• Tip van de dag #82 Ochtend sporten toegelicht

Tip van de dag #82: In de ochtend sporten

2014-01-20T07:59:16+01:00januari 20th, 2014|Tip van de dag|1 Reactie

Laatste update: door

Tip van de dag #82: Ochtend sporten toegelicht

Ik ben net opgestaan en het is nog donker buiten. Toch is het belangrijk om zo snel en vroeg mogelijk in je dag te starten met lichaamsbeweging of sporten. Dit omdat je daarmee de trend zet naar een goede dag vol met gezonde gewoontes. Tevens werkt het goed als je 's ochtends een beetje traag bent (zoals ik).

Voor meer informatie over de gezondheidsvoordelen van sporten, lees dan het volgende artikel:
sporten is gezond uitgelegd

Vragen of opmerkingen? Laat het mij weten door hieronder een reactie achter te laten!
[hana-flv-player video="https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/optimalegezondheid-2/videos/tip-van-de-dag/tip-van-de-dag-82-ochtends-bewegen.mp4" width="478" height="360" description="ochtend sporten is gezond" player="4" autoload="true" autoplay="false" loop="false" autorewind="true" /]


ochtend sporten

Waardevol artikel?

Geef ons hieronder dan een 5 sterren beoordeling! Alvast bedankt!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Eén reactie

 1. wim 31 januari 2014 om 12:58- Antwoorden

  Ik ben altijd veel te zwaar geweest en wilde dat overgewicht dolgraag kwijt.
  Maar met een slechte leefstijl en een slecht conditie is daar bijna geen beginnen aan.
  2 jaar geleden kon ik het eindelijk doorbreken. Ik ben beter op mijn voeding gaan letten en gestopt met het drinken van bier, gebruik van suiker, geen slechte vetten meer en het zout sterk verminderd en drink nog af en toe een glas goede wijn.
  Daar hoort natuurlijk voldoende lichaamsbeweging bij.....anders werkt het nog niet echt.
  Ik sta elke ochtend vroeg op 7.45(ben gepensioneerd) havermout met zelfgemaakte amandelmelk en doe een warming up. Daarna maak een snelle sportieve wandeling van 4/5 km.(6x per week) Na de wandeling eet ik weer iets en doe ik fitness/krachtsport (4xper week.)
  Daarna eet ik weer om zo mijn lichaam in de gelegenheid te stellen te herstellen van de inspanning.
  Ik ben in 2 jaar 18 kg afgevallen... mijn gewicht blijft nu goed op peil en voel mezelf als nieuw.

  Ik kan het iedereen aanbevelen.... het kost een beetje doorzettings
  vermogen maar de beloning is echt riant te noemen.
  Als je eenmaal in de flow zit, doe je het met plezier en wil je ook niet anders meer.

  Ik hoop dat dit stukje mensen helpt die er moeite mee hebben om eraan te beginnen.

  Mv.gr. Wim

Reactie achterlaten

Over de Auteur:

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.
Zoek Op Klacht:
0 Shares
Tweet
Pin
Share