Vrouwelijke schimmelinfectie

Laatste Update: 13 augustus 2018

Sex en schimmelinfecties

Sex is fijn en ik denk dat niemand dat ook zal ontkennen. Toch kunnen er tijdens deze daad een hele hoop dingen mis (kunnen) gaan wanneer je geen goede voorzorgsmaatregelen treft. Voor veel mensen is het taboe om te praten over sex. Helaas kan sex ook een aantal negatieve gevolgen hebben. Omdat deze gevolgen ook je gezondheid kunnen aantreffen, is het toch belangrijk dat je deze mogelijk negatieve gevolgen weet zodat je deze in de toekomst kan voorkomen.

Sex en schimmelinfecties lijken niet veel met elkaar gemeen te hebben. Toch kom je ze vaak tegen in dezelfde zin! Allereerst zal ik je direct de meeste gestelde vraag beantwoorden. Is een schimmelinfectie een SOA (seksuele overdraagbare aandoening)? Het antwoord hierop is natuurlijk: NEE!

Een schimmelinfectie is een SOA?

Een schimmelinfectie heeft een aantal dezelfdesymptomen die een SOA ook met zich meebrengt. Het zijn echter 2 zeer verschillende aandoeningen.

De schuldige van een schimmelinfectie is de schimmel genaamd candida. Wanneer deze de overhand in je lichaam krijgt (de schimmel kan groeien) kunnen de symptomen van een schimmelinfectie zich kenbaar maken.

Schimmelinfectie aan geslachtsdelen

Zowel mannen als vrouwen kunnen last krijgen van een schimmelinfectie aan de geslachtsdelen. Hieronder een aantal van de meest voorkomende kenmerken hiervan!

Symptomen schimmelinfectie bij een man

 • Pijn tijdens het plassen
 • Geïrriteerde voorhuid
 • Jeuk aan de pijn
 • Kloofje en witte uitslag op eikel
 • Bloed tijdens het plassen

Voor meer informatie over een mannelijke schimmelinfectie, klik dan hieronder:
Mannelijke schimmelinfectie

Symptomen schimmelinfectie bij een vrouw

 • Witte afscheiding
 • Vieze geur
 • Pijn tijdens plassen
 • Pijn tijdens sex
 • Kleine bloedingen
 • Jeuk aan de vagina

Voor meer informatie over een vrouwelijke schimmelinfectie, klik dan hieronder!
Vrouwelijke schimmelinfectie

Het overdragen van schimmelinfectie

Dit is misschien wel het belangrijkste onderdeel van het artikel. Een schimmelinfectie komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het heeft altijd te maken met "oorzaak en gevolg"

Wanneer je sex hebt met iemand die reeds een schimmelinfectie heeft (maakt niet uit hoe erg deze is) is de kans aanwezig dat je de infectie overneemt. De symptomen van een schimmelinfectie zijn niet altijd zichtbaar, dit betekent dus ook dat je er nooit voor 100% zeker van kan zijn dat je partner op dit moment eentje met zich mee brengt.

Daarom (en om veel meer andere redenen) is het altijd verstandig om voorbehoedsmiddelen te gebruiken wanneer je sex hebt met iemand waarvan je niet zeker weet of deze een infectie heeft.

Zijn mannen en vrouwen allebei even vatbaar voor een dergelijk besmetting?

Het antwoord hierop is nee. Vrouwen zijn vatbaarder voor een infectie dan mannen. Hieronder 2 situaties:

Man->Vrouw

Wanneer de man een schimmelinfectie heeft, is de kans groot dat de vrouw hem na seksueel contact oploopt.

Vrouw->Man

Wanneer de vrouw een schimmelinfectie heeft, is de kans relatief klein dat de man hem oploopt.

Ook wanneer je orale sex hebt, kan men schimmelinfectie overdragen! Pas hier dus ook altijd goed mee op! Dit wordt dan ook wel een mondschimmel of spruw genoemd

Lees meer: Mondschimmel a.k.a. spruw!

Het behandelen van genitale infecties

Er zijn vele manieren om genitale schimmelinfecties te behandelen. Klik hieronder voor meer informatie:

Behandelen schimmelinfecties

Het belangrijkste wat je moet weten is dat wanneer je een behandeling ondergaat, dat je nog steeds de schimmelinfectie kan verspreiden. Slechts wanneer je compleet van de infectie af bent, is de kans van overdracht verdwenen.

Hoe kan je testen of je nog steeds last hebt van een schimmelinfectie is vrij lastig. Ondanks dat je geen symptomen ervaart, kan je nog steeds de infectie hebben. Wil je complete uitsluitsel? Dan is het altijd verstandig om je arts te raadplegen.

Het belangrijkste van wat je moet onthouden is dat sex heel fijn kan zijn, maar dat je hier altijd verstandig en volwassen mee om moet gaan. Heb je geen genitale klachten? Dat geeft je geen uitsluitsel dat je niet na onveilige sex hier nog steeds geen last van hebt. De beste sex is veilige sex!

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share