• voedingsmiddelen tegen diabetes

Tien voedingsmiddelen voor energie én tegen diabetes

2016-11-29T11:17:06+01:00april 29th, 2013|Diabetes en voeding|20 Reacties

Laatste update: door

Tien voedingsmiddelen voor energie én tegen diabetes

Indien je aan diabetes lijdt is een dagelijks menu samenstellen niet altijd vanzelfsprekend. Je moet constant opletten dat je niet te zoet eet of dat je geen dingen eet die je bloedsuiker snel de hoogte injagen. Maar tegelijk wil je natuurlijk wel genoeg energie uit je voeding halen om je te te helpen de dag door te komen. Hieronder sommen we voor jou 10 voedingsproducten op die vol gezonde voedingsstoffen zitten en je tegelijk helpen om je diabetes onder controle te houden.

Appels

Uit een Finse studie blijkt dat mensen die veel appels eten en andere voedingsbronnen die veel quercetine bevatten 20% minder risico lopen op het krijgen diabetes en hartziektes. Quercetine vind je onder andere ook terug in uien, tomaten, bessen en groene bladgroenten.

Kaneel

Een studie van het Human Nutrition Research-centrum in Maryland toonde aan dat het consumeren van een half theelepeltje kaneel per dag ervoor zorgt dat je lichaamscellen meer gevoelig worden voor insuline. Hierdoor zetten de cellen bloedsuiker sneller om in energie.

Nadat deelnemers aan de studie, allemaal diabetes-patiënten, 40 dagen lang kaneel op het menu hadden gekregen bleken hun bloedsuiker-niveaus veel minder te pieken na een maaltijd en vertoonden ze een opmerkelijke verbetering in hun cardiologische gezondheidstoestand.

Citrus-vruchten

Onderzoekers hebben aangetoond dat mensen met diabetes vaak ook een laag niveau aan vitamine C in hun lichaam hebben. Het kan dus zeker geen kwaad om wat vaker citrus-vruchten te eten, deze zitten namelijk ook nog boordevol antioxidanten. Het kan misschien makkelijker lijken vitamine C uit een supplement te halen, maar dan mis je