PDS behandelingen

Laatste Update: 11 november 2016

Prikkelbare Darm Syndroom Management Tips

(hoe het beste leven met PDS)

De zomervakantie komt eraan en voor PDS-patiënten dus ook de bijkomende stress. De extra stress en eisen van de vakantie verergeren vaak de onaangename en onvoorspelbare symptomen van het prikkelbare darm syndroom.

De veranderingen in de dagelijkse routines helpen de situatie ook niet. Soms is de uitdaging van het beheer van deze pijnlijke chronische aandoening, tijdens de vakantie zo stresserend dat het PDS-patiënten ontmoedigt om deel te nemen aan het zomer plezier.

Kortom, het kan een frustrerend tijd zijn.

Dus, wat kunnen mensen met PDS, een chronische en onvoorspelbare ziekte, doen om,  om te gaan met hun ziekte en dit keer niet alle vakantiepret te missen? Hoewel er geen behandeling is  voor PDS, zijn er manieren om de ernst van een aanval te verminderen. De volgende tips worden voorgesteld voor het beheer van PDS tijdens je vakantie.

Tips

1. Combinatie van symptomen en "triggers"

Ken je lichaam. PDS is anders dan vele andere ziekten, omdat het uniek voorkomt in elke persoon. Iedereen heeft zijn eigen combinatie van symptomen en "triggers", en wat werkt om de symptomen te verlichten voor één persoon kan niet werken voor de andere. Zelfstudie is de sleutel tot het beheer van deze aandoening. Onderzoek is nuttig en er zijn vele boeken en websites over het onderwerp.

2. Plannen en voorbereiden.

De stress van de vakantie kan worden verminderd door vooruit te plannen. Een overzicht van activiteiten die kunnen helpen om de mentale en fysieke stress van het last-minute gebeuren en onvoltooide taken te minimaliseren. Het kan er ook voor zorgen dat belangrijke elementen zoals slaap, lichaamsbeweging en het gebruik van medicijnen en supplementen niet worden genegeerd. Voorbereiding en de organisatie kan de hectiek uit de vakantie nemen.

3. Aandacht besteden aan de stress.

Dit is zo'n belangrijk element voor PDS-patiënten. Stress heeft een grote invloed op deze aandoening en is een veel voorkomende aanleiding voor aanvallen. Alle andere hier genoemde tips hebben betrekking op deze, omdat het beheren van je stress ook het beheer van je PDS is. Er is echter geen antwoord dat voor iedereen werkt. Rust, ontspanning en een dieet zijn allemaal belangrijke elementen, maar er zijn een paar dingen die je zou kunnen proberen om stress te verminderen. Ze zijn onder meer: wandelen, meditatie, yoga, massage en gecontroleerde ademhaling technieken.

Lees meer: PDS en stress

4. Steunen op de routine.

Wijzigingen, hoe klein ook, zijn vaak moeilijk. Mensen met PDS lijken meer dan de meeste andere door verandering te worden beïnvloed. Het handhaven van een routine die verband houdt met je persoonlijke wensen, werk en sociale leven kunnen van essentieel belang zijn het beheer van een medische aandoening, PDS inbegrepen. Doe wat je kunt door vooruit te plannen en door het belang van je routine uit te leggen aan vrienden en familie. Dit is vooral relevant met betrekking tot reizen, dat kan uitdagend zijn voor PDS-patiënten.

5. Druk jezelf uit.

Veel mensen vinden het moeilijk om te praten over hun toestand, PDS symptomen kunnen gênant zijn om te bespreken. Maar, het is beter de ernst van de aandoening uit te leggen, je hoeft je niet te verbergen of in stilte te lijden. Leg je wensen en beperkingen uit. Vooral mensen die je liefhebben en willen dat het je goed gaat, zullen dit begrijpen.

6. Wees gerust comfortabel.

Fysiek comfortabel door het dragen van loszittende kleding, aanspraak te maken op de beste plek op de bank, en het vermijden van irriterende stoffen in het milieu (rook, geuren, geluiden, etc.) is even belangrijk als het krijgen van genoeg rust en je dieet bij het beheren van uw PDS. Een strakke riem op een opgeblazen buik of blijvende geuren die je misselijk maken gaan je niet helpen. Het klinkt misschien gek, maar het maakt een verschil. Wees gerust, zelfs als het niet in de mode is. Dat is de enige manier om echt te genieten.

7. Blijf lachen.

Vergeet niet om je gevoel voor humor mee te nemen. Niet alles hoeft perfect te zijn, je hoeft niet perfect te zijn om jezelf te vermaken. Ik weet het: PDS is geen grap. Maar je kunt toch blijven lachen. Lachen is dikwijls het beste medicijn. Neem een gezonde dosis elke dag. Je hebt een hekel aan je PDS, begrijpelijk, maar hou van jezelf. Het geeft je de kracht en de moed om alles te overwinnen.

[hana-flv-player video="http://optimalegezondheid.s3.amazonaws.com/videos/artikelen/prikkelbare-darm/PDS%20en%20management%20tips.mp4" width="478" height="360" description="Leven met een prikkelbare darm syndroom." player="5" autoload="true" autoplay="false" loop="false" autorewind="true" /]

 

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share