Appelciderazijn tegen jichtaanvallen

Appel cider azijn

Tegenwoordig hebben steeds meer  mensen over de hele wereld last van jicht.  De manier van behandelen gaat met medicijnen om jicht aanvallen te voorkomen.

Maar sinds de geneesmiddelen die worden gebruikt voor jicht vandaag de dag veel bijwerkingen hebben, gaan mensen met jicht steeds vaker op zoek  naar natuurlijke manieren om  jichtaanvallen te behandelen.

Een goed voorbeeld van een natuurlijk middel tegen jicht is appelciderazijn, en ga ik in dit artikel kort over hebben.

Natuurlijke remedie: appelciderazijn

Er zijn veel natuurlijke remedies om jicht te behandelen, maar één van de populairste is appelciderazijn. Appelciderazijn wordt  sinds de oudheid gebruikt als een natuurlijk huismiddel voor een hele reeks van gezondheidsproblemen een aandoeningen, met inbegrip van jicht.

Verse of biologische

Maar het moet verse of echte biologische appelciderazijn zijn die niet is gedistilleerd of gepasteuriseerd. Het is misschien moeilijk te krijgen in de meeste supermarkten, maar je kan deze speciale azijn krijgen in reformwinkels of andere gespecialiseerde gezondheidswinkels. Je zou een groot deel aan sediment of zaksel moeten zien op de bodem van de fles.

Appelciderazijn kan extern gebruikt worden en/of ingenomen worden om te helpen tegen  jichtpijn en om ontstekingen te verminderen. In dit korte artikel zal je ontdekken waarom dit soort azijn kan helpen om de symptomen van jicht te verlichten.

Ja, wie zou gedacht hebben dat iets zo duidelijk en simpel zo gunstig kan zijn in de strijd om jicht aanvallen te stoppen? Maar het is waar: Appelciderazijn kan je helpen je te ontdoen van je jichtklachten.

Een aantal van de bestanddelen van appelciderazijn kunnen zeer nuttig zijn bij het stoppen van jichtaanvallen en pijn.

Voordelen appelciderazijn

De voordelen van appelciderazijn, zoals met de meeste natuurlijke remedies, variëren van persoon tot persoon. Sommigen ondervinden snelle voordelen, anderen hebben iets meer tijd nodig.  Toch kan gesteld worden dat appelciderazijn is een zeer goed natuurlijk middel is.

Maar het moet dus wel verse niet-gedestilleerde en niet-gepasteuriseerde appelciderazijn zijn. De artikelen die je koopt in de supermarkt zijn voor grootschalige consumptie gemaakt en worden verwerkt zodat ze er goed uitzien.

Pure appelciderazijn is altijd bewolkt of troebel op de bodem.

Appelciderazijn drinken

Om het te drinken, moet je 3 theelepels appelciderazijn in een groot glas water mengen. Dit kan warm of koud, het maakt geen verschil voor het effect. Je kan kiezen welke manier je voorkeur heeft.

Drink drie keer per dag een glas. Als je wil kan je honing toevoegen om de smaakte verbeteren (het heeft zeker geen lekkere smaak). Zelfs nadat de symptomen verdwenen blijven veel mensen het gebruiken vanwege de vele voordelen voor de gezondheid.

*Natuurlijk wel in goed overleg met je huisarts of specialist voordat je begint met appelciderazijn. Want het kan de werking van bepaalde medicijnen beïnvloeden. 

Appelciderazijn smeren

Je kan ook direct gebruik maken van appelciderazijn op het getroffen gebied. Voeg 1/2 kopje appelciderazijn toe aan 3 kopjes warm water. Sommigen stellen voor 1 kopje te mengen met tot  3 koppen. Wederom je kan hiermee experimenteren om de dosis aan jezelf aan te passen.

Hoe dan ook, het getroffen gebied ongeveer 30 minuten deppen met dit mengsel en herhalen indien nodig. Je kunt ook een doek in de vloeistof dopen en deze rond de te behandelen plek wikkelen. Je kan hier ook wat honing aan toevoegen, dit keer niet voor de smaak maar voor de weldoende effecten die ook in honing zitten.

Onderdruk niet de symptomen

Bij het zoeken naar natuurlijke remedies die jicht genezen moet je in gedachten houden dat het niet alleen om de symptomen te onderdrukken.

Veel belangrijker is dat jicht aanvallen voorkomen worden. Want veel voorkomende jichtaanvallen eindigen met permanente schade aan de gewrichten, en mogelijke schade aan de nieren.

Gelukkig bieden natuurlijke middelen steeds vaker een oplossing voor verschillende klachten!

Succes!

.