• Koude handen en/of voeten

Koude handen en voeten? 7 tips om ze warm te houden!

2018-03-02T16:14:01+01:00maart 7th, 2018|Algemeen|0 Reacties

Maak je maar geen zorgen als altijd koude handen hebt. Dat je je handen altijd warm moet wrijven of merkt dat je voeten kouder dan de rest van je lichaam zijn. De reden dat onze handen en voeten in de winter koud worden, is omdat ons lichaam de prioriteit geeft aan het warm houden van onze vitale organen zoals bijvoorbeeld ons hart en onze longen en wat leidt tot een vermindering van de bloedtoevoer naar de ledematen. Maar waarom dan de handen en de voeten? Omdat in die delen van het lichaam de meeste warmte verloren gaat door de aanraking met koude lucht. Die delen van het lichaam, samen met de oren, hebben meer thermoregulatorische receptoren dan enig ander deel van je lichaam, wat betekent dat ze de bloedstroom van de handen en de voeten naar de kern van het lichaam richten.

Eet hart-gezond voedsel

Een manier om je handen en voeten op te warmen, is om de bloedsomloop te stimuleren en voedsel te eten dat de gezondheid van het hart verbetert. Probeer hart-gezonde voedingsmiddelen zoals vette vis, noten, olijfolie, fruit en groenten in je dieet op te nemen. Deze voedingsmiddelen doen wonderen voor je bloedsomloop, wat essentieel is voor een goede doorbloeding en temperatuurregeling. Dergelijke hart-gezonde, circulatie-bevorderende voedingsmiddelen zalm, frambozen, walnoten, magere yoghurt, bananen, donkere chocolade, havermout en olijfolie. Je krijgt voldoende porties van al die heerlijke voedingsmiddelen binnen als je het Mediterrane Dieet volgt.

Slaap met sokken

Als je naar bed gaat met sokken is dat misschien niet zo sexy maar het kan je wel helpen om je voeten te verwarmen. Zelfs de gezondste persoon heeft in een koude winternacht misschien wat hulp nodig om zijn voeten warm te houden en sokken bieden dan uitkomst. Wat de beste sokken betreft: draag wollen sokken over andere sokken om zo laagjes te maken.

Draag de juiste soort handschoenen

Weersta de verleiding om die goedkope handschoenen van de markt of uit een dumpwinkel mee te nemen - of een modieus paar, dat bijna geen functie heeft - en kies voor een product dat je handen echt warm houdt. Ik raad je aan om voor fleece handschoenen te kiezen als je je in koude of ijzige omstandigheden bevindt. Een zwaardere fleece zal je handen als ze nat zijn warmer houde