__CONFIG_group_edit__{"jusilw5x":{"name":"Paragraph","singular":"-- Text %s"},"jusim8ni":{"name":"Quote Title","singular":"-- Text %s"},"jusimmum":{"name":"Quotation Marks","singular":"-- Image %s"},"jusimu0n":{"name":"Author Name","singular":"-- Text %s"},"jusin0tq":{"name":"Author Image","singular":"-- Content Box %s"},"jusin92w":{"name":"Quote Box","singular":"-- Content Box %s"},"jusinfv3":{"name":"Quote Block","singular":"-- Content Box %s"}}__CONFIG_group_edit__
__CONFIG_local_colors__{"colors":{"b0430":"Accent Color"},"gradients":{}}__CONFIG_local_colors__

Tijdelijk Gratis!

Het Koolhydraatarm 7 dagen menu. Download het receptenboek meteen.

schimmelinfectie supplementen

Laatste Update: 10 november 2016

Candida en caprylzuur

4.3
(17)

Caprylzuur supplementen

Op deze candida blog heb je al veel natuurlijke middelen tegen candida kunnen vinden. Het probleem bij deze natuurlijke oplossingen is, is dat ze niet voor iedereen evengoed werken. Dit komt omdat de oorzaak van de candida schimmelinfectie onderling verschillend is.

Vandaag wil ik je een natuurlijke middel geven waarbij vrijwel iedereen een flinke verbetering zal ervaren.

Het heet caprylzuur

In dit artikel zal ik je eerst het een en ander vertellen over het zuur zelf, wat het is en waar het vandaan komt. En vervolgens geef ik je het verband tussen caprylzuur en de eventuele vermindering van de klachten van een candida infectie.

Wat is caprylzuur?

Caprylzuur is een zuur wat in veel voedingsmiddelen zit, tevens hebben we dit al in ons lichaam zitten. Eigenlijk heet het geen caprylzuur, de chemische benaming is namelijk octaanzuur. Het wordt niet alleen toegevoegd aan voedingsmiddelen, caprylzuur komt namelijk ook voor in bijvoorbeeld zeep.

Wat doet caprylzuur?

Caprylzuur heeft de eigenschap om je afweer tegen ongunstige (overmatige) schimmels en gisten te versterken. Wij mensen hebben standaard de candidaschimmel in ons lichaam zitten, alleen waneer deze de overhand heeft levert dit probleem op. Op dat moment kan caprylzuur je afweer versterken om de balans van schimmels en gisten in je lichaam weer op een goed niveau te brengen.

Caprylzuur bevat kortketenige vetzuren, die worden opgenomen door candida schimmels. Echter zorgt dit ervoor dat de celstructuur van de schimmel veranderd waardoor ons lichaam de overmatige schimmel makkelijker kan afvoeren.

Caprylzuur wordt vooral aangetroffen in melkproducten. Niet alleen melkproducten, maar ook bijvoorbeeld bier zit vol met caprylzuur. Om voldoende caprylzuur binnen te krijgen kunnen we helaas niet de hele dag bier gaan drinken aangezien de vele koolhydraten die het bevat (onder andere) de candida schimmel alleen maar voedt!

Caprylzuur tegen candida

Dagelijkse inname

Sommige voedingmiddelen bevatten van nature caprylzuur in kleine hoeveelheden. Willen we echter van de werking van caprylzuur gebruik maken, dan hebben we een redelijk grote hoeveelheid nodig. Om elke dag voldoende caprylzuur binnen te krijgen is het onvermijdelijk dat dit “goedje” uit supplementen wordt gehaald.

In de lokale drogisterij is het zonder recept te koop in de vorm van pillen. Elke dag een supplement slikken kan wonderen door om je afweer tegen ongunstige schimmel, zoals candida, te versterken.

Overdosis?

Er zitten vrijwel geen bijwerkingen verbonden aan het slikken van supplementen met octaanzuur. Wellicht merk je het een klein beetje in je buik, maar het is zeker geen groot gevaar.

Conclusie

Dus wanneer ik deze supplementen slik, heb ik geen last meer van bijvoorbeeld een vaginale candida infectie? Helaas moet ik je teleurstellen en je het antwoord nee geven. Echter dit wil niet zeggen dat het niet werkt.

Omdat er geen medische onderbouwing is, betekent dit niet dat het je niet helpt in de strijd tegen schimmelinfecties. Erg veel mensen hebben mij gemaild dat het alleen slikken van de supplementen enorme verbetering hebben opgeleverd.

Misschien is het voor jouw ook het laatste puzzelstukje in je eigen persoonlijke strijd tegen candida infectie.

Waardevol artikel?

Geef ons hieronder dan een 5 sterren beoordeling! Alvast bedankt!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Het is waar, caprylzuur werkt goed. Ik neem nu pas sinds enkele dagen de caprylzuur, die van Candiplex, en merk al direct verschil cq verbetering. Fijn!!!!!!!

 2. Caprylzuur werkt tegen schimmels, maar candiplex is wel duur.
  Je kunt ook per dag 2 druppels Theeboomolie in een glas water gebruiken.
  Helpt zeker ook en is wel VEEL goedkoper.

  1. ik lees in andere websites dat dat Theeboomolien niet mag ingenomen worden. Kan je daar wat meer informatie geven?

 3. Voor mij een geweldig middel bij candida werkt direkt! Ik neem daarbij ook een wormenkuur want vaak is dat de onderliggende oorzaak van candida.

 4. je kunt het best de Candiplex strong nemen bij dit soort van klachten nemen is mijn ervaring want die neemt ook andere parasieten mee niet alleen de candida schimmel. Dit is mij overigens verteld door een natuurarts die het mij voorschreef maar volgens mij is het middel ook gewoon vrij verkrijgbaar. Een kuurtje van 2 weken en ik was er klaar nee

 5. Canfiplex strong bevat natrium caprylaat. (dus zoutzuur ?) Het stinkend goedje waarmee je zelfs gaten in vloeren bekomt als
  je het op de vloer aanbrengt. Is dit natuurlijk .???
  Bij de gezondheidswinkel aan huis en drogisterij nl en ...)
  willen ze de chemische samenstelling niet geven (verdacht) omdat het zogezegd niet mag
  van de Europese commissie en de medische claims.
  Zijn er geen veiligheidsvoorschriften ?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

februari 23, 2021

februari 16, 2021

februari 16, 2021

februari 11, 2021

februari 9, 2021

februari 8, 2021

1 Shares
Tweet
Pin
Share1