• weerstand verhogen

Top 5 Redenen Voor Weerstand Voor Verandering (En Hun Oplossingen)

2017-03-02T13:55:54+01:00maart 1st, 2013|Motivatie|0 Reacties

Laatste update: door

Top 5 Redenen Voor Weerstand Voor Verandering (En Hun Oplossingen)

We krijgen soms e-mails van mensen die bepaalde veranderingen willen doorvoeren in hun leven en maar niet kunnen begrijpen waarom ze hun eigen inspanningen om zichzelf te verbeteren blijven saboteren. Soms betekend dit dat mensen ineens een hele zak chips opeten wanneer ze proberen gewicht te verliezen of dat ze maar niet georganiseerd kunnen raken als dat het enige is wat ze willen doen. Meestal is dit te wijten aan een verborgen resistentie of ongezond geloof dat in verband wordt gebracht met de gewenste verandering.

Er zijn vijf bepaalde hindernissen die gebruikelijk zijn wanneer het gaat om het verzet tegen noodzakelijke of onvermijdelijke verandering. Het is mogelijk dat iemand last heeft van een of meer van deze weerstanden tegelijk, en de manier waarop je het probleem oplost kunnen elkaar enigszins overlappen. Vaak blijkt echter de erkenning van deze problemen al zeer nuttig om te begrijpen hoe de negatieve gedachten, emoties, en sensaties die ons tegen kunnen zitten ons gevangen houden met een ongezonde manier van denken. We hebben een korte uitleg van elk obstakel, samen met een oplossing die je zou kunnen helpen met het verplaatsen van de ongewenste emotie en gedachten.

Obstakel # 1: Het idee dat iets ontbreekt

Dit probleem zorgt dat onze geest zich krampachtig aan een bepaald idee of ideaal vasthoudt, ook als is het iets wat we (op dat moment) niet kunnen krijgen. We creëren op die manier emotionele pijn als we iets willen dat buiten ons bereik ligt of als we ons tevergeefs vastklampen aan iets dat al voorbij is. Bij deze emotionele staat denken mensen dat ze hun huidige, ellendige situatie zouden kunnen verbeteren ALS ze meer geld, de perfecte baan, de relatie, de erkenning, of de macht hebben die ze hadden en kwijt waren of nog nooit hebben gehad maar een sterk verlangen naar hebben.

Soms houdt deze situatie vast aan iets negatiefs, ee