schimmelinfectie supplementen

Laatste Update: 10 januari 2024

Candida en caprylzuur

Caprylzuur supplementen

Op deze candida blog heb je al veel natuurlijke middelen tegen candida kunnen vinden. Het probleem bij deze natuurlijke oplossingen is, is dat ze niet voor iedereen evengoed werken. Dit komt doordat de oorzaak van de candida schimmelinfectie onderling verschillend is.

Vandaag wil ik je een natuurlijk middel geven waarbij vrijwel iedereen een flinke verbetering zal ervaren.

Het heet caprylzuur

In dit artikel zal ik je eerst het een en ander vertellen over het zuur zelf, wat het is en waar het vandaan komt. En vervolgens geef ik je het verband tussen caprylzuur en de eventuele vermindering van de klachten van een candida-infectie.

Wat is caprylzuur?

Caprylzuur is een zuur wat in veel voedingsmiddelen zit, tevens hebben we dit al in ons lichaam zitten. Eigenlijk heet het geen caprylzuur, de chemische benaming is namelijk octaanzuur. Het wordt niet alleen toegevoegd aan voedingsmiddelen, caprylzuur komt namelijk ook voor in bijvoorbeeld zeep.

Wat doet caprylzuur?

Caprylzuur heeft de eigenschap om je afweer tegen ongunstige (overmatige) schimmels en gisten te versterken. Onderzoek laat zien dat dit zuur de vorming van candida remt, doordat het invloed heeft op de hechting, biofilmvorming en morfogenese (1).

Wij mensen hebben standaard de candidaschimmel in ons lichaam zitten, alleen wanneer deze de overhand heeft, levert dit probleem op. Op dat moment kan caprylzuur je afweer versterken om de balans van schimmels en gisten in je lichaam weer op een goed niveau te brengen.

Caprylzuur bevat kortketenige vetzuren, die worden opgenomen door candida schimmels. Echter, dit zorgt ervoor dat de celstructuur van de schimmel verandert waardoor ons lichaam de overmatige schimmel makkelijker kan afvoeren.

Caprylzuur wordt vooral aangetroffen in melkproducten. Niet alleen melkproducten, maar ook bijvoorbeeld bier zit vol met caprylzuur. Om voldoende caprylzuur binnen te krijgen kunnen we helaas niet de hele dag bier gaan drinken, aangezien de vele koolhydraten die het bevat (onder andere) de candida schimmel alleen maar voedt!

Gelukkig zit het ook in kokosolie (2) en dat kun je gebruiken tijdens het koken.

Caprylzuur tegen candida

Dagelijkse inname

Sommige voedingmiddelen bevatten van nature caprylzuur in kleine hoeveelheden. Willen we echter van de werking van caprylzuur gebruik maken, dan hebben we een redelijk grote hoeveelheid nodig. Om elke dag voldoende caprylzuur binnen te krijgen is het onvermijdelijk dat dit “goedje” uit supplementen wordt gehaald.

In de lokale drogisterij is het zonder recept te koop in de vorm van pillen. Elke dag een supplement slikken kan wonderen door om je afweer tegen ongunstige schimmel, zoals candida, te versterken. Het effect wordt zelfs nog beter als je er omega-3 bij neemt (3).

Overdosis?

Er zitten vrijwel geen bijwerkingen verbonden aan het slikken van supplementen met octaanzuur. Wellicht merk je het een klein beetje in je buik, maar het is zeker geen groot gevaar.

Conclusie

Dus wanneer ik deze supplementen slik, heb ik geen last meer van bijvoorbeeld een vaginale candida-infectie? Helaas moet ik je teleurstellen en je het antwoord nee geven. Echter, dit wil niet zeggen dat het niet werkt.

Omdat er geen medische onderbouwing is, betekent dit niet dat het je niet helpt in de strijd tegen schimmelinfecties. Erg veel mensen hebben mij gemaild dat het alleen slikken van de supplementen enorme verbetering hebben opgeleverd.

Misschien is het voor jou ook het laatste puzzelstukje in je eigen persoonlijke strijd tegen candida-infectie.

Bronnen:

 1. https://www.liebertpub.com/doi/10.1089/jmf.2017.3971
 2. https://journals.lww.com/bbrj/fulltext/2021/05020/antifungal_efficacy_of_lauric_acid_and_caprylic.20.aspx
 3. https://www.ingentaconnect.com/content/cog/aetr/2011/00000036/f0020001/art00002

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Het is waar, caprylzuur werkt goed. Ik neem nu pas sinds enkele dagen de caprylzuur, die van Candiplex, en merk al direct verschil cq verbetering. Fijn!!!!!!!

 2. Caprylzuur werkt tegen schimmels, maar candiplex is wel duur.
  Je kunt ook per dag 2 druppels Theeboomolie in een glas water gebruiken.
  Helpt zeker ook en is wel VEEL goedkoper.

  1. ik lees in andere websites dat dat Theeboomolien niet mag ingenomen worden. Kan je daar wat meer informatie geven?

 3. Voor mij een geweldig middel bij candida werkt direkt! Ik neem daarbij ook een wormenkuur want vaak is dat de onderliggende oorzaak van candida.

 4. je kunt het best de Candiplex strong nemen bij dit soort van klachten nemen is mijn ervaring want die neemt ook andere parasieten mee niet alleen de candida schimmel. Dit is mij overigens verteld door een natuurarts die het mij voorschreef maar volgens mij is het middel ook gewoon vrij verkrijgbaar. Een kuurtje van 2 weken en ik was er klaar nee

  1. .....ik had aan 1 verpakking van de candiplex strong genoeg, daarna nooit meer last gehad, ging supersnel en goed

 5. Canfiplex strong bevat natrium caprylaat. (dus zoutzuur ?) Het stinkend goedje waarmee je zelfs gaten in vloeren bekomt als
  je het op de vloer aanbrengt. Is dit natuurlijk .???
  Bij de gezondheidswinkel aan huis en drogisterij nl en ...)
  willen ze de chemische samenstelling niet geven (verdacht) omdat het zogezegd niet mag
  van de Europese commissie en de medische claims.
  Zijn er geen veiligheidsvoorschriften ?

 6. Beste,

  Het is zo dat caprylzuur me heeft geholpen tegen ondervoedingsverschijnselen en broos tandvlees, en het overmatig zweten, ik heb dat nog een beetje en de ongemakken daarna zijn zeer lastig.

  Ik heb dat doordat ik wat bloed te kort heb en de laatste 20 jaar geen heb bij gekregen.

  Velen krijgen toch normaal eens wat bloed bij bij bloedingen maar ik werd altijd afgewimpeld.

  Daarvan heb ik ook geen goed en te weinig beendermerg en tot overmaat van ramp is er dan ook bloed getrokken geweest vorig jaar in april en heb ik de Jak2 gekregen in mijn bloed. Hoe ik met alles heb afgezien doordat ik geen enkele inkomsten heb en gescheiden ben is niet te omschrijven. Ik verlies ook mijn haren en dat ziet er onverzorgd uit maar is niet dat. Ik was me meer dan genoeg, ik heb nog maandelijkse bloedingen en dat kan ook van zwakte zijn. Doordat ik zwaar ben, is de kans op bloed te krijgen dus veel minder maar ik hou zeer veel water op en heb oedeemvorming daardoor. Ik heb gaten in mijn knieën en verdunde knieschijven en gezakte tanden en veel ontstekingen. Ik heb een nek waar een vernauwing is en kan mijn hoofd moeilijk draaien, tussen mijn gewrichten zit weinig kraakbeen en dat is bot op bot en ze noemen dat niet erg. Ik heb een vervormde schedel en ik heb schade aan beide hartkleppen. Ik heb een hernia en een long waar een grote plek op is geweest en ik heb buigingen op elk niveau. Niets neemt nog zo goed op en ik moet me vol proppen om de nodige voedingstoffen binnen te krijgen. Ik zak ook door mijn enkels en dan zeggen ze, die heeft niet veel meer. Ik ben dakloos en alleenstaande en heb gerechtigd pensioen en ik krijg dat niet zelf. Ik heb ook spondylose en een scoliose al van in 1998 en die hernia is ook van toen. Ik heb geen onderhoudsgeld en ook niets van het OCMW.
  Dokters proberen me altijd te overtuigen dat ik geen bloed nodig heb en de Jak is in mijn bloed door het beendermerg.

  Ik zit op de dura in mijn rug en heb reeds een gat in mijn rug van toen ik 26 was van bij de geboorte van mijn zoon toen heb ik wel 4 zakjes bloed gekregen.

  Ik heb altijd om te gaan werken meer moeten afzien en krijg nog geen pensioen en ik heb altijd van toen ik 26 was met invaliditeit en handicap gewerkt. Nu ben ik 11 jaar thuis maar ben herkend voor kanker en ik krijg enkel forfait van het ziekenfonds. Maar ik heb dus nog de Jak2 een bloedziekte.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

1 Shares
Tweet
Pin1
Share