Kruiden en Planten

Laatste Update: 26 juni 2020

22 fantastische voordelen van kamillethee

Heb je weleens over kamillethee gehoord? Misschien dronken je oma of je opa dit voor het slapen gaan? Of adviseerde iemand je om het te drinken toen je buikpijn had? Wil je er meer over weten? Wat voor soort speciaal kruid het is? Waarom dat het zo populair is?

TIP:
Wil je graag de beste kamillethee drinken zodat je alle lichamelijke voordelen ervaart? Klik hier

Hoe je het moet gebruiken? Als je het antwoord op al deze vragen wilt, lees dan snel dit artikel over kamille of bekijk de videoversie wat verder hieronder en ontdek alle bekende voordelen van kamille voor de gezondheid.

Wat is kamille?

Kamille (ook wel chamomile, Matricaria recutita of Matricaria chamomilla genoemd) is de universele naam voor een paardenbloemachtige plant uit de familie van de Asteraceae. Het wordt vaak gebruikt om een kruideninfusie mee te bereiden, die nuttig kan zijn voor verschillende medische problemen. Het woord ‘kamille’ is afgeleid van het Grieks en betekent ‘op de grond groeiende appel’.

kamilletheeJarenlang werden kamillebloemen, zowel vers als gedroogd, gebruikt om thee van te trekken en als natuurlijke behandeling om verschillende gezondheidsproblemen te genezen. De actieve verbinding in kamille heet bisabolol. Dit wordt gevonden in de essentiële olie van kamille en is verantwoordelijk voor de gezondheidsvoordelen. Bisabolol heeft anti-irritatie, anti-inflammatoire en anti-microbiële eigenschappen.

Van kamillethee is ook bekend dat het anti-stress en kalmerende eigenschappen heeft. Er zijn vele soorten kamille, maar slechts twee van hen kunnen worden toegepast om infusies te produceren en dit zijn een Duitse kamille (Matricaria recutita) en de Romeinse kamille (Chamaemelum nobile).

Update: Bij VitamineStore kun je gemakkelijk online kamillethee bestellen zodat je direct van alle gezondheidsvoordelen gebruik kunt maken. Klik hier voor meer info

Waarom gebruiken mensen kamille?

Kamille wordt beschouwd als een veilige plant en wordt in vele culturen gebruikt tegen maagkwalen en als een licht kalmerend middel. Sommige studies, die vooral de combinaties van kamille met andere planten onderzochten, laten zien dat het voordelen voor de gezondheid kan hebben.

Zoals met elk gecombineerd product, is het moeilijk te zeggen dat het voordeel afkomstig is van één plant. Van producten met kamille en andere kruidengeneesmiddelen is wel aangetoond dat ze maagklachten, brandend maagzuur, misselijkheid en braken kunnen verlichten. Een ander mengsel met kamille lijkt kolieken bij baby’s te kunnen verhelpen. Als je je mond spoelt met kamille kun je de zweertjes in de mond, veroorzaakt door behandelingen tegen kanker, verlichten.

Sommige onderzoeken suggereren dat kamille ook kan helpen bij andere aandoeningen zoals diarree bij kinderen, aambeien, angst en slapeloosheid. Bij gebruik op de huid kan kamille helpen om huidirritatie te verminderen en wondgenezing te bevorderen. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat het net zo effectief kan zijn als hydrocortisoncrème voor eczeem.

Hoeveel kamille is effectief?

Er is geen standaarddosis voor kamille. Studies hebben aangetoond dat je in capsulevorm tussen de 400 tot 1600 milligram per dag kunt gebruiken. De meest voorkomende vorm is een thee en sommige mensen drinken wel 1-4 kopjes per dag.

Hoe kun je thuis kamillethee bereiden?

Het is gemakkelijk om zelf thuis kamillethee te maken, maar je moet wel enkele regels kennen om het zo goed mogelijk te kunnen maken. Ben je er klaar voor?

 • Verwarm de juiste hoeveelheid water.
 • Meet 2 eetlepels gedroogde kamillebloemen of 4 eetlepels verse bloemen af en hoe meer je gebruikt hoe sterker je thee zal zijn.
 • Voeg erg warm, maar geen kokend, water toe en laat het 5 minuten trekken om de juiste kamilleinfusie te krijgen.

Geniet van je heerlijke thee!

Voordelen van kamillethee voor de gezondheid

kamillethee gezondKamillethee kan op verschillende manieren, afhankelijk van de situatie en het gezondheidsprobleem, worden gebruikt. De thee kan eenvoudig worden gedronken of de kruidenthee kan op de huid, in de vorm van een kompres of als directe medicatie, worden toegepast. Het is ook verkrijgbaar als een vloeistofextract of als een tinctuur op basis van alcohol en verder kun je in crèmes of zalven vinden. Hieronder vind je een aantal van de meest populaire medische voordelen van kamillethee.

 1. Behandeling tegen maagkrampen

Als je maag- en darmkrampen ervaart, kan het drinken van kamillethee een goede optie zijn. Een kruideninfusie van kamille wordt ook wel ‘digestief relaxerend’ genoemd. Dit komt omdat kamille sterke antispasmodische en anti-inflammatoire ingrediënten bevat. Het is dus een zeer effectief middel tegen maag- en darmkrampen.

Als je dit soort problemen ervaart moet je regelmatig kamillethee drinken en je krijgt het beste effect door deze kruidenthee twee keer per dag, een kopje in de ochtend en een kopje in de avond net voor het slapen gaan, te drinken. Als je regelmatig kamillethee drinkt, zul je merken dat de symptomen langzaam verdwijnen. Het is wel belangrijk om op te merken dat kamillethee een krampstillend effect heeft en dus ook effectief is voor de behandeling van kolieken bij baby’s.

 1. Behandeling tegen slapeloosheid

Als je ooit last hebt gehad van slapeloosheid weet je hoe moeilijk dit te verdragen is. Je hebt waarschijnlijk al andere methoden gebruikt om je slapeloze nachten te overwinnen en de slaap te bevorderen. Een behandeling met kamillethee kan je echt helpen.

Uit een paar studies bleek dat kamillethee werkt als een kalmeringsmiddel en dat het je kan helpen om je zenuwstelsel te kalmeren en te ontspannen, zodat je beter kunt slapen. Deze eenvoudige oplossing kun je gewoon thuis uitvoeren, dus als slapeloosheid een echt probleem voor je is, aarzel dan niet om kamillethee te bereiden en het gedurende de dag te drinken.

Drie of vier glazen thee per dag moet een goed therapeutisch effect geven. Als dat niet werkt, kun je ook 30 tot 45 minuten voor het naar bed gaan een kopje kamillethee drinken. Als je kamillethee niet zo lekker vindt, kun je ook proberen om het met honing of bruine suiker te drinken.

Kamillethee wordt al eeuwen gebruikt als een remedie tegen slapeloze nachten. Als je slaapproblemen hebt omdat je veel stress ervaart in je leven, zou je kunnen proberen om met behulp van aromatherapie wat te kalmeren en je te ontspannen voordat je naar bed gaat.

Kamilleolie kan worden gebruikt als een hulpmiddel voor de aromatherapie en kan ook samen met andere essentiële oliën zoals rozenolie of lavendelolie worden gebruikt. Dat alles bij elkaar kan je echt helpen om je te ontspannen voordat je naar bed gaat.

 1. Behandeling tegen migraine

Kamille is een geweldige remedie tegen migraine. Als je denkt dat er een migraine-aanval aankomt, kun je voordat de symptomen erger zullen worden een kopje kamillethee nemen. Je moet dan wel snel zijn omdat het het beste werkt voordat de echte zware hoofdpijn zal beginnen. Een kopje kamillethee zal niet genoeg zijn bij een migraineaanval. Je moet dan wel 4 of 5 kopjes thee op een dag drinken.

 1. Behandeling tegen het prikkelbare darm syndroom

Het prikkelbare darm syndroom is een veel voorkomende aandoening die heel vervelend kan zijn. Kamille kan krampen en niet-specifieke pijn in de darmen verminderen maar het kan ook helpen om het overtollige gas te verwijderen. Kamillethee kan je helpen door het afzwakken en het ontspannen van de spieren en bij het kalmeren van de binnenkant van je darmen. Het is een prachtige oplossing voor een slechte spijsvertering en het prikkelbare darm syndroom.

Wanneer je hier last van hebt moet je proberen om wat vaker een kopje kamillethee te drinken. Dit zal het prikkelbare darm syndroom verlichten en het zal de symptomen van het prikkelbare darm syndroom, vooral darmkrampen, misselijkheid, diarree, gastro-enteritis en maaggriep, elimineren. Drink gewoon twee keer per dag een mok kamillethee en je zult merken dat je het prikkelbare darm syndroom beter kunt verdragen.

 1. Behandeling tegen het premenstrueel syndroom (PMS) en menstruatiepijn

Voor elke vrouw over de hele wereld is er elke maand een speciale tijd. Premenstruele pijn en een pijnlijke menstruatie kunnen behoorlijk lastig zijn en je leven beïnvloeden. Onlangs is ontdekt dat kamillethee ook effectief kan zijn voor het behandelen van het premenstrueel syndroom (PMS) en bij het verminderen van menstruele krampen. Uit sommige studies blijkt dat kamillethee ook een positieve invloed heeft op het niveau van glycine in de urine. Dit ingrediënt kalmeert spierspasmen.

 

Daarnaast worden de flavonoïden en coumarines, die kunnen worden gevonden in kamille, beschouwd als spierverslappers. Wanneer je last hebt van zware krampen en pijn tijdens je menstruatie, is het zeker de moeite waard om je beter te voelen deze natuurlijke remedie te proberen. Kamillethee staat bekend om zijn vermogen om menstruatiepijn te verlichten. Het helpt je ook om voor de menstruatie wat te kalmeren.

 1. Behandeling tegen psoriasis en als anti-inflammatoire werking

Een aantal van de chemische elementen van kamille (zoals bisabolol, chamazuleen, apigenine en luteoline) hebben sterke anti-inflammatoire eigenschappen. Er zijn geen wetenschappelijke studies die het bewijzen, maar kamillethee is een krachtige oplossing voor ziektes zoals psoriasis. Psoriasis is een moeilijke auto-immuunziekte en het is zeer moeilijk te genezen. Maar kamille kan een zeer effectieve behandeling tegen psoriasis zijn. Kamille kan de huidpathogenen bestrijden en kamillebloemen kunnen de groei van de psoriatische plaques remmen. Dat komt allemaal door de krachtige anti-inflammatoire werking van kamillethee.

Wanneer je thee wilt trekken die effectief genoeg is voor een psoriasis behandeling moet je 3 theelepels kamillebloemen toevoegen aan kokend water en dit minimaal 15 minuten laten trekken. Je kunt dit maximaal drie keer per dag drinken.

Je kunt ook de dampen van kamillethee inademen en op je huid laten komen als de psoriasis zichtbaar is op je gezicht of in je nek. Maar wees voorzichtig dat je je, tijdens het inhaleren, niet verbrandt door de hete stoom.

Een andere manier om psoriasis met kamille te behandelen is om een kamilletheebad te nemen. Om dit te bereiden heb je 4 of 5 theezakjes met kamille nodig, die je voor ongeveer 15 minuten in 4 kopjes kokend water laat trekken. In de tussentijd moet je je bad laten vullen met lekker warm water. Zorg ervoor dat als je het kamillemengsel hieraan toevoegt je alles goed mengt. Je kunt je vervolgens volledig ontspannen in dit rustgevende en therapeutische bad. Je moet wel gedurende 15-20 minuten in het badwater blijven liggen.

TIP:
Wil je graag de beste kamillethee drinken zodat je alle voordelen ervaart? Klik hier

 1. Behandeling voor brand- en schaafwonden

Van olie met kamille is bekend dat het zeer nuttig kan zijn bij de behandeling van brandwonden die moeilijk te genezen zijn. Om het te genezen, kun je een kleine hoeveelheid kamilleolie direct op het verbrande gebied aanbrengen.

De kamillethee die je gebruikt voor op je schaaf- en brandwonden moet extra sterk zijn, dus gebruik het liefst 3 zakjes met kamille op een kopje kokend water. Wanneer het mengsel is afgekoeld, kun je een schone doek gebruiken om voor de verbrande delen van je lichaam een koud kompres te maken.

 1. Behandeling om je huid lichter te maken

Als je problemen hebt met een te donkere huid kun je een aantal zelfgemaakte remedies of speciale crèmes die je huid lichter maken gebruiken. Maar ook het aanbrengen van kamille kan je huid een stuk lichter maken. Om je huid lichter te maken, heb je een mengsel nodig dat je kunt bereiden met 2 theezakjes met kamille die je toevoegt aan twee liter kokend water. Vervolgens kun je de dampen van de kamillethee inhaleren of een bad nemen in water dat je mengt met de kamillethee.

 1. Behandeling voor het verminderen van donkere kringen rond de ogen

Donkere kringen rond je ogen zijn niet mooi. Je kunt als gevolg van die zichtbare donkere kringen rond je ogen er veel ouder en moe uit gaan zien. Als je de vermoeidheid van je ogen wilt verlichten en die donkere kringen wilt verminderen, is het een goede keuze om kamillethee als behandeling te gebruiken.

Om een mengsel te maken moet je 2 theezakjes met kamille toevoegen aan warm water en dit tenminste 5 minuten laten trekken. Verwijder vervolgens de theezakjes uit het water en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Wanneer het niet te warm meer is, kun je de theezakjes met kamille op je ogen leggen en ze als een kruidenkompres gebruiken.

kamillethee

 1. Behandeling voor snij- en andere wonden

Kamillethee is niet alleen een goede keuze voor de behandeling van brand- en schaafwonden maar je kunt het ook gebruiken om het proces van het herstel van de huid te versnellen. Het kan ook de pijn van snij- en andere wonden verminderen. Er zijn experimenten die hebben aangetoond dat ratten die water met kamille kregen, sneller genazen dan de ratten die geen ‘kamillethee’ kregen. Dit komt door de anti-inflammatoire, anti-oxiderende en anti-microbiële eigenschappen van kamille.

Als alternatief voor de standaard kamillethee kun je voor de behandeling van huidwonden ook etherische olie met kamille gebruiken.

 1. Bevorderen van een gezonde huid

Omdat kamillethee anti-inflammatoire en anti-septische eigenschappen heeft, is het handig om bijvoorbeeld huidirritaties zoals uitslag, acné, eczeem en allergie hiermee schoon te maken. Je kunt je huiduitslag genezen door met een watje of een tissue met daarop koude kamillethee over de huid te gaan. Kamille kan niet alleen in de vorm van kruidenthee worden gebruikt maar je kunt kamille ook kopen als vloeibaar concentraat, in oliën, als tinctuur en als een bestanddeel van vele crèmes.

 1. Anti-bacteriële werking en als een boost voor je immuunsysteem

Kamillethee is ook zeer krachtige drank met een anti-bacteriële eigenschap. Het drinken van kamillethee kan je beschermen tegen verschillende bacteriële infecties. Het kan je ook sneller genezen als je al een infectie hebt. Daarom is het een goed idee om kamillethee te drinken bij een verkoudheid of een griep. Je kunt de kamillethee het beste warm drinken omdat dit je helpt om snel te herstellen.

 1. Een natuurlijke behandeling tegen aambeien

Problemen met aambeien kunnen je heel onzeker maken. Het is belangrijk om op zoek te gaan naar goede oplossingen om je leven comfortabeler te maken. Je moet weten dat er ook speciale zalven op basis van kamille zijn, die je kunnen helpen om een ontsteking, die wordt geassocieerd met aambeien, te verminderen. Het wordt bereid met kamille en moet topisch worden aangebracht. Met behulp van deze zalf met kamille zul je je snel beter voelen.

 1. Behandeling van een maagzweer

Van kamillethee is aangetoond dat het ook zweren in de maag kan kalmeren.

 1. Behandeling voor het verminderen van een zwelling

Wanneer je een kamillemengsel maakt of kamillethee drinkt moet je de kamilletheezakjes bewaren en in de vriezer leggen als een behandeling tegen puistjes of een zwelling. Het kamille-extract zal de zwelling en de roodheid verminderen.

 1. Vochtinbrenger voor je huid

Kamille kan je ook helpen om een vermoeide en een droge huid te hydrateren. Kamille wordt veelvuldig gebruikt in cosmeticaproducten. Het is een verzachtend middel en zal voorkomen dat de huid uitdroogt.

 1. Behandeling tegen roos

Het hebben van roos in je haar is heel ongemakkelijk. Er zijn veel verschillende methoden om je hiervan te ontdoen en het gebruik van kamille is hier één van. Het wordt vaak gebruikt als een remedie voor roos op de hoofdhuid. Om een anti-roos mengsel te maken, moet je gedroogde kamille mengen met wat lauw water en dit ongeveer 30 minuten laten trekken. Natuurlijk krijg je de beste resultaten als je het kamillemengsel regelmatig gebruikt. Probeer om het minimaal één keer per week op de hoofdhuid aan te brengen.

 1. Behandeling om je haar blonder te maken

Als je blond bent, heb je geluk, want kamille staat al vele jaren bekend als een middel dat je kan helpen om ervoor te zorgen dat je haar mooi blond blijft. Thee infusies met kamille kunnen je haren op een hele natuurlijke manier oplichten. Het kan je haren elke dag wat lichter maken. Het kan je ook helpen om blonde strepen toe te voegen aan je haren. Bij regelmatig gebruik zal het niet alleen op blonde haren een geweldig effect hebben.

 1. Behandeling voor de controle van diabetes

Waarschijnlijk heb je dit nog nooit gehoord, maar er zijn een aantal studies die hebben bewezen dat kamillethee je kan helpen om je diabetes te beheersen. Het helpt bij hyperglycemie omdat het op de een of andere manier het niveau van de glucose in het bloed kan reguleren. Dus het is voor diabetici heel gezond om kamillethee te drinken.

 1. Behandeling voor het verwijderen van rimpels

Iedereen wil graag een soepele en een jong uitziende huid. Er zijn vele manieren waarop kamillethee kan worden gebruikt als therapie voor een huidaandoening. Het is niet alleen bekend vanwege zijn vermogen om wonden en brandwonden te genezen, het kan ook de gezondheid van je huid verbeteren, je huid gladder maken en je er helder en fris uit laten zien. Het kan ook donkere vlekken op je lichaam opbleken.

Maar het is ook gunstig als je je huid er jonger uit wilt laten zien. Het kan je huid beschermen tegen de schadelijke werking van vrije radicalen, zodat het je bestaande rimpels kan verminderen en de vorming van nieuwe rimpels kan voorkomen.

 1. Behandeling tegen kanker

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar ja, het is echt waar en er zijn ook een aantal bewijzen (zie hier het onderzoek) die suggereren dat kamillethee mogelijk een anti-kanker effect heeft. Sommige studies hebben aangetoond dat de extracten van kamille de groei van kankercellen kunnen remmen. Het is vooral getest op kankercellen in de huid en in de prostaat, borst en eierstokken. Het onderzoek is echter nog niet volledig afgerond dus er is nog wat tijd nodig om te weten te komen hoe kamille precies de abnormale groei van cellen kan omkeren.

 1. Anti-stollingsmiddel

Dat is heel goed nieuws voor mensen die medische problemen hebben met hun bloed. Het is bekend dat de cumarine-verbindingen die je in kamille tegenkomt, bloedverdunnende eigenschappen hebben. Het effect van kamillethee moet nog verder worden onderzocht.

Wat zijn de bijwerkingen van kamille?

Je moet niet vergeten dat kamille een kruid is. Het is zeer belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van kruiden voor medische toepassingen. Ook al is dit een natuurlijke verbinding en is het goed voor je gezondheid om te gebruiken, het kan heel gevaarlijk zijn als je het te vaak gebruikt of wanneer je een overdosis krijgt. En dit geldt niet alleen voor kamille, maar ook voor alle andere plantaardige producten. Dus je moet voorzichtig zijn.

Er zijn mogelijke bijwerkingen verbonden aan het drinken van kamillethee of het gebruik van kamille op een andere manier. Het is heel gebruikelijk dat wanneer je kamille regelmatig gebruikt, je een slaperig gevoel kunt krijgen. Natuurlijk is het drinken van kamillethee een geweldige oplossing voor als je last heb van slapeloosheid, maar wees wel voorzichtig wanneer je nog auto moet rijden of machines moet besturen.

Wanneer je te veel kamillethee drinkt, kun je misselijk worden en zelfs gaan braken. Huidreacties zijn helaas ook veel voorkomende bijwerkingen van kamille. Dus wees voorzichtig met een overdosis kamillethee.

Bovendien is het niet aan te raden om kamille te gebruiken terwijl je zwanger bent. In sommige gevallen kan het gevaarlijk zijn voor je ongeboren kind omdat het wordt beschouwd als een middel dat een abortus kan veroorzaken. Je kunt ook beter geen kamille gebruiken als je bloedverdunners gebruikt omdat kamille namelijk een speciaal ingrediënt, genaamd cumarine, bevat dat ook een bloedverdunnend middel is.

Waar en hoe kun je kamille kopen?

Kamille kan op veel plaatsen worden gekocht, zoals bijvoorbeeld bij drogisterijen, in supermarkten en bij de apotheek. Het kan in diverse vormen worden gevonden, zoals bijvoorbeeld alleen de bloemkopjes, als een infusie (net als thee) en in etherische oliën en alcohol-tincturen. Kamille is ook beschikbaar in vele crèmes, lotions en kruidenzalven. Natuurlijk zijn de theezakjes het meest populaire product waarin je de kamille-essentie kunt vinden in de supermarkt. Echter, persoonlijk ga ik het beste op een losse kruidenthee, het simpelweg een compleet andere ervaring! Bij bol.com heb ik een 100% natuurlijke lossen kamillethee voor je gevonden:

Tot slot…

Vanwege de verschillende toepassingen is kamille een zeer goedkoop en krachtig middel dat kan worden gebruikt om met succes verschillende medische problemen te genezen. Als je nog twijfelt over het gebruik van kamille is het echt een goed idee om eens kamille te drinken en deze informatie nog eens in je op te nemen. Misschien kun je dit doen onder het genot van een heerlijk kopje kamillethee.

Zeer recent is aangekondigd dat kamillethee het geheim is voor een lang leven. Het wordt om verschillende redenen in verband gebracht met 29% minder risico op een vroege dood. Verder suggereren onderzoeken dat kamille-extracten je kunnen helpen bij angst, wat tegenwoordig voor veel mensen een belangrijk probleem is.

Dus geniet van je kopje kamillethee!

TIP van Robert Jan:
Wil je graag de beste kamillethee drinken zodat je alle voordelen ervaart? Klik hier

Bronnen

naturalremedyideas.com/chamomile-tea-benefits/

en.wikipedia.org/wiki/Chamomile

www.naturallivingideas.com/14-reasons-to-have-a-cup-of-chamomile-tea-right-now/

www.theteatalk.com/chamomile-tea-benefits.html

articles.mercola.com/sites/articles/archive/2015/05/04/chamomile-tea-lowers-thyroid-cancer-risk.aspx

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5383982/

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. ik ben liever voorzichtig met medicijnen want die hebben keer voor keer bijwerkingen, kruiden weinig tot niks, ik gebruik al een tijdje kruiden, dus geef mij maar gezondheid van planten en kruiden en zo heeft God het ook gewild, zeker geen farmaceutische bullshit

 2. Ik heb in 1990 een oogontsteking gehad in Turkije. Mn wimpers plakte aan elkaar. Een vrouw bij de receptie gaf mij 4 zakjes kamille thee. Ik moest de zakjes in een kopje doen met heetwater. Na afkoelen op mn ogen leggen. Volgende dag was het helemaal weg. Ik geef deze tip aan iedereen. Van een student met een strontje tot buurman die balletjes had onder zijn oogleden. Dit scheelde heb een operatieve behandeling. Mn hondje met allergie en irritatie op zijn buikje. Zakjes kamille thee erop leggen volgende dag minder roodheid en de dag erop weg. Ik zweer bij Kamille. Ik heb altijd een zakje met wat zakjes op zak. En op school liggen. Na een avondje uit en de volgende dag brak. Zakjes op je ogen even liggen en je voelt de druk wegvallen. Kortom. Hail Kamille.

  1. Als de paarden een oogontsteking hebben, doe ik er ook kamille thee op, deze ontsteking is heel snel weg en goedkoper dan de dierenarts.

 3. Hallo,

  Hoeveel mokken mag je drinken per dag? En hoeveel als je het zelf plukt en droogt?

  En hartstikke bedankt voor jullie website! Ik leer zo ontzettend veel van jullie, heb bijna al mijn kennis opgedaan via deze website. En helemaal mee eens met de opmerking dat God ons kruiden heeft gegeven 😀

  1. Ik zou het houden op drie maal daags een mok, Jo.
   Maar let er wel op dat je verschillende kruiden af gaat wisselen. Ga niet jarenlang alléén maar kamillethee drinken. Want dan krijg je problemen met je mineralenhuishouding.
   Wissel het dus wel af.

   1. Hi,

    Kunt u iets meer vertellen over die mineralenhuishouding? Hoe vaak moet je bijvoorbeeld wisselen van kruiden die je regelmatig gebruikt?

 4. indd kamille thee is gezond en heeft goede werking voor vele dingen zoals hierboven beschreven en ja God heeft indd deze dingen gemaakt voor ons.je wordt er ook rustig van en slaapt beter of je deze iedere dag mag drinken weet ik niet ????

 5. Wie kan me vertellen of er zoethout in kamillethee zit? Ik ben daar nl. allergisch voor als ik er teveel van binnen krijg.

 6. Geweldige site. Goed dat deze site vrij toegankelijk is.
  Complimenten voor het mooie overzicht en duidelijke uitleg.
  Wij gebruiken al jaren kamille thee voor de kwaaltjes genoemd in jullie overzicht.
  Het werkt echt.

 7. Geacht team,
  hartelijk dank voor uw site over kamillethee.
  maar die twee eetlepels op een mok is dat niet veel?
  er staat niet een hoeveelheid bij!!
  met een vriendelijke groet van Manon.

 8. Drink al jaren 1 kopje Kamille thee per dag, het is rustgevend en werkt tegen slapeloosheid hoop over 3 maanden 100 jaar te worden ( geboren in 1923 )

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

16 Shares
Tweet
Pin16
Share