Groene koffie extract

2017-01-16T08:53:33+01:00november 1st, 2013|Voedingsadvies|9 Reacties

Laatste update: door

Groene koffie extract

Het begint inmiddels een hele hype te worden. Je kunt de Amerikaanse TV niet aanzetten, of er wordt wel aandacht aan besteed: Groene koffie extract. Bij de naam ‘groene koffie’ denk je misschien aan biologische koffie, of aan speciale groene koffiebonen van een speciaal ras. Niets van dat alles.

Groene koffie is gewoon de naam voor koffiebonen zoals ze in de natuur, of eigenlijk op de plantages, groeien.

Wat is groene koffie?

Groene koffie is dus de naam voor dezelfde koffieboon die normaal geroosterd en gemalen in ons koffiezetapparaat eindigt. Dus als we spreken van groene koffie, dan hebben we het over de koffieboon die (nog) niet bewerkt is tot een pak gemalen koffie van DE, of wat voor merk dan ook.

Als we dus spreken over het Groene Koffie Extract, dan hebben we het dus over een puur natuur extract van de koffieboon zoals deze geplukt wordt op de plantages. Niks meer en niks minder.

De productie van ‘gewone’ koffie

Het is goed om eens stil te staan bij wat er met de normale koffie, zoals we die iedere dag drinken, gebeurt tijdens het productieproces. Dit is belangrijk om de voordelen van de groene koffie beter te kunnen bevatten.

Bij de productie van normale koffie, worden de bonen als groene koffiebonen geplukt en gedroogd Tot dat moment is er niks aan de hand. Maar daarna worden deze zelfde bonen gebrand waardoor een chemisch proces in de koffieboon in gang gezet wordt.

Door dit proces komen er maar liefst 700 verschillende chemische stoffen vrij die niet bestonden in de originele bonen, of alleen maar bestonden in een totaal andere vorm.

In feite heeft de koffie zoals wij die dagelijks drinken, nog maar weinig te maken met de originele boon. Ok, koffie is een lekkere oppepper, maar dit zet je toch wel aan het denken!

Dit is een heel mooi voorbeeld van het feit dat wij, als mens, onze natuurlijke voedingsbronnen zo aan het manipuleren en aan het bewerken zijn, dat er uiteindelijk een totaal ander product ontstaat, wat ook nog eens allerlei stoffen bevat waarvan we de gevolgen vaak nog niet eens kunnen overzien.

Gevolgen die vaak niet eens gezond zijn voor jou en mij als eindgebruiker. Aan de andere kant zijn er ook producten die juist door het branden hun gifstoffen verliezen, zoals bijvoorbeeld cashewnoten.

Hoe dan ook: Tijdens het branden worden niet alleen nieuwe stoffen gevormd, maar gaan ook veel gezonde voedingsstoffen verloren. En met het consumeren van groene koffie (extract) kunnen we de slechte stoffen vermijden en kunnen we alsnog optimaal profiteren van de gezonde voedingsstoffen die origineel in de koffiebonen aanwezig zijn.

En dat zijn er nogal wat!

De voordelen van Groene Koffie

Zoals eerder gezegd, door het consumeren, in wat voor vorm dan ook, van de originele en onbewerkte groene koffie, kunnen we veel voordelen voor onze gezondheid behalen. Voor de duidelijkheid ga ik zo nu en dan even vergelijken met de gewone koffie, om het hele verhaal wat duidelijker te maken.

Bloeddruk

Ten eerste is het groene koffie die juist je bloeddruk verlaagd. Dit in tegenstelling tot gewone koffie die juist de bloeddruk verhoogd.

Ontstekingsremmend

Bepaalde stoffen in de groene koffie werken ontstekingsremmend op de meest uiteenlopende soorten inwendige en uitwendige infecties.

Afvallen