Schimmelinfectie

Laatste Update: 6 december 2022

Darm parasieten gelinkt aan schimmelinfectie

Ik kreeg onlangs een vraag gesteld over parasieten en schimmelinfecties.  Het kan heel goed zo zijn dat chronische gezondheidsklachten veroorzaakt worden door parasieten, aanwezig in het lichaam.

Het gevaar van een schimmelinfectie of candida overgroei is dat de kans op parasieten toeneemt. Dit komt omdat de candida albicans een laag aanbrengt in de darmen waardoor er een omgeving gecreëerd wordt die andere indringers voet aan de grond bied.

Goede & Slechte Bacteriën

Je lichaam lijkt één enkel organisme, echter van binnen leven 100 triljoen soorten bacteriën.  Zonder deze bacteriën zouden we niet kunnen leven. Ze zijn essentieel voor een goede immuunsysteem werking en het verteerproces van voedsel. Er zijn zelfs bacteriën die invloed op je gewicht lijken te hebben. Hoe hoger het aantal bacteriën van die familie, hoe lager het BMI (1).

Echter, wanneer je veel klachten hebt in de maag en darmen, dan kan dat duiden op een verstoring van het evenwicht in de groei van bacteriën en andere organismen in je lijf.

De meeste van de bacteriën zul je vinden in de spijsvertering en vooral daar ontstaan dan ook veel klachten.

Niet geheel verwonderlijk, zitten daar ook meestal de parasieten of schimmelinfecties. Zij ontstaan wanneer de balans verstoord is geraakt (vaak door externe bronnen) en de slechte bacteriën de overhand krijgen (2).

Menselijke parasieten

Ik was aan het zoeken op het internet en volgens verschillende onderzoeken en bronnen hebben 8 uit de 10 Amerikanen een parasiet in het lichaam zitten.
Deze parasieten zijn gelinkt aan een candida infectie en de symptomen hiervan.
Volgens dr. Ross Anderson, expert op het gebied van menselijke parasieten, heeft 85% van de mensen in Noord Amerika last van een parasiet infectie.

Volgens sommigen kan het getal zelfs nog veel hoger liggen dan dat.
Deze aanname werd tevens onderbouwd door dr. Hulda Clark, een bekende auteur op het gebied van gezondheid.

Het gevaar van parasieten is dat deze belangrijke voedingsmiddelen van het lichaam afpakken om zelf te overleven in ons lijf.
Het kan heel goed zo zijn dat menselijke parasieten, één van de verborgen oorzaken zijn van verschillende vreemde gezondheidsklachten.
De symptomen verschillen vaak per persoon, maar vaak heeft het te maken met problemen in de spijsvertering.

Dit betekent echter niet dat parasieten alleen voorkomen in de darmen. Ze komen ook voor op andere plaatsen in het lichaam!

Oorzaken van de verschijning van parasieten

Het is moeilijk om te zeggen waardoor je parasieten in je lichaam krijgt.
Je kunt ze krijgen via een huisdier, omdat dieren regelmatig last krijgen van parasieten.
Een aantal daarvan zijn overdraagbaar naar de mens. Tevens kun je parasieten oplopen wanneer je reist naar verre landen. Deze zijn gevaarlijk en moeten per direct behandeld worden!

Je kunt ook parasieten krijgen via voeding (vooral bewerkte) of zelfs verse groente die niet goed schoongemaakt is. Daarbij worden klachten vaak erger wanneer je te veel bewerkte voedingsmiddelen eet omdat er dan eerder een ophoping ontstaat in de darmen waar de parasieten op kunnen leven.

Diagnose

De beste manier om te kijken of je last hebt van een parasiet, is door een laboratorium onderzoek. Het beste is om contact op te nemen met een expert op het gebied van spijsverteringsproblemen.

Mogelijke klachten door parasieten

darm parasieten symptomen

Het kan natuurlijk zijn dat je last hebt van alle bovenstaande klachten, maar dat betekent niet altijd dat je daadwerkelijk last hebt van een darm parasiet of een andere vorm!

Hieronder een video fragment over menselijke parasieten en de symptomen:

Behandelmogelijkheden

Medicijnen

Er zijn verschillende manieren om je lichaam te ontdoen van parasieten en candida overgroei. De eerste manier is door middel van medicijnen. Allereerst wordt er vastgesteld welke parasiet in er je lichaam zit.
Vervolgens worden daar de medicijnen op aangepast om deze parasiet aan te pakken.

Wel moet opgemerkt worden dat niet alle receptmedicijnen altijd even effectief werken. Wanneer je merkt dat de klachten niet minder worden dan is het verstandig om zelf onderzoek te doen naar amdere oplossingen.

Natuurlijke oplossing

Naast medicijnen zijn er ook voldoende opties in de natuurlijke alternatieve hoek. Denk aan voedingsvezels, natuurlijke remedies en met name een colon cleanse. De meeste parasieten zitten in de darmen omdat door de jaren heen daar ophopingen van afvalstoffen zitten.

Dit creëert een perfecte omgeving voor een parasiet om te wonen. Door deze perfecte omgeving weg te nemen wordt het voor een parasiet veel moeilijker om te overleven. Een colon cleanse kun je professioneel laten uitvoeren of met een speciale kit verkrijgbaar bij de betere natuurwinkels. Vanzelfsprekend altijd eerst overleggen met een professional omdat er altijd bijwerkingen zijn!

Conclusie

De link tussen een schimmelinfectie en parasieten bestaat. Het kan zijn dat je naast een schimmelinfectie ook last hebt van parasieten. Dit komt met name voor bij een chronische schimmelinfectie zoals candida overgroei! Wanneer je merkt dat je last hebt van de meest gangbare symptomen zoals oververmoeidheid, maagklachten en allergieën, dan is het verstandig om een onderzoek te laten doen.

Zelf ben ik geschrokken van het aantal mensen met menselijke parasieten. Dit geeft aan dat er vaker onderzocht moet worden of iemand last heeft van menselijke parasieten!

De darmparasiet dientamoeba Fragilis en candida

Aan het begin van de week heb ik een vraag gehad of de darmparasiet dientamoeba fragilis een invloed heeft op candida. Nadat je dit artikel hebt gelezen kan je concluderen dat dit inderdaad het geval is.

Echter heb ik nog niet een concreet voorbeeld genomen van welke parasieten en nu invloed hebben op schimmels.
Hieronder een stukje over de darmparasiet Dientamoeba Fragilis.
In het vervolg zal ik refereren naar "parasiet" in plaats van Dientamoeba Fragilis.

Dientamoeba Fragilis
Toen men voor het eerst deze parasiet had ontdekt ging men er vanuit dat deze compleet onschadelijk was voor mensen.
Bij nader onderzoek bleek men er compleet naast te zitten.
De parasiet zorgt voor veel gasvorming, diarree en heel erg veel buikpijn (3).

Het vervelende is dat er bij wel 50% van de mensen die deze parasiet in de darmen hebben, er ook een aantal vormen van candida groeit.
Wanneer de parasieten verwijderd worden zullen de candida gisten uiteindelijk ook verdwijnen aangezien ze geen vat meer hebben op het slijmvlies van het darmkanaal.

Normaal gesproken kan men de parasiet doen verdwijnen met behulp van medicijnen die via de dokter voorgeschreven worden. Hieronder ook nog een aantal tips die kunnen helpen.

 1. Eet iedere dag 2 tot 3 teentjes knoflook
 2. Neem oregano olie
 3. Vermijd suiker zo veel mogelijk

Bronnen:

 1. https://bmcbiol.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12915-019-0699-4
 2. https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fcimb.2012.00141/full
 3. https://journals.asm.org/doi/full/10.1128/CMR.00076-15

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. ik heb 14 dagen diaree moest 1 dag overgeven koud pijn in de buik en hoofdpijn, pijn onder in de rug en de zij ,wat kan dat zijn?

 2. Beste Jack,

  Heb je wel eens gedacht aan Borax om parasieten de meeste schimmels
  en candida te bestrijden ?
  Het is een zacht middel dat zeer effectief werkt, en ook nog eens erg goedkoop is.
  1/8 theelepel per liter water, 4 dagen op, 3 dagen af protocol. zachtjes opbouwen, sommige mensen kunnen een krachtige detox reactie ontwikkelen.

  1. Wie heeft ervaring met Borax? Ik vind het op de website als VSM. Welke kan ik het beste gebruiken? En waar koop ik het?

 3. Ik heb de parasiet blastocystis hominis (sterk positief) en daardoor al maanden exceem en hoge rugpijn. Huisarts schreef Metrodinazol kuur voor maar geen resultaat.
  Gebruik nu amper suiker, oregano capsules en knoflook maar parasieten winnen het steeds nog.
  Wat nu ? Krijg geen zwaardere kuur en ben ten einde raad.

  1. Doordat parasieten vaak in de darmen aanwezig zijn is het belangrijk om de darmflora zo veel mogelijk te versterken. Probiotica kan een goede aanvulling zijn op uw dieet en wellicht is een colon cleanse een mogelijkheid? Evenals zijn er nog een aantal natuurlijke remedies die wellicht kunnen werken.

   Grapefruit seed extract
   Appel cider azijn
   Tea tree olie
   Goldenseal

   Hieronder een aantal aanvullende artikelen:
   https://www.optimalegezondheid.com/probiotica-special-deel-1-waarom-is-probiotica-zo-gezond/
   https://www.optimalegezondheid.com/appelcider-azijn-als-bondgenoot-tegen-een-schimmelinfectie/
   http://altmedicine.about.com/cs/conditionsitoq/a/Parasites.htm

   Natuurlijk wel goed overleggen met uw arts - omdat een aantal natuurlijke remedies invloed kunnen hebben op medicatie.

   Ik heb nog even voor u gekeken en blijkbaar is een combinatie met goldenseal vrij effectief (google op ''Woman cured of b. hominis using TCM protocol'').

   Heel veel succes!

   1. IK heb het zelfde. blastocystis hominis, en al 6 jaar diarree. ook al een keer een antibioticakuur gehad. Toen was hij even weg maar hij is weer teruggekomen.
    Weet nu ook niet meer wat te doen.

    Maar wat bedoel je met colon clean? Een darmreinigskuur ofzo? Of darmspoelingen?

    1. Colon Clean is een darmreinigingskuur. Bijvoorbeeld met behulp van een klysma.

 4. Ik heb steeds last van mn darmen, ze maken zo veel lawaai en ik moet de hele dag eten om op gewicht te blijven. Ik bn 1.71 en weeg op dit moment 47 kilo. Ik heb een darmonderZoek gehad, alles was in orde. Toch heb ik steeds last van mn onderbuik, onderrug, ben al maanden misselijk! De huisarts weet t ook niet. Ik word er gek van en ben radeloos! Heeft iemand misschien een tip?

  1. Het alternatieve circuit ingaan! Laboratorium RP Vitamino is de enige die goed en uitgebreid test op de juiste parasieten. Via huisarts worden er maar 4 getest en nog niet eens de juiste. Bij RP Vitamino worden er 14 getest, dus zoek een goede orthomoleculaire arts.

 5. Ik heb al maanden last van een fikse huidschimmel op rug en borst, ook last van winderigheid, boeren, schimmelnagel maar het ergste van alles een vervelende metaalsmaak in mijn mond. huisarts vroeg ontlastingsonderzoek aan en men vond een shiga toxine E coli bacterie welke selflimiting moest zijn. Ben nu bezig met candida dieet en ben rigoreus gestopt met suikers etc. Heb ook zo"n last van spierpijn. Hoe lang gaan deze klachten nog duren of zit ik helemaal in de verkeerde hoek?

  1. Hoi Margreeth,

   Het is me niet helemaal duidelijk of het candida dieet, en dus het stoppen met suikers, op voorschrift van de arts gebeurt, of dat dit eigen initiatief is. Als het eigen initiatief is, moet je dit wel overleggen met je behandelend arts.

   Succes,
   Jack

 6. Wat me verbaast, is dat niemand op deze site denkt aan de prima en grondig onderzochte, effectief bewezen parasietenkuur van Hulda Clark, met alsem wormwood, kruidnagel en zwartewalnoottinctuur - dé parasietendoder bij uitstek!

  1. Zijn dat verschillende pilletjes of kruiden, of zit dit alles in 1 pil? Hoe heb je het gebruikt? Ik heb zelf candida. En zoek naar goede alternieven tegen deze nare schimmel. De dokter is geen optie meer. Ik krijg het keer op keer terug met allerlei klachten. Suikervrij helpt, maar tijdelijk. MSN heb ook gebruikt, maar is ook tijdelijk.
   Hoop dat je wat tips hebt van Hulda Clark. Heb de site gevonden, maar er is geen advies hoe te gebruiken om candida of parasieten te bestrijden.

   Groetjes!

   1. orthisept van Orthica is tegen allerlei schimmels en bacterien: Ik heb het ca 2 weken gebruikt 2 daags 2 capsules na de maaltijd.

    Omdat ik ook moe was (lever overbelast) heb ik lymphomyosot en hepeel tabletjes gebruikt (van het merk (Heel).... 3 x daags van elke tabletje 1 samen in de mond laten smelten onder de tong.

    en een geode probiotica, elke avond voor het slapen 1 capsule openen en oplossen in 1/2 glaasje lauw water.

    Met één maand was ik er helemaal vanaf! (candida+parasiet)

    Dit naast het candida diet, ,maar in minder strenge mate

  2. Ik vond de kuur van Hulda Clark veel te zwaar. Het ging gewoon niet, al die capsules en steeds meer.
   Fijn, die ervaring van Jap.

 7. Hi,

  Jarenlang last van darmparasieten met allemaal klachten. Ik heb medicijnen geslikt, alternatieven kant geprobeerd en nu sinds 1 1/2 week gebruik ik de papayapitten. Ik begon met 5 pitjes en langzaam opgebouwd tot 1 theelepeltje per dag. Ik wil het er weken innemen en dan eventjes stoppen. Mijn buik is rustige. Ik heb dit gevonden op een site van Amerika

  Groetjes

  Martha

 8. Ik loop al 2,5 jaar met klachten.vreselijk aan diarree geweest.op dit ogenblik gaat de ontlasting wat beter. Ik heb via orthomoleculair arts een supplement om de darmflora te hersteen.
  Heb ook de parasiet dientamoebe fragilis tot 2 keer toe gehad. Een antibiotica gehad. Mijn ontlasting stast weer op kweek, evenals de urine en bloed weer.
  Volgende week de uitslag bij internist. Huisarts komt er niet uit.n
  Ik ben nirt de vrouw die ik was.
  Als de internist niet kijkt op candida ga ik naar de orthomoleculaur arts.
  Als ik op de site over de parasiet en candida lees, lees ik dat deze parasiet een schimmelinfectie kan veroorzaken.

  I last het weten als ik de uitslag heb. Pffff hoop nuntoch eens dat er iets uitkomt.

 9. Ik vraag mij af: zou apo-lactoferrine een uitkomst kunnen zijn bij de bestrijding van blastocysis en dentamoebe? Ik zie dat Nutrisan dit nog verkoopt genaamd Nutrilactin.
  Groetjes,
  An

  1. Nee maar dit heeft ooit een diëtist voorgeschreven.
   Ik heb t nog niet uitgeprobeerd omdat de klachten zo goed als weg waren
   Maar nu weer terug...

   Neem dagelijks collediaal zilver (ook wel nano zilver van the healt factory dat is het beste merk) en neem daar 30 ml van de komende maand elke dag. Dit maakt slechte bacteriën en parasieten zwak/ dood
   Neem dan van merk vitakruid Para-DTX wat een natuurlijk product is die parasieten dood
   neem probiotica om je darmflora weer aan te sterken (die ik al voorschreef)
   Maar.....of je dit zonder begeleiding moet doen????

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

4 Shares
Tweet
Pin4
Share