Libido

Laatste Update: 13 augustus 2018

Mijn libido verhogen op een natuurlijke manier?

libido, geen zin in sex

Het kan altijd voorkomen dat je even geen zin in seks hebt. Helemaal niet erg, maar als dit structureel wordt en seks een verplicht ‘nummertje’ wordt, is de tijd aangekomen om daar iets aan te doen. Niet alleen voor het plezier, maar ook voor je gezondheid. Seks is namelijk goed voor je gezondheid, en aan de andere kant krijgt je libido automatisch een stevige boost als je lekker in je vel zit. Andersom werkt het precies zo: Als je niet lekker in je vel zit, gaat je libido naar beneden waardoor je niet profiteert van de gezondheidsvoordelen die je uit je activiteiten tussen de lakens kunt halen. Een negatieve vicieuze cirkel dus. Alle reden om hier eens kritisch naar te kijken!
Seks is goed voor je gezondheid!

Je zou het misschien niet verwachten, maar actie tussen de lakens draagt wel degelijk bij aan je gezondheid. Soms op manieren die je kunt verwachten, en soms zijn de effecten zeer verrassend.

Seks tegen incontinentie

Dit is een voordeel die met name voor de dames geldt: Door regelmatig seks te hebben, worden ongemerkt de bekkenbodemspieren getraind. Sterke bekkenbodemspieren zijn niet alleen voor het plezier, maar hebben ook een andere belangrijke functie: Deze ontspannen zich als je gaat plassen, en spannen zich als je de plas even op moet houden. Sterke bekkenbodemspieren is een belangrijk wapen in de strijd tegen incontinentie.

Seks verminderd de kans op prostaatkanker

Deze is uiteraard voor de heren: Door regelmatig te ejaculeren wordt de kans op prostaatkanker beduidend lager. Mannen die in hun twintiger jaren 5 of meer keren ejaculeerden, bleken op latere leeftijd de kans op prostaatkanker met bijna 70% verlaagd te hebben. Maar voor oudere mensen is het nog niet te laat. Oudere mannen die 21 x per maand, of meer, ejaculeren, kunnen de kans op prostaatkanker nog steeds zien dalen. Dit in vergelijking met oudere mannen die 5-7 keer week ejaculeren.

Seks is een pijnbestrijder

Tijdens de seks wordt het hormoon Oxytocine aangemaakt, oftewel het knuffelhormoon. Dit hormoon stimuleert de aanmaak van endorfine in het lichaam. Endorfine, ook wel het gelukshormoon genoemd, is een natuurlijke pijnbestrijder. Na de seks is de kans dus heel groot dat je minder last hebt van bijvoorbeeld hoofdpijn. Ai! Weer een smoes minder…

Seks is goed voor hart- en bloedvaten

Met name de ouderen onder ons willen zich nog wel eens zorgen maken over de toestand van het hart tijdens de seks. Verhalen gaan de ronde dat een inspanning als deze slecht zou zijn voor het hart. Uit een recent onderzoek is gebleken dat het tegenovergestelde waar is: Oudere stellen die 2 keer per week seks hadden, zagen de kans op een hartaanval met 50% dalen.

Seks is goed voor je weerstand

Er schijnt een verband te bestaan tussen je weerstand en de hoeveelheid seks die je hebt. Uit een onderzoek bleek dat de mensen die 1 a 2 x per week seks hadden, meer immunoglobuline A hadden dan mensen die geen seks hadden. Overigens, en dat klinkt wat vreemd, méér dan 3 x per week seks hebben heeft een averechts effect.

Seks vermindert de stress

Uit een onderzoek is gebleken dat mensen die regelmatig seks hadden, ook een lager stressniveau hadden. Dit is gemeten door de bloeddruk in de gaten te houden. Stress werkt dus de verlaging van stress in de hand, maar eerlijkheidshalve moet ik daar bij vermelden dat hetzelfde effect bereikt kan worden met het knuffelen van huisdieren en alleen maar strelen van elkaar.

Lustopwekkende (voedings)middelen

We kennen allemaal natuurlijk wel het lijstje met lustopwekkende voedingsmiddelen, Afrodisiacum genaamd, die al jaren en jaren de ronde doen op internet. De een werkt wat beter dan de ander, maar het is inderdaad waar dat een glaasje wijn (niet méér), chocolade , Spaanse vlieg, oesters, kaneel en een hele lijst met andere middelen een lustopwekkende werking hebben.

Natuurlijk is het de moeite waard om hier wat mee te experimenteren, als je hier voor open staat. In ieder geval is het een betere oplossing dan bijvoorbeeld Viagra innemen. Ook zijn er allemaal pillen op de markt, met name op internet verkrijgbaar, die claimen dat ze je de nacht van je leven gaan bezorgen. In de meeste gevallen valt die nacht vies tegen, met name door de wetenschap dat je portemonnee leeg is door de aanschaf van de ‘wonderpillen’. Niet doen dus!
Je lichaam in balans heeft een gezond libido

Vergeet die wonderpillen, doe het op een verantwoorde en natuurlijke manier. Ik moet eerlijk zeggen dat onderstaande tips niet een direct effect hebben zoals de wonderpillen dit claimen te doen, maar op termijn heeft dit wel een meer duurzaam effect. Hierbij ga ik uit van het feit dat een gezond lichaam automatisch ook een gezond libido heeft. En een gezond libido zorgt voor meer seks, wat weer allemaal gezondheidsvoordelen heeft. Reden genoeg om dus direct aan de slag te gaan:

Vermijd stress

Dit is een inkopper natuurlijk, met name omdat het zo herkenbaar is. Stress is een van oudsher overlevingsinstinct. Dat wil zeggen dat tijdens stress het lichaam de functies die voor overleving niet van belang zijn, op stand-by zet. De spijsvertering is daar een mooi voorbeeld van. Deze wordt nagenoeg stopgezet om energie te sparen om de situatie het hoofd te kunnen.

Een ander voorbeeld is de hormoonhuishouding. Deze wordt op stand-by gezet waardoor de hele balans ontregelt wordt. En het zijn juist de hormonen die er voor moeten zorgen dat je ‘zin’ in seks hebt, of krijgt. Daarnaast zorgt stress voor veel moeheid en irritatie, allemaal elementen die niet bepaald libido-verhogend werken.

Eet voldoende verzadigde vetten

Cholesterol en verzadigde vetten staan nog steeds in een kwaad daglicht. Terecht, want dit kan veel kwaad doen in je lichaam. Toch heeft je lichaam cholesterol en ook verzadigde vetten. De kunst is natuurlijk om deze niet de overhand te laten nemen. Op het moment dat je een échte freak bent voor wat betreft verzadigde vetten en cholesterol, dan zal dit waarschijnlijk effect hebben op je libido. Deze vetten zijn de basis voor de geslachtshormonen die libido verhogend werken.

Blijf communiceren

In veel gevallen is de zin in seks vaak snel verdwenen als er psychische en/of emotionele problemen tussen jullie staan. Problemen met elkaar, problemen met geld, de kinderen, noem maar op. Als hier niet over gesproken wordt, en natuurlijk het liefst uit de weg wordt geruimd, zal dit altijd tussen jullie in blijven staan waardoor het libido, het verlangen naar de ander, op een laag pitje komt te staan.

Om als koppel dit het hoofd te kunnen bieden, is het van gigantisch belang om te blijven communiceren en te praten over wat je beweegt en wat je wilt. Niet alleen betreffende zaken in de slaapkamer, dus de intieme dingen, maar ook de zaken die zich daarbuiten afspelen. Probeer de problemen één voor één uit de weg te ruimen, of in ieder geval op een goede manier daar over te communiceren en helder te krijgen. Pas als alles uit de weg is, is er weer ruimte voor meer intimiteit en zal de zin in seks automatisch weer terug komen.

Ga sporten

Sporten is goed, dat weten we allemaal. Maar wist dat je door te sporten automatisch allerlei hormonen aan gaat maken? Voor je libido zijn dat natuurlijk het testosteron en het oestrogeen. Daarnaast wordt je doorbloeding beter door te sporten, dus ook de doorbloeding in je geslachtorganen, en ik hoef je niet uit te leggen wat daar het voordeel van is…

Natuurlijk hoef je niet als een gek een topsport te beoefenen. Stevig wandelen of regelmatig een stuk fietsen doet al heel veel voor je hormonen en je bloedsomloop. Daarnaast krijg je een betere conditie, wat ook weer zijn voordelen heeft tussen de lakens…

Verbeter je bloedsomloop

Naast het sporten, kun je je bloedsomloop nog extra verbeteren door het regelmatig eten van het juiste voedsel. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een dagelijks glaasje rode wijn, vette vis, 2 stukjes chocolade, amandelen en knoflook je doorbloeding een enorme boost kunnen geven. Niet alleen om meer bloed in je geslachtsorganen te krijgen, maar een betere bloedstroom zorgt ook voor een efficiënter transport van de geslachtshormonen.

Controleer je medicijnen

Er zijn heel veel medicijnen die een hele vervelende bijwerking hebben: Het verlagen van je libido. Ga eens heel erg kritisch door je medicijndoosjes en lees de bijsluiters. Kom je té vaak het zinnetje ‘Het gebruik van dit medicijn kan je libido negatief beïnvloeden’ tegen? Maak dan snel een afspraak met je huisarts of behandelend arts voor vervangende medicijnen.

Stop met roken

Nog zo’n inkopper, maar zeker het vermelden waard. Roken heeft een direct effect op je bloedvaten. Deze gaan in de loop van de tijd dichtslibben waardoor het bloed minder krachtig kan stromen. Je kunt je voorstellen dat een minder krachtige bloedstroom ook zorgt voor een minder krachtige erectie. Het uitblijven van een erectie kan zorgen voor veel onzekerheid.

Conclusie

Tsja, wat moet ik hier nog aan toevoegen. Het belangrijkste is dat je jezelf bewust bent van het feit dat als je lichaam en geest in balans zijn, dit de meest perfecte basis is voor een gezond libido. Daarnaast is het ook dé oplossing voor heel veel andere kwaaltjes en aandoeningen. Je voelt jezelf gewoon lekkerder en hebt meer plezier in het leven. En dat is wat we toch allemaal willen?

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share