schimmelinfectie supplementen

Laatste Update: 24 maart 2021

Natuurlijke supplementen tegen candida en schimmelinfecties

Iedere levende cel op de wereld heeft een eigen natuurlijke vijanden. Zo heeft de candida schimmel ook natuurlijke vijanden die het liever niet tegen komt! Wanneer we een candida/schimmelinfectie oplopen kunnen deze natuurlijke vijanden je helpen om van dit probleem af te komen. Elke jaar stijgt de ontwikkeling op medisch en technologisch gebied! Ook de ontwikkeling wat betreft voeding en supplementen blijft niet stil staan. Vandaag de dag zijn en "speciale" supplementen in de winkel verkrijgbaar wat het leven van een schimmelinfectie in de weg zit. Ik noem het "speciale" supplementen, maar eigenlijk zijn het algemeen bekende supplementen!

Hieronder de lijst met supplementen die ik ga bespreken:


Knoflook
Knoflook heeft de eigenschap om de groei van de candida schimmel tegen te gaan. Hierdoor maakt het knoflook een extreem effectieve anti-candida supplementen(1). Je kunt knoflook toevoegen aan elke maaltijd 1 á 2 teentjes per dag, maar voor diegene die partners hebben, bestaan er ook supplementen waarin knoflook extract verwerkt is.

Grapefruit zaad
Naast dat het een natuurlijke antibiotica is (door de antioxidanten) is het ook een natuurlijke anti-schimmel supplement. Dit supplement zorgt er niet alleen voor dat de groei van de schimmel wordt tegengegaan (zoals veel supplementen) zorgt Grapefruit zaad extract ook voor het elimineren van de schimmel(2). Pure grapefruit zaad extract is niet te drinken en daarom mix men het vaak in een drankje of gaat het samen met andere supplementen.

Het axtract van grapefruit zaad kan ook gesmeerd worden op de huid wanneer je een schimmelinfectie hebt, dit heeft een helende werking voor de huid en dood het de schimmels.

Vitamine B, Calcium en Zink
Je lichaam functioneert het beste wanneer het genoeg van alle soorten vitamine en mineralen binnenkrijgt. Het is niet altijd mogelijk om alle vitamine voldoende binnen te krijgen. Voldoende vitamine B, Calcium en zink levert een grotere kans op slagen op, in de strijd tegen candida doordat het je immuunsysteem versterkt!

Appel azijn
Pure appel cider azijn is een enorme candida "killer". Het smaakt weliswaar voor geen meter, maar het gaat de schimmels tegen(3). Het slikken van 2 lepels per dag kan een enorme bijdrage leveren met de strijd tegen een schimmelinfectie. Het is niet lekker, maar het kan gerust gecombineerd worden met andere drankjes.

Een tip: Neem appel zijn in combinatie met honing!

Detox supplementen
Wanneer je een candida schimmel hebt, zijn er een aantal stappen die je moet ondernemen om hier vanaf te komen. Een belangrijke stap is de stap "Detox". De detox heeft de functie om jezelf eerst van alle candida schimmels te ontdoen. Een detox kan met behulp van voeding in combinatie met supplementen. Deze supplementen helpen je, om je lichaam "schoon" te maken.

Probiotica
Ik heb een heel artikel gewijd aan de werking van probiotica op de candida schimmel en de bijbehorende schimmelinfecties. Probiotica is in elke supermarkt verkrijgbaar in de vorm van bijvoorbeeld yoghurt.

Lees meer: Probiotica en candida

de tuinenAlle bovenstaande supplementen zijn verkrijgbaar bij de lokale drogist of bij een speciaalzaak zoals "de Tuinen"

Een belangrijke vermelding:
Het is belangrijk om te weten dat supplementen een goede aanvulling zijn, maar geen vervanging. Er is niets beter dan de vitaminen en mineralen in natuurlijke voeding!

Voor meer informatie en tips om van je schimmelinfectie af te komen
Klik dan hier: Schimmelinfectie direct stoppen

Bronnen:

  1. https://aac.asm.org/content/49/1/473.short
  2. https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0217496
  3. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/jopr.12207

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

  1. goede tips maar wel een kleine opmerking bij het kopje appelazijn. Hier staat dat je honing erbij moet nemen voor de smaak. Dat is met candida geen goed idee omdat er suiker in honing zit en dat is de ideale voedingsbron van candida. Doe de appelazijn liever in wat bronwater met stevia. Wel de zoete smaak, geen voedingsbodem voor de candida schimmel.

    1. Honing is een mogelijkheid, maar natuurlijk wel in zeer kleine hoeveelheden. Echter, het beste zou zijn geen honing en appelazijn zo op te drinken. Is wel wat bitter van smaak, maar zeker goed te doen. Ik drink zelf 2x appelazijn voor een lagere bloeddruk, werkt vrij goed moet ik zeggen. Bedankt voor de aanvulling!

  2. hallo jack weet je een vit b die niet zwaar op de maag ligt, ik heb nu een vit b gekozen die dat wel doet en het stinkt heel erg bah. hoor graag je ervaringen bedankt met vr gr ingrid nieuwland

  3. Ik ben van de candida ellende afgeraakt door de candiplex strong te gaan gebruiken die onder andere de knoflook en grapefruitzaad bevat zoals je beschrijft in je uitstekende artikel, maar het stofje dat ook erg belangrijk is is caprylzuur en pau d arco. Het is mijns inziens niet het ene of het andere het is de COMBINATIE die het hem doet, tenminste dat is mijn ervaring. Ga door jack met het schrijven van dit soort van goede artikelen. Gr. Manja

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share