• powersnacks

Powersnacks om je door de dag te helpen

2016-11-29T11:25:15+01:00mei 3rd, 2013|Meer Energie|0 Reacties

Laatste update: door

Powersnacks om je door de dag te helpen

Dit zijn geen gezonde snacks

Heb je vaak tijdens het werk het gevoel dat je dringend iets moet snoepen of dat je zonder extra veel koffie het einde van je werkdag niet zal halen? Dan moet je misschien eens kijken of je niet beter energierijke voeding aan je dieet kan toevoegen zodat je zonder deze ongezonde gewoontes door je werkdag komt!

Op internet kan je veel ideeën opdoen om gezonde en energierijke voedingsmiddelen te vinden. Zo vonden we op één site een lijstje met zeven gezonde voedingsmiddelen die een natuurlijke bron van energie vormen: appels, spinazie en andere groene bladgroenten, rode paprika's, humus, amandelen, soja-proteïne en eieren.

Makkelijk mee te nemen?

Nu zijn dit natuurlijk niet allemaal snacks die je gemakkelijk mee naar je werk neemt. Maar de andere zaken kan je best thuis bereiden en je zal merken dat je op je werk al veel minder behoefte hebt om te snacken.

En neem bijvoorbeeld een appel. In plaats van een snickers of marsreep kan je deze perfect in je lunchtrommel stoppen. Je krijgt er de nodige vezels mee binnen maar ook suikers en water. Bovendien bevatten ze veel vitamine C en anti-oxidanten. Iets wat de snoeprepen je nooit zullen kunnen bieden.

Thuis?

Thuis kan je dan 's avonds spinazie of andere groene bladgroenten eten om ook voldoende ijzer en calcium binnen te krijgen. Of humus, een traditioneel gerecht in de Oosterse keuken dat ook bij ons aan populariteit aan het winnen is. Gemaakt van kikkererwten en boordevol proteïnes en gezonde vetten levert dit ons massa's energie op. Het is een goede bron van ijzer en magnesium en zou zelfs helpen om stemmingswisselingen en angstaanvallen te voorkomen.

Ideeën voor de broodtrommel(tips)

Maar we zouden het over power-'snacks' hebben, en onder een snack verstaan we toch meer een snelle hap die geen of niet veel bereidingstijd nodig heeft. Laten we eens kijken welke calorie-arme maar energierijke snacks je nog zoal na