Recept van de dag

Laatste Update: 22 maart 2018

Botersla, avocado, walnoten, komkommer en wortel

Botersla, ook wel kropsla genoemd, is natuurlijk supergezond vanwege de vezels en de mineralen, maar dat is niet het enige. In een krop sla zit ongeveer een vijfde van de dagelijkse hoeveelheid vitamine A. Ook zit er sla een grote hoeveelheid foliumzuur, extra goed voor als je zwanger wilt worden of bent. De avocado is wel een buitenbeentje wat betreft fruit, het zit namelijk niet vol met fruitsuikers maar met eiwitten en onverzadigde vetten, uitzonderlijk! Dus een avocado is eigenlijk een goede vervanger voor vis voor mensen die vegetarisch zijn. Een avocado bevat drie keer meer vezels dan bijvoorbeeld een banaan. Walnoten zijn de meest gezonde noten die je kunt eten. Ze zitten boordevol met omega 3 vetten, essentieel voor gezonde bloedvaten, een sterk hart en een laag cholesterol. Daarnaast bevatten walnoten fytochemische stoffen die ontstekingen verlagen, vitamine E die je beschermt tegen oxidatie. Daarnaast zitten er in walnoten calcium, ijzer, kalium, koper, magnesium, selenium en zink. Dus zo’n beetje het hele scala aan noodzakelijke mineralen haal je uit een walnoot. Maar in walnoten zitten ook unieke stoffen zoals melatonine, dat essentieel is voor een goede nachtrust. Komkommers bevatten niet alleen veel vezels en water, ze bevatten ook foliumzuur, fosfor, zink en magnesium. Dus ze vullen niet alleen, ze zijn nog erg gezond ook! Voor de variatie voeg je daar wortelen aan toe. Een gezonde salade bevat veel kleuren, dus een beetje oranje bij al dat groen kan geen kwaad. Een wortel zit vol betacaroteen, vitamine C en bevat redelijk veel fruitsuikers, in combinatie met de ander ingrediënten zorgt dit ervoor dat je lang energie kunt halen uit die wortel.

Wat heb je nodig?

  • Botersla
  • Avocado
  • Walnoten
  • Komkommer
  • Wortel

Hoe maak je dit recept klaar?

Was de sla goed. Snijd de avocado in tweeën en draai de helften zodat je de pit er zo uit lepelt. Snijd de avocadohelften weer doormidden en trek de schil er af. Snijd de avocado in blokjes. Schil een halve komkommer meteen kaasschaaf en snijd deze in dikke stukken. Schil de wortel en snijd deze ook mooie blokjes. Walnoten kun je met de blote hand proberen te breken, een mooie krachtoefening, als een niet lukt, probeer dan tweetegen elkaar te knijpen. Gebruik anders een notenkraker. Voeg de ingrediënten aan de salade toe en eet smakelijk.

Waarom is dit recept gezond?

  • Botersla zit vol vezels, mineralen en foliumzuur, belangrijk voor een stabiele suikerspiegel en een goede opname van vitamines.
  • Avocado bevat supergezonde plantaardige eiwitten en onverzadigde vetten die goed voor je cholesterol en je bloedvaten zijn.
  • Walnoten bevatten veel omega 3 vetzuren die enorm goedzijn voor je hart, je bloedvaten en je cholesterol. Daarnaast zijn walnoten goed voor een gezonde nachtrust.
  • Komkommer is een goede bron van vezels en mineralen die belangrijk zijn voor de opname van voedingsstoffen en de energiehuishouding in je lichaam.
  • Wortel is goed voor je ogen en voorziet je van energie voor je hersenen zodat jij de hele dag goed kunt nadenken.

 

Eet smakelijk!


Goed recept? Wil je nog meer recepten? Kijk dan snel even hier:

101 heerlijke recepten voor een gezond lichaam! >>>

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share