Wat is fibromyalgie?

Wat is fibromyalgie precies?

wat fibromyalgie

Fibromyalgie is een erg vervelende aandoening om te hebben omdat er geen duidelijke oorzaken en symptomen te vinden zijn. Dit verklaart waarom de diagnose erg lastig is en daarom is het goed mogelijk dat mensen er zijn die rondlopen met deze aandoening zonder dit zelf te weten!

Vooral vrouwen lopen risico op deze aandoening. 90% van alle fibromyalgie patiënten zijn vrouw.

Als fibromyalgie letterlijk gaat vertalen betekent het: pijn in het bindweefsel en de spieren.

Deze aandoening valt ook wel onder de categorie reumatische aandoeningen, maar heeft een tijd geduurd voordat fibromyalgie officieel erkend is als een ziekte. Fibromyalgie komt vaker voor dan men denkt en ongeveer drie procent van de volwassen hebben hier last van (3%). Waarom deze aandoening vaak alleen maar bij vrouwen voorkomt is niet echt bekend. Fibromyalgie is een relatief "nieuwe" aandoening en daarom is het eigenlijk over de hele aandoening niet echt heel erg veel bekend.

Fibromyalgie is een chronische aandoening

Fibromyalgie is een chronische aandoening die bestaat uit spierpijn en spierstijfheid in combinatie met andere symptomen zoals:

  • Slecht slapen
  • Vermoeidheid
  • Vele angsten
  • Slechte stoelgang
  • Veel stress
  • Chronisch oververmoeid.
  • en nog veel meer...

"Oorzaak en Symptomen"

Het vreemde is, is dat deze aandoening een heel groot deel van de Nederlandse bevolking treft en dat er op dit moment nog steeds geen duidelijke oorzaak is gevonden. Mede door deze reden is hier ook nog geen oplossing voor gevonden. Ook is de diagnose van fibromyalgie niet al te snel gemaakt, dit komt omdat het vrij algemene symptomen heeft en daarnaast zien fibromyalgie patiënten er gewoon uit!

Het is niet dat de knappe koppen van de wereld niets aan de aandoening doen, steeds komt deze aandoening hoger op het prioriteitenlijstje te staan en krijgt steeds meer aandacht. Fibromyalgie staat in het rijtje van reumatische spier aandoening, omdat pijnlijke spieren de meeste klachten van fibromyalgie patiënten zijn.

"De schuld"

De schuld van fibromyalgie wordt vaak gegeven aan het niet goed functioneren van neurotransmitters. Deze neurotransmitters zorgen voor het functioneren van het lichaam. Daarnaast functioneert het immuunsysteem niet helemaal meer zoals het oorspronkelijk bedoelt is. Het vervelende van deze aandoening is, is dat het ene symptoom het andere symptoom weer aansteekt.

"Slaap"

SlaapOok het slapen van mensen met fibromyalgie wordt beïnvloed. De slaap is een stadia waar het lichaam zichzelf weer herstelt. Omdat deze slaap ernstig wordt beïnvloed zijn mensen met fibromyalgie niet helemaal is staat om hun eigen lichaam natuurlijk te herstellen. Vandaar dat fibromyalgie patiënten ook vaak erg moe zijn.

De reden waarom men vaak last heeft van spierpijn, komt omdat de spieren van fibromyalgie patiënten vaak gespannen zijn en moeilijk kunnen ontspannen. Hierdoor krijgt het lichaam (en de spieren) ook niet de kans om zich te herstellen.

Fibromyalgie aanpakken

Wil je meer weten over fibromyalgie, kijk dan rustig op deze website. Zelf heb ik veel mensen geholpen met het aanpakken en het verlichten van hun fibromyalgie en ben ik achter een aantal belangrijke factoren gekomen die er voor zorgen dat fibromyalgie weer dragelijk wordt.

Iedereen aandoening heeft bepaalde factoren waardoor de aandoening wordt "geprikkeld". Zo heeft fibromyalgie ook een aantal prikkels die er voor zorgen dat je meer pijn krijgt.

Meer informatie over fibromyalgie en hoe je dit kan aanpakken!

Fibromyalgie Weg Methode!