Schimmelinfectie Man

Laatste Update: 29 februari 2024

Waterstofperoxide tegen de mannelijke schimmelinfectie

Mannelijke schimmelinfectie is in feite een gist infectie en kan op een natuurlijke manier genezen worden. Als u op zoek bent naar duurzame oplossingen, dan zijn de zo makkelijk voorgeschreven medicijnen niet de beste optie. Eenvoudig gezegd, er zijn natuurlijke schimmelinfectie corrigerende middelen die niet alleen effectief zijn maar ook blijvende resultaten geven. Waterstofperoxide kan gebruikt worden als behandeling van mannelijke schimmelinfectie (1).

Een van de reden waarom tegenwoordig meer en meer mensen proberen om de infectie op een natuurlijke manier te behandelen is omdat medicijnen meestal bijwerkingen hebben, dus wederom slecht zijn voor je gezondheid. Je moet ook de oorzaak aanpakken die de schimmel ontwikkelen en weten hoe je kunt voorkomen dat de infectie gaat verspreiden in je lichaam.

De belangrijkste oorzaken van mannelijke schimmelinfectie zijn:

 • Sommige voedingsmiddelen zoals melk en zuivel producten. Ook mag je dieet niet te veel fastfood, cafeïne, bewerkt voedsel, suiker, alcohol, producten die wit meel bevatten en margarine bevatten (2).
 • Condooms die latex bevatten genaamd nonoxynol-9. Dit kan leiden tot mannelijke schimmelinfectie (3). Dus, controleer altijd het etiket om dit te vermijden. Ook zonder condoom kan u de infectie van je partner overkrijgen.
 • Strakke kleding en ondergoed. Draag zo veel mogelijk als je kan katoenen stoffen in plaats van polyester die het niet mogelijk maken uw huid goed te laten ademen. Slechte ventilatie van uw huid creëert een warme en vochtige omgeving waarin de schimmel zich thuis voelt.
 • Sommige antibiotica en medicijnen die het immuunsysteem verzwakken en de goede bacteriën doden.

3 soorten mannelijk schimmelinfectie

Ik wil ook de drie verschillende graden van een mannelijke schimmelinfectie even aanhalen om er bewust van te zijn, zodat u weet hoe u uw infectie moet behandelen.

 • Het eerste type van een mannelijke schimmelinfectie staat bekend als balanitis. Dit is een infectie van het puntje van de penis en wordt veroorzaakt door je partner. De typische symptomen van deze vorm van infectie bestaan uit een branderig en jeukend gevoel op het puntje van je penis. Het zal zeer zacht zijn en is pijnlijk om aan te raken, vooral tijdens en na de seks.
 • Het volgende type van de mannelijke schimmelinfectie is een lekkende vorm die wordt veroorzaakt door systemische candida. Als de gist je lichaam begint over te nemen ga je je beginnen moe voelen dit in combinatie met pijnlijke geslachtsdelen. Ook pijnlijke gewrichten en indigestie kunnen voorkomen.
 • De laatste soort van mannelijke schimmelinfectie is degene om je echt druk over te maken. Candidemia is de soort waar je daadwerkelijk aan kunt sterven als niet snel genoeg behandeld wordt. Deze vorm van infectie komt in uw bloedbaan terecht. En hoewel deze schimmelinfectie drie keer vaker voor bij mannen dan bij vrouwen, kan het ook dodelijk zijn voor vrouwen.


Ik wil graag de behandelingsmethode voor de eerste vorm van mannelijke schimmelinfectie bespreken. Omdat dit soort bacteriën niet kunnen overleven in minder dan optimale omstandigheden, kan deze mannelijke schimmelinfectie met een natuurlijke behandelingen worden aangepakt. Om zo een omgeving te creëer die ervoor zorgt dat de schimmelbacteriën zich niet welkom voelen.

Hoe worden mannelijke schimmelinfecties behandeld?
Yoghurt tegen schimmelinfectie man
Een veel voorkomende natuurlijke remedie is simpelweg yoghurt. Yoghurt bevat een bacterie die van nature voorkomt genaamd Lactobacillus acidophilus.

Deze bacterie produceert waterstofperoxide die de schimmel doodt. Hetzij door het eten van meer yoghurt of het lokaal toepassen zal je helpen bij het controleren van de infectie.

Waterstofperoxide behandeling

Waterstofperoxide kan worden dus perfect gebruikt worden voor de behandeling van mannelijke schimmelinfectie. De normale3% waterstofperoxide die je waarschijnlijk al in je medicijnkastje hebt staan kan gebruikt worden door het mengen van een theelepel met een kopje water.

Gebruik een schoon wit doekje en maak het nat met deze oplossing en druk het op het genitale gebied, de vloeistof moet de penis, eikel en schacht weken en wassen. Gebruik elke keer een vers mengsel en dit als dagelijkse toepassing twee tot drie keer per dag tot maximaal een week en stop pas een week nadat alle symptomen verdwenen zijn.

Bronnen:

 1. https://bmcresnotes.biomedcentral.com/articles/10.1186/1756-0500-6-272
 2. https://bibliotecadigital.ipb.pt/bitstream/10198/10147/4/Natalia_Review_Mycopathologia-Revised.pdf
 3. https://journals.asm.org/doi/abs/10.1128/iai.58.6.2005-2007.1990

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Geachte lezer,

  Ik heb Balanitis van Zoon. Moest besneden worden. Echter, na enige jaren waren de symtomen weer het zelfde _wel in minderen mate. Mag ik deze gaan behandelen met de waterstofmethode? Graag meer info hierover.
  Bvd Sjef.

  1. Het klopt dat Balantitis van Zoon weleens behandeld wordt met anti schimmel medicijnen. Echter of waterstofperoxide daar ook tegen werkt kan ik niet zeggen. Het lijkt mij verstandig om met uw arts dit te bespreken.

   Succes!

 2. Hallo,

  ik heb al ruim een jaar last van een volledige irritatie in mijn urinebuis. Uit alle soa testen blijkt niks. Is het mogelijk dat ik last heb van een schimmelinfectie? Verder heb ik nu ook witte bultjes op mijn tong. Misschien systemische candida.?

  1. Hallo,

   Heeft de arts niks gezegd over een mogelijke schimmelinfectie? Vind het namelijk een beetje vreemd dat je getest wordt op SOA, en daarna zo weer naar huis gestuurd wordt.
   Mijn advies is om nog een keer naar die arts te gaan om het probleem uit te leggen. Mocht hij daar niet in mee willen gaan, kun je ook nog een second opinion aanvragen.

   Veel succes,
   Jack

 3. Beste Robert Jan,

  Je beveelt zowel kokosolie als waterstofperoxide aan bij schimmelinfectie.
  Kan je die twee ook combineren, of beter het één of het ander?
  En als het gecombineerd kan worden, hoe dan?
  Hoor graag!

  Derk

  1. Ik zou het niet gaan combineren, Derk. En of de één beter werkt dan de ander, dat is erg persoonlijk. Iedereen reageert weer anders.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share