Caprylzuur en candida! Werkt het?

Caprylzuur supplementen

Op deze candida blog heb je al veel natuurlijke middelen tegen candida kunnen vinden. Het probleem bij deze natuurlijke oplossingen is, is dat ze niet voor iedereen evengoed werken. Dit komt omdat de oorzaak van de candida schimmelinfectie onderling verschillend is.

Vandaag wil ik je een natuurlijke middel geven waarbij vrijwel iedereen een flinke verbetering zal ervaren.

Het heet caprylzuur

In dit artikel zal ik je eerst het een en ander vertellen over het zuur zelf, wat het is en waar het vandaan komt. En vervolgens geef ik je het verband tussen caprylzuur en de eventuele vermindering van de klachten van een candida infectie.

Wat is caprylzuur?

Caprylzuur is een zuur wat in veel voedingsmiddelen zit, tevens hebben we dit al in ons lichaam zitten. Eigenlijk heet het geen caprylzuur, de chemische benaming is namelijk octaanzuur. Het wordt niet alleen toegevoegd aan voedingsmiddelen, caprylzuur komt namelijk ook voor in bijvoorbeeld zeep.

Wat doet caprylzuur?

Caprylzuur heeft de eigenschap om je afweer tegen ongunstige (overmatige) schimmels en gisten te versterken. Wij mensen hebben standaard de candidaschimmel in ons lichaam zitten, alleen waneer deze de overhand heeft levert dit probleem op. Op dat moment kan caprylzuur je afweer versterken om de balans van schimmels en gisten in je lichaam weer op een goed niveau te brengen.

Caprylzuur bevat kortketenige vetzuren, die worden opgenomen door candida schimmels. Echter zorgt dit ervoor dat de celstructuur van de schimmel veranderd waardoor ons lichaam de overmatige schimmel makkelijker kan afvoeren.

Caprylzuur wordt vooral aangetroffen in melkproducten. Niet alleen melkproducten, maar ook bijvoorbeeld bier zit vol met caprylzuur. Om voldoende caprylzuur binnen te krijgen kunnen we helaas niet de hele dag bier gaan drinken aangezien de vele koolhydraten die het bevat (onder andere) de candida schimmel alleen maar voedt!

Caprylzuur tegen candida

Dagelijkse inname

Sommige voedingmiddelen bevatten van nature caprylzuur in kleine hoeveelheden. Willen we echter van de werking van caprylzuur gebruik maken, dan hebben we een redelijk grote hoeveelheid nodig. Om elke dag voldoende caprylzuur binnen te krijgen is het onvermijdelijk dat dit “goedje” uit supplementen wordt gehaald.

In de lokale drogisterij is het zonder recept te koop in de vorm van pillen. Elke dag een supplement slikken kan wonderen door om je afweer tegen ongunstige schimmel, zoals candida, te versterken.

Overdosis?

Er zitten vrijwel geen bijwerkingen verbonden aan het slikken van supplementen met octaanzuur. Wellicht merk je het een klein beetje in je buik, maar het is zeker geen groot gevaar.

Conclusie

Dus wanneer ik deze supplementen slik, heb ik geen last meer van bijvoorbeeld een vaginale candida infectie? Helaas moet ik je teleurstellen en je het antwoord nee geven. Echter dit wil niet zeggen dat het niet werkt.

Omdat er geen medische onderbouwing is, betekent dit niet dat het je niet helpt in de strijd tegen schimmelinfecties. Erg veel mensen hebben mij gemaild dat het alleen slikken van de supplementen enorme verbetering hebben opgeleverd.

Misschien is het voor jouw ook het laatste puzzelstukje in je eigen persoonlijke strijd tegen candida infectie.