• Tanden bleken wel of niet doen

Tanden bleken wel of niet doen?

2016-02-11T09:01:41+01:00februari 11th, 2016|Gezond Gebit|0 Reacties

Laatste update: door

Tanden bleken wel of niet doen?

Tanden bleken wel of niet doen_Wist je dat zelfs de oude Romeinen al hun huismiddeltjes hadden om witte tanden te krijgen. Dit deed men in het oude Rome met jawel, urine!

Dus ook toen hadden mensen er wat voor over om witte tanden te krijgen.

De oude Egyptenaren bleekten hun tanden met een mix van puimsteen en wijnazijn, dus je kunt wel stellen dat het bleken van tanden van alle tijden is.

Het hebben van mooie witte tanden straalt schoonheid, verzorgdheid en gezondheid uit. Eigenlijk raar, want over het algemeen zijn licht gelige tanden het gezondst.

Maar goed, aangezien witte tanden door iedereen als ideaal wordt gezien is dit wat we allemaal nastreven. En een goede gezondheid is niet alleen gezond eten en leven, het is ook belangrijk dat je je goed voelt.

Oorzaak gele tanden

Voorkomen is altijd beter dan genezen, dus als je nog mooie witte tanden hebt, of je hebt ze net gebleekt dan wil je die tanden zo lang mogelijk wit houden. Vrijwel iedereen begint zijn leven met een mooi setje witte tanden.

Tenzij je als kind bepaalde medicijnen hebt gehad, zoals een sterke antibioticakuur of dat je ernstige koorts hebt gehad, hierdoor worden je tanden niet voorzien van een goede glazuurlaag en als je tanden dan doorkomen zijn ze geel en zwak, de zogenaamde kaaskies.

Daarnaast zijn een goede mondhygiëne van invloed op de witheid van je tanden. Poets netjes twee keer per dag je tanden, en goed flossen, dan weet je dat het daar niet aan ligt.

Een veelvoorkomende oorzaak van een verkleurde tand is dat de tand dood is. Een dode tand wordt na verloop van tijd grijs ,of geel, en dit kan alleen voorkomen worden door de tand direct na de wortelkanaalbehandeling inwendig te bleken.