Jicht supplementen

Laatste Update: 22 februari 2024

Appelciderazijn tegen jichtaanvallen

Appel cider azijn

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen over de hele wereld last van jicht.  De manier van behandelen gaat met medicijnen om jichtaanvallen te voorkomen.

Maar sinds de geneesmiddelen die worden gebruikt voor jicht vandaag de dag veel bijwerkingen hebben, gaan mensen met jicht steeds vaker op zoek naar natuurlijke manieren om jichtaanvallen te behandelen.

Het veranderen van de levensstijl is vaak de eerste stap (1). Daarna kan er gekeken worden naar natuurlijke middelen.

Een goed voorbeeld van een natuurlijk middel tegen jicht is appelciderazijn, en ga ik in dit artikel kort over hebben.

Natuurlijke remedie: appelciderazijn

Er zijn veel natuurlijke remedies om jicht te behandelen, maar één van de populairste is appelciderazijn. Appelciderazijn wordt sinds de oudheid gebruikt als een natuurlijk huismiddel voor een hele reeks van gezondheidsproblemen, en aandoeningen, met inbegrip van jicht.

Er is nu onderzoek gedaan naar appelciderazijn bij muizen. In dit onderzoek kwam naar voren dat het effect kan hebben op aandoeningen die door het aminozuurmetabolisme voor problemen zorgt. Zoals bij jicht. Het is nog een onderzoek in de beginfase, maar dit zijn hoopgevende resultaten (2).

Ook kan appelcider azijn gebruikt worden voor het beheersen van gewicht (3). Dit kan heel handig zijn, omdat overgewicht en jicht ook een samenhang hebben.

Verse of biologische

Maar het moet verse of echte biologische appelciderazijn zijn die niet is gedistilleerd of gepasteuriseerd. Het is misschien moeilijk te krijgen in de meeste supermarkten, maar je kunt deze speciale azijn krijgen in reformwinkels of andere gespecialiseerde gezondheidswinkels. Je zou een groot deel aan sediment of zaksel moeten zien op de bodem van de fles.

Appelciderazijn kan extern gebruikt worden en/of ingenomen worden om te helpen tegen jichtpijn en om ontstekingen te verminderen. In dit korte artikel zal je ontdekken waarom dit soort azijn kan helpen om de symptomen van jicht te verlichten.

Ja, wie zou gedacht hebben dat iets zo duidelijk en simpel zo gunstig kan zijn in de strijd om jichtaanvallen te stoppen? Maar het is waar: Appelciderazijn kan je helpen je te ontdoen van je jichtklachten.

Een aantal van de bestanddelen van appelciderazijn kunnen zeer nuttig zijn bij het stoppen van jichtaanvallen en pijn.

Voordelen appelciderazijn

De voordelen van appelciderazijn, zoals met de meeste natuurlijke remedies, variëren van persoon tot persoon. Sommigen ondervinden snelle voordelen, anderen hebben iets meer tijd nodig.  Toch kan gesteld worden dat appelciderazijn is een zeer goed natuurlijk middel is.

Maar het moet dus wel verse niet-gedestilleerde en niet-gepasteuriseerde appelciderazijn zijn. De artikelen die je koopt in de supermarkt zijn voor grootschalige consumptie gemaakt en worden verwerkt zodat ze er goed uitzien.

Pure appelciderazijn is altijd bewolkt of troebel op de bodem.

Appelciderazijn drinken

Om het te drinken, moet je 3 theelepels appelciderazijn in een groot glas water mengen. Dit kan warm of koud, het maakt geen verschil voor het effect. Je kan kiezen welke manier je voorkeur heeft.

Drink drie keer per dag een glas. Als je wil kun je honing toevoegen om de smaak te verbeteren (het heeft zeker geen lekkere smaak). Zelfs nadat de symptomen verdwenen blijven veel mensen het gebruiken vanwege de vele voordelen voor de gezondheid.

* Natuurlijk wel in goed overleg met je huisarts of specialist voordat je begint met appelciderazijn. Want het kan de werking van bepaalde medicijnen beïnvloeden. 

Appelciderazijn smeren

Je kunt ook direct gebruikmaken van appelciderazijn op het getroffen gebied. Voeg 1/2 kopje appelciderazijn toe aan 3 kopjes warm water. Sommigen stellen voor 1 kopje te mengen met tot  3 koppen. Wederom je kan hiermee experimenteren om de dosis aan jezelf aan te passen.

Hoe dan ook, het getroffen gebied ongeveer 30 minuten deppen met dit mengsel en herhalen indien nodig. Je kunt ook een doek in de vloeistof dopen en deze rond de te behandelen plek wikkelen. Je kunt hier ook wat honing aan toevoegen, dit keer niet voor de smaak, maar voor de weldoende effecten die ook in honing zitten.

Onderdruk niet de symptomen

Bij het zoeken naar natuurlijke remedies die jicht genezen moet je in gedachten houden dat het niet alleen om de symptomen te onderdrukken.

Veel belangrijker is dat jichtaanvallen voorkomen worden. Want veel voorkomende jichtaanvallen eindigen met permanente schade aan de gewrichten, en mogelijke schade aan de nieren.

Gelukkig bieden natuurlijke middelen steeds vaker een oplossing voor verschillende klachten!

Succes!

Bronnen:

 1. https://ard.bmj.com/content/65/10/1312
 2. https://globalresearchonline.net/ijpsrr/v74-1/06.pdf
 3. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1756464618300483?via%3Dihub

.

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Beste Jack,
  Ik heb met veel belangstelling je artikelen over het gebruik van apelciderazijn gelezen en direct een fles bij De Tuinen gekocht van het merk Holland Barret.
  Ik vraag me af of dit het merk is wat je bedoel en de inhoud zuiver organisch is. Uit het etiket maak ik het niet op en de inhoud is helder (geen troebele bodem).
  Jack.

  1. Dag Jack,

   Klopt, het is niet altijd duidelijk. Ik stond zelf laatst voor hetzelfde dilemma waarbij het om organische appel cider azijn gaat. Echter de bodem was niet troebel. Om te achterhalen of het organische is, kijk dan op de achterkant en daar moet iets staat van natuurlijke enzymen behouden en verder niet bewerkt.

   Succes!

   Jack.

   1. Dankjewel voor deze tip, Ria!
    Ik heb zelf geen ervaring met deze deze appelazijn, dus ben erg benieuwd of andere lezers hier ervaring mee hebben.

    Iemand?

  1. In zeer kleine hoeveelheden waarschijnlijk. Om appel cider azijn te maken begin je met appelsap en vervolgens wordt er gist toegevoegd om de suikers om te zitten in alcohol. Vervolgens wordt de alcohol omgezet in een soort zuur wat verantwoordelijk is voor de sterke smaak.

  1. Nee, dat is niet hetzelfde. Appelcider is de alcoholische drank, gemaakt van appels. Appelciderazijn ontstaat als de gisting van de cider, de fermentatie, doorgaat en de suikers om gaat zetten in bacteriën en gist.

   Groetjes,
   Jack

  1. Jazeker, Marieke. Doe één of twee theelepels appelazijn in een glas water en drink dit lekker op.

   Geniet van je zwangerschap!

 2. Is het niet beter om eerst de oorzaak te zoeken en dan de oorzaak wegnemen. Dat er steeds meer mensen jicht hebben komt door het hoge gebruik van suiker. De oorzaak wegnemen is nog steeds beter dan de symptomen te behandelen.

 3. ik gebruik sinds enkele jaren appelazijn tegen jicht en dit is effectiever dan medicijnen (en ik heb er al veel gehad ) ik kan het alleen maar aanraden . Voor de prijs moet je het zeker ni laten een paar € voor een flesje waar je meer dan een jaar mee toekomt .

 4. Hallo Jack,

  Ik gebruik appelazijn al enkele jaren, maar af en toe vergeet ik het in te nemen omdat ik veel heb om af te wisselen met andere producten zoals gemberwortel, komkommer, peen, olijven, Griekse Yoghurt enz..
  Nu neem ik de appelazijn weer gretig in want ik heb v/d week asperges gegeten en heb ik weer behoorlijk last van mijn gewrichten.

  Trouwens de appelciderazijn van AH is ook goed.

  Groet,
  Dick

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

12 Shares
Tweet
Pin2
Share10