Fitness

Laatste Update: 10 november 2016

Fitness apparatuur voor thuis, wat heb ik nodig?

Op NED 5 en SBS 6 tref je volgens mij gedurende de hele middag reclames aan (op tv) waarop je allerlei verschillende soorten fitness apparatuur kunt aanschaffen. Het ene apparaat werkt nog beter dan het andere, maar welk product je ook op tv ziet, ze hebben allemaal 1 ding gemeen.

Dat ze allemaal gepromoot worden door mensen die er extreem goed uit zien en dat ze je binnen een aantal dagen resultaat beloven. Dit is natuurlijk niet de realiteit, anders zou het overgewicht probleem natuurlijk lang niet zo groot zijn!

Heb ik het echt allemaal nodig?

De prijzen van de sportschool lijken ieder jaar omhoog te gaan dus steeds meer mensen kiezen ervoor om thuis te gaan sporten. Ja, dit is ook zeker mogelijk.

Even tussendoor, wist je dat de sportscholen het meeste geld verdienen aan mensen die wel betalen maar nooit komen opdagen? Veel mensen zullen het abonnement op de sportschool niet opgeven, aangezien ze dit mentaal gezien als een soort van “opgeven” ervaren.

Zolang men een abonnement van de sportschool heeft, is men gezond bezig…

Thuis trainen

Steeds meer mensen trainen thuis en onder bepaalde omstandigheden is dit ook zeker prima! Echter heb ik echt al die fitness apparatuur nodig? Nee, zeker niet.

Laatst ben ik naar de Perry Sport gegaan en elke keer als ik een dergelijke winkel binnenloop krijg ik energie, herken je dit? Ik was op zoek naar een aantal kleine gewichten voor aan de dumbels die al veel te lange tijd onder het bed lagen.

Op de fitness afdeling schrok ik een beetje hoeveel apparaten er wel niet staan. Logisch ook dat we denken dat we al deze spullen nodig hebben voor een “allround workout”. Wil jij elke dag een allround workout doorlopen?

Voor nog geen €100,- kun je 3 stuks fitness apparatuur aanschaffen waardoor de gym eigenlijk overbodig is.

Welke fitness gear heb ik nodig?

Opdrukken, sit-ups en een rondje hardlopen zijn activiteiten die we zonder enige “gear” kunnen uitvoeren. Toch is het “leuk” wanneer je traint met fitness apparatuur, sommige mensen krijgen er zelf meer energie van. Hieronder 4 stuks gereedschap om de woonkamer om te bouwen tot fitnesszaal.

Kettlebell

Sinds een aantal jaren komt de kettlebell steeds meer in het nieuws. Het is een “hit” wat betreft persoonlijke fitness apparatuur en het komt oorspronkelijk uit Rusland.

Het ziet eruit als een kanonskogel met handvat, maar er zit meer achter. Normaal gesproken hebben vrijwel alle gewichten ligt het zwaartepunt in het midden van het gewicht. Bij de kettlebell beweegt dit zwaartepunt tijdens de oefening.

Je kunt er zowel kracht oefeningen mee uitvoeren als een cardio-training. Voor meer informatie en een overzicht van de verschillende oefeningen, klik hieronder op de link.

Kettelbell oefeningen

Zwangerschapsbal

Niet alleen vrouwen die zwanger zijn kunnen gebruik maken van de grote gymbal. Sterker nog, je kunt er erg veel verschillende oefeningen met uitvoeren! Het is een zeer onderschat hulpmiddel omdat het erg veelzijdig is. Meer dan 50 verschillende oefeningen kun je erop uitvoeren. Zowel voor je biceps, buikspieren, triceps, rugspieren en bilspieren.

Daarnaast wordt het trainen met een gymbal ook als leuk ervaren.

Voor mensen die hun evenwichtsgevoel extra willen aanpakken is dit echt een aanrader. Voor meer informatie hierover plus een overzicht van de verschillende oefeningen, klik hieronder op de link.

Zwangerschapsbal oefeningen

Elastiek

Kan een lange band gemaakt van rubber met 2 handvatten mij echt helpen om thuis een volledige training uit te voeren? Ja dit kan zeer zeker! Het grote verschil zit het hem in het feit dat het gedurende de gehele oefening je voorziet van spanning die zowel toe als afneemt!

Het is een hele efficiënte oefening waar iedereen gebruik van kan maken. Vooral om spieren te versterken is het een must voor thuissporters. Voor meer informatie en een overzicht van de verschillende oefeningen, klik hieronder op de link.

Elastiek oefeningen

Conclusie

Voor een volledig thuis workout heb je geen dure fitness apparatuur nodig, het enige dat je echt nodig hebt is motivatie en doorzettingsvermogen!

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share