Houdt kokosolie de verschijnselen van candida tegen?

Er is een nieuwe rage opkomst in de keuken genaamd kokosolie. De sterrenkoks op tv komen er als eerste mee op de proppen en vervolgens wordt het door de "Nederlandse keuken" gekopieerd. Kokosolie wordt in Aziatische landen al jaren lang gebruikt (soms komt de vetinname voor 80% uit kokosolie) en eindelijke is het in Nederland ook in opkomst. Kokosolie wordt niet alleen gebruikt voor de smaak, maar het heeft ook vele gezondheidsvoordelen. Candida en schimmelinfecties wordt door het caprinezuur, laurinezuur en caprylzuur in de kokosolie natuurlijk aangepakt! In dit artikel de voordelen van kokosolie en waarom het candida en schimmelinfecties tegen gaat.

Lees meer: "Wat is een schimmelinfectie"

Lees meer: "Candida blog"

Wat zit er in kokosolie wat candida tegengaat?

Wanneer we naar de samenstelling kijken van kokosolie valt deze onder de verzadigde vetten. Het bestaat uit meer dan 85% verzadigde vetten, echter wanneer we naar de vetzuren kijken van kokosolie verschilt dit nogal vergelijken met vergelijkbare bronnen van verzadigd vet. Bijna 70% van kokosolie bestaat uit middellange vetzuur ketens en het voordeel hiervan is, is dat deze middellange vetzuur ketens makkelijker en sneller kunnen worden omgezet in energie. Hieronder een tabel wat de vetzuutsamenstelling van kokosolie.

ingredienten kokosolie

Vetzuursamenstelling kokosolie

Caprinezuur
Het caprinezuur in de kokosolie heeft het vermogen om de candida schimmel te bestrijden. Dit "speciale" zuur desintegreert de membranen van de candida schimmel zodat de candida schimmel en mindere weerstand heeft. Hierdoor is het makkelijker om je darmen "candidavrij" te krijgen/houden. En zijn zelfs mensen die last hebben van candida overgroei de kokosolie drankjes op de lege maag drinken zodat dit nog sneller de candida schimmel kan bereiken en de membranen kunnen afbreken. Niet alleen de candida schimmel wordt aangepakt, je hele darmflora krijg alsware een "douche" waardoor deze gereinigd wordt.

Wist je dat.... Caprinezuur het meest effectieve vetzuur is, om de candida schimmel te bestrijden?

Laurinezuur
Laurinezuur heeft het vermogen om de bacteriën die leven in het maag- en darmkanaal te vernietigen. Kokosolie bestaat ongeveer voor 50% uit laurinezuur, dus een dagelijkse portie hiervan kan wonderen doen. Het grappige is, is dat dit zuur de bacteriën die een goede invloed hebben op de darmflora niet beschadigd worden, het zuur richt zich enkel op de bacteriën die een negatieve invloed hebben! In overvloed, kan de candida schimmel problemen veroorzaken. Laurinezuur houdt dit tegen!

Andere voordelen van kokosolie:

  • Kokosolie heeft weinig energie en enzymen nodig om afgebroken te worden
  • Helpt om eiwitten en mineralen beter op te nemen
  • Wordt de vorming van schimmels in je mond
  • Geeft je haar meer kracht en het geeft je een natuurlijke glans
  • Houdt je cholesterol waarde in evenwicht
  • Het is ideaal om mee te bakken en braden
  • Zorgt voor verlaging van de bloeddruk
  • Verhoogt je weerstand en je immuunsysteem
  • Etc. Etc.

Conclusie
Heb je last van (vaginale)schimmelinfecties, dan kan het geen kwaad op kokosolie te gebruiken. Naast de lekkere smaak zal het ook nog eens je candida schimmel aanpakken. In Aziatische landen gebruikt meer erg veel kokosolie, het is geen toeval dat het percentage schimmelinfecties in deze landen erg laag ligt. Kokosolie is verkrijgbaar is de natuurwinkel, of op het internet op verschillende webshops.