Buikspieren, Sport

Laatste Update: 13 augustus 2020

5 tips om de ultieme buikspieren te kweken!

De afgelopen dagen hebben we niets te klagen gehad wat betreft het weer in ons koude kikkerlandje. Het komt niet vaak voor, maar Nederland had zelfs een aantal "warmste dagen" van heel Europa. Natuurlijk pakken we die kans om direct richting het strand te gaan om lekker te liggen bakken op het strand!

Iedereen wil er natuurlijk goed uit zien en de nieuwe bikini's en korte broeken vliegen de winkels uit. Maar daarnaast wil je natuurlijk ook dat je buik om mooi plat en strak is. Nieuwe "trendy" kleding kan vrij snel vervangen worden. Maar een paar kilo's van je buik af, kun je niet zomaar "in de winkel kopen" (afgezien van plastische chirurgie dan). Ook de zogenaamde sinaasappelhuid zijn we liever kwijt dan rijk!

Omdat de zomer eigenlijk pas net om de hoek komt kijken, heb ik een artikel geschreven wat je zelf allemaal kunt doen om je eigen buikspieren wat meer "vorm" te geven.

Buikspieren tips

 1. Buikspieren kun je op verschillende manieren doen. De bekende vorm is de "cruch". Ga op je rug liggen met je benen gebogen en til je bovenlichaam omhoog. Als je aan buikspier oefeningen denkt, zal dit de eerste zijn die in je op komt. Deze oefening zal je spiermassa vergroten en sterker maken bij je buik.
 2. Hardlopen. De correlatie met hardlopen en een platte buik is misschien niet direct zichtbaar maar wel duidelijk aanwezig. Door hard te lopen zal jij je buikvet "wegtrainen" waardoor je buikspieren beter zichtbaar worden. Indirect is hardlopen dus een uitstekende oefening, mits je natuurlijk een mooie gespierde buik wilt hebben:). Vooral het hardlopen af en toe afwisselen met een sprintje helpt heel goed om vet te verbranden(1).
 3. Minder snelle koolhydraten! Snelle koolhydraten zoals in bier zorgen ervoor dat je ondanks de buikspier oefeningen toch niet snel mooie strakke buikspieren krijgt.  Gaan de buikspieren alleen niet snel genoeg? Minder dat de snelle koolhydraten!
 4. Regelmaat. Regelmaat is enorm belangrijk als het gaat om je lichaam! Het is beter om elke dag 10 minuten te trainen (buikspieren) dan 1 keer in de week 100 minuten. Daarom is het van belang elke dag IETS te doen aan je buikspieren. Als is het slecht 10 minuten.
 5. WATER drinken. We kunnen er niet genoeg van drinken. Het is beter om veel water te drinken dan de sportdrankjes. Sportdrankjes werken alleen maar wanneer je echt hard en lang gaat trainen. Genoeg water drinken zal het "vetverbrandigsproces" doen versnellen! Dus ook het vet op je buik!


Deze tips zijn allemaal vrij simpel en iedereen kent ze misschien ook wel! Maar ondanks "die" kennis slagen we er toch niet om snel en effectief een mooie strakke buik te ontwikkelen met mooie buikspieren en zonder al dat buikvet!

Buikspieren conclusie

De bovenstaande tips zullen je helpen om relatief snel je buikspieren te trainen. Door alleen deze tips door te nemen zal je buikvet niet doen afnemen. Het is logisch dat het resultaat afhangt van de energie die je erin steekt. Je zult geen resultaat krijgen als je slecht 1 á 2 keer in de week een paar buikspier oefeningen doet!

Het is makkelijk om een klein buikje te ontwikkelen en vaak moeilijker om hier weer van af te komen. Zo hebben wij mensen slechts 1 week nodig om zichtbaar een grotere buik te krijgen en duurt het 2 weken om dit er weer af te trainen.

Door dagelijkse korte oefeningen te doen kan je zelfs zonder je voedingspatroon aan te passen zichtbaar iets aan je buikvet doen. Buikspier oefeningen hoeven niet veel tijd te kosten en dit kan op ieder moment van de dag. Ik heb gemerkt dat je beter in de ochtend een aantal buispier oefeningen kunt doen dan later op de dag.

"Hoe langer je het uitstelt, hoe groter de kans dat je de buikspier oefeningen NIET zult doen"

Daarom raad ik mensen ook altijd aan om de buikspier oefeningen in de ochtend te doen, zodat je dit alvast gedaan hebt. Dan hoef je er de rest van de dag niet meer over in te zitten.

Elke ochtend doen we eigenlijk dezelfde stappen. Opstaan, douchen, eten en naar het werk gaan! Hier past heel makkelijk 5 tot 10 minuten buikspier oefeningen tussen. Maar door de routines werking is dit vaak lastig in de praktijk. In de tips heb je kunnen lezen dat het belangrijk is om regelmatig en routine matig de buikspier oefeningen te doen, dit is vaak het grootste probleem bij mensen. Daarom heb ik een artikel geschreven waarbij je zelf je ochtendroutine goed kunt indelen.

Buikspieren kweken is NIET moeilijk, het enige wat het kost is een klein beetje energie om elke dag 5 tot 10 minuten te trainen!
[MOWPOP id="128"]

Bronnen:

 1. https://www.nrcresearchpress.com/doi/abs/10.1139/apnm-2013-0503#.XzVzTygzaM8

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

  1. ik had op yt gezien en heb het 2 keer gedaan

   2 dagen later had ik buik spieren met duidelijk resultaat

 1. Ik dee het eerst 2-3 keer in de week 10 min per keer , maar zag na 2 maanden nog geen verschil, nu doe ik elke dag 10 min , viel me na een week al op dat het een stuk sneller gaat dan

  1. Dat is al een goed resultaat, Lau!
   2 a 3 keer week is een begin, maar dagelijks verschillende oefeningen doen is natuurlijk beter. Probeer nu door te zetten en dagelijks een paar minuten langer te doen.

   Heel veel succes!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share