Regelmatig leven: 7 beproefde strategieën voor meer structuur

2017-01-16T03:36:49+01:00januari 10th, 2014|Motivatie|0 Reacties

Laatste update: door

Regelmatig leven: 7 beproefde strategieën voor meer structuur

Voor de meeste van ons is het echt een uitdaging om de juiste balans in het leven te vinden. Dagelijks hebben we te maken met verschillende omstandigheden waardoor het eenvoudig is om de balans kwijt te raken.

Gelukkig is het heel goed mogelijk om meer structuur en gezondheid in je leven te krijgen. In dit artikel wil ik je kennis laten maken met 7 strategieën die er voor zorgen dat je een gebalanceerd leven zult krijgen.

Introductie

De oplossing van een onregelmatig leven is simpelweg ‘’balans’’. Maar wat betekent een gebalanceerd of regelmatig leven? Naar mijn mening bestaat een regelmatig leven uit de juiste mix tussen lichamelijke, mentale en emotionele activiteiten. Om je een voorbeeld te geven:

Wanneer je erg extern gericht bent door lange uren te draaien met weinig vrije tijd, maar weinig tijd over hebt voor vernieuwing, spiritualiteit of tijd doorbrengen met je familie, dan is er overvloed aan mentale activiteiten, maar de overige twee krijgen te weinig aandacht.

Normaal gesproken vinden we wel aardig de juiste balans, maar het kan voorkomen dat door omstandigheden de balans verstoord is geraakt. Voordat je kunt beginnen  met meer regelmaat te krijgen, stel eerst jezelf de volgende vraag:

Wat is belangrijk voor jou?

Is het je baan? Of je gezin / familie? Vrienden? Vrije tijd? Financiën?