

Er is echter geen wetenschappelijk bewijs voor deze theorie en de therapie die erop gebaseerd is. Er zijn zelfs een aantal kleine studies die lijken te bewijzen dat de therapie juist niet werkt. In een gerandomiseerde dubbelblind-studie naar het gebruik van bioresonantie-therapie in een Zwitsers kinderziekenhuis toonden de onderzoekers aan dat de therapie niet effectief was.

Een ander onderzoek vergeleek de efficiëntie van elektrodermische testen voor allergieën met de klassieke priktesten die daarvoor bestaan. De elektrodermische testen bleken compleet verschillende (en dus foute) resultaten te geven in vergelijking met de klassieke testen. Deze laatste test werd trouwens later nog eens herhaald en in 2001 gepubliceerd in het gezaghebbende British Medical Journal.

Tot nog toe is er geen onderzoek geweest om te kijken of bioresonantie-therapie dan wel effectief is als kankerbehandeling. Maar ook hier zijn artsen erg sceptisch over. Zelfs de theorie zelf, die zegt dat men met een toestel tumorcellen kan doden door tumor-onderdrukkende genen te activeren is volgens zowat alle artsen en wetenschappers onzin.

Voor een theorie en therapie die reeds dertig jaar bestaat en waarvan er zoveel aanhangers zijn zou je toch verwachten dat wetenschappelijk onderzoek ondertussen het nut zou bewezen hebben. Het feit dat dit soort onderzoek niet bestaat maar er ondertussen wel onderzoeken zijn die lijken aan te tonen dat de therapie helemaal niet werkt zou een goede waarschuwing moeten zijn.

Deze therapie is dan misschien niet schadelijk maar de kans dat je erdoor genezen kan worden van een bepaalde aandoening lijkt bijzonder klein. Zeker voor ernstige aandoeningen als kanker vertrouw je dan ook beter op de klassieke geneeskunde.

Je tijd verliezen met deze 'alternatieve' therapie kan bij dergelijke aandoeningen immers levensgevaarlijk zijn.

Heb je zelf ervaring met bioresistantie-therapie? Ben je overtuigd van het nut ervan of juist niet? En waarom?

We horen graag jouw mening hierover, laat het me weten!

Waardevol artikel?

Geef ons hieronder dan een 5 sterren beoordeling! Alvast bedankt!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

66 Reacties

 1. gea 29 juli 2013 om 20:42- Antwoorden

  ik ben met bioresonantie van mijn voedselovergevoeligheid en astma af gekomen.
  Jaren lang heb ik medicijnen gehad,omdat ik astma had.
  ik gebruikte pufjes,antibiotica en prednisolon.ik bleef het erg benauwd houden.
  de medicijnen gaven veel bijwerkingen.
  de bioresonantie heeft mij enorm geholpen.
  sinds 4 jaar gebruik ik dan ook helemaal geen medicijnen meer.
  en ik sport weer veel 6 groepslessen per week.
  ik ben dus voorstander van bioresonantie.
  ook mijn kleinzoon heeft baat bij behandelingen met bioresonantie.

  • Hanne 24 april 2019 om 18:42- Antwoorden

   Beste

   Wie heeft je behandeld?

   Mvg

 2. Nada 21 mei 2014 om 18:15- Antwoorden

  Vanuit mijn jeugd had ik al RLS ( restless leggs) en pfeifer gehad rond mijn puberteit, na de kinderen is fybromylogie vastgesteld door een reumatoloog. Jaren gesukkeld met deze klachten, moe, futloos, pijn, tintelingen, t werkt echt op je systeem en neemt veel tij van je leven in beslag. Jaren van dokter naar therapeut gelopen, medicatie geprobeerd, niks hielp langdurig zonder bijwerkingen. Per toeval kwam ik met bioresonantie in aanraking, en ja lichamelijk gaat het een stuk beter, ik kan weer slapen, geen tintelingen meer, minder pijn, ik ben nu een half jaar wekelijks ermee bezig en voel me er beter door, ik hoop dat het positiviteit effect zo blijft.

 3. Claudio 19 augustus 2014 om 10:31- Antwoorden

  Wetenschap richt zich uitsluitend op onderzoek waarvan de resultaten reproduceerbaar zijn en dat is haar vanuit haar doelstelling ook niet kwalijk te nemen. Maar de ontwikkelingen gaan door en we zien dat ook de wetenschap haar ogen niet langer sluit voor het zgn. ongerijmde. Kijk naar de ontwikkelingen op het gebied van de kwantumtheorie waarvan ook Albert Einstein eind 20-er jaren niets moest hebben, maar inmiddels hebben we daardoor wel een beter inzicht in de kosmos gekregen en is zelfs de eerste kwantumcomputer gebouwd! Het menselijk lichaam is door de eeuwen heen zeer ontvankelijk gebleken voor in- en uitwendige, hoorbare en onhoorbare trillingsbronnen. Waarom zou de bioresonantie behandelmethode geen heilzame ontvanger/zender kunnen zijn voor het elimineren van dissonanten in het concert van het leven? Ik durf de stelling aan dat binnen 10 jaar de wetenschap dit verschijnsel zal hebben geduid en dat de methode onderdeel zal zijn van de reguliere geneeskunde.

 4. Wilma 10 december 2014 om 11:15- Antwoorden

  Mijn man en ik hebben beide een behandeling gehad in een Bioresonantie praktijk en zijn beide zeer tevreden over het resultaat. Mijn man kampt al jaren met allergien en dat gaat inmiddels stukken beter. Hij gebruikt nog nauwelijks medicatie. De behandelaar is een arts, heeft 17 jaar gestudeerd en weet uitstekend waar hij het over heeft. Ik ben behandeld voor overgangsklachten. Ik zit nog steeds in de overgang maar heb veel minder klachten. Zelfs mijn hoge bloeddruk is sterk gedaald.
  Het is altijd jammer dat de wetenschap bewijzen nodig heeft terwijl de gewone burger allang bewezen heeft dat alternatieve geneeswijzen ook uitstekend werken. De gezondheidszorg wordt daardoor onnodig duur want de artsen willen wel graag goed betaalt krijgen en de farmaceutische industrie heeft enorm grote financiele belangen. Het is lucratiever om de burger onwetend te houden en bang te maken.

  • Suzie Koko 14 februari 2019 om 12:49- Antwoorden

   Hallo zou ik info mogen betreft de therapeut die uw man geholpen heeft betreft zijn allergieen? Of iemand die een goede weet op in dit vakgebied gespecialiseerd met allergieen of goede ervaringen heeft betreft behandelen hiervan

  • Fanny 22 februari 2019 om 10:14- Antwoorden

   Hallo,

   Mag ik de gegevens van deze dokter die jou heeft behandelt.

   Grtjs

 5. Jeroen 30 juli 2015 om 12:34- Antwoorden

  Na 5 behandelingen kon mijn lichaam weer gluten verdragen. Vele jaren glutenvrij voedsel gegeten omdat ik voorheen na het eten van gluten binnen een half uur buikkrampen kreeg en onrust plus vermoeidheid. Na de bioresonantie behandeling eet ik weer brood, pizza, en gebak en heb ik nergens meer last van 🙂

 6. Jody 4 november 2015 om 23:55- Antwoorden

  Onze dochter van 17 heeft meer dan een jaar last gehad van extreme vermoeidheid. Ze heeft een te traag werkende schildklier, maar de kinderarts kreeg met medicijnen haar waardes niet onder controle. Ook was haar extreme vermoeidheid niet te verklaren. Het zou volgens bloedonderzoek geen Pfeiffer kunnen zijn. Ze heeft van allerlei onderzoeken gehad, waaronder een MRI-scan. De kinderarts dacht dat ze een chronisch vermoeidheidssyndroom zou hebben en begon over een revalidatietraject. Dit voelde voor onze dochter en voor ons absoluut niet goed. Wij zijn naar een natuurgeneeskundepraktijk gegaan waar gewerkt wordt dmv bioresonantie. Blijkt dat ze een combinatie had van Pfeiffer die haar milt en haar lever ernstig negatief beïnvloedde en schildklierproblemen. Ze was inmiddels zover dat ze niet meer naar school ging. Ze kreeg korrels en schildkliercapsules voorgeschreven en binnen enkele weken knapte ze zienderogen op. Nu, enkele maanden later, is ze weer helemaal de oude.

  • Team OptimaleGezondheid 7 november 2015 om 11:59- Antwoorden

   Bedankt dat je dit met ons wilde delen, Jody.
   Ben blij dat het nu weer goed gaat met je dochter.

  • Helmar Klink 12 september 2018 om 17:41- Antwoorden

   Hi Jody,

   Onze dochter van 16 heeft ook ernstig last van CVS/ME en gaat al bijna twee jaar niet meer naar school. Zou je mij willen bellen om iets concreter advies te geven? Ik ben bereikbaar op 06-2125 2075. Alvast dank.

 7. Ben 18 februari 2016 om 06:49- Antwoorden

  Degene die genezen is heeft gelijk. Of een therapie al dan niet regulier "bewezen" is doet er zo weinig toe als je van je klachten af bent. Mijn ervaring is dat ik van een chronische vermoeidheid ben genezen waar ik bijna aan dood gegaan ben. Het hele medische circuit in het ziekenhuis gehad. Van huisarts, Internist, Viroloog, scans, lumbaal onderzoek, neurologische onderzoeken echt van alles. Zelfs naar een psychiater gestuurd.Niemand kon mij helpen. Met behulp van bioresonantie werd geconstateerd dat er insecticiden in mijn hypothalamus zaten (ik heb altijd in de tuinbouw gewerkt). Deze verstoorden de complete hormoonhuishouding waarvan ik letterlijk doodziek werd. Ik heb 3 jaar lang op bed gelegen en moest gevoerd worden. Na een paar behandelingen en homeopathische middelen begon ik op te knappen. Na twee jaar kon ik weer werken. Wetenschappelijk is het niet bewezen, maar empirisch is het wel bewezen dat ik nu gezond ben.

  • Team OptimaleGezondheid 23 februari 2016 om 18:24- Antwoorden

   Erg waardevol dat je dit met ons wilde delen, Ben.
   Hoe is je toestand op dit moment? Het is namelijk niet duidelijk hoe lang geleden dit gespeeld heeft.

   Nogmaals dank!

  • Karin 3 juni 2016 om 10:33- Antwoorden

   Wat fijn om te horen! Ik ben dinsdag voor het eerst geweest en ook mijn hypothalamus is uit balans. Dit door vele hoofdtrauma's en daarna Pfeiffer. Ik heb goede moed! En zal laten weten wat het met mij gedaan heeft.

 8. Carolien 2 juli 2016 om 16:57- Antwoorden

  Ben het helemaal eens met alle commentaren: misschien is het wetenschappelijk niet te bewijzen, maar wel empirisch, uit ervaring. Mijn dochter van toen anderhalf kampte al met darmproblemen sinds haar geboorte. Na talloze adviezen van artsen die ons niets verder hielpen, naar een arts gegaan die na twintig jaar ervaring als huisarts uit onvrede met de beperking van de medische wetenschap, alternatieve geneeswijzen is gaan beoefenen. Hij constateerde dmv bioresonantie waar het probleem zat (gebrek aan bepaalde darmbacterieën), gaf druppels die op haar waren afgestemd en aanvullend preparaat met darmbacterieën. Binnen enkele dagen al begonnen haar darmen eindelijk te werken. Mijn dochter was toen anderhalf. We hebben in de loop der jaren af en toe weer een update gedaan met bioresonantie, maar de laatste keer is inmiddels al weer zes jaar geleden. Het zal wel altijd een zwakke plek voor haar blijven, maar niet zodanig dat ze daar nog behandeling voor nodig heeft. Voor mij is absoluut duidelijk dat we dit in het reguliere circuit nooit hadden bereikt.

  • Sofia 12 september 2016 om 12:51- Antwoorden

   Fijn te horen dat je hulp vond.
   Weet je nog wie de therapeut was?
   Ik ben ook op zoek naar een betrouwbaar iemand voor mijn kind.

 9. Diana 8 juli 2016 om 22:03- Antwoorden

  Wie kent er een goede bioresonantie praktijk nabij Utrecht, Nieuwegein?

  • Betty de Winter 4 augustus 2016 om 10:31- Antwoorden

   Rogier Zwijsen uit Driebergen

   • Anna 25 oktober 2016 om 16:42- Antwoorden

    Heb jij ervaringen met Rogier?

   • Linde 14 februari 2020 om 12:42- Antwoorden

    Ja de wetenschap wil bewijzen.Maar als je van je klachten af bent dan is dat toch het bewijs.Met medicatie schiet je ook niet altijd op heeft veel bijwerkingen.

 10. Marie 5 september 2016 om 14:07- Antwoorden

  Ik heb eczeem en heb deze therapie ook geprobeerd in combinatie met een gluten- en suikervij dieet. 6 maanden volgehouden maar werd er doodongelukkig van en mijn huid werk echt super slecht. Voor mij heeft dit dus absoluut niet geholpen.

  • Sofia 12 september 2016 om 12:50- Antwoorden

   Waar ben jij geweest, Marie?
   Ik denk dat het moeilijke hierin is, het kaf van het koren scheiden...

 11. Sofia 12 september 2016 om 12:48- Antwoorden

  Wie kent er een goede bioresonantie therapeut in de buurt van het Belgische Limburg?
  Mijn kind heeft veel allergieën en wil het eens op een andere manier proberen.

  Alvast bedankt!

  • rietje 22 december 2018 om 06:55- Antwoorden

   Dag sofia.
   Ik ben zelf op zoek nr e resonantie therapeut in de buurt v leuven .......mocht je er een gevonden hebben wil je t dan even delen.
   Dankje

 12. Piet Delhoofen 4 oktober 2016 om 20:14- Antwoorden

  Helpt het? Je zou zeggen van wel, als je de commentaren leest. Er zijn ook mensen die melden dat het niet helpt.
  Het is prachtig dat veel mensen zich beter voelen na behandeling(en), maar of dat door de behandeling komt is niet aantoonbaar. Veel lichamelijke klachten hebben namelijk een natuurlijk verloop en gaan vanzelf over. En als je dan vlak voor de opgaande lijn een bepaalde therapie toe laat passen gaat alle eer daar naar toe. En dan is er nog een tweede wetenschappelijk aantoonbare verklaring en dat is het placebo-effect. Gelukkig maar. Waar de bioresonantie in ieder geval goed voor is dat is voor de portemonnee van de therapeut.
  Kan het kwaad? Ik denk het niet, behalve als je echt iets ernstigs mankeert en je gaat naar een therapeut die mis gokt. Dan is het levensgevaarlijk. Dus toch maar liever naar de echte dokter.

 13. Nico Bodewijn 13 maart 2017 om 21:32- Antwoorden

  Mooi dat hier ieder zijn ervaring mag delen ,er zijn helaas veel websites en blogs die zogenaam "neutraal " ziijn maar toch alleen positieve reacties plaasen van echte of verzonnen personen die zogenaam behandel zijn .

  • Team OptimaleGezondheid 15 maart 2017 om 21:43- Antwoorden

   Iedereen mag hier zijn/haar zegje doen, Nico.

 14. Margreet borst 19 maart 2017 om 03:22- Antwoorden

  Wat doe je aan een trage schildklier slik medicatie levothyroxine maar heb bijwerkingen.
  Moe hoofdpijn lusteloos depri knap niet op
  Bio resona tie gedAan kreeg vitamine b12 hielp niet
  Wat te doen
  Parel45

  • Judith 25 februari 2018 om 20:02- Antwoorden

   probeer een andere bioresonantie therapie? Er zou meer achter kunnen zitten.

 15. Loes 29 november 2017 om 07:52- Antwoorden

  http://www.bioresonantietherapie-nijmegen.nl : Hier zeer vaak geweest, ze praat je heel wat behandelingen aan, het kost je handen vol geld en levert uiteindelijk niks op. Je wilt er graag in geloven, omdat je ergens vanaf wil komen, dus je maakt het aantal behandelingen af. Aan het eind zegt ze dmv de eindtest dat het uit het lijf is en nog geen week later is er weer een zichtbare uitbarsting en dus met feiten aangetoond dat het niet werkt. Met lichamelijke klachten als hoofdpijn oid kan ik me voorstellen dat het psychologisch gezien voor een tijd kan werken, maar met zoiets aantoonbaars wat je letterlijk kan zien, blijkt wel dat het zeker niet werkt. Ik ben er zelf ook ingestonken (en ben echt geen voorstander van alternatieve geneeswijzen), omdat je zo graag ergens vanaf wil komen en zij zegt dat het echt kan. Maar alsjeblieft doe het niet, want het kost veel geld en werkt niet!

 16. Judith 25 februari 2018 om 19:46- Antwoorden

  Ik denk dat je bij bioresonantie ook tegen kwakzalvers aan kunt lopen. Niet iedere alternatieve genezer die bioresonantie aanbiedt zal even goed weten waar hij/zij mee bezig is. Ik heb één behandeling bioresonantie gehad en voel mij al 5x beter dan voor die tijd. De ziekte van Lyme heeft mij jarenlang geplaagd, zonder dat ik wist dat ik het had, en een lekkend darmsyndroom (waar ik ook geen bevestiging voor had, maar wel veel reacties op voedingsmiddelen - ik leek wel allergisch voor eten). Ik weet nu beter welke voedingsmiddelen ik moet vermijden zodat mijn darmen zich kunnen herstellen en de ziekte van Lyme wordt aangepakt. Ik slaap weer goed, ik heb weer minder pijn in mijn gewrichten, mijn hoofd is weer helder.

 17. Judith 25 februari 2018 om 19:48- Antwoorden

  En mijn schildklier werkt weer goed!

  • nurye 16 april 2018 om 15:04- Antwoorden

   hoi Judith,
   wat fijn dat je schidklier weer werkt. had je Hashimoto?
   wat was je behandelplan? wat was de oorzaak bij jou?
   groet

 18. Marlie Maessen 16 april 2018 om 11:06- Antwoorden

  beste mensen,

  Heeft u voor mij een goed en betrouwbaar adres van een praktijk in omgeving het gooi waar ik mijn organen kan laten doormeten?

  Ik hoor graag van u,

  • Team OptimaleGezondheid 19 april 2018 om 13:11- Antwoorden

   Persoonlijk kan ik je dat niet vertellen. Iemand van de lezers misschien?

 19. KL 30 juli 2018 om 13:04- Antwoorden

  Ik speel ook met het idee om dit eens te proberen, het is wel erg duur... 85 euro per keer lees ik gemiddeld... maar als het zou helpen heb ik het er graag voorover. Het zou kunnen helpen tegen astma, dus ik zoek mensen die ervaring hebben met deze behandeling tegen hun astma?
  Ik nam met 2 behandelaars contact op met de vraag of ik het best zou stoppen met de inhalatie medicatie alvorens me te laten 'testen', de ene zei van wel en de andere zei dat het niet hoeft... Ik ga er van uit dat de medicatie namelijk toch ook de cellen in je lichaam 'verandert' maar kreeg dus wat tegenstrijdige info.

  • Team OptimaleGezondheid 2 augustus 2018 om 17:50- Antwoorden

   Zijn er lezers die deze mevrouw verder kunnen helpen met hun ervaringen en adviezen?

 20. Bv 29 augustus 2018 om 07:30- Antwoorden

  Ik ben gisteren in behandeling Bij pijntherapie in Maren -kessel ben benieuwd !

  • Team OptimaleGezondheid 31 augustus 2018 om 16:34- Antwoorden

   Hou je me op de hoogte van de vorderingen?

 21. Michelle Geevers 3 september 2018 om 07:12- Antwoorden

  Ik maak sinds jaren regelmatig gebruik van bioresonantie en heb er met name heel veel baad bij gehad bij darminfecties opgelopen in afrika (bacteriën en parasieten). Ik kan Sanobalans in Eindhoven van harte aanbevelen. Zeer tevreden over de behandelingen en begeleiding.

 22. Harrie van Vaore Tjeu 12 september 2018 om 20:34- Antwoorden

  Het doorslaggevende bewijs is of iets voor jou werkt. Ook de reguliere zogenaamd wetenschappelijke geneeskunde mist merendeels een wetenschappelijke basis.Veel medicijnen richten zich op symptoom bestrijding. Het onderdrukken van pijn en ontstekingen bijvoorbeeld. Het is geen genezen. Dat neemt niet weg dat je je daardoor zeer geholpen kunt voelen. Maar niet wanneer dit de rest van je leven moet duren!.

  Tot slot. Ook heeft de reguliere geneeskunst vaak niet de verklaring voor waarom een medicijn pijn of ontstekingen vermindert of hoe het werkt. De wetenschappelijke onderbouwing blijft vaak beperkt tot correlaties en reikt zelden tot het niveau van causale verbanden.

  Wat ik wil zeggen is, voel je vooral niet bezwaard om iets anders te proberen ook wanneer dat niet de goedkeuring van zogenaamde autoriteiten heeft.. volg je gevoel, je intuïtie. Ben nieuwsgierig. Vertrouw op de kracht van je eigen lichaam en leer ontdekken hoe je het kunt ondersteunen.

  Life is a gift. Helaas leven we in een maatschappij, een bedrijf, waainj elke gift dus ook die goed zijn voor lijf, geest en ziel, gecommercialiseerd is of nog moet worden.

  • Team OptimaleGezondheid 13 september 2018 om 17:49- Antwoorden

   Ik had het niet beter kunnen verwoorden, Harrie!

 23. gojer 23 september 2018 om 09:35- Antwoorden

  hoi' zijn er mensen die mij kunnen zeggen dat bioresonantie diabeet 1 kan helpen genezen

 24. Anneke 16 oktober 2018 om 23:04- Antwoorden

  Wie weet een goede therapeut in omgeving Schagen.?

  • Team OptimaleGezondheid 15 november 2018 om 07:08- Antwoorden

   Iemand in de buurt van Schagen die hier antwoord op kan geven?

  • Han 29 januari 2019 om 12:20- Antwoorden

   kan ik je aan helpen. mvg Han

 25. Ingrid plettinx 4 december 2018 om 23:39- Antwoorden

  Hallo, zou iemand mij een adres kunnen geven van een goede therapeut ( bioresonantie) . Regio Antwerpen/ Mechelen( België) . Ik heb interesse voor erge voedingsalllergien met netelroos, zwelling lip/oog,.’’ Alvast bedankt

  • Team OptimaleGezondheid 5 december 2018 om 06:35- Antwoorden

   Iemand?

 26. Erik Weijl 10 januari 2019 om 17:36- Antwoorden

  Heb last gehad van lever en gal klachten,na een 1 malige behandeling met Mora (bioresonantie) therapie .De oorzaak was Kwik Amalgaan Vergiftiging van het gebit. Heb alle vullingen laten verwijderen,en nooit meer last gehad! Op de lange termijn veroorzaak dit tevens darm kanker ,en dan hebben we het over de Rontgen Foto s in het hoofd nog niet gehad!.wat te denken van Hersen Tumoren ! Maar ja dat is Wetenschappelijk niet aangetoond natuurlijk!

 27. patrice 13 januari 2019 om 22:42- Antwoorden

  ik heb enkele behandelingen gehad bij iemand die nu inmiddels helaas met pensioen is. Ik voelde me twintig jaar jonger nadien, viel spontaan tien kilo af (kreeg ook voedingsadviezen maar geen dieet), en voelde me moreel sterk.
  Mocht ik opnieuw iemand vinden die het zo goed doet, ik zou terug beginnen want de resultaten blijven helaas niet eeuwig.

 28. Han 29 januari 2019 om 12:19- Antwoorden

  Via deze weg wil il laten weten dat ik jaren geleden bij een goede therapeut deze therapie heb gevolgd. Na vele jaren van pijn en talloze therapieën en ziekenhuis bezoeken, vond deze therapeut bepaalde virussen en bacteriën bij mij. Gezien pijnbestrijding en een operatie geen resultaat hadden en alle therapieën ( velen) totaal niets deden, en ik toch van mijn pijn af wilde , besloot ik dit te gaan volgen.

  • Agnes 26 februari 2019 om 13:25- Antwoorden

   Beste Han,

   Waar ben jij in behandeling geweest?

   Alvast bedankt

 29. Joke 1 maart 2019 om 23:47- Antwoorden

  Er staan ook aĺlerlei Rife frequenties, dus boiresonanties met vermelding waarvoor op Youtube, heb al verschillende gebruikt en het werkt, is wel in Engels maar zoek op rife freqenties en type je kwaal erachter in het engels en komt er meestal hele rij, en is gratis!
  Je moet langzaam beginnen, dus maar 2x per dag 1 sessie gebruiken, voldoende water drinken, want je wordt er moe van, maar werkt fantastisch.

 30. Margriet 18 maart 2019 om 17:19- Antwoorden

  Na jaren dokteren,( ik had heftige migraineaanvallen die telkens terug kwamen en die dagen duurden. daarbij moest ik veelvuldig braken, ik kon geen licht verdragen, geen geluiden en geen geuren ) totdat de huisarts zei dat ik alle medicijnen geprobeerd had. ( en dat waren er heel veel ) kwam ik via een goede tip bij een praktijk voor complementaire geneeskunst. Die mevrouw kon mij testen met behulp van bioresonantie en binnen een uur wist ik meer dan al die jaren dokteren en ziekenhuis bij elkaar. er werd gekeken naar de oorzaak en ik kreeg ook voedingsadvies mee. Daar ging ik mee aan de slag en vanaf dat moment had ik al bijna geen hoofdpijnen meer. het heeft nog wel een paar jaar geduurd voor ik er helemaal vanaf was, maar door anders te eten werd het steeds beter. Zonder bioresonanatie had ik nooit geweten waar ik moest beginnen en het heeft echt mijn leven compleet veranderd.

 31. Boomer 7 juni 2019 om 14:25- Antwoorden

  Oké ik voel mij ook genoodzaakt om te reageren. Ik had al zo’n 1,5 jaar een burnout. Tenminste, allerlei klachten die daar onder vallen. Voornamelijk dood- en doodmoe, altijd een nare piep en druk in mn hoofd, tintelingen, geen spierkracht en non-stop gekmakende gedachten. Vanalles geprobeerd, toen maar bioresonantie ook al vind ik het echt bullshit met dat apparaat. Maar WTF! Ik ging met sprongen vooruit en ben gewoon weer beter!

  Toen heb ik zelf nog één keer de fout gemaakt om speed te gebruiken waarna het weer helemaal mis was. Vooral weer uitgeput en psychisch in de knoop. Een week lang, dus ook toen de drugs al lang was uitgewerkt. Nu ben ik gister weer bij mijn ‘wonderdokter’ geweest en ik werd vanmorgen wakker zonder piep en mét energie! Ik weet niet of het placebo-effect enorm is, of deze shit werkt echt

 32. val 28 juli 2019 om 16:27- Antwoorden

  Hallo, voor een vriendin met slokdarm kanker een therapeut in R'dam? Zelf heb ik al jaren een chronische hoest en denk dat bioresonantie mij misschien ook kan helpen. Weet iemand een goeie therapeut in a'dam? Alvast dank.

  • Team OptimaleGezondheid 2 augustus 2019 om 14:02- Antwoorden

   Ik ben zelf niet bekend met een therapeut in Amsterdam.
   Iemand van de lezers misschien?

 33. Marijke 11 augustus 2019 om 09:56- Antwoorden

  Ik merk dat er nooit (op 1 uitzondering na) antwoord gegeven wordt op de vraag bij welke therapeut iemand behandeld werd en waarvan men heel tevreden was. Gezien er wellicht veel kaf tussen het koren zit, zou dit nochtans heel belangrijk zijn.
  Zelf zou ik graag een goede bioresonantietherapeut vinden in de omgeving West (evt Oost) Vlaanderen. Kan iemand mij helpen?

  • Team OptimaleGezondheid 12 augustus 2019 om 17:19- Antwoorden

   Is inderdaad jammer dat niemand reageert. Dus hierbij nogmaals:
   Is er iemand die Marijke kan helpen?

  • Deyaert Isabel 13 augustus 2019 om 18:58- Antwoorden

   Steven galle
   Brandstraat
   Machelen -zulte

 34. Mevr. J. van Opzeeland 18 september 2019 om 17:08- Antwoorden

  Beste mensen, kent iemand een bioresonantie praktijk waarvan de therapeut(e) arts is in de regio Utrecht en omgeving en zo niet, waar dan wel?

  Bij voorbaat mijn hartelijke dank.

 35. Bas 28 september 2019 om 10:36- Antwoorden

  Tip:Therapeuten o.a. via http://www.asyra-nederland.nl en http://www.avig.nl Via avig zijn ook huisartsen en basisartsen (hebben geneeskunde/medicijnen gestudeerd) die aan andere geneeswijzen zoals bioresonantie, acupunctuur etc doen. Dit kan je extra vertrouwen geven en helaas maar waar: bedrijfsartsen en andere artsen luisteren eerder naar collega's die geneeskunde hebben gestudeerd.

  Oostenrijk (en volgens mij ook zwitserland) hebben biofotonen/bioresonantie (weet het verschil niet en wordt soms door elkaar gebruikt) in het basispakket van de zorgverzekering zitten. Dat doen deze landen niet zomaar, ik heb zelf jaren bij Menzis gewerkt.

  Mijn ervaring: ik ben gisteren gestart in enschede, therapeute via asyra gevonden die al ruim 35 jaar behandelt. Mijn indruk: een wijze dame die vanuit veel kennis en academisch denken behandelt. Mijn klachten: 3 jaar lang 12 tot 20 uur per dag op bed, ik kon mijn kleren niet meer aan doen, regulier uitbehandeld, van een fijne baan en volledig onafhankelijk zijn nu noodgedwongen op mijn 32e bij mijn ouders ingetrokken. Huisarts vermoedt Lyme, maar bloedtest geeft geen duidelijkheid.

  1e consult: meting van extreem lage energie en heel veel andere stoornissen/dingen in het lijf (wat ze bewust niet allemaal vertelde maar later wel mailde omdat ik de prikkels niet aankon). Nu druppels meegekregen en over 5 weken weer een behandeling. Lichaam kan nog niet meer aan gaf ze aan. Ook vermoedt ze Lyme, maar hier zijn meerdere metingen/behandelingen voor nodig.

  Ik zal mijn ervaringen hier delen om een idee te geven hoe ik bioresonantie ervaar. Mijn eerste gevoel is heel goed! Het zal geweldig zijn als dit me helpt.

  ps: mecebi.nl ben ik op internet ook al eens tegengekomen, lijken me zeer professioneel.

  • Linde 24 februari 2020 om 13:08- Antwoorden

   Het werkt echt had last van buikklachten na de behandeling drie keer was het weg.Bij de reguliere medici geen resultaat.

 36. Inghelram Cécile 9 oktober 2019 om 17:28- Antwoorden

  Best Han, Allopathie is geen geloof . Ik kijk naar de effecten. Het resultaat is het belangrijkste. Al die onderzoeken helpen de mensen niet. Homeopathie is ook geen geloof. De apotheker komt de lerares Homepathie tegen en die zegt ik geloof niet meer in antibiotica en in homeopathie waarop de lerares antwoordt dat is geen geloof "het zijn de feiten die tellen. Mijn baby reageerde heel goed op homeopathie.

 37. Inghelram Cécile 9 oktober 2019 om 21:52- Antwoorden

  Han , Iemand zocht een therapeut rond Antwerpen -Mechelen .Goossens Charles Boomsestraat 168 Niel (Hellegat)

Reactie achterlaten

Over de Auteur:

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.
Zoek Op Klacht:
31 Shares
Tweet
Pin
Share31