• Hoe werkt een dieet tegen candida

Het candida dieet uitgelegd!

2016-11-04T14:08:37+01:00augustus 25th, 2011|Candida Dieet|28 Reacties

Laatste update: door

Hoe werkt het candida dieet eigenlijk?

Op het internet is er veel te lezen over het zogenaamde candida dieet. Maar wat houdt het nu precies in? Er zijn verschillende vormen van het candida dieet, maar allemaal hebben ze hetzelfde doel: De Candida Albicans uit je lichaam verbannen door het immuunsysteem hier specifiek tegen te weren.

[hana-flv-player video="http://optimalegezondheid.s3.amazonaws.com/videos/artikelen/candida/het candida dieet.mp4"
width="478"
height="360"
description="Het Anti Candida Dieet"
player="5"
autoload="true" autoplay="false"
loop="false" autorewind="true"
/]

Is het echt zo simpel?

Even een dieet volgen en je hebt geen schimmelinfectie meer. In theorie werkt het inderdaad zo, maar in de praktijk pakt dit toch vaak anders uit. Het candida dieet is meer dan alleen maar even je voedingspatroon aanpassen.

Laat ik eerst wat onduidelijkheid wegnemen. Het candida dieet is ontwikkeld door OptimaleGezondheid, en bestaat uit meer dan 30 recepten welke je kunt uitprinten. Dagelijks kan er één worden gekozen waardoor variatie op gezonde voeding wordt gewaarborgd en we structureel aan het verzwakken van de Candida werken.
Het candida dieet is een gericht stappenplan waarbij je de candida gist effectief kunt verzwakken. Het stappenplan bestaat uit 3 onderdelen:

  • Onderdeel 1: Detox van je lichaam
  • Onderdeel 2: Eliminatie van de candida gist
  • Onderdeel 3: Onderhoudsfase

Detox (je dieet en je lichaam)

Het eerste onderdeel van het candida dieet is wellicht ook direct het moeilijkst. Ieder begin is moeilijk, maar bij het candida dieet moeten er direct vrij veel veranderingen worden geïmplementeerd. Er zijn 2 fasen in het onderdeel detox, de eerste fase is: Elimineer prikkels die candida kunnen “activeren”.

Er zijn erg veel verschillende soorten prikkels, daarom is het belangrijk dat je de lijst met prikkels goed doorneemt en zoveel mogelijk prikkels wegneemt uit je dagelijkse levensstijl.

De lijst met prikkels kun je hier vinden: “Schimmelinfectie: Oorzaak & Gevolg”

De tweede fase is een “streng” dieet waarin jij je voedingspatroon gaat omgooien. Je zult veel zaken uit je huidige levensstijl moeten “knippen”. Wees gerust, dit betekent niet dat je ineens niets lekkers meer mag eten. Uiteindelijk ben jij van je candida verlost en kan je gerust weer de lekkere dingen eten waar je zo dol op bent, zo lang je dit maar met maten doet.
Het dieet duurt slechts 2 tot 3 weken!

De lijst met voedingsmiddelen die je wel en niet mag eten: “Candida schimmelinfectie: Wat mag ik wel/niet eten?”