schimmelinfectie supplementen

Laatste Update: 24 februari 2021

Kokosolie houdt de verschijnselen van candida tegen

Er is een nieuwe rage opkomst in de keuken genaamd kokosolie. De sterrenkoks op tv komen er als eerste mee op de proppen en vervolgens wordt het door de "Nederlandse keuken" gekopieerd. Kokosolie wordt in Aziatische landen al jaren lang gebruikt (soms komt de vetinname voor 80% uit kokosolie) en eindelijke is het in Nederland ook in opkomst. Kokosolie wordt niet alleen gebruikt voor de smaak, maar het heeft ook vele gezondheidsvoordelen. Candida en schimmelinfecties wordt door het caprinezuur, laurinezuur en caprylzuur in de kokosolie natuurlijk aangepakt(1)! In dit artikel de voordelen van kokosolie en waarom het candida en schimmelinfecties tegen gaat.

Lees meer: "Wat is een schimmelinfectie"

Lees meer: "Candida blog"

Wat zit er in kokosolie wat candida tegengaat?

Wanneer we naar de samenstelling kijken van kokosolie valt deze onder de verzadigde vetten. Het bestaat uit meer dan 85% verzadigde vetten, echter wanneer we naar de vetzuren kijken van kokosolie verschilt dit nogal vergelijken met vergelijkbare bronnen van verzadigd vet. Bijna 70% van kokosolie bestaat uit middellange vetzuur ketens en het voordeel hiervan is, is dat deze middellange vetzuur ketens makkelijker en sneller kunnen worden omgezet in energie. Hieronder een tabel wat de vetzuutsamenstelling van kokosolie.

ingredienten kokosolie
Vetzuursamenstelling kokosolie

Caprinezuur
Het caprinezuur in de kokosolie heeft het vermogen om de candida schimmel te bestrijden(2). Dit "speciale" zuur desintegreert de membranen van de candida schimmel zodat de candida schimmel en mindere weerstand heeft. Hierdoor is het makkelijker om je darmen "candidavrij" te krijgen/houden. En zijn zelfs mensen die last hebben van candida overgroei de kokosolie drankjes op de lege maag drinken zodat dit nog sneller de candida schimmel kan bereiken en de membranen kunnen afbreken. Niet alleen de candida schimmel wordt aangepakt, je hele darmflora krijg alsware een "douche" waardoor deze gereinigd wordt.

Wist je dat.... Caprinezuur het meest effectieve vetzuur is, om de candida schimmel te bestrijden?

Laurinezuur
Laurinezuur heeft het vermogen om de bacteriën die leven in het maag- en darmkanaal te vernietigen(3). Kokosolie bestaat ongeveer voor 50% uit laurinezuur, dus een dagelijkse portie hiervan kan wonderen doen. Het grappige is, is dat dit zuur de bacteriën die een goede invloed hebben op de darmflora niet beschadigd worden, het zuur richt zich enkel op de bacteriën die een negatieve invloed hebben! In overvloed, kan de candida schimmel problemen veroorzaken. Laurinezuur houdt dit tegen!

Andere voordelen van kokosolie:

 • Kokosolie heeft weinig energie en enzymen nodig om afgebroken te worden
 • Helpt om eiwitten en mineralen beter op te nemen
 • Wordt de vorming van schimmels in je mond
 • Geeft je haar meer kracht en het geeft je een natuurlijke glans
 • Houdt je cholesterol waarde in evenwicht
 • Het is ideaal om mee te bakken en braden
 • Zorgt voor verlaging van de bloeddruk
 • Verhoogt je weerstand en je immuunsysteem
 • Etc. Etc.

Conclusie
Heb je last van (vaginale)schimmelinfecties, dan kan het geen kwaad op kokosolie te gebruiken. Naast de lekkere smaak zal het ook nog eens je candida schimmel aanpakken. In Aziatische landen gebruikt meer erg veel kokosolie, het is geen toeval dat het percentage schimmelinfecties in deze landen erg laag ligt. Kokosolie is verkrijgbaar is de natuurwinkel, of op het internet op verschillende webshops.

Bronnen:

 1. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1995764511600783
 2. https://web.b.ebscohost.com/abstract?direct=true&profile=ehost&scope=site&authtype=crawler&jrnl=21856486&AN=84442435&h=Nh0vYGw58fFyQW9581OvD6WkOIrOTNgU1ZLZpMAOK5DcHw0DRr%2bMd3yJUN%2f7p0uCDpmMNtipd3vA2TbtAlWo5w%3d%3d&crl=c&resultNs=AdminWebAuth&resultLocal=ErrCrlNotAuth&crlhashurl=login.aspx%3fdirect%3dtrue%26profile%3dehost%26scope%3dsite%26authtype%3dcrawler%26jrnl%3d21856486%26AN%3d84442435
 3. https://journals.sagepub.com/doi/full/10.1177/0963689719881366

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

  1. Dat dacht ik zelf eerst ook, echter onderzoek laat zien dat het bij kokosolie iets anders gaat wat betreft de verzadigde vetten en de cholesterol.

   Kokosolie heeft een verzadigd vet laurinezuur. Het is aangetoond dat laurinezuur juiste de goede HDL cholesterol bevorderd doordat de verhouding cholesterol in het lichaam verbeterd wordt. Daarbij kan kokosolie de werking an de schildklier bevorderen, wanneer de schildklier niet goed werkt kan dat bijdragen aan te hoge cholesterolwaarden.

   Neem een kijkje op de volgende site voor meer informatie:

   http://www.doctoroz.com/videos/surprising-health-benefits-coconut-oil

 1. Ik laat zeer regelmatig mijn cholesterol testen en het heeft er bij mij opgewezen dat mijn ldl zeer sterk stijgt als ik kokosolie gebruik en (met mij meerdere mensen..) Voeg ik alleen kokosolie toe aan mijn dieet dan stijgt mijn slechte cholesterol enorm. Voor mijn ldl is de kokosolie helaas funest!

 2. Bij mij .. Ook te hoog Cholesterol .. Vorig jaar diëtist geweest ...mocht absoluut geen kokosnoten meer gebruiken..

  Dit jaar weer diëtist geweest .. Moet absoluut kokosmat gebruiken..
  Zijn er achter gekomen .. Dat het toch anders werkt als ze eerst dachten..

  Ik merk gewoon dat ik enorme energie krijg ervan ... Dus ik zou zeggen, ga op je gevoel af.

  Als je , je beter gaat voelen, lijkt het mij niet dat het slecht voor je is ..

 3. Bij mij .. Ook te hoog Cholesterol .. Vorig jaar diëtist geweest ...mocht absoluut geen kokosolie meer gebruiken..

  Dit jaar weer diëtist geweest .. Moet absoluut kokosolie gebruiken..
  Zijn er achter gekomen .. Dat het toch anders werkt als ze eerst dachten..

  Ik merk gewoon dat ik enorme energie krijg ervan ... Dus ik zou zeggen, ga op je gevoel af.

  Als je , je beter gaat voelen, lijkt het mij niet dat het slecht voor je is ..

 4. Kan iemand mij vertellen hoe ik hetmoet gebruilen???? Als dranlje en als bakken.???? En hoeveel per dag??????

  1. Kokosolie kun je prima gebruiken bij het bakken, Tini.
   Als je niks bijzonders te behandelen hebt, is bakken met kokosolie voldoende.

 5. Cholesterol is 1 van de bouwstenen van je cellen. Door cholesterol-arm te gaan eten, plegen we roofbouw op cellulair niveau. Hierdoor komen cellen en (vooral ook) hersencellen in de problemen. Vooral daarom ook explosieve stijging van mensen met alzheimer en andere welvaartsziekten. Ook is de consumptie van zoet en zetmeel een belangrijke factor hierin.

  Ik eet al jaren vet, blijf slank en gezond en ben sinds kort nóg meer vet gaan eten. Gezonde vetten wel te verstaan. Dit vanwege het boek van Amy Berger, De alzheimer aanpak. En ik laat "zoet en zetmeel" steeds meer staan.

  Mensen, een paar vuistregels:
  1. Gooi slaolie (sowieso afvalolie), zonnebloem-, soja- en maisolie alsjeblieft weg.
  2. Gebruik vooral olijfolie, echte roomboter, kokosolie. (en nog een paar andere oliën en vetten)
  3. Hoe meer bewerkt het voedsel te koop is, hoe verder het van de echte natuur afstaat, des te slechter is het voor jou, mij en ons als mensheid.

  Kokosolie kan je ook gewoon rechtstreeks eten. In een volle yoghurt geroerd is het zelfs verrassend lekker. Let overigens wel op dat je koudgeperste olie hebt die niet boven de 55 graden is geweest. Hoe zie je dát nu weer? Kokosvet moet er 'levendig' uitzien en niet als een egale witte kleur.
  Olijfolie (alleen extra vierde kiezen) kan je ook rechtstreeks innemen.
  Lijnzaadolie ook, maar is wel 'effe' wennen; beetje bitter. Erg goed vanwege omega3 die we standaard te kort komen door overvloed aan omega6.

  -Inmiddels erg veel getikt, maar kreeg inspiratie- 😉

 6. Goed artikel RJ. Kokos zit ook als caprylzuur in de candiplex capsules. Die zijn fijn om te gebruiken, ik neem er 2 keer daags 1 en het werkt goed bij mij. Dit is het eerste keer nu dat ik ook echt verschil zie, ik heb al veel andere dingen gebruikt. Aanrader dus

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

1 Shares
Tweet
Pin
Share1