schimmelinfectie supplementen

Laatste Update: 28 februari 2022

Knoflook als wapen tegen candida

Sommige mensen zweren bij knoflook en de gezonde werking daarvan. Sommige mensen zeggen dat het je bloeddruk enorm kan verlagen, (1) of zelfs je cholesterol (2). Maar is knoflook wel zo gezond en werkt het ook tegen een schimmelinfectie?

De werking van knoflook tegen talloze aandoeningen is niet altijd even goed te beantwoorden omdat niet overal wetenschappelijk onderzoek naar verricht is. Gelukkig zijn er wel veel studies gedaan naar de werking van knoflook op het menselijk lichaam en de geschiedenis heeft zelfs laten zien dat knoflook al voor eeuwen wordt gebruikt tegen verschillende klachten.

Wondermiddel?

Nu moet er wel gezegd worden dat knoflook alleen niet voor een wonder kan zorgen, je moet natuurlijke remedies zoals knoflook in de juiste context zien. Knoflook en andere middelen werken het beste in combinatie met een gezond dieet, en wanneer de rest niet gezond is kan knoflook alleen niet voor wonderbaarlijke resultaten zorgen.

Echter, onderzoek heeft laten zien dat knoflook een natuurlijke antibiotica is en erg goed is tegen het bestrijden van infecties door de hoge hoeveelheid antioxidanten. Daarbij heeft knoflook bij lange na niet de bijwerkingen vergeleken met medicijnen.

Hieronder de voordelen van knoflook:

 • Sterke antioxidant (candida)
 • Helpt bloedvaten te ontspannen
 • Verbetert bloedsomloop
 • Kan tegen kanker beschermen
 • Verlaagt cholesterol
 • Verlaagt hoge bloeddruk

Bijwerkingen

De nummer 1 bijwerking van knoflook is voor veel mensen toch wel dat je uit je mond stinkt. Maar gelukkig kun je knoflook ook nemen als een supplement als je liever niet uit je mond wilt stinken. Toch gaat mijn voorkeur uit naar verse knoflook en zelf neem ik 4 knoflook teentjes per dag vanwege de voordelen en het voorkomen van chronische aandoeningen zorgt ervoor dat mijn immuunsysteem fit genoeg is tegen infecties.

Daarnaast heeft knoflook de unieke werking om de groei van Candida Albicans tegen te werken (3), want een schimmelinfectie wordt pas echt een probleem wanneer de Candida Albicans zich gaat koloniseren en verder gaat groeien. Het nemen van je dagelijkse portie knoflook kan niet alleen bestaande schimmelinfecties tegen gaan, maar ook voorkomen dat je opnieuw last krijgt van een schimmelinfectie in combinatie met een anti candida dieet natuurlijk.

Als je je aan de aanbevolen hoeveelheid houdt is er niks aan de hand. Wel is het belangrijk wanneer je medicijnen neemt tegen een andere aandoening dat je de bijsluiter leest of knoflook het medicijn kan beïnvloeden, of overleggen met je arts.

Knoflook voor dagelijkse gebruik

 • Eet 2 tot 4 gram verse teentjes knoflook, zelf neem ik er 4 en het is aangetoond dat knoflook de bloeddruk kan verlagen door over een langere tijd knoflook te eten, zeker geen vervelende bijwerking. In sommige Aziatische landen nemen ze tot wel 12 teentjes knoflook per dag om de werking te maximaliseren, persoonlijk denk ik dat dit te veel van het goede is.
 • Verpulver de knoflook op kamertemperatuur en laat het voor 15 minuten staan en dan verwerken in je maaltijd. Onderzoek heeft aangetoond dat door het verpulveren een kettingreactie ontstaat van bepaalde enzymen waardoor het de gezonde bestandsdelen beter naar buiten komen.
 • Knoflooktabletten, de aanbevolen dosering ligt tussen de 600 tot 900 mg per dag.
 • Knoflookolie, de aanbevolen hoeveelheid ligt tussen de 0.03 en 0.12 ml drie keer per dag.
 • Nu gaat mijn voorkeur uit naar verse knoflook want persoonlijk vind ik knoflook erg lekker en daarom combineer ik het met mijn omelet die ik elke ochtend eet. Het is erg gemakkelijk om knoflook te combineren met andere gerechten.


Voor meer relevantie artikelen om wat te doen tegen een schimmelinfectie, bekijk dan mijn blog of lees hieronder rustig verder.

Bronnen:

 1. https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1345/aph.1L319
 2. https://academic.oup.com/jn/article/131/3/989S/4687064?login=false
 3. https://sfamjournals.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1046/j.1365-2672.2002.01707.x

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Hallo Jack,

  bedankt voor het interessante artikel. Ik vraag me nog af wat de beste manier is om een teentje knoflook te verpulveren ? bij voorbaat dank voor je reactie.

  Gr Alex

 2. Beste : ik heb een vraagje kan ik ook gewoon stukjes knoflook slikken met water gelijk een pil omdat ik de smaak van knoflook niet fijn vind en gewoon stukjes slikken met water gaat wel lukken ik hoe graag je antwoord

  1. Dat zou een prima oplossing zijn voor jou, Ikram.
   Zorg er wel voor dat de knoflook fijn gesneden is, anders krijgt je lijf niet de kans om alle goede voedingsstoffen uit de knoflook te halen.

 3. Beste vrouwen,

  Zelf heb ik een lange tijd last gehad van candida ( vaginale schimmelinfectie ). Ik heb van alles geprobeerd, van medicijnen tot aan speciale diëten, maar niks hielp. Toen ben ik zelf maar gaan onderzoeken wat candida tegengaat. Nou las ik ergens dat de combinatie extra virgine olijfolie en knoflook candida doodt. Natuurlijk was ik sceptisch ik had zoeits van als de medicijnen die ik heb gebruikt niet hielpen, waarom dit dan wel. Maar goed ik was radeloos en ik dacht probeer het gewoon. Ik heb dus knoflook in stukjes gesneden en dit een dag laten intrekken in de olijfolie. Met een pipet kan je dit makkelijk inbrengen. Ik heb mezelf een kuur gegeven 2 keer per dag voor 2 weken lang. Je mag absoluut geen seks hebben of jezelf een vaginale douche geven !! Ik begon het verschil al na de eerste behandeling te merken. De eerste paar dagen voel je een branderig gevoel. De olie zorgt ervoor dat de candida zich niet kan hechten aan de vaginawand. En de knofook zorgt ervoor dat de candida schimmel sterft. Al na een week merkte ik op dat de schimmel bijna verdwenen was. Na 2 weken was de schimmel compleeet verdwenen. Zelf raad ik aan om daarna nog 2 maanden elke week de olie in te brengen. De ph waarde van mijn vagina is niet veranderd. En nee het stinkt ook niet. Ik huilde van geluk, want iedereen die candida heeft gehad weet hoe het je leven kan beinvloeden.
  Daarom wil ik dit delen met alle vrouwen die hier last van hebben. GELOOF ME HET WERKT. IK BEN NU AL 5 JAAR CANDIDA VRIJ.

  1. Heel erg bedankt voor het delen van jouw bijzondere ervaringen, Maris.
   Dank namens alle vrouwelijke lezers!

  2. Hoi Maris,

   Hoe zou ik dit kunnen doen als man?? Ik word er al 3/4 jaar knetter gek van niks helpt en heb alles al geprobeerd

 4. Hallo, mijn partner en ik hebben 5dagen iedere ochtend 2 teentjes knoflook gegeten op de nuchtere maag en de candida was weg 🙂 Niet echt lekker, maar het werkte wel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share