• Voordelen van visolie

Voordelen van visolie

2016-01-09T11:34:40+01:00januari 9th, 2016|Supplementen|6 Reacties

Laatste update: door

Voordelen van visolie

voordelen van visolieZoals je wellicht al wel hebt opgemerkt op het internet, is visolie een supplement dat de hemel in wordt geprezen.

Normaal gesproken is in een goed uitgebalanceerd dieet in principe geen supplementie nodig, maar voor visolie maak ik graag een uitzondering.

Dit komt omdat visolie juist die stoffen bevat die we normaal gesproken in ons voedingspatroon niet zoveel tegenkomen maar die we juist wel nodig hebben omdat we in ons dieet juist weer teveel vetten binnenkrijgen die juist gecombineerd moeten worden met omega 3.

Ik heb het over de grote hoeveelheden omega 6 die we binnenkrijgen. Deze omega 6, linolzuur, is een onverzadigd vetzuur die we veel terugvinden in onze voeding.

Als je een beetje op de hoogte bent van onverzadigde vetzuren dan hoor ik je nu denken: “Maar onverzadigde vetten zijn toch gezond?”

Onverzadigde vetzuren: omega 3 en omega 6

Dat klopt ook helemaal, want onverzadigde vetzuren zorgen ervoor dat je aderen mooi schoon blijven in niet dichtslibben met slecht LDL cholesterol. Onverzadigde vetzuren vormen het HDL cholesterol, de ontvetter in je lichaam.

Ook omega 6 zorgt ervoor dat je cholesterol lager wordt. Echter, er is een grote maar. Teveel omega 6 zorgt ervoor dat je ontstekingswaarden stijgen, en dat is weer heel slecht voor je gezondheid, en verhoogt de kans op hart- en vaatziekten.

Dus je moet een manier vinden om meer omega 3 in je voedingspatroon op te nemen. Het vervelende is dat omega 3 alleen in substantiële hoeveelheden voorkomt in vis,