Fitness

Laatste Update: 28 november 2016

Zes manieren om tijd te besparen op de sportschool

Veel mensen werken 40 uur per week, hebben ook nog gezinsverantwoordelijkheden, sociale verplichtingen, en willen misschien ook nog wel eens tijd voor zichzelf overhouden. Met een drukke week kan het niet vreemd zijn dat de meeste mensen het liefst zo weinig mogelijk tijd in de sportschool doorbrengen. Mede hierdoor hebben we zes tips de je helpen het meeste uit jouw bezoek aan de sportschool te halen zonder dat je hiervoor langer hoeft te blijven.

1. Zorg ervoor dat jij je goed voorbereid

Hoe vaak gebeurt het dat je slechts een beperkte hoeveelheid tijd hebt om naar de sportschool te gaan, maar een kwart van de tijd nodig hebt om alles bij elkaar te zoeken? Voordat je naar de sportschool gaat op de fiets of in de auto (misschien zelfs lopend) moet je er eerst voor zorgen dat je helemaal klaar bent om te gaan trainen.

Zorg ervoor dat eventuele koptelefoons uit de knoop worden gehaald, zorg ervoor dat je de muziek thuis al geselecteerd hebt, zorg ervoor dat jouw water (of sportdrank) thuis al vol zit zodat je dit niet bij de sportschool hoeft te doen. Natuurlijk duurt het niet zo lang om water te halen, maar al deze kleine pauzes worden uiteindelijk wel belangrijk. Zodra je de sportschool binnenstapt, zorg er dan voor dat je klaar bent om te gaan trainen.

2. Doe iets wat je leuk vindt

Lichaamsbeweging is bijna niets aan als je iets gaat doen wat je helemaal niet leuk vind. Zorg daarom voor iets wat je WEL leukt vindt waardoor je calorieën verbrand, een beter humeur krijgt, en op hetzelfde moment de hoeveelheid stress van die dag verlicht. Na een stressvolle dag kan het bijzonder prettig zijn om bijvoorbeeld aan Yoga te doen en je eventjes helemaal te concentreren op het evenwicht van jouw lichaam.

Of misschien heb je juiste een vervelende dag gehad en kun je het beste gaan spinnen om al die frustratie van je af te gooien. Als je iets doet wat je leuk vindt dan is de kans veel groter dat je voor jouw plezier gaat.

3. Vermijd de piekuren

Het is natuurlijk niet altijd mogelijk, maar het zou het beste zijn als jij jouw training zou kunnen inplannen wanneer het niet al te druk is. Soms heb je een bepaalde routine waaraan je graag vast houdt en dan kan het redelijk frustrerend zijn als iemand hier telkens mee bezig is. Wanneer er minder mensen zijn is de kans ook veel minder dat je snel afgeleid wordt door iemand anders die ‘snel even een praatje wil maken’.

4. Maak gebruik van High-Intensity Interval training

Hoewel je het aantal minuten dat je in de sportschool zit wilt minimaliseren, wil je natuurlijk wel de hoeveelheid calorieën die je verbrandt tijdens het trainen maximaliseren. Daarom is het een goed idee om High-Intensity Interval training te proberen om op die manier flink wat calorieën te verbranden. Probeer een minuut van intensieve training en dan twee minuten met een normaal tempo. Als je bijvoorbeeld op de loopband staat probeer dan eens tijdens de training te sprinten in plaats van een constant tempo aan te houden. Je zult echt merken dat het een zeer duidelijk verschil maakt.

5. Laat jouw spieren harder werken

Een andere manier om de hoeveelheid calorieën die we verbranden te maximaliseren is door oefeningen te doen die met meer dan een spiergroep tegelijk werken. Doe bijvoorbeeld crunches op een stabiliteitsbal om zo niet alleen jouw complete middel te trainen, maar ook nog eens jouw armen en benen. Hoe meer je ineens kunt doen, hoe minder tijd je uiteindelijk nodig hebt om in de sportschool te blijven.

6. Zorg voor een goede douche-strategie

Als je op de sportschool onder de douche gaat na de training zorg er dan voor dat je een bepaald plan voor ogen hebt om dit zo snel mogelijk te doen. Als je bijvoorbeeld een les neemt (Zumba bijvoorbeeld) zorg er dan voor dat jij je handdoek al bij je hebt op het moment dat je naar die les gaat. Dat maakt het veel gemakkelijker om snel naar de douche te gaan als de les eenmaal voorbij is. Op die manier hoef je niet eerst naar jouw kluisje heen en kun je waarschijnlijk een lange rij mensen voor zijn.

Voor sommige mensen is naar de sportschool gaan in het begin helemaal niet leuk, maar vergeet niet dat er verschillende manieren zijn waardoor je wel de voordelen krijgt en toch niet veel extra tijd in jouw eventuele training hoeft te steken.

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share