Ouderdomskwalen

Laatste Update: 23 februari 2018

Natuurlijke remedies tegen rimpels

'Spiegeltje, spiegeltje aan de wand... Is er een remedie tegen rimpels in het land?'

Ik neem aan dat heel wat vrouwen dit regelmatig aan hun spiegel smeken! De allereerste verschijning van kraaienpootjes, een lachlijn of een fronslijn veroorzaakt paniek en maakt de meeste vrouwen onzeker, waardoor ze proberen om deze tekenen van veroudering onder een laag make-up te verdoezelen, wat uiteindelijk de lijnen er alleen maar zichtbaarder en lelijker uit zal doen zien. Vroeg of laat krijgen we allemaal rimpels omdat dit bij het natuurlijke proces van veroudering hoort. Wat we niet kunnen vermijden, kunnen we zeker wel vertragen door bepaalde veranderingen in onze levensstijl te maken en verschillende huismiddeltjes kunnen ervoor zorgen dat je er zo jong uitziet als je je voelt.

Het verhaal achter de rimpels

Rimpels, de verzakking en het losser gaan zitten van de huid, zijn de veel voorkomende tekenen van veroudering en om het verhaal achter de rimpel beter te begrijpen, moet je meer weten over de huid en de samenstelling ervan. De huid bestaat uit de epidermis, de dermis en de hypodermis. De opperhuid is de buitenste zichtbaarste laag van de huid en bestaat uit meestal dode, verharde cellen, die de binnenste lagen van de huid beschermen. De volgende laag, de dermis, bevat collageen en elastine wat zorgt voor de elasticiteit en de huid 'vol' maakt, terwijl de laatste laag, de hypodermis, voornamelijk vet bevat. Je huidcellen sterven onophoudelijk, worden afgestoten en dan weer geregenereerd. Dit proces krijgt een natuurlijke vertraging als we ouder worden, wat resulteert in de vorming van fijne rimpels wat wordt verergerd door het onvermogen van de huid om vocht vast te houden. Naarmate de veroudering vordert, worden de fibroblastcellen, die worden aangetroffen in de dermis en die verantwoordelijk zijn voor de regeneratie van collageen, minder actief waardoor de rimpels steeds duidelijker zichtbaar worden.

Er zijn ook andere oorzaken die, naast veroudering, rimpels kunnen veroorzaken. Dit zijn:

 • Zonlicht (UVA- en UVB-stralen): onze huid vormt een barrière tussen het lichaam en de omgeving om je heen en is het meest kwetsbaar voor de dodelijke stralen van de zon en de hoge energiestraling. De zon is de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige veroudering en de ontwikkeling van de meeste huidkankers. Volgens de University of Maryland Medical Center wordt ongeveer 90% van de symptomen van huidveroudering veroorzaakt door blootstelling aan de ultraviolette straling van zonlicht (ook wel aangeduid als UVA en UVB) en de meeste van deze effecten treden op na iemands 20ste Zowel UVA- als UVB-stralen doordringen de binnenste lagen van de huid, waardoor er schade ontstaat dat tot rimpels leidt, de immuniteit tegen infecties verlaagt, de huid ouder wordt en zelfs kanker kan ontstaan. Zonlicht beschadigt het collageen en de elastine in de dermis, wat resulteert in een ongelijkmatige vorming van collageenvezels, waardoor er rimpels ontstaan.
 • Roken veroorzaakt rimpels. Sigarettenrook: rokers hebben een zogenoemd 'rokersgezicht’, gekenmerkt door een grauwe huid en fijne lijntjes rond de mond en de ogen dat wordt veroorzaakt door een gebrek aan zuurstof in de huid. Roken veroorzaakt de vernauwing van de bloedvaten in de huid, waardoor het vatbaarder wordt voor het ontstaan van rimpels.
 • Luchtvervuiling: verontreiniging is één van de belangrijkste oorzaken van een huidbeschadiging. Smog, stof en vuil in de lucht komen in contact met de ultraviolette stralen van de zon en vormen dan sterk geladen zuurstofmoleculen, ook wel bekend als vrije radicalen, die extreem schadelijk zijn voor de huid en die de mogelijkheid hebben om huidcellen aan te vallen en het DNA te beschadigen. Het kan de huid ontdoen van zijn vocht, wat resulteert in fijne lijntjes en rimpels.
 • Snel gewichtsverlies: snel afvallen, zoals na het volgen van een crashdieet, zorgt ervoor dat het vet in de huid oplost, waardoor er lege plekken in de huid achterblijven wat dan weer resulteert in een losse huid en soms ook de verslapping van de huid.
 • Gezichtsuitdrukkingen: door herhaaldelijk met je ogen te knijpen, hetzij vanwege de zon, hetzij vanwege het lezen in slecht licht, ontstaan er in de ooghoeken rimpels of kraaienpootjes. Bescherm je ogen altijd door een donkere bril te dragen tegen de zon en een bril op sterkte te dragen als je dichtbij of veraf niet goed ziet.

Huismiddeltjes tegen rimpels

Rimpels zijn heel erg slecht voor ons zelfrespect. De emotionele gevolgen die worden veroorzaakt door rimpels en veroudering is een van de sterkste factoren voor de overleving en de groei van de cosmetische industrie. Botox-injecties, chemische peelings en rimpelvullers zijn anti-aging behandelingen voor de huid, die het laatste decennium, vooral onder de elite van de samenleving erg populair zijn geworden.

De bacterie Clostridium Botulinum Type A, die ook wel bekend staat als Botox, werd door de FDA goedgekeurd voor een cosmetische behandeling tegen fronslijnen. Botox-injecties werken door de spieren te blokkeren of te verlammen en zo te voorkomen dat er rimpels kunnen vormen. Rimpelvullers staan ook wel bekend als huidvullers en worden gebruikt om de ruimtes in de huid die de rimpels en de lijnen veroorzaken op te vullen.

Een chemische peeling is het proces waarbij de buitenste lagen van de huid met behulp van chemicaliën worden verbrand, waardoor een geheel nieuwe huid eronder wordt blootgelegd. Deze chirurgische ingrepen kunnen, als ze niet worden uitgevoerd door een zeer bekwame plastisch chirurg, drastische bijwerkingen veroorzaken en zelfs, zowel emotioneel als fysiek, grote littekens achterlaten.

Er zijn op de markt ook een aantal antirimpelcrèmes verkrijgbaar die, als we de reclame mogen geloven magische resultaten beloven. Hoewel deze behandelingen een snelle oplossing bieden voor het wegwerken van rimpels, bestaat er een kans dat ze door de gevaarlijke chemicaliën die ze bevatten je huid stijf kunnen maken en voor littekens kunnen zorgen.

Een betere optie voor een gezonde, rimpelvrije huid is daarom het gebruik van huismiddeltjes, die veiliger zijn om te gebruiken en trouwens ook veel vriendelijker zijn voor je portemonnee.

Remedies tegen rimpels

Als je onlangs die fijne lijntjes op je gezicht hebt opgemerkt of hier misschien al wel langer last van hebt, zijn er bepaalde huismiddeltjes die rimpels effectiever kunnen verwijderen dan welk middel dan ook. In dit artikel zal ik je een aantal natuurlijke remedies tegen rimpels geven die ervoor zorgen dat je je lelijke fijne lijntjes kwijt raakt. Het eerste dat we moeten gaan bekijken zijn de voedingsgewoonten!

Remedie rimpels: Je voeding

Rimpels zijn zichtbaar op je 'buitenste' huid maar meestal ligt hun oorzaak 'in' je lichaam. Je moet je huid regelmatig verwennen met verschillende essentiële voedingsmiddelen, die ervoor zorgen dat je huid blijft werken om collageen aan te maken - het ding dat je huid elastisch maakt. Dus, hier zijn je voedselremedies voor als je een minder gerimpelde huid wilt.

Drink veel water

Water is geen voedsel maar ik neem het wel op in de categorie van voeding, omdat dit misschien wel het meest effectieve en eenvoudigste middel tegen rimpels is. Water is één van de eerste levensbehoeften van ons lichaam, die we helaas vaak negeren. Het drinken van water zal niet alleen rimpels voorkomen en behandelen, maar zal je ook in het algemeen gezond houden. Het drinken van veel water houdt je huid gehydrateerd. Denk eraan, één van de redenen voor rimpelvorming is vochtverlies! Dus drink water en dan bedoel ik echt genoeg. Op normale dagen waarop je niet traint, is 6 tot 8 glazen water voldoende, maar als je erg actief bent, naar de sportschool gaat of ander werk doet dat het vocht uit je lichaam wegspoelt, moet je nog meer water drinken. Drink altijd schoon water. Chemicaliën en opgeloste ingrediënten in hard water kunnen zelfs nog gevaarlijker zijn voor je huid. Als je overdag gezonde dranken zoals fruit- en groentesappen (geen cola en frisdrank) drinkt, kunnen ze ook worden opgeteld bij je vochtinname.

Eet voedingsmiddelen met rimpelbestrijdende eigenschappen

En wat zijn dan dergelijke eigenschappen? Ik zal het je vertellen. Dit zijn antioxidanten, omega-3 vetzuren, sporenelementen zoals selenium en koper, hoogwaardige eiwitten, plantaardige stoffen zoals isoflavonen, retinol - een van de vormen van vitamine A, ijzer, vitamine E en C, mono-onverzadigd vet enz. Hier is de lijst met voedingsmiddelen waaruit je al deze stoffen kunt halen.

 • Donkere groenten en fruit
 • Noten zoals amandelen, walnoten
 • Peulvruchten, bonen en linzen
 • Eieren
 • Lever
 • Vette vis zoals tonijn, zalm, haring en sardines
 • Lijnzaad en zonnebloemzaden en olie.
 • Paranoten
 • Volle granen zoals bruine rijst, volkoren en haver.
 • Schelpdieren
 • Groene en witte thee
 • Sojaproducten (je moet ze alleen met mate eten)
 • Fruit zoals papaja, avocado, ananas, bessen, watermeloen
 • Groenten zoals komkommer, tomaten, gember, knoflook

Neem het bovenstaande op in je dieet. Kortom, vergeet junkfood en eet gezond voedsel!

Remedie rimpels: Je levensstijl

Verontreiniging, stress, roken etc. zijn ook oorzaken van rimpels. Dus als je tegen rimpels vecht, moet een van je strategieën zijn om bepaalde veranderingen in de levensstijl aan te brengen. Dit zijn de belangrijkste, die je onmiddellijk moet veranderen, als je van je rimpels af wilt en ook wilt dat ze niet snel weer zullen terugkomen!

Slaap voldoende en slaap ook goed

Waarom? Je moet een ding goed onthouden - wanneer je slaapt, produceert je lichaam het menselijk groeihormoon (HGH) dat de groei van al je lichaamsweefsels, inclusief de huid, regelt. En als je niet genoeg slaapt, geeft je lichaam cortisol af wat een stresshormoon is dat verantwoordelijk is voor het vertragen van de groei en zelfs voor het beschadigen van weefsels. Je hebt zeker nieuwe huidcellen nodig om rimpels te kunnen voorkomen en je moet ook schade aan je lichaamsweefsel voorkomen, zodat je geen verdere rimpels krijgt. Dus vergeet niet dat je lichaam echt behoefte heeft aan slaap.

Hoewel het belangrijk is om voldoende te slapen, is slapen in de juiste houding ook belangrijk want anders krijg je misschien rimpels die bekend staan ​​als slaaplijnen. Deze lijnen worden gevormd op het oppervlak van je huid en verdwijnen niet, ook niet als je opstaat. Slapen op je zijde kan rimpels op de wangen en kin vormen. Slaap niet met je gezicht naar beneden want anders krijg je een gefronste wenkbrauw. De beste positie is om gewoon op je rug te slapen.

Voorkom stress

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan! Maar het is ook geen gemakkelijke taak om van je rimpels af te komen. Je moet van je stress afkomen, omdat het je huid dun en zwak maakt en omdat het zo niet kan vechten tegen de elementen die rimpels veroorzaken. Ook wanneer je fronst of erg met je ogen knijpt, kunnen je tijdelijke gezichtslijnen permanent worden. Doe wat je kunt om je dus te ontspannen. Hier zijn een paar suggesties.

 • Luister naar muziek
 • Leer iets nieuws
 • Zoek een hobby
 • Doe oefeningen
 • Ga mediteren
 • Doe aan yoga
 • Ga zwemmen
 • Schrijf je gevoelens op, om je zo op te luchten
 • Praat met vrienden, familie
 • Neem huisdieren
 • Besteed tijd aan de kinderen
 • Lees boeken

Of zoek iets unieks dat je stress zal elimineren. Iedereen heeft om de een of andere reden stress dus de oplossing ligt ook bij jou!

Rook niet (ook niet passief)

Opnieuw een moeilijke taak voor rokers. Rook produceert vrije radicalen. Vrije radicalen leiden tot moleculaire instabiliteit van het lichaam wat op zijn beurt de lichaamscellen verzwakt en doodt door hun membraan te beschadigen. Als gevolg hiervan wordt de collageenproductie in het lichaam beïnvloed. Collageen is, als je het je nog herinnert, het element dat je huid elastisch maakt. Gebrek aan elasticiteit in de huid betekent dus rimpels. Dus, als je rookt, stop dan nu meteen met roken. Als je niet rookt maar wordt omringd door mensen die roken, probeer ze dan te overtuigen om helemaal niet te roken. Als je dit niet kunt, vraag hen dan om niet in de buurt te roken. Als dat ook niet mogelijk is, sta dan op en ga ergens anders naartoe totdat je vriend of partner klaar is met roken. Vermijd gewoon elke omgeving waar tabaksrook is.

Natuurlijke remedies tegen rimpels

Remedie Rimpels: Natuurlijke maskers

Genoeg over wat je wel en wat je niet moet doen voor je rimpels! Nu is het tijd dat we enkele echte effectieve huismiddeltjes om rimpels te voorkomen gaan bespreken en we willen ook manieren bekijken die ervoor zorgen dat je fijne lijntjes op je huid kwijtraakt!

Avocado-masker

Avocadofruit zit boordevol anti-verouderingselementen. Deze zeer rijke bron van vitamine E en enkelvoudig onverzadigd vet kan je verbluffende resultaten geven bij het wegwerken van rimpels.

Wat je nodig hebt:

 • Avocado - een helft
 • Verse room - 2 eetlepels
 • Lijnzaad - 2 theelepels
 • Honing -1 eetlepel

Bereidingswijze:

 • Schep de avocado uit de schil.
 • Vermaal het lijnzaad om een poeder te krijgen.
 • Doe dan in een kom de avocado-pasta, de lijnzaadpoeder, de verse room en de honing.
 • Meng het goed door elkaar om een ​​gladde pasta te krijgen.
 • Je kunt dit aanbrengen op het gezicht of op andere lichaamsdelen met rimpels.
 • Laat het een uur intrekken.
 • Was het dan af met lauw water.

Dit masker hydrateert je huid uitstekend. Gebruik het regelmatig voor verbluffende resultaten.

Ayurvedische vochtinbrengende antirimpel-crème

De pure huidcrèmes, die je thuis zelf maakt, kunnen echt wonderen doen! Dit is een Ayurvedisch recept dat om het te maken iets meer inspanning en tijd zal vergen, maar je echt verbluffende resultaten zal geven. Deze crème kan door iedereen, met of zonder een gerimpelde huid worden gebruikt. Het helpt bij het voorkomen van rimpels en geneest ze vanwege de aanwezigheid van verschillende oliën voor verschillende huidtypes ook. Laten we eens bekijken hoe we deze anti-rimpelcrème kunnen maken.

Wat je nodig hebt:

 • Aloë Vera-gel - 2 eetlepels
 • Cacaoboter of lanoline - ongeveer 30ml of 2 eetlepels
 • Rozenwater - ongeveer 60ml of 4 eetlepels
 • Essentiële olie van lavendel of rozen - enkele druppels
 • Eén van de volgende oliën, die geschikt is voor je huidtype - ongeveer 90ml of 6 eetlepels
  • Amandelolie voor de normale huid
  • Sesamolie voor de droge huid
  • Jojoba-olie voor de vette en voor acne gevoelige huid
  • Rijstzemelenolie of ghee (geklaarde boter) voor de rijpe huid (dit is een dunnen grauwe huid met een ongelijke toon, fijne lijntjes en ook een droge huid)

Bereidingswijze:

 • Verwarm alle ingrediënten apart om ze net warm te maken. Je hoeft ze niet te laten koken of heel heet te maken. Gewoon warm is genoeg.
 • Meng de warme ingrediënten met behulp van een blender even door elkaar. Klop het mengsel goed luchtig.
 • Terwijl je het mengsel mengt, voeg je de essentiële olie die je hebt geselecteerd toe.
 • Bewaar de crème dan in een verpakking naar keuze.

Gebruik deze zelfgemaakte moisturizer als je je gezicht wast. Vergeet dit ook 's nachts niet te gebruiken als je gaat slapen. In feite kun je ook nog een ​​aparte nachtcrème maken door het recept iets aan te passen. Gebruik gewoon minder aloë veragel en voeg dan vitamine A en vitamine E oliën toe aan je zelfgemaakte moisturizer om er een anti-rimpel nachtcrème van te maken.

Papaja-bananenmasker

Papaja heeft bepaalde enzymen, die je dode huidcellen verwijderen om zo plaats te maken voor nieuwe. Banaan zit daarentegen boordevol met nuttige voedingsstoffen, die helpen bij het produceren van nieuwe huidcellen. Daarom kun je je met dit masker van je oude verzakte huid ontdoen en tegelijkertijd een jonger uitziende huid creëren. Dit masker is vooral effectief voor mannen.

Wat je nodig hebt:

 • Papaja (afhankelijk van hoeveel je wilt maken)
 • Banaan (afhankelijk van hoeveel je wilt maken)

Bereidingswijze:

 • Pureer de stukjes papaja en banaan.
 • Meng ze goed door elkaar.
 • Breng het aan op de huid.
 • Laat het 20 minuten intrekken.
 • Was je huid met lauw water schoon.

Een wondermiddel op basis van eiwitten

Ei bevat veel essentiële voedingsstoffen en vitamines. Ei-wit verstevigt je huid en verwijdert rimpels en voorkomt het slap worden van de huid. Neem gewoon wat eiwit en breng het op je gezicht aan. Laat het een tijdje intrekken totdat het vanzelf opdroogt. Smeer vervolgens met natte vingers een paar minuten lang je gezicht in met het eiwit en was het daarna af met lauw water. Het werkt echt als een wonder voor je huid. Je kunt ook dit ei-wit masker maken.

Wat je nodig hebt:

 • Eiwit - van één ei
 • Honing - 1 theelepel
 • Melk - 1 eetlepel
 • Avocado-/olijf-/kokos- of een andere olie - enkele druppels

Bereidingswijze:

 • Mix alle ingrediënten door elkaar.
 • Breng het aan op je gezicht.
 • Laat het 20-30 minuten intrekken.
 • Was je huid met lauw water schoon.

Het hydrateert je huid heerlijk!

Honingmasker

Honing is misschien wel de oudste middel voor het krijgen van een prachtige huid. Het is ook effectief als het gaat om rimpels. Het is zo simpel als het wrijven van de honing op je gezicht, het dan met een beetje warm (nooit heet) water besprenkelen en het dan 20-30 minuten laten intrekken om het dan opnieuw te wassen met een beetje warm water. Als je wilt, kun je honing iets minder plakkerig maken door wat melkpoeder toe te voegen.

Wat je nodig hebt:

 • Melkpoeder - 4 eetlepels
 • Honing - 2 eetlepels
 • Warm water - 2 eetlepels voor de pasta en nog wat meer.
 • Een kleine handdoek

Bereidingswijze:

 • Meng de melkpoeder, de honing en het warme water goed door elkaar om zo een ​​gladde pasta te krijgen.
 • Breng dit op je gezicht aan. Vermijd je ogen en je mond.
 • Doop dat een puntje van de handdoek in wat warm water, wring het uit en plaats de handdoek op je gezicht.
 • Laat het ongeveer 10 minuten intrekken.
 • Gebruik de handdoek dan op je gezicht om het masker voorzichtig te verwijderen.
 • Dan kun je je gezicht droog deppen.

Vitamine E-masker

Het is bekend dat vitamine E heel huidvriendelijk is. De celmembranen van ons lichaam kunnen vitamine E opnemen om de beschadigde huid te herstellen - de schade die het gevolg is van reacties van vetzuren op zuurstof. Vitamine E kan zelfs voorkomen dat zich rimpels op je huid vormen.

Wat je nodig hebt:

 • Vitamine E-capsules - 3
 • Yoghurt - 2 theelepels
 • Honing - een halve theelepel
 • Citroensap - een halve theelepel

Bereidingswijze:

 • Haal de olie uit de vitamine E-capsules.
 • Meng deze olie met de andere ingrediënten in een kom.
 • Breng dit mengsel aan op je gezicht.
 • Laat het dan ongeveer 10-15 minuten intrekken.
 • Was je gezicht dan met lauw water schoon.

Kokosolie

Kokosolie is een uitstekende natuurlijke vochtinbrengende crème. Je hoeft er geen masker van te maken. Gebruik gewoon de olie om het gezicht mee te masseren of je kunt het op je hele lichaam aanbrengen om je huid gehydrateerd en rimpelvrij te houden.

 • Masseer de huid voordat je naar bed gaat in met kokosolie. Was je gezicht dan als je wakker wordt met warm water schoon.
 • Voordat je gaat baden, masseer je je lichaam in met kokosolie.
 • Je kunt deze olie zelfs tijdens het baden gebruiken. Een natte huid absorbeert elke moisturizer heel goed. Vlak voordat je je lichaam afdroogt nadat je een bad genomen hebt, neem je een ​​beetje kokosolie en breng je het over je hele lichaam aan. Was nu je lichaam opnieuw met water zonder zeep te gebruiken. Dep nu je lichaam met een handdoek droog.

Olijfolie-ananasmasker

Olijfolie is een geweldig voedend element en ananas met al haar vitamine C helpt de olie goed te kunnen werken om de rimpels te elimineren. Ananas bevat ook bromelia, een natuurlijk spijsverteringsenzym dat je dode huidcellen en vuil verwijdert en zorgt voor de aanmaak van nieuwe jonge huidcellen.

Wat je nodig hebt:

 • Ananas in stukjes gesneden - 220 gram
 • Olijfolie - 4 eetlepels

Bereidingswijze:

 • Neem de stukjes ananas en spoel de siroop eraf.
 • Voeg dan de olijfolie toe.
 • Pureer de stukjes met een vork of meng het goed in een blender.
 • Breng het masker aan op gezicht, hals en andere gerimpelde lichaamsdelen.
 • Laat het dan 20 minuten intrekken.
 • Was je huid dan met lauw water schoon.

Kurkuma-suikerrietmasker

Dit is een van de eeuwenoude remedies tegen rimpels. In de Ayurveda wordt deze methode ook gebruikt om rimpels te elimineren.

Wat je nodig hebt:

 • Suikerriet - 2 eetlepels
 • Kurkuma - 2 theelepels

Gebruiksaanwijzing

 • Meng de suikerriet en de kurkuma goed door elkaar.
 • Breng het mengsel aan op je gezicht.
 • Laat het gedurende 15 minuten intrekken.
 • Was je gezicht dan met lauw water goed schoon.

Bescherm jezelf tegen rimpels

Veranderingen in je voeding en je levensstijl zijn dingen waar je controle over hebt. Er zijn ook bepaalde factoren die je niet kunt beheersen, maar die je wel voldoende beïnvloeden om rimpels op je huid te vormen. De beste remedie is dan om ze te vermijden en als dat niet mogelijk is, om jezelf te beschermen tegen deze externe bronnen.

Bescherm de huid tegen schadelijke zonnestralen

Blootstelling aan de ultraviolette stralen van de zon kan het collageen in je huid beschadigen en dat kan rimpels veroorzaken. Het beste zou zijn om niet naar buiten te gaan wanneer de zon op zijn best schijnt. Dat is echter niet altijd mogelijk. Dus moet je jezelf beschermen. Hier zijn enkele manieren om jezelf en je huid tegen deze harde zonnestralen te beschermen.

 • Gebruik, wanneer je in de zon gaat, een zonnebrandcrème met een SPF van minimaal 15. Het is nog beter als je een breed-spectrum middel met een SPF 25 - 30 kunt gebruiken. Dit is namelijk effectief in de bescherming tegen UVA- en UVB-straling van de zon. Verbeterde zonnebrandmiddelen, die vitamine E of soja-isoflavonen bevatten, kunnen ook je huidbarrière beschermen en versterken door te helpen bij het reproduceren van collageen.
 • Neem accessoires mee zoals petten of hoeden, sjaals en een parasol. Als je langer weg bent, moet je je zonnebrandcrème opnieuw aanbrengen en als dat niet mogelijk is, gebruik dan alles wat zonnestralen tegenhoudt.
 • Draag, wanneer je in de zon gaat, een zonnebril om rimpels rond de ogen te voorkomen. Je ogen zijn gevoelig en de huid er omheen ook. Sterke zonnestralen laten je scheel kijken, wat ook leidt tot rimpelvorming rond de ogen. Dus voorkom deze fijne lijntjes en investeer wat geld in een goede zonnebril. Goedkopere merken kunnen je kostbare ogen beschadigen!

Gebruik cosmetica voorzichtig

We gebruiken cosmetica en andere schoonheidsproducten om onze huidkwaliteit te verbeteren, maar soms kan het je huid juist beschadigen. Houd rekening met dergelijke cosmetica die je huid kan beschadigen en rimpels kan veroorzaken.

 • Vermijd producten met alcohol erin. Alcohol droogt je huid uit. Een huid zonder vocht heeft de neiging om snel rimpels te vormen. Gebruik in plaats daarvan producten op waterbasis of producten met natuurlijke oliën zoals avocado- of teunisbloemolie. Ze helpen om je huid gehydrateerd te houden en rimpels te voorkomen.
 • Gebruik geen concealer om je rimpels te verbergen. Geloof het of niet, ze maken door de ruimtes tussen de fijne lijntjes te vullen je rimpels juist meer zichtbaar.

Was je gezicht nooit te lang. Kraanwater kan de huid ontdoen van zijn natuurlijke oliën en vocht die je huid beschermen tegen rimpels. Gebruik ook geen agressieve zeep tijdens het wassen van je gezicht. Gebruik altijd na het wassen een vochtinbrengende crème. Je kunt altijd natuurlijke reinigingsmiddelen zoals melk gebruiken om je gezicht te reinigen in plaats van het vaak te wassen.

Tot slot

Rimpels zijn een bijna onlosmakelijk onderdeel van het ouder worden. Helaas worden rimpels vaak in het verdomhoekje gezet, omdat het ‘niet voldoet aan het beeld van schoonheid’. Volgens mij zijn mensen met rimpels minstens zo mooi als mensen zonder rimpels.

Mar goed, smaken verschillen.

Met behulp van bovenstaande remedies kun je in ieder geval de rimpelvorming (flink) uitstellen, maar 100% vermijden gaat je nooit lukken.


Bronnen

wellnessbells.com/wrinkles/

philnews.ph/2017/12/11/causes-home-remedies-wrinkles/

www.fabhow.com/get-rid-wrinkles-look-younger-naturally.html

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

1 Shares
Tweet
Pin1
Share